Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Laminant Parke & Tadilat

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Murkit

İnce Eleyen
Araştırmacı
Bayramdan sonra ev tadilata girecek Allah'ın izniyle. Enişte yapı işleri yapıyor ve Terraclick parkeyi öneriyor. Ben AGT ve Çamsan dedim ama Çamsan artık Çin'e taşındı maliyetten dolayı, eski Çamsan değil dedi. AGT de Terraclick'in Beko'su, boşu boşuna marka hava parası verme dedi. Kullanan veya konuyla ilgisi olması gereken kriterleri bilen var mıdır?

Bayramdan sonra ev tadilata girecek Allah'ın izniyle. Enişte yapı işleri yapıyor ve Terraclick parkeyi öneriyor. Ben AGT ve Çamsan dedim ama Çamsan artık Çin'e taşındı maliyetten dolayı, eski Çamsan değil dedi. AGT de Terraclick'in Beko'su, boşu boşuna marka hava parası verme dedi. Kullanan veya konuyla ilgisi olması gereken kriterleri bilen var mıdır?
Mersin' de yaşıyorum. belki bilirsiniz, burası NEM konusunda tavan yapmış bir bölge. Dikkatimi çeken bir konu olarak ev alma sürecinde bütün müteahhitlerin AGT seçiyor olması garibime gitmişti. Gezdiğim bütün evlerde AGT ürünü mevcuttu.

AGT 'nin daha kurumsal oluşu, depolama hizmetlerinin daha iyi oluşu göz önüne alınarak seçimi AGT olarak yapardım. En iyi parke bile olsa kötü bir depolama ve tedarik zinciri o parkeyi mahveder.

Bunlara ek olarak şikayetvar da bir çok desen, matlaşma, kabarma sorunu gibi şikayetler mevcut. Tabi ki bu bir kıstas değil her markada olabilir. AGT yazınca da bir çok sorun çıkıyor.

Önemli olan eldeki para ile alınabilecek en iyi ürünü almak olmalı. Yapacağınız 5-10 bin TL gibi bir kâr sizi daha çok üzebilir.

Keşke enişte ile iş yapmasanız diyeceğim ama belli ki sözler verilmiş :)

Dikkat edilecek husus;

-Evde başka bir tadilat düşünceniz var mı ? Kalorifer, su tesisatı, mutfak gibi tadilatlar yapılacaksa bunları parkeden önce yaptırmak çok iyi olur

-Zeminin hazırlanmasına çok dikkat edin. Tozdan pislikten çok iyi arınmış olması lazım. yoksa her adım attığınızda tozdan dolayı olan çıtırtı sesinden nefret edersiniz.

-Şilte seçimi olarak genelde ucuza kaçıp 0.5mm veya 1mm falan kullanılıyor. 2mm olarak tercih etmeniz sizin yararınıza olur.

-Evinizin yapısını bilemiyorum. o yüzden süpürgelik seçiminiz ne olur emin değilim. standart süpürgelikler tercih edilebilir. Fakat kapılarınız Amerikan Panel kapı tarzı ise kapı pervazı genişliğinde , 8-10 cm yükseklikte olan düz süpürgelikleri tercih edebilirsiniz. aşağı görsel bırakıyorum.

-Eğer evde uzun koridorlar var ise bu bölümleri granit olarak yapabilirsiniz.

-Kapı altı boşluklar kontrol edilmeli. Eğer parke öncesi 1cm den az boşluk var ise kapıların tıraşlanması gerekecek.

-Genelde kapı eşiği profilleri unutulur. Onları da hazır etmeyi unutmayın.

-Hesapladığınız metre karenin üzerine en az 2 kutu daha ekleyin. artan olursa da muhakkak saklayın iade etmeyin.

-SON OLARAK EN ÖNEMLİ KONU; Her zaman başında durun. Aksi takdirde parkede boşluk, hatalı döşeme gibi sorunlar sonradan çok zor düzeliyor.

Vallahi ondan önce bu işin toptan yapılan kısmına gittim İzmir'de, oradaki adam da AGT satıyorduk onlar bitti, artık Terraclick'e geçtik dedi. Sonrasında enişteyle konuşunca o da aynısını söyledi bilemiyorum. Sonra iş kötü çıkınca ben söyledim dinlemediniz diyor.
Keşke enişte ile iş yapmasanız diyeceğim ama belli ki sözler verilmiş :)
😂 Aynen öyle ama evde birden fazla tadilat olacağı için ben uğraşacağıma o uğraşsın diye ona yaptırmak istedim. Tabi bir işin duygusal kısmı var daha uyguna yapar vs. :)

-Evinizin yapısını bilemiyorum. o yüzden süpürgelik seçiminiz ne olur emin değilim. standart süpürgelikler tercih edilebilir. Fakat kapılarınız Amerikan Panel kapı tarzı ise kapı pervazı genişliğinde , 8-10 cm yükseklikte olan düz süpürgelikleri tercih edebilirsiniz. aşağı görsel bırakıyorum.
Görsel unutulmuş.

Tüm bunların dışında gerçekten çok önemli noktalara değinmişsiniz. Hepsini yazdım aklıma. Teşekkür ederim .

Görsel unutulmuş.

Tüm bunların dışında gerçekten çok önemli noktalara değinmişsiniz. Hepsini yazdım aklıma. Teşekkür ederim .
Bunlar yerine klasik süpürgelik yapmak isteyebilirler. tercih sizin olur.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-14 122437.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-14 122437.webp
    16.1 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2025-03-14 122336.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-14 122336.webp
    14.7 KB · Görüntüleme: 17
Aslında insanın kafasında netleşmiş bir iş bile olsa total zekanın insanın ufkuna ve görüşüne ne kadar katkı sunduğuna dair güzel bir örnek. Değişik fikirler değişik görüşler ne kadar önemli..

Markadan bağımsız sınıfında önemi var.

Sınıf MDF kaplamanın üzerindeki PVC kalınlığını etkilemektedir. 31 32 33 sınıf

Son 2 senedir yeni ev yaptıran arkadaşlar olmadı. Bu zamana kadar hep marka bağımsız 32. sınıf aldırdım. Sorun yaşayan olmadı.

Kendi evimde Bauhaus ta seri sonu olduğu için lamnat fiyatına lamine denk geldi. Masif katmanların sert yumuşak ağaçlardan oluşması ses yalıtımına, ısı yalıtımına etkisi yüksek oldu. Çizildiğinde lokal vernik yapılabiliyor. Katman kalın olduğundan daha çizilme oluşmadı.

Mutfak ve banyoda MDF malzemeli laminant kullanılmasını sevmiyorum. Ahşap deseni devam edecek ise önce yer karosu seçip, buna uygun markalarda laminant arkadaşlarımda uygulama yaptık.

Laminatların temizliğinde yüzey durumuda etkiliyor. Düz, parlak, ahşap desen girinti çıkıntılar. dokusuna da önceden karar vermek gerekir.

Mesela aklıma şimdilerde takılan konu
Robot süpürgenin sevdiği yüzey dokusu hangisi?

Son 2 senedir yeni ev yaptıran arkadaşlar olmadı. Bu zamana kadar hep marka bağımsız 32. sınıf aldırdım. Sorun yaşayan olmadı.

Kendi evimde Bauhaus ta seri sonu olduğu için lamnat fiyatına lamine denk geldi. Masif katmanların sert yumuşak ağaçlardan oluşması ses yalıtımına, ısı yalıtımına etkisi yüksek oldu. Çizildiğinde lokal vernik yapılabiliyor. Katman kalın olduğundan daha çizilme oluşmadı.

Mutfak ve banyoda MDF malzemeli laminant kullanılmasını sevmiyorum. Ahşap deseni devam edecek ise önce yer karosu seçip, buna uygun markalarda laminant arkadaşlarımda uygulama yaptık.

Laminatların temizliğinde yüzey durumuda etkiliyor. Düz, parlak, ahşap desen girinti çıkıntılar. dokusuna da önceden karar vermek gerekir.

Ben de 32 düşünüyorum ama 31'in de gayet yeterli olduğu söyleniyor ev için. Meşe ağacından yapılanı alacağım. Gri renk Truva adı. 8mm kalınlık. Tek sorun Terraclick'te mavi melek sertifikası yok. AGT'de var ve formaldehit emisyonu da E0 iken Terra'da E1. Birkaç tane böyle detay var sağlık açısından aklımı kurcalayan ama adam Terraclick yapıyorum daha F/P ürünü diyor.

Bütünlük açısından her ne kadar aklımdan geçmiş olsa da WC/banyo orayı beyaz renk yapacağım boyayla. Ferah ve aydınlık olsun. Çünkü banyo dolabı alınacak ve o da beyaz renklerde - küçük bir ihtimal antrasit olabilir konstras açısından bilemiyorum. Alta konulan malzeme de oldukça önemseniyor. Orada en iyi olan kısmı yakalayamadım.

Halılardaki siyah rengi okumadığını duymuştum. Sınır görüp geçmedği söylenmişti. Birebir kullanıcı tarafından.

Ben de 32 düşünüyorum ama 31'in de gayet yeterli olduğu söyleniyor ev için. Meşe ağacından yapılanı alacağım. Gri renk Truva adı. 8mm kalınlık. Tek sorun Terraclick'te mavi melek sertifikası yok. AGT'de var ve formaldehit emisyonu da E0 iken Terra'da E1. Birkaç tane böyle detay var sağlık açısından aklımı kurcalayan ama adam Terraclick yapıyorum daha F/P ürünü diyor.

Bütünlük açısından her ne kadar aklımdan geçmiş olsa da WC/banyo orayı beyaz renk yapacağım boyayla. Ferah ve aydınlık olsun. Çünkü banyo dolabı alınacak ve o da beyaz renklerde - küçük bir ihtimal antrasit olabilir konstras açısından bilemiyorum. Alta konulan malzeme de oldukça önemseniyor. Orada en iyi olan kısmı yakalayamadım.
Formaldehit konusu çok önemli bir konu. Çocuk mobilyası seçiminde buna çok dikkat etmiştim. Öyle bir yapıştırıcı ki uzun yıllar ev içerisinde buharlaşmaya devam ediyor. Bunu 15 derecede de yapıyor 30 derecede de yapıyor. Uzun vadede sağlık sorunlarının sebebi olur. Aman dikkat !!! O yüzden bazı markalar ön plana çıkıyor. AGT , YILDIZENTEGRE vs...

Formaldehit konusu çok önemli bir konu. Çocuk mobilyası seçiminde buna çok dikkat etmiştim. Öyle bir yapıştırıcı ki uzun yıllar ev içerisinde buharlaşmaya devam ediyor. Bunu 15 derecede de yapıyor 30 derecede de yapıyor. Uzun vadede sağlık sorunlarının sebebi olur. Aman dikkat !!! O yüzden bazı markalar ön plana çıkıyor. AGT , YILDIZENTEGRE vs...
Terraclick Yıldız Entegre'nin. Ama AGT'nin E0.

eski evimizde Egger marka laminant parke dosemistik 10 sene sonunda hala ilk gunki gibiydi ne bir ses yapma kabarma vs.hicbirsey olmadı ,yeni evimize çamsan parke uyguladik salonun birkac yerinde cok hafif kabarmalar oldu ama tamamen iscilik ile alakali altindan kalorifer tesisati geciyor o yuzden oldu camsan da guzel ama Egger markasinida tavsiye ederim.

eski evimizde Egger marka laminant parke dosemistik 10 sene sonunda hala ilk gunki gibiydi ne bir ses yapma kabarma vs.hicbirsey olmadı ,yeni evimize çamsan parke uyguladik salonun birkac yerinde cok hafif kabarmalar oldu ama tamamen iscilik ile alakali altindan kalorifer tesisati geciyor o yuzden oldu camsan da guzel ama Egger markasinida tavsiye ederim.
Websitesini inceledim, gerçekten ciddi ve vizyonu yüksek bir firma gibi duruyor. Tek eksik gördüğüm kısım, sertifikaları paylaşmamış.

Banyo ve mutfak gibi ıslak zeminlerde kıllanılan laminatlar aslında farklı oluyor. Normal laminatlar mdf üstüne PVC kaplama olurken asıl adı compact laminat olan ama suya dayanıklı laminat diye satılan bu malzemeler en üstte desenli olmak üzere kağıtların reçine ile preslenmesi şeklinde üretiliyor. Çizilmeye karşı normal laminatlarla kıyas kabul etmeyecek kadar iyidir. Bıçakla kazımaya kalktığınızda dahi hasar almıyor diyebilirim. Deneme yapmak için bir ay kadar güneş ışığı alan bir yerde suyun içinde beklettim. Çıkarttığımda üstünde yosunlanma başladığı hissiyatı vardı ama aradan 2 ay kadar geçmesine rağmen en ufak bir şişme ya da çarpılma emaresi göstermemişti.

Banyo ve mutfak gibi ıslak zeminlerde kıllanılan laminatlar aslında farklı oluyor. Normal laminatlar mdf üstüne PVC kaplama olurken asıl adı compact laminat olan ama suya dayanıklı laminat diye satılan bu malzemeler en üstte desenli olmak üzere kağıtların reçine ile preslenmesi şeklinde üretiliyor. Çizilmeye karşı normal laminatlarla kıyas kabul etmeyecek kadar iyidir. Bıçakla kazımaya kalktığınızda dahi hasar almıyor diyebilirim. Deneme yapmak için bir ay kadar güneş ışığı alan bir yerde suyun içinde beklettim. Çıkarttığımda üstünde yosunlanma başladığı hissiyatı vardı ama aradan 2 ay kadar geçmesine rağmen en ufak bir şişme ya da çarpılma emaresi göstermemişti.
Vinil Parke (SPC) (Taş Plastik Kompozit) diye geçiyor. Ama markalar farklı adlar altında da satabiliyorlar. Eğer çok üst kalite bulursam bütünlük açısından banyoya beyaz boya yerine vinil parke yaptırabilirim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri