Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kurutma makinesi tavsiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sevgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Sevgi

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, önceki başlıklara baktım ancak kurutma ile ilgili pek bir şey göremedim. Rica etsem çamaşır kurutma makinesi tavsiyesinde bulunur musunuz? Şimdilik Antalya’da yaşıyoruz kiracıyız yazları çamaşırlarda koku olabiliyor ama en önemlisi kışın çamaşırlar kurumuyor evimiz klimalı bu sebeple kurutma makinesi almak istiyoruz. Sanırım şuan en önemli mesele enerji tükemi oluyor ancak yine de dikkat etmemiz gereken başka bir konu varsa bilmek isteriz. Yeni evli olduğumuz için bütçemizin elverdiği ölçüde fiyat performans ürünü arıyoruz. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Merhabalar, önceki başlıklara baktım ancak kurutma ile ilgili pek bir şey göremedim. Rica etsem çamaşır kurutma makinesi tavsiyesinde bulunur musunuz? Şimdilik Antalya’da yaşıyoruz kiracıyız yazları çamaşırlarda koku olabiliyor ama en önemlisi kışın çamaşırlar kurumuyor evimiz klimalı bu sebeple kurutma makinesi almak istiyoruz. Sanırım şuan en önemli mesele enerji tükemi oluyor ancak yine de dikkat etmemiz gereken başka bir konu varsa bilmek isteriz. Yeni evli olduğumuz için bütçemizin elverdiği ölçüde fiyat performans ürünü arıyoruz. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Merhaba Sevgi Hanım;
Kıymetli Eşim @Yelda Helvacı ya zamanında kurutmalı çamaşır makinesi almış olsam da yaşadığımız bölge koşulları doğrultusunda hep doğal yollardan kurutma yapmayı tercih etmişti, tabi ki bu duruma, bizim makinemizin ısı pompalı olmamasının da büyük etkisi vardı zira sizin de bahsettiğiniz üzere enerji verimliliği bu konuda en ama en önemli etkendir.

Bakınız Bulaşık makinesinde SU verimliliği konusun açok karşı çıksam da, elektrik tüketimi konusunda bakış açım fazlası ile farklı.

Size seve seve yardımcı olabiliriz ancak yine de ne gibi bir araştırma yapmamız gerektiğini anlamak adına ortalama bir bütçe belirtirseniz bizler için çok daha faydalı olur.

Sonrasında inanıyorum ki nokta atışı şekilde makinenizi bulmanıza sebep oluruz :ok

Merhaba Sevgi Hanım;
Kıymetli Eşim @Yelda Helvacı ya zamanında kurutmalı çamaşır makinesi almış olsam da yaşadığımız bölge koşulları doğrultusunda hep doğal yollardan kurutma yapmayı tercih etmişti, tabi ki bu duruma, bizim makinemizin ısı pompalı olmamasının da büyük etkisi vardı zira sizin de bahsettiğiniz üzere enerji verimliliği bu konuda en ama en önemli etkendir.

Bakınız Bulaşık makinesinde SU verimliliği konusun açok karşı çıksam da, elektrik tüketimi konusunda bakış açım fazlası ile farklı.

Size seve seve yardımcı olabiliriz ancak yine de ne gibi bir araştırma yapmamız gerektiğini anlamak adına ortalama bir bütçe belirtirseniz bizler için çok daha faydalı olur.

Sonrasında inanıyorum ki nokta atışı şekilde makinenizi bulmanıza sebep oluruz :ok
Öncelikle hızlı cevabınız için çok teşekkür ediyorum?
Merhaba Sevgi Hanım;

Öncelikle hızlı cevabınız için çok teşekkür ediyorum? Bütçe olarak 14 bini geçmesini istemiyoruz, 8-9 kg ideal diye düşünüyorum birçok makine de öyle zaten sanırım. Isı pompalı, akıllı nem sensörü, yıllık enerji tüketimi gibi etkenleri hesaba katarsak zaten belli markalar kalıyor seçenek olarak. Ben Arçelik düşünüyordum ancak Grundig makinelerin özellikleri de hoşuma gitti fiyatlarına göre. Hoover çok satılanlar arasında ama serviste sorun yaşar mıyız çekincem var ve çok fazla modeli var araştırdıkça kafam karıştı. Altus ve Beko cihazlar da gördüm A sınıfı ancak karar veremiyorum. Bazı cihazların kondenser kısmı sanırım yanlış bilmiyorsam açılıp temizlenirken bazıları sadece senede bir kez servis tarafından temizleniyormuş bu konuda seçimimiz ne olmalı bilemiyorum. Sizin değerli görüşünüz bizim için çok önemli vaktinizi ayırıp cevaplarsanız çok mutlu olurum☺️

Bir akrabam çocuk doğduktan sonra sık kıyafet değiştirdikleri için ve kış şartlarında doğal kurutma süresi uzadığı için kurutma makinesi konusunda destek istedi Arçelik grubu (Arçelik uzun yıllar kurutma makinesi üretimi yaptığı için) alabileceğini söyledim hatta üç harfli marketlerde Altus kurutma makinesi olduğunu kompresör lü modellerinden alabileceğini belirttim.Şuan 3 yıldır Altus kurutma makinesi kullanıyorlar

Biz vestel marka kurutma makinesi kullanmıştık ancak yaşadığımız bölge itibariyle doğal yöntemler ile kurutma sağlamak daha mantıklı gelmişti. Ayrıca kurutma makinesinden çıkan çamaşırlarımda nem kokusu aldığımda pek hoşuma gitmiyordu. Temiz gelmiyordu sanki çamaşırlarım. Tabi ısı pompalı olmayışı ve hem kurutma hem çamasır makinesi aynı anda oluşu da etkendir belki de.
Sevgi Hanım'ın bölge koşulları farklı olabilir ve teknoloji de günden güne hep değişiklik gösterdiğinde @Adem Helvacı senin önerin nokta atışı olabilir.
Şimdiden güle güle kullanın.

Naçizane bende fikrimi söylemek istiyorum Arçelik 940 kmi modelini kullanıyorum son derece memnunum kurutma olarakda enerji sınıfı olarakta buhar teknolojisi olması çok iyi en ufak nemle birlikte çıkmıyor elbiselerim çok güzel kokuyor içindeki parfüm sayesinde 9 kg kapasitesi var yeterli olacağını düşünüyorum

Bir akrabam çocuk doğduktan sonra sık kıyafet değiştirdikleri için ve kış şartlarında doğal kurutma süresi uzadığı için kurutma makinesi konusunda destek istedi Arçelik grubu (Arçelik uzun yıllar kurutma makinesi üretimi yaptığı için) alabileceğini söyledim hatta üç harfli marketlerde Altus kurutma makinesi olduğunu kompresör lü modellerinden alabileceğini belirttim.Şuan 3 yıldır Altus kurutma makinesi kullanıyorlar
Yorumunuz için teşekkür ederim, ben de en çok yorum alan cihazlar arasında gördüm Altus markasını. Bulaşık ve çamaşır makinesinde araştırma yapmadan bu markayı almıştık şimdilik memnunuz ancak kurutma makinesi konusunda daha dikkatli olmak istedik 10-15 bandı olduğu için fiyatlar bizi üzecek bir şey almayalım dedik.

Biz vestel marka kurutma makinesi kullanmıştık ancak yaşadığımız bölge itibariyle doğal yöntemler ile kurutma sağlamak daha mantıklı gelmişti. Ayrıca kurutma makinesinden çıkan çamaşırlarımda nem kokusu aldığımda pek hoşuma gitmiyordu. Temiz gelmiyordu sanki çamaşırlarım. Tabi ısı pompalı olmayışı ve hem kurutma hem çamasır makinesi aynı anda oluşu da etkendir belki de.
Sevgi Hanım'ın bölge koşulları farklı olabilir ve teknoloji de günden güne hep değişiklik gösterdiğinde @Adem Helvacı senin önerin nokta atışı olabilir.
Şimdiden güle güle kullanın.
Çok teşekkür ediyorum ?

Naçizane bende fikrimi söylemek istiyorum Arçelik 940 kmi modelini kullanıyorum son derece memnunum kurutma olarakda enerji sınıfı olarakta buhar teknolojisi olması çok iyi en ufak nemle birlikte çıkmıyor elbiselerim çok güzel kokuyor içindeki parfüm sayesinde 9 kg kapasitesi var yeterli olacağını düşünüyorum
Yorumunuz için teşekkür ederim, evet Arçelik 900km modeli için de olumlu yorumlar gördüm. 14-15e çıkmak istemiyoruz pek ama tabii daha düşük fiyatlı bir ürün alıp pişman olmak da istemiyoruz evimizin eksiği de çok olduğu için. Tekrar teşekkürler kullanıcı tecrübeniz için?

Dostlarımız ve kıymetli eşim çok detaylı ve yapıcı yorumlar vermiş sağ olsunlar.
Hoover ile çok ilgilendim, inceledim, makine anlamında kabul edilir yanı çok olsa da satış sonrası hizmetlerde istikrar olmaması nedeniyle bir dönem önermiş olsam da şu an için geri çektim kendimi çünkü benim için ürünün kalitesi kadar hizmetin kalitesi de önemli ve hatta bazı durumlarda SSH daha da önemlidir ve HOOVER de şu an bu güveni hissedemiyoruz.

Arçelik grubunda Arçelik Beko Altus Gruındig ürünlerin tamamınd akullanılan donanımsal materyal aynı önce bu konud abilgi vermek isterim. Kullanılan motordan kompresör üreticisine varana kadar detaylar hep pozitif yönde.

Yani Arçelik üretiminde ben markaları kalite anlamında ayırmıyorum ancak özellik anlamında elbette farklılıklar olacak.

Bazı ince detayları özellik diye lanse edip fiyatı yükseltmelerine gerek olmadığını düşündüğüm durumlarda tüketicileri uyarıyorum zaten.

Hatta arama radarınıza kıyaslamak için vestel KMI 9701 de ekleyebilirsiniz.

Arçelik de dahil olmak üzere bu üretimlerde GMCC yani Toshiba ve Midea ortak üretimi olan kompresör ve WELLING BLDC motor kullanılır.

Vestelden beyaz eşya önermem bulaşıkmakinesi haricinde, ancak kurutma makinesinde de o kadar kötü değiller. Yine de elimizde Arçelik gibi yılların tecrübesinin üretimi varken yorumlamaya bile gerek kalmaz.

Nokta atışı model belirtmeme gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü donanım kalitelerinde herhangi bir modelde kaçınmanız gereken herhangi bir husus yok. Dolayısı ile bu noktada size sunulan özelliklerin hangisinin sizin tercihlerinize uygun olduğunu değerlendirip kararınızı verebilrisiniz.

Yine de ''şu , şu ve bu modeller arasında kaldım'' şeklinde belirlediğiniz modeller üzerinden de yorumlayabiliriz dilerseniz.

Dostlarımız ve kıymetli eşim çok detaylı ve yapıcı yorumlar vermiş sağ olsunlar.
Hoover ile çok ilgilendim, inceledim, makine anlamında kabul edilir yanı çok olsa da satış sonrası hizmetlerde istikrar olmaması nedeniyle bir dönem önermiş olsam da şu an için geri çektim kendimi çünkü benim için ürünün kalitesi kadar hizmetin kalitesi de önemli ve hatta bazı durumlarda SSH daha da önemlidir ve HOOVER de şu an bu güveni hissedemiyoruz.

Arçelik grubunda Arçelik Beko Altus Gruındig ürünlerin tamamınd akullanılan donanımsal materyal aynı önce bu konud abilgi vermek isterim. Kullanılan motordan kompresör üreticisine varana kadar detaylar hep pozitif yönde.

Yani Arçelik üretiminde ben markaları kalite anlamında ayırmıyorum ancak özellik anlamında elbette farklılıklar olacak.

Bazı ince detayları özellik diye lanse edip fiyatı yükseltmelerine gerek olmadığını düşündüğüm durumlarda tüketicileri uyarıyorum zaten.

Hatta arama radarınıza kıyaslamak için vestel KMI 9701 de ekleyebilirsiniz.

Arçelik de dahil olmak üzere bu üretimlerde GMCC yani Toshiba ve Midea ortak üretimi olan kompresör ve WELLING BLDC motor kullanılır.

Vestelden beyaz eşya önermem bulaşıkmakinesi haricinde, ancak kurutma makinesinde de o kadar kötü değiller. Yine de elimizde Arçelik gibi yılların tecrübesinin üretimi varken yorumlamaya bile gerek kalmaz.

Nokta atışı model belirtmeme gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü donanım kalitelerinde herhangi bir modelde kaçınmanız gereken herhangi bir husus yok. Dolayısı ile bu noktada size sunulan özelliklerin hangisinin sizin tercihlerinize uygun olduğunu değerlendirip kararınızı verebilrisiniz.

Yine de ''şu , şu ve bu modeller arasında kaldım'' şeklinde belirlediğiniz modeller üzerinden de yorumlayabiliriz dilerseniz.
Çok teşekkür ediyorum, bir liste yaptım bütçeme göre modeller arası özellik farklılıklarını kıyasladım bazi özellikler zaten hepsinde aynı.
Altus 81 IC
Beko 80KM, 90KM, D81HP
Grundig GDH 82 ve 92
Arçelik KM 800/900/910

Ben kendi kendini temizleyen model istemiyorum, sanırım bu modeller de öyle değil zaten, aynı zamanda nem sensörü hepsinde yazmıyordu grundig markada değiştirebilir cam kapak var yazıyor. Yıllık enerji tüketimi olarak 234-259 kWh aralığında bu cihazlar. Son kararımızı şekillendirmek için bu modeller ilgili yorumda bulunabilirseniz çok memnun oluruz.

Çok teşekkür ediyorum fikirleriniz için inşallah kullandıkça memnun kalırız, iyi çalışmalar dilerim?
Olur da bir gün aklınıza gelirse, sizden sonraki potansiyel alıcılara ışık olmak amacı ile deneyimlerinizi bizlerle paylaşır ve beğendiğiniz, beenmediğiniz yerleri belirtirseniz çok mutlu oluruz.

Şimdiden güzel günlerde kullanmanız dileklerimizle. ? ?:cay

Olur da bir gün aklınıza gelirse, sizden sonraki potansiyel alıcılara ışık olmak amacı ile deneyimlerinizi bizlerle paylaşır ve beğendiğiniz, beenmediğiniz yerleri belirtirseniz çok mutlu oluruz.

Şimdiden güzel günlerde kullanmanız dileklerimizle. ? ?:cay
Elbette olumlu ve olumsuz kullanıcı tecrübelerimi paylaşırım ilerde, tekrar çok teşekkürler ? ?

Beko KM90 ve Grundig öne çıkan ürünler
Kompresör ve motorları değerlendirildiğinde bu listede alınabilir en ideal ürün ise Grundig GDH92 olur.
HOCAM Grundig GDH 82 ve 92 arasında kilo dısında belirgin bir fark var mıdır bütcem dahilinde 82 yi almayı düsünüyordum.Ayrıca Altus 82ıc ve grunfing gdh 82 arasında kaldım hangisini önerirsiniz acaba?

HOCAM Grundig GDH 82 ve 92 arasında kilo dısında belirgin bir fark var mıdır bütcem dahilinde 82 yi almayı düsünüyordum.Ayrıca Altus 82ıc ve grunfing gdh 82 arasında kaldım hangisini önerirsiniz acaba?
Altus AL 82 IC

197 dk/döngü (döngüsü düşük olan daha iyidir GDH 82 daha iyi)
Yüksek enerji 297kWh
Yoğuşma verim sınıfı B

Grundig GDH 82 A++ 8 Kg 11050 TL

179 dk/döngü
A sınıf yoğuşma
Yıllık Enerji Tüketimi 230kwh

GDH 82 -92 karşılaştırılması

Kazan genişlikleri aynıdır
92 nin yoğuşma verimi düşüktür (B sınıf) - 82 nin yoğuşma verimi yüksektir (A sınıfı)
92 nin döngüsü yüksektir - 82 nin döngüsü düşüktür (82 daha iyi)
92 nin elektrik tükemi daha yüksektir

Yunus Emre Bey, bu modelin kapağı plastik mi? Plastik ise, kurutma yaparken plastik kokusu oluyor mu? Bir de iç aydınlatması var mı?

Altus AL 82 IC

Yüksek enerji 297kWh
Yoğuşma verim sınıfı B

179 dk/döngü
A sınıf yoğuşma

92 nin yoğuşma verimi düşüktür (B sınıf) - 82 nin yoğuşma verimi yüksektir (A sınıfı)
Hocam cok tesekkür ederim bu kadar ayrıntılı sekilde acıkladıgınız icin????

Altus AL 82 IC

Yüksek enerji 297kWh
Yoğuşma verim sınıfı B

179 dk/döngü
A sınıf yoğuşma

Hocam merhaba dediğiniz ürünü bakmak için mediamarka ve teknosaya ugradım .2yıl öncenin modeli oldugunu ayrıca kazanının celik olmadıgını suan mevcutta iki yerde de grubding GPDH8634 vardı ve kazanının celik yeni a sınıfı daha iyi bir model oldugundan bahsettiler ürünün fiyatıda neredeyse aynı gibi cok az fark var bu modelle ilgili de yorum yapmanız mümkün mü acaba?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri