Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Tüketici Hakları Lg 10 yil motor garantisi aldarmacasi,

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan secaflex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

secaflex

Meraklı
Yeni Üye
Arkadaslar lg bulasik makinem vardi fakat gecen hafta motoru bozudu,matkap gibi ses yaparak calismaya basladi .
3.yili bitigi icin garantisini uzatmistin fakat onlar biz yapamayiz dediler , arizayi tespit ettiler ,ama lg sorumlu 10 yil motor garantisi var dedi ,onlar yaparlar mudahele edemeyiz, ek garanti motoru kapsamaz dediler ve gittiler.

Bunun üzerine lg yi aradi. Durumu anlattim benden 6bin tl isçilik istediler, motorda garantiden degisecek ücretsiz dedi. Fakat itiraz ettim lg genel merkez musteri hizmetlerine , ama 6 bin tl isçilik ücretinin normal oldgunu makul oldugunu yapacak birsey olmadigini diyerek beni bilgilendirdiler.

Burada ki sormak istedigim asil soru bu durumda tuketici hakem heyetine verebilirmiyim

acaba diyorum ki onarım sağlandıktan sonra . ödeme dekontu ve servis dekontu ile tüketici hakem heyetine bunları veremezmiyim

garanti adı altında tüketiciyi aldatmak ,yüksek fahiş tamir bedelleri ile tüketiciyi garanti adı altında işlem yapıp .fahiş işçilik bedeli talep ederek ,tüketiciiden para almak.gibisinden bir başvuru şeklinde

en azından bir bilir kişi atarsa thh . işçilik ücretini yeniden hesaplar mı?

maksat para değil artık bu saaten sonra tüketiciye yapılan haksızlık.

bunlarla uğraşmazsam yaptıkları yanlarına kar kalacak yoksa..

Bir anlamadığım durum var. Ek garanti yaptırdım ve 10 yıl motor garantisi nasıl oluyor.
10 yıl motor aldığınız zamanda belirtilir. Garanti uzatma yaptırdım diyorsunuz. Bunda makine değişimi dışında genel garanti geçerlidir. İşçilik ücreti yoktur. Siz garanti uzatmayı Vatan, Medaimark gibi şirketlerde mi yaptırdınız. Yani özel sigorta mı

...

Bu motor garantisi ilk çıktığında ve her sektörde geçerli olan uygulamayı yaşamışsınız.

Broşürde küçük harfle ve garanti yenile sözleşmenizde belirtilir.

Bunu delil sunarak heyettin red kararı aldırır.

LG merkezden servis ücreti listesi verme zorunluluğu var.
Müşteri hizmetlerinden yetkili birini isteyin. İlk konuştuğunuz kişi öyle özel biri değil. Hatta ev çalışan.

Eğer size verilen fiyat ile listesi fiayatının farkınız ilerde heyetten alma kararı çıkarabilirsiniz.

Liste fiayatında sökme-takma, yol ücreti... hepsinin toplamı olacak. Servis merkezdedir ama siz 50km uzağındasınızdır.

1. Ürünü aldığınız ve uzatma garanti sözleşmenizi
2. servis liste fiyatı
3. hangi işlemlerin yapıldığını belirten servis fişinizi

delil olarak sunmalısınız
Sadece fatura ile heyete başvurunuz olmayacak.

Şimdi makine serviste mi?

Bir anlamadığım durum var. Ek garanti yaptırdım ve 10 yıl motor garantisi nasıl oluyor.
10 yıl motor aldığınız zamanda belirtilir. Garanti uzatma yaptırdım diyorsunuz. Bunda makine değişimi dışında genel garanti geçerlidir. İşçilik ücreti yoktur. Siz garanti uzatmayı Vatan, Medaimark gibi şirketlerde mi yaptırdınız. Yani özel sigorta mı

...

Bu motor garantisi ilk çıktığında ve her sektörde geçerli olan uygulamayı yaşamışsınız.

Broşürde küçük harfle ve garanti yenile sözleşmenizde belirtilir.

Bunu delil sunarak heyettin red kararı aldırır.

LG merkezden servis ücreti listesi verme zorunluluğu var.
Müşteri hizmetlerinden yetkili birini isteyin. İlk konuştuğunuz kişi öyle özel biri değil. Hatta ev çalışan.

Eğer size verilen fiyat ile listesi fiayatının farkınız ilerde heyetten alma kararı çıkarabilirsiniz.

Liste fiayatında sökme-takma, yol ücreti... hepsinin toplamı olacak. Servis merkezdedir ama siz 50km uzağındasınızdır.

1. Ürünü aldığınız ve uzatma garanti sözleşmenizi
2. servis liste fiyatı
3. hangi işlemlerin yapıldığını belirten servis fişinizi

delil olarak sunmalısınız
Sadece fatura ile heyete başvurunuz olmayacak.

Şimdi makine serviste mi?
Makine evde sali gunu gelip evde yapacaklar mis motor degisimini, nakliye vs islemi yok zaten servis 4 km evime .ek garanti lg garantili ben neden bakacam onlar yapacak yetkimiz yok dedi, motor haric hersey ek garanti kapsaminda dediler ,

Lg de yüksek fahis fiyat veriyor merkezden arayip normal oldugunu söyluyorlar sözde yetkililer 6 bin tl iscilik ücretinin, bu kadar saçma
Garanti olamaz , adi garanti varmis gibi yapiyorlar sadece. Ama neyseki motor ücreti alinmiyormus , Hakem.heyeti bu iscilik bedeline bir itiraz yapamaz mi , tekrar iscilik bedeli belirlemek için
en çok merak ettigim bu aslinda. Yoksami yanlarina kârmi kalacak bu olay,kanun bizi korumuyormu ?

Tecrubesi olan dostlar bana yol gosterirseniz sevinirik, teknik servis hakem heyetine verilebilrimi ?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri