Bayramdan sonra ev tadilata girecek Allah'ın izniyle. Enişte yapı işleri yapıyor ve Terraclick parkeyi öneriyor. Ben AGT ve Çamsan dedim ama Çamsan artık Çin'e taşındı maliyetten dolayı, eski Çamsan değil dedi. AGT de Terraclick'in Beko'su, boşu boşuna marka hava parası verme dedi. Kullanan veya konuyla ilgisi olması gereken kriterleri bilen var mıdır?
Mersin' de yaşıyorum. belki bilirsiniz, burası NEM konusunda tavan yapmış bir bölge. Dikkatimi çeken bir konu olarak ev alma sürecinde bütün müteahhitlerin AGT seçiyor olması garibime gitmişti. Gezdiğim bütün evlerde AGT ürünü mevcuttu.
AGT 'nin daha kurumsal oluşu, depolama hizmetlerinin daha iyi oluşu göz önüne alınarak seçimi AGT olarak yapardım. En iyi parke bile olsa kötü bir depolama ve tedarik zinciri o parkeyi mahveder.
Bunlara ek olarak şikayetvar da bir çok desen, matlaşma, kabarma sorunu gibi şikayetler mevcut. Tabi ki bu bir kıstas değil her markada olabilir. AGT yazınca da bir çok sorun çıkıyor.
Önemli olan eldeki para ile alınabilecek en iyi ürünü almak olmalı. Yapacağınız 5-10 bin TL gibi bir kâr sizi daha çok üzebilir.
Keşke enişte ile iş yapmasanız diyeceğim ama belli ki sözler verilmiş
Dikkat edilecek husus;
-Evde başka bir tadilat düşünceniz var mı ? Kalorifer, su tesisatı, mutfak gibi tadilatlar yapılacaksa bunları parkeden önce yaptırmak çok iyi olur
-Zeminin hazırlanmasına çok dikkat edin. Tozdan pislikten çok iyi arınmış olması lazım. yoksa her adım attığınızda tozdan dolayı olan çıtırtı sesinden nefret edersiniz.
-Şilte seçimi olarak genelde ucuza kaçıp 0.5mm veya 1mm falan kullanılıyor. 2mm olarak tercih etmeniz sizin yararınıza olur.
-Evinizin yapısını bilemiyorum. o yüzden süpürgelik seçiminiz ne olur emin değilim. standart süpürgelikler tercih edilebilir. Fakat kapılarınız Amerikan Panel kapı tarzı ise kapı pervazı genişliğinde , 8-10 cm yükseklikte olan düz süpürgelikleri tercih edebilirsiniz. aşağı görsel bırakıyorum.
-Eğer evde uzun koridorlar var ise bu bölümleri granit olarak yapabilirsiniz.
-Kapı altı boşluklar kontrol edilmeli. Eğer parke öncesi 1cm den az boşluk var ise kapıların tıraşlanması gerekecek.
-Genelde kapı eşiği profilleri unutulur. Onları da hazır etmeyi unutmayın.
-Hesapladığınız metre karenin üzerine en az 2 kutu daha ekleyin. artan olursa da muhakkak saklayın iade etmeyin.
-SON OLARAK EN ÖNEMLİ KONU; Her zaman başında durun. Aksi takdirde parkede boşluk, hatalı döşeme gibi sorunlar sonradan çok zor düzeliyor.