Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Kombi Oda Termostatı Devreye Girmiyor - Baymak Logi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

NBKpro

Moderatör
Moderator
Marka Model Bilgisi
Kombi Baymak Lambert Premix 24, Termostat Baymak Logi
Sorunu açıklamak zor. Öncelikle On-Off Oda Termostatının çalışma mantığı bir anahtarlı lamba devresi gibidir. Sistemde araya eklenir ve ısıtma sisteminin elektrik geçişini kontrol eder.

Baymak Logi oda termostatım var. 4.kışı oluyor bu yıl. Fakat sorun taa eskilere dayanıyor, 2 yıl öncesine.

Oda termostatının modem ve kumanda kısımları bulunur. Modem içinde bir röle aç-kapa yaparak devreyi tamamlar veya keser. Bunu da kumandadan aldığı sinyale göre yapar. Kumanda ise ayarlanan sıcaklık ortamdan daha yüksek ise "çalış", ayarlanan sıcaklık ortamdan daha düşükse "dur" komutu verir.

Bendeki modelde modem çalışmayı gerektirecek bir komutta "bip bip" durmayı gerektirecek bir komutta "bip" yaparak röleyi aç kapa yapıyor.

GELELİM SORUNA

Termostat kumandasından çalış komutu gönderilecek bir şey yapıyoruz. (mesela derece yükseltmek). Modem bunu algılayarak "bip bip" sesi çıkarıyor ve rölesinden de "tık" sesi gelerek devreyi tamamlıyor ve kombi çalışmaya başlıyor. Buraya kadar her şey normal. Kombide fan motoru çalışıyor, 5-10 saniye kadar sonra ateşleme sesi duyuluyor "çıt çıt çıt" diye, fakat tam o sırada birkaç "çıt"dan sonra bir anda modemden "bip" sesi geliyor ve röle devreyi kesiyor. Kombi de çalışmıyor haliyle. Sorun tam olarak bu.

Modem üzerinden termostatı devre dışı bırakıp manual moda alıyorum. "Tık" diye röle sesi geliyor ve devre tamamlanıyor. Sorunsuz çalışıyor ve ateşleme yaparak yanmaya başlıyor kombi. Fakat termostat moduna alınca yine ateşleme yaparken bir anda bip sesi ile röle açıyor ve kombi duruyor.

Modem üzerinden bağlantı tuşuna basıp kumanda ile yeniden eşleştirme yapıyorum, ilk eşleştirme yaptığımda genelde sorunsuz çalışıyor, olması gerektiği gibi kombi çalışıyor ateşleme yapıyor ve yanıyor. Fakat bir süre sonra yine aynı sorun ortaya çıkıyor.

Termostatı aç kapa aç kapa şeklinde sürekli denediğimde arada bir tutarsa yanıyor kombi yoksa hep ateşleme sırasında duruyor (modem tarafından devre kesiliyor)

Kumandada sürekli olarak yanıyor gösterdiği için "çünkü kumandaya göre en son çalış komutu verildi" derece düşürüp yükseltmeden ya da kapatıp açmadan tekrar çalış komutu vermiyor bu durumda da kumandada yanıyor gözükmesine rağmen kombi yanmıyor. Kumandayı kapatınca dur komutu gidiyor yine fakat kumandayı tekrar açınca çalışacağının bir garantisi yok yine ateşleme sırasında kesilebilir.

Şu videoda da sorun açıkça belli

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Kabloları kontrol ettim, Fark etmez ama belki eder diye modeme giden kombi uçlarını yer değiştirdim. modemin faz ve nötrünü de yer değiştirdim denedim. Kumanda ile modemi sayısız kez yeniden eşleştirdim. Kumandanın pilleri dolu.

Sorunu açıklamak zor. Öncelikle On-Off Oda Termostatının çalışma mantığı bir anahtarlı lamba devresi gibidir. Sistemde araya eklenir ve ısıtma sisteminin elektrik geçişini kontrol eder.

Baymak Logi oda termostatım var. 4.kışı oluyor bu yıl. Fakat sorun taa eskilere dayanıyor, 2 yıl öncesine.

Oda termostatının modem ve kumanda kısımları bulunur. Modem içinde bir röle aç-kapa yaparak devreyi tamamlar veya keser. Bunu da kumandadan aldığı sinyale göre yapar. Kumanda ise ayarlanan sıcaklık ortamdan daha yüksek ise "çalış", ayarlanan sıcaklık ortamdan daha düşükse "dur" komutu verir.

Bendeki modelde modem çalışmayı gerektirecek bir komutta "bip bip" durmayı gerektirecek bir komutta "bip" yaparak röleyi aç kapa yapıyor.

GELELİM SORUNA

Termostat kumandasından çalış komutu gönderilecek bir şey yapıyoruz. (mesela derece yükseltmek). Modem bunu algılayarak "bip bip" sesi çıkarıyor ve rölesinden de "tık" sesi gelerek devreyi tamamlıyor ve kombi çalışmaya başlıyor. Buraya kadar her şey normal. Kombide fan motoru çalışıyor, 5-10 saniye kadar sonra ateşleme sesi duyuluyor "çıt çıt çıt" diye, fakat tam o sırada birkaç "çıt"dan sonra bir anda modemden "bip" sesi geliyor ve röle devreyi kesiyor. Kombi de çalışmıyor haliyle. Sorun tam olarak bu.

Modem üzerinden termostatı devre dışı bırakıp manual moda alıyorum. "Tık" diye röle sesi geliyor ve devre tamamlanıyor. Sorunsuz çalışıyor ve ateşleme yaparak yanmaya başlıyor kombi. Fakat termostat moduna alınca yine ateşleme yaparken bir anda bip sesi ile röle açıyor ve kombi duruyor.

Modem üzerinden bağlantı tuşuna basıp kumanda ile yeniden eşleştirme yapıyorum, ilk eşleştirme yaptığımda genelde sorunsuz çalışıyor, olması gerektiği gibi kombi çalışıyor ateşleme yapıyor ve yanıyor. Fakat bir süre sonra yine aynı sorun ortaya çıkıyor.

Termostatı aç kapa aç kapa şeklinde sürekli denediğimde arada bir tutarsa yanıyor kombi yoksa hep ateşleme sırasında duruyor (modem tarafından devre kesiliyor)

Kumandada sürekli olarak yanıyor gösterdiği için "çünkü kumandaya göre en son çalış komutu verildi" derece düşürüp yükseltmeden ya da kapatıp açmadan tekrar çalış komutu vermiyor bu durumda da kumandada yanıyor gözükmesine rağmen kombi yanmıyor. Kumandayı kapatınca dur komutu gidiyor yine fakat kumandayı tekrar açınca çalışacağının bir garantisi yok yine ateşleme sırasında kesilebilir.

Şu videoda da sorun açıkça belli

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Kabloları kontrol ettim, Fark etmez ama belki eder diye modeme giden kombi uçlarını yer değiştirdim. modemin faz ve nötrünü de yer değiştirdim denedim. Kumanda ile modemi sayısız kez yeniden eşleştirdim. Kumandanın pilleri dolu.
no /nc bağlantısı yanlış olabilir mi? yada rolenin ömrü doldu kendini çekemiyor.

no /nc bağlantısı yanlış olabilir mi? yada rolenin ömrü doldu kendini çekemiyor.

bağlantı da doğru. Her şey usulüne uygun. Bağlayan yetkili servisti. Aynı şekilde yetkili servis gelip bir arıza bulamamıştı. 2 yılda rölenin ömrünün biteceğini sanmıyorum. Eğer çekmeme gibi bir sorun olsa bu hep olur, ilk başta çalış komutunu algılayıp bip bip yapıyor, kombiyi çalıştırıyor. Ateşleme sırasında ne oluyor da modem dur komutu almış gibi "bip" yapıp duruyor ki?

Sıcaklık kalibrasyon ayarını hiç değiştirdiniz mi? Ayarladığınız derecenin ne kadar altında çalışıyor, ne kadar üstünde durduruyor?

Sorundan baqımsız olarak bende termostat almak üzereyim araştırmalarım sonucu cosa akıllı termostta kaldım bütün kombilere uyumlu kullanışı kolay yerli üretim diye geçiyor. Kullanan war mı Cosa marka termostatı ?

bağlantı da doğru. Her şey usulüne uygun. Bağlayan yetkili servisti. Aynı şekilde yetkili servis gelip bir arıza bulamamıştı. 2 yılda rölenin ömrünün biteceğini sanmıyorum. Eğer çekmeme gibi bir sorun olsa bu hep olur, ilk başta çalış komutunu algılayıp bip bip yapıyor, kombiyi çalıştırıyor. Ateşleme sırasında ne oluyor da modem dur komutu almış gibi "bip" yapıp duruyor ki?
sürekli olsa denemek için ateşlemeyi başlatıp kumandanın pilini söküp deneyin diyeceğim acaba yanlış sinyal mi gönderiyor diye ama sürekli olmuyor diyorsunuz. bana kalsa kumanda ile alakalı bir sorun var gibi pil veya kumanda içinde bi devrede sorun var gibi görünüyor.

Sorundan baqımsız olarak bende termostat almak üzereyim araştırmalarım sonucu cosa akıllı termostta kaldım bütün kombilere uyumlu kullanışı kolay yerli üretim diye geçiyor. Kullanan war mı Cosa marka termostatı ?
3 yıl oldu annemlerin evinde kullanıyorum. Hiçbir sorun yok ama fiyat çok fazla gibi geliyor bana on off termostat için.

Ama uzun yıllar kullanılabilecekse we diqer bütün kombilere uyumu olduqu için alınabilir iyi tasarruf ettiqi söyleniyor :alala

Kombi kalorifer suyu sıcaklık ayarinizi 60 dereceye getirin.dusuk sıcaklıklara set ettiyseniz bunun olduğunu YouTube de bir videoda izlemiştim.

Sıcaklık kalibrasyon ayarını hiç değiştirdiniz mi? Ayarladığınız derecenin ne kadar altında çalışıyor, ne kadar üstünde durduruyor?
Bunlarda bildiğim kadarıyla tolerans aralığı ayarı yok. Kalibrasyon olarak sadece ortam sıcaklığını yanlış ölçüyorsa 0.5 derece şeklinde aşağı yukarı alınıyor. Yani oda 24 fakat cihaz 22.5 ölçüyorsa, kalibrasyon+1.5 olarak ayarlanır ve 24 göstermeye başlar.

sürekli olsa denemek için ateşlemeyi başlatıp kumandanın pilini söküp deneyin diyeceğim acaba yanlış sinyal mi gönderiyor diye ama sürekli olmuyor diyorsunuz. bana kalsa kumanda ile alakalı bir sorun var gibi pil veya kumanda içinde bi devrede sorun var gibi görünüyor.

Bugün olmazsa yarın, olmazsa diğer gün zaten aynı sorunu yaşatacak. Bunu deneyeyim.

Yanlış hatırlamıyorsam @osmanke abi kullanıyordu cosa. Forumda konusu da vardı.

Kombi kalorifer suyu sıcaklık ayarinizi 60 dereceye getirin.dusuk sıcaklıklara set ettiyseniz bunun olduğunu YouTube de bir videoda izlemiştim.
Evet kombi suyu sıcaklığı 59 dereceye ayarlı ve hamam gibi yapıyor içeriyi. Zaten çalışmaya başlayınca petek suyu sıcaklığı yükseliyor ekranda da görünüyor. Bunu 45 te yapsam 65 te yapsam aynı. Sorun bundan kaynaklı değil. Çünkü öyle olsa manuele alınca çalışmaya başlamazdı.

Ateşleme kablosu ntc (on/off) uçlarına bağlı kablolara yakınmı? Ateşleme kablosun da ki delikten kıvılcım ntc (on/off) kablolarını sıçrıyor olabilir buda modemi etkiliyor olabilir

Termostat bağlanan yoğuşmalı kombide en werimli su sıcaklıqı 50derece diyorlar doqru mu yada en qüzel tasarruf deqerleri nedir

Bunlarda bildiğim kadarıyla tolerans aralığı ayarı yok. Kalibrasyon olarak sadece ortam sıcaklığını yanlış ölçüyorsa 0.5 derece şeklinde aşağı yukarı alınıyor. Yani oda 24 fakat cihaz 22.5 ölçüyorsa, kalibrasyon+1.5 olarak ayarlanır ve 24 göstermeye başlar.

Bugün olmazsa yarın, olmazsa diğer gün zaten aynı sorunu yaşatacak. Bunu deneyeyim.

Yanlış hatırlamıyorsam @osmanke abi kullanıyordu cosa. Forumda konusu da vardı.
Evet kullanıyorum halen ve hiç bir sıkıntı yok öncelikle kombi bağlantılarını kontrol et bağlantılar gevşemiş yada yuvadan çıkmış olabilir kumanda olarak kullandığın termostatı evinin en soğuk olduğu bir yerine koy orda dursun onun ayarlarını,da kontrol et ama bunun uygulaması var telefonuna indir kurulumu ordan yapsan daha iyi ve tüm ayarlarını uygulamadan yap sürekli termostatla bas çek arızaya neden olabilir termostat ben havalar ısındımı termostatı devreden çıkarıyorum soğuyunca tekrar açıyorum hatta fişten tamamen çıkarıyorum arada bir uyarı gönderiyor bana uzun süredir çalışmıyor wifi ayarlarınızı kontrol edin diye çalışmaya başlayınca sorun kalmıyor yalnız şunuda söyleyeyim ara,ara güncelleme geliyor kontrol etmeyi unutmayın güncelledikten sonra birşeyler giriliyor bildiğim kadarı ile neden derseniz bu güncellemeyi yaptırdıktan sonra çalışmıyor o her neyse ben bilmiyorum çocuk yapıyor tekrar sorunsuz çalışıyor bilginize ben oda tarafında kullandığımı pille değilde kablolu adaptor ile çalıştırıyorum pile gerek duymuyorum zaten hertürlü elektirik kesildiğinde kullanamıyorsun çünkü kombi çalışmıyor o halde neden boşuna pille çalıştırıp pil harcayayım bazen duyduğum wifi az sinyal yani zayıf geldiğinde algılayamıyormuş ve sinyal yok yada internek yok hatası veriyor dediler umarım yardımcı olmuştur bu bilgiler youtubede cosanın kurulumu ile açıklamalı video mevcut ordan bakıp tekrar adım,adım ilerleyerek kurulum yada ayarları konrol edebilirsin selam ve sevgilerimle.

Termostat bağlanan yoğuşmalı kombide en werimli su sıcaklıqı 50derece diyorlar doqru mu yada en qüzel tasarruf deqerleri nedir
evet 50 dereceden aşağıya olmaması gerekiyormuş ama termostatta 20 dereceden aşağıyada düşürmemek lazım çok soğuk olursa 22,23 e çıkarabilirsin her bir derece için en az 10 dakika çalışma demek buda tasarruf,u aşmak demek bizim alttan ısıtmalı olduğu için biz 22 de tutuyoruz ama hava soğursa çalışsın diye 23,e alıyoruz şimdilik havalar normal seyrinde olduğu için akşamdan,akşama yanıyor hava sıcak olursa 20 derecenin altına düşürüyoruz,ki çalışmasın diye ama termostatı kesinlikle ellemiyoruz cep tlf uygulamasından yapıyoruz tavsiye ederim evde olmasan bile dahi gelene kadar ev sıcacık oluyor beklemene gerek kalmıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri