Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kurutmalı Çamaşır Makinesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muslaf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

muslaf

Araştırmacı
Araştırmacı
Herkese merhaba,

Kurutmali camasir makineleri hakkinda bir cok olumlu olumsuz soylemler var ve oldukca kafa karistirici bir hal aldi bende. Bilenlerin beni ve diger merak edenleri aydinlatmasini rica ediyorum. Oncelikle kullanim senaryosundan bahsediyim cunku kullanim yogunlugu bu makinenin tercihindeki temel sebebi belirliyor(muş). Haftada 1-2 kez kullanilacak. Yani cok sık bir kullanimi olmayacak. Bu kullanim senaryosuna gore eger olumlu taraflari agir basarsa dusundugum bir model var onu almak istiyorum. Ama "yok kardesim bu makineler kullanilacak gibi degil, ayri ayri al" diyorsaniz kurutmali kismindan tamamen vazgecip sadece duz camasir makinesi alinacak. Cunku kurutma makinesi icin ekstra bir alanimiz maalesef yok.

Dusundugum model;

Hoover HDP 4149AMBC/1-S 14 Kg Yıkama 9 Kg Kurutma 1400 Devir Kurutmalı Çamaşır Makinesi

Çamaşır makinesi çamaşırı yıkar, kurutma makinesi çamaşırı kurutur. Yıkama kurutma aynı makinede pek randımanlu olmuyor. Bütçe söyleyin güzel bir makine önerelim

Burada birde yıkama alışkanlığınız önemli. Misal genelde aynı gün aynı saatlerdemi yıkarsınız? Birde gece indirimi vs diye gece açanlardansanız ızdıraba dönebilir. Önce yıkayacak sonra kurutacak. Haftada 1-2 dediğiniz içinde renkliler beyazlar yünlüler vs ayrımları yok sanırım. Bunuda hesap etmekte fayda var. Misal renkliler yıkandı kurumaya alındı ama beyazlar beklemek zorunda …vs gibi durumlar canınızı sıkar mı bilmem. Bende kullanan birkaç kişiden bu makinaların verimsiz olduğunu duydum, iyi kurutmadığını duydum ama bunlar kişiden kişiye değişebilecek şeyler.

Çamaşır makinesi çamaşırı yıkar, kurutma makinesi çamaşırı kurutur. Yıkama kurutma aynı makinede pek randımanlu olmuyor. Bütçe söyleyin güzel bir makine önerelim
Oncelikle yorum icin tesekkurler. Evet ikisi ayri olsa cok iyi olur fakat malum yer sikintisi cekiyoruz. Bu yuzden ya kurutmali camasir makinesinden vazgecip sadece camasir makinesi alarak yola devam edicez. Ya da cok da olumsuz olmayan taraflarina katlanip kurutmali bir makine alacagiz. Butce maksimum 15 bin civarinda

Burada birde yıkama alışkanlığınız önemli. Misal genelde aynı gün aynı saatlerdemi yıkarsınız? Birde gece indirimi vs diye gece açanlardansanız ızdıraba dönebilir. Önce yıkayacak sonra kurutacak. Haftada 1-2 dediğiniz içinde renkliler beyazlar yünlüler vs ayrımları yok sanırım. Bunuda hesap etmekte fayda var. Misal renkliler yıkandı kurumaya alındı ama beyazlar beklemek zorunda …vs gibi durumlar canınızı sıkar mı bilmem. Bende kullanan birkaç kişiden bu makinaların verimsiz olduğunu duydum, iyi kurutmadığını duydum ama bunlar kişiden kişiye değişebilecek şeyler.
Ayrim cok yapmiyoruz, yapilsa da dediginiz gibi beklemede ya da haftada 1-2 dedigim sayi 3e cikar en fazla. Gece gunduz sorunumuz yok. Kullanip memnun olan da var begenmeyen de. Dediginiz gibi biraz beklentiyle alakali sanirim. Amacim deneyip kullanan, varsa begendigi/begenmedigi yonlerini aktarabilcek, ona gore suzgecten geciirp alinir ya da alinmaz diyebilcegim sonuclar cikarmak.

Yerli üretim;
Arçelik 9122 PM
Beko CM 9120 B
Grundig GPWM 91633

Üç markanın üç modeli de aynı üretim bandından çıkmaktadır, aynı kalite kontrol testlerine tabii tutulmaktadır. İthal olsun derseniz bütçeniz içinde Samsung WW11BBA046AEAH modelini tavsiye ederim.

Alırken +4 yıl ek garanti yaptırırsanız güzel olur.

Yer yerine değinirsek kurutma makinesini gidere bağlamanıza gerek yok. Elektrik olan bir odada köşeye koysanız çalışır. Ha koyacak yer de yok derseniz bilemem.

Yerli üretim;
Arçelik 9122 PM
Beko CM 9120 B
Grundig GPWM 91633

Üç markanın üç modeli de aynı üretim bandından çıkmaktadır, aynı kalite kontrol testlerine tabii tutulmaktadır. İthal olsun derseniz bütçeniz içinde Samsung WW11BBA046AEAH modelini tavsiye ederim.

Alırken +4 yıl ek garanti yaptırırsanız güzel olur.

Yer yerine değinirsek kurutma makinesini gidere bağlamanıza gerek yok. Elektrik olan bir odada köşeye koysanız çalışır. Ha koyacak yer de yok derseniz bilemem.
Cok tesekkur ederim Namik hocam arastiriyorum hemen.

@Adem Helvacı hocam yanilmiyorsam siz kullanmistiniz. Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.
Evet kullandık uzun süre ancak açıkçası hem ısı pompalı olmaması, hem çamaşırları yıpratması, hem de bizim makinenin vestel olması bizim Kurutmalı Çamaşı rmakinesi deneyimimizi üzgün bitirmemize neden oldu.

Yani bizim o makineden kurtulmamız üzerinden 3 sene geçti, yeni nesil üretimler çok daha farklı.

Yer sorunu yaşayanlar için kurutmalı çamaşır makineleri ideal bir çıkış yolu olsa da işin aslı makinelerin ayrı ayrı olmasının daha avantajlı olduğu gerçeğinin gözardı edilemeyeceğidir.

Evet kullandık uzun süre ancak açıkçası hem ısı pompalı olmaması, hem çamaşırları yıpratması, hem de bizim makinenin vestel olması bizim Kurutmalı Çamaşı rmakinesi deneyimimizi üzgün bitirmemize neden oldu.

Yani bizim o makineden kurtulmamız üzerinden 3 sene geçti, yeni nesil üretimler çok daha farklı.

Yer sorunu yaşayanlar için kurutmalı çamaşır makineleri ideal bir çıkış yolu olsa da işin aslı makinelerin ayrı ayrı olmasının daha avantajlı olduğu gerçeğinin gözardı edilemeyeceğidir.
Şu anki teknolojiyle nasil bir deneyim olur bilemiyoruz cunku hem daha once kullanmadik hem de almayi dusundugumuz modelde isi pompali mi bilmiyoruz. Aciklamasinda da boyle bir bilgi yok acikcasi. İlk mesajimdaki hoover marka kurutmali camasir makinesi hakkinda bir bilginiz ya da fikriniz var mi onu merak ettim. Eger soylediginiz sorunlari yasatacaksa baska bir modele ya da direkt olarak duz bir camasir makinesine yonelecegiz. Farkli marka model tavsiyenize de acigim. Hicbiri olmayacaksa da yer sorunumuz oldugu icin maalesef ayri bir kurutma makinesinden vazgecmis olacagiz.

Şu anki teknolojiyle nasil bir deneyim olur bilemiyoruz cunku hem daha once kullanmadik hem de almayi dusundugumuz modelde isi pompali mi bilmiyoruz. Aciklamasinda da boyle bir bilgi yok acikcasi. İlk mesajimdaki hoover marka kurutmali camasir makinesi hakkinda bir bilginiz ya da fikriniz var mi onu merak ettim. Eger soylediginiz sorunlari yasatacaksa baska bir modele ya da direkt olarak duz bir camasir makinesine yonelecegiz. Farkli marka model tavsiyenize de acigim. Hicbiri olmayacaksa da yer sorunumuz oldugu icin maalesef ayri bir kurutma makinesinden vazgecmis olacagiz.
Hocam kurutmalı çamaşır makinesi randımanlı çalışmaz. Kurutma kapasitesi yıkama kapasitesinden az olur. Ustalar sevmez tamiri zor olduğu için. Hiç bulaşma derim. Yaptığımız listedeki makinelerden birini alın geçin. Hoover iyi markadır ama servisi iyi değil. Ve o kurutmalı çamaşır makine mantığı baştan yanlış zaten.

Bekleyin ben direkt olarak öğreneyim modelde ısı pompası var mı yok mu :ok

Makinenin ısı pompalı olduğu bilgisininin yanısıra tespit edilmiş kronik ir sorunu da olmadığı bilgisini edinmiş olduk en azından :ok

Alınmaz demiyorum, ancak önce bölgenizdeki yetkili servisi bir sorgulayın lütfen.
Bakkal Rıza amcanın yandaki deposu gibi bir yerde hizmet veren servisi varsa lütfen başka markaya yönelin.
Bu sizin alacağınız hizmet kalitesinin de göstergesidir.
Cok tesekkurler hocam. Biraz kafamiz karisik bu konuda ama yakin zamanda netlesecek umarim ?

Hocam kurutmalı çamaşır makinesi randımanlı çalışmaz. Kurutma kapasitesi yıkama kapasitesinden az olur. Ustalar sevmez tamiri zor olduğu için. Hiç bulaşma derim. Yaptığımız listedeki makinelerden birini alın geçin. Hoover iyi markadır ama servisi iyi değil. Ve o kurutmalı çamaşır makine mantığı baştan yanlış zaten.
Yaklaşık 5-6 yıl önce kurutmalı çamaşır makinesi kullandım. Isı pompalı mı, değil mi inan bilmiyorum. Net olarak tek hatırladığım Electrolux olduğu.

Yıkama performansı kabul edilebilir bir yerdeydi. Süper diyemem, onda bile örneğin çarşafta saç bırakırdı. Yeteri kadar çalkalama yapamıyor gibiydi. Kurutmaya gelince, kapı üstüne assam çarşafı daha iyi kururdu eminim. Aynı şekilde toz haznesine topladığı toz ve havlar nemli çıkardı sürekli. Topaklanmış çamur ile toz-hav karışımı bir şey temizlerdim.

Şu an kurutma makinem var evde, ayrı bir şekilde kullanıyorum. Bunu kullandıktan sonra fark ettim ki, gerçekten üzerine verilen görevleri tam yapamayan bir makine yapmışlar. Sebebi evet ayrı bir kurutma makinesine yer olmaması ve maliyet olabilir. Ancak bir işi tam yapamadıktan sonra iki işi yarım yamalak bir şekilde yapmaya çalışması pek de akıl karı değil.

Alerjiniz varsa, nemli ya da rutubetli bir evdeyseniz, kurutma yapacak alanınız yoksa ayrı bir şekilde kurutma makinesi alınmasını tavsiye ederim. Sadece pratik olması açısından alınacak ve ayrı olarak yer sağlanamıyorsa, kurutmalı çamaşır makinesi pek de mantıklı bir yaklaşım değil.

Yaklaşık 5-6 yıl önce kurutmalı çamaşır makinesi kullandım. Isı pompalı mı, değil mi inan bilmiyorum. Net olarak tek hatırladığım Electrolux olduğu.

Yıkama performansı kabul edilebilir bir yerdeydi. Süper diyemem, onda bile örneğin çarşafta saç bırakırdı. Yeteri kadar çalkalama yapamıyor gibiydi. Kurutmaya gelince, kapı üstüne assam çarşafı daha iyi kururdu eminim. Aynı şekilde toz haznesine topladığı toz ve havlar nemli çıkardı sürekli. Topaklanmış çamur ile toz-hav karışımı bir şey temizlerdim.

Şu an kurutma makinem var evde, ayrı bir şekilde kullanıyorum. Bunu kullandıktan sonra fark ettim ki, gerçekten üzerine verilen görevleri tam yapamayan bir makine yapmışlar. Sebebi evet ayrı bir kurutma makinesine yer olmaması ve maliyet olabilir. Ancak bir işi tam yapamadıktan sonra iki işi yarım yamalak bir şekilde yapmaya çalışması pek de akıl karı değil.

Alerjiniz varsa, nemli ya da rutubetli bir evdeyseniz, kurutma yapacak alanınız yoksa ayrı bir şekilde kurutma makinesi alınmasını tavsiye ederim. Sadece pratik olması açısından alınacak ve ayrı olarak yer sağlanamıyorsa, kurutmalı çamaşır makinesi pek de mantıklı bir yaklaşım değil.
Marka bazlı değil bu sorun. Zorlama mühendislik yüzünden böyle gereksiz bir makine ortaya çıkmış.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri