Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kombi suyu çok ısıtmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Recoba274
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Recoba274

Meraklı
Yeni Üye
Benim evimdeki son 1 aydır sıcak suyu eskisi gibi çok ısıtmıyor Ben kiracıyım eve ilk girdiğimden beri sıcak su ayarı aynı ayarda duruyor hiç değiştirmedim acaba neden böyle olmuş olabilir bir bilgisi olan var mı kombi markası Ariston hani içinde ateş gözükenden :)

Benim evimdeki son 1 aydır sıcak suyu eskisi gibi çok ısıtmıyor Ben kiracıyım eve ilk girdiğimden beri sıcak su ayarı aynı ayarda duruyor hiç değiştirmedim acaba neden böyle olmuş olabilir bir bilgisi olan var mı kombi markası Ariston hani içinde ateş gözükenden :)
Ariston Genus mu? Bizim kombi de arada şaşırıyor. Bazen aşırı sıcak bazen ılık kafasına göre takılıyor :) bir de petek sıcaklığını en düşük 40 dereceye ayarlayabiliyoruz ki 40 derece bize gerçekten sıcak geliyor. Alt komşumda mesela Bosch kombi var 30-35'de çalıştırıyorlar tam istediğimiz gibi oluyor ne soğuk ne de aşırı sıcak. Kışa geçerken fazla soğuk olmayan ama kombiyi de yine açmamız gereken havalarda en düşük ayarda bile ne yazık ki fazla ısıtıyor. Keşke daha düşük derecelere inebilseydi ama sanırım bu sorunu oda termostatı takarak çözeceğiz.

Eşanjör içi kreç yapmış olabilir.Sıcak su ntc sinde sorun olabilr yüksek okuyor sa su az ısıtabilir..Gazlı bir cihaz olduğu için bence usta çağrın derim.

Eşanjör içi kreç yapmış olabilir.Sıcak su ntc sinde sorun olabilr yüksek okuyor sa su az ısıtabilir..Gazlı bir cihaz olduğu için bence usta çağrın derim.
Esanjör temizliğini nasıl yapabiliriz? Sökme konusunda sıkıntı yok da porçöz filtreye zarar verir mi?

Plakalı eşanjörde sorun olabilir. Sensörde sorun olabilir. Akış türbininde sorun olabilir. Servis-usta çağırın derim.

Benim evimdeki son 1 aydır sıcak suyu eskisi gibi çok ısıtmıyor Ben kiracıyım eve ilk girdiğimden beri sıcak su ayarı aynı ayarda duruyor hiç değiştirmedim acaba neden böyle olmuş olabilir bir bilgisi olan var mı kombi markası Ariston hani içinde ateş gözükenden

Önce havalar soğuduğu için biraz derece arttırmayı deneyin. Normalde mantık olarak 55 dereceye ayarlıysa, o suyu 55'e ısıtacak şekilde az ya da çok yanması lazım evet ama belli bir yıldan sonra artık cihazlar sapıtabiliyor. Sensörler, kart, eşanjör, üç yollu vana hepsinin kontrol edilmesi lazım.
Termometre ile ölçme şansı varsa kombi kaça ayarlıyken kombiye en yakın musluktaki su kaç derece geliyor gibi somut veriler elde edebilirsiniz.

Ariston Genus mu? Bizim kombi de arada şaşırıyor. Bazen aşırı sıcak bazen ılık kafasına göre takılıyor :) bir de petek sıcaklığını en düşük 40 dereceye ayarlayabiliyoruz ki 40 derece bize gerçekten sıcak geliyor. Alt komşumda mesela Bosch kombi var 30-35'de çalıştırıyorlar tam istediğimiz gibi oluyor ne soğuk ne de aşırı sıcak. Kışa geçerken fazla soğuk olmayan ama kombiyi de yine açmamız gereken havalarda en düşük ayarda bile ne yazık ki fazla ısıtıyor. Keşke daha düşük derecelere inebilseydi ama sanırım bu sorunu oda termostatı takarak çözeceğiz.

30-35 derece petekleri ısıtmak ve içeriyi ısıtmak için çok yeterli gelmez kanaatindeyim. Ancak bir ılıklık sağlayabilir. Çünkü su sıcaklığı 35 derece ise onun etrafı ısıtması için vereceği sıcaklık miktarı, kayıpları vs. derken. İçerisi zaten iyidir, yalıtım da güzeldir, hafif bir ılık olur petekler bana göre.
Ancak böyle 32-33'te yakıyorum petekler alev gibi diyene termometreyi bir tuttular 60-65 derece. Kimi minimum 30 kimi 20 derecelere düşüyor kombilerin. Ama 20 dereceyi ısıtması için de havanın -5 -10 olması lazım ki anca. Su zaten 10 derece geliyorsa kombi yanmakla yanmamak arasında kararsız kalır bir yanar bir söner.

Önce havalar soğuduğu için biraz derece arttırmayı deneyin. Normalde mantık olarak 55 dereceye ayarlıysa, o suyu 55'e ısıtacak şekilde az ya da çok yanması lazım evet ama belli bir yıldan sonra artık cihazlar sapıtabiliyor. Sensörler, kart, eşanjör, üç yollu vana hepsinin kontrol edilmesi lazım.
Termometre ile ölçme şansı varsa kombi kaça ayarlıyken kombiye en yakın musluktaki su kaç derece geliyor gibi somut veriler elde edebilirsiniz.

30-35 derece petekleri ısıtmak ve içeriyi ısıtmak için çok yeterli gelmez kanaatindeyim. Ancak bir ılıklık sağlayabilir. Çünkü su sıcaklığı 35 derece ise onun etrafı ısıtması için vereceği sıcaklık miktarı, kayıpları vs. derken. İçerisi zaten iyidir, yalıtım da güzeldir, hafif bir ılık olur petekler bana göre.
Ancak böyle 32-33'te yakıyorum petekler alev gibi diyene termometreyi bir tuttular 60-65 derece. Kimi minimum 30 kimi 20 derecelere düşüyor kombilerin. Ama 20 dereceyi ısıtması için de havanın -5 -10 olması lazım ki anca. Su zaten 10 derece geliyorsa kombi yanmakla yanmamak arasında kararsız kalır bir yanar bir söner.
Yok hocam evin yalıtımı vesaire gayet iyi. Petekleri de zaten açtıkları kadar ısınıyor, dediğiniz gibi ılık oluyor ve hem onlar için hem de bizim için yeterli geliyor. Bizim en az 40 aslında pek de yüksek bir derece sayılmaz ama bizim için çok da soğuk olmayan kış havasına göre fazla ısıtıyor. Bir ara babam yanlışlıkla otomatiğe almıştı kombiyi ev sonra hamama dönmüştü. Peteklerde sıkıntı yok yani sanırım biz sıcağı sevmiyoruz :)
Termostat taktırsam bu sorunu çözerim sanırım.

Sn.dzhan merhaba nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama bence de oda termostadı taktırın.Şöyle anlatayım ben İzmir'de yaşıyorum.Buderus kombim var,termostatlı çalışması çok iyi ve randumanlı oluyor.Ankara'da bir sürü akrabam var,çoğunun evinde termostat yok.Termostatları olmadığından ve kombileri dış sıcaklığa göre ayarlı olduğundan kombi devamlı çalışmak zorunda kalıyor.Halbuki oda termostadı olsa kombi ona göre çalışır,iç ortam ayarlanan sıcaklığa gelince otomatikman durur.İyi akşamlar.

Sn.dzhan merhaba nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama bence de oda termostadı taktırın.Şöyle anlatayım ben İzmir'de yaşıyorum.Buderus kombim var,termostatlı çalışması çok iyi ve randumanlı oluyor.Ankara'da bir sürü akrabam var,çoğunun evinde termostat yok.Termostatları olmadığından ve kombileri dış sıcaklığa göre ayarlı olduğundan kombi devamlı çalışmak zorunda kalıyor.Halbuki oda termostadı olsa kombi ona göre çalışır,iç ortam ayarlanan sıcaklığa gelince otomatikman durur.İyi akşamlar.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. İyi akşamlar.

Alt ve üst katta kombi yanıyorsa ve bina dış yalıtımı varsa kesinlikle oda termostatı kullanmanı tavsiye ederim. Yalnız termostatı ısı yayan cihazların yanına koyarsan etkilenebilir. Misal tv ocak fırın gibi. Tv nin etkisi bir dereceye kadar fark eder.

Bende Bluetoothlu oda termostati var tasarruf açısından faydası oluyo otururken oturma odası 22 alıyoruz 22.5 da duruyo 21.5ta tekrar yanıyor kombi ama ben sıcak su işi artık sıcak değil desek yeridir eskiden senin dediğin gibi çok isiniyordu bildiğin kaynıyordu şimdi ılıktan biraz soğuk buda yaklaşık bir aydır böyle çözemedim

Olabilir hocam kombi hakkında sadece maddi olarak bilgim var ekonomik şartlardan dolayı hesap kitap :) gerisi hakkında bilgim yok bı sorayım yarın bı kombiciye eşanjör nerede oluyo tam olarak bilmediğim için soruyorum bide ne petek temizliği ne kombi temizliği 4-5 senedir hiç yaptırmadm ev yerden ısıtma birde

Ancak böyle 32-33'te yakıyorum petekler alev gibi diyene termometreyi bir tuttular 60-65 derece. Kimi minimum 30 kimi 20 derecelere düşüyor kombilerin. Ama 20 dereceyi ısıtması için de havanın -5 -10 olması lazım ki anca. Su zaten 10 derece geliyorsa kombi yanmakla yanmamak arasında kararsız kalır bir yanar bir sön

Tabi zamanla eskidiginde falan da olabilir sıcak su derecesi olsun kombi petek derecesi olsun 5 yıldır aynı ayarda duruyo zaten evde termostat var oda sıcaklığına göre ayarlıyor termometre yok ölçümde yapamıyorum başka bı sıkıntı var eşanjör denmiş o olabilir yada başka bir sıkıntı ama havalardan kaynaklanmıyor gibi tabi tam olarakta bilemiyorum

Aynen hocam o da termostati şart hatta taşınabilir olanlar çok iyi oluyor maddi olarak istenen derece ayarlanip birakiyosun kendi kendine yanıyor kapanıyor hep istenen sıcaklıkta duruyor ev duruma göre müdahale ediliyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri