Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru LG 50UR81006 bir kaç sorum olcak pek bir bilgim yok sayılır TVler hakkında

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Recoba274

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
LG 50UR810006
LG 50UR81 ve Samsung 50CU7000 arasında kalmıştım LG aldım vatandan 1ay oldu sayılır 2. Gün Digitürk kanal liste yapıp geçiş yaptığımda aşağı yada yukarı harekette yazılar iç içe giriyordu ben hemen teknik servise gittim dedim böyle böyle oluyor sonra hdmi arızalı mi diye denemek için düz hdmi bağlı şekilde uydu alıcı bağladık yapmadı başka Digitürk dekoder aldık getirdik yine yaptı sıkıntı Dekoderde çıktı daha önce başka TV de de yaşadık dedi LG servisi hala Digitürk kullanıyorum mecbur üyelik var maçtır tvdir ama kanal listesi açmıyorum bir sıkıntı olur mu TV için acaba

Diğer sorum ise şu ben 10 yıldır Samsung LED TV kullanıyordum düz smartsiz falan LG ye geçince biraz soluk gibi geldi standart ayarda neyse duruma alıştık ama örnek veriyorum film dizi falan neyse ordaki oyuncular böyle ani ve hızlı el hareketlerinde ışınlanma gibi mi desem böyle birden gitme gibi mi desem acayip bı şekildd oluyor hareket normal midir bilemedim

Baska gözüme çarpan birşey olmadı sürekli bir kusur arar gibi bakar oldum yazı kaycak mi görüntü bozulcak mi falan diye bir şekilde kontrol edebilinir mi acaba

Uzun oldu kusura bakmayın teşekkürler şimdiden

Ghosting sorunu yaşıyorsunuz. VA panellerde daha fazla görülüyor. Youtube'da ghosting test yazarak panelin can çekişlerini görebilirsiniz.

LG 50UR81 ve Samsung 50CU7000 arasında kalmıştım LG aldım vatandan 1ay oldu sayılır 2. Gün Digitürk kanal liste yapıp geçiş yaptığımda aşağı yada yukarı harekette yazılar iç içe giriyordu ben hemen teknik servise gittim dedim böyle böyle oluyor sonra hdmi arızalı mi diye denemek için düz hdmi bağlı şekilde uydu alıcı bağladık yapmadı başka Digitürk dekoder aldık getirdik yine yaptı sıkıntı Dekoderde çıktı daha önce başka TV de de yaşadık dedi LG servisi hala Digitürk kullanıyorum mecbur üyelik var maçtır tvdir ama kanal listesi açmıyorum bir sıkıntı olur mu TV için acaba

Diğer sorum ise şu ben 10 yıldır Samsung LED TV kullanıyordum düz smartsiz falan LG ye geçince biraz soluk gibi geldi standart ayarda neyse duruma alıştık ama örnek veriyorum film dizi falan neyse ordaki oyuncular böyle ani ve hızlı el hareketlerinde ışınlanma gibi mi desem böyle birden gitme gibi mi desem acayip bı şekildd oluyor hareket normal midir bilemedim

Baska gözüme çarpan birşey olmadı sürekli bir kusur arar gibi bakar oldum yazı kaycak mi görüntü bozulcak mi falan diye bir şekilde kontrol edebilinir mi acaba

Uzun oldu kusura bakmayın teşekkürler şimdiden
frknkrkmz arkadaşın dediği gibi, ghosting sorunu da olabilir. Benim TV 55 inc. IPS panel. Memlekete gidene kadar bir şey yoktu. Kusursuz seyrediyorduk. Memlekete gidip geldik. TV'yi açtım. İnsanların elleri hızlı hareket ettiğinde el izinde kopmalar, yırtılmalar, arkasında gölge bırakmalar gözlemledim. Nooluyor lan dedim. Köye gittik, geldik. TV'ye bişey oldu dedim. İki gün böyle izledim. Hatta can sıkıntısından filmleri 2 gün önceki TV'de izledim. 3. gün düzeldi. Şu anda da düzgün.

Yazılımından kaynaklanabilir.

TV'yi kuran servis personeli dedi ki: TV'yi geçici olarak kapatacaksanız power tuşuna bir saniye basın. TV kapanır. Bu uyku modudur. Ama TV'yi fişten çıkarmayın. Uzun süre kapatacaksanız power tuşuna uzun süre basılı tutun. Bir menu açılacak. O menuden kapatın. Ondan sonra fişi çekebilirsiniz demişti.

Tıpkı bilgisayar mantığı. Bizim ev halkı buna dikkat etmeden kapatırdı hep. Evdekileri uyardım. Şimdilik sıkıntı yok. Düzeldi.

Böyle ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor.

Ghosting sorunu yaşıyorsunuz. VA panellerde daha fazla görülüyor. Youtube'da ghosting test yazarak panelin can çekişlerini görebilirsiniz.
Şuan işe gidiyorum msjlari yeni gördüm akşam eve gidince bı deneyeyim nasıl belli ederki testte kendini yada alınan yeni TV de neleri yapmam lazım bakmam dikkat etmem lazım pek bilmediğim için bu konuyu açtım bide bu garantilik bir sıkıntı mıdır

frknkrkmz arkadaşın dediği gibi, ghosting sorunu da olabilir. Benim TV 55 inc. IPS panel. Memlekete gidene kadar bir şey yoktu. Kusursuz seyrediyorduk. Memlekete gidip geldik. TV'yi açtım. İnsanların elleri hızlı hareket ettiğinde el izinde kopmalar, yırtılmalar, arkasında gölge bırakmalar gözlemledim. Nooluyor lan dedim. Köye gittik, geldik. TV'ye bişey oldu dedim. İki gün böyle izledim. Hatta can sıkıntısından filmleri 2 gün önceki TV'de izledim. 3. gün düzeldi. Şu anda da düzgün.

Yazılımından kaynaklanabilir.

TV'yi kuran servis personeli dedi ki: TV'yi geçici olarak kapatacaksanız power tuşuna bir saniye basın. TV kapanır. Bu uyku modudur. Ama TV'yi fişten çıkarmayın. Uzun süre kapatacaksanız power tuşuna uzun süre basılı tutun. Bir menu açılacak. O menuden kapatın. Ondan sonra fişi çekebilirsiniz demişti.

Tıpkı bilgisayar mantığı. Bizim ev halkı buna dikkat etmeden kapatırdı hep. Evdekileri uyardım. Şimdilik sıkıntı yok. Düzeldi.

Böyle ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor.
Biz TVyi kapatırken direk kumandadan kırmızıya basıp kapatıyoruz 5-10 saniye sonra fişleri falan çekiyoruz uzun süre kapalıdan kasıt nedir bilmiyorum ama bizde gece 1gibi falan kapanır sabah 8 gibi açılıyor gün içi evde olmadığımız zaman sadece kumandadan kapatıp fişi çekme falan yapmayız fiş çekme dediğim prizdeki elektriği kesme düğmesine basarız bu hızlı hareketlerde ışınlanma gibi titreme gibi olmalar hep vardı gibi yeni birşey değil gibi sanki önceki TV eski modeldi ama böyle bı sıkıntı yaşamadım görmedim hiç

Son düzenleme:
Şuan işe gidiyorum msjlari yeni gördüm akşam eve gidince bı deneyeyim nasıl belli ederki testte kendini yada alınan yeni TV de neleri yapmam lazım bakmam dikkat etmem lazım pek bilmediğim için bu konuyu açtım bide bu garantilik bir sıkıntı mıdır
Ghosting, hayalet görüntü diye geçmektedir. Panelin tepki süresinin yüksek olması nedeniyle görüntünün arkasında iz bırakır. Belki televizyon ayarlarında bulanıklık giderme ayarı kullanılarak çözülebilir. Eğer çok fazla ghosting varsa testlerinizi buraya atarsanız ürünün ayıplı olup olmadığını anlayabiliriz.

Ghosting, hayalet görüntü diye geçmektedir. Panelin tepki süresinin yüksek olması nedeniyle görüntünün arkasında iz bırakır. Belki televizyon ayarlarında bulanıklık giderme ayarı kullanılarak çözülebilir. Eğer çok fazla ghosting varsa testlerinizi buraya atarsanız ürünün ayıplı olup olmadığını anlayabiliriz.
Tamam hocam gece işten çıkıp eve gidince dediğiniz testi yaparım TV'nin ayarları canlı yada farklı birşey degil standart ayarda tutuyorum içindeki ayarları manuel olarak hiç kurcalamadım testten sonra video yada foto çekip buraya atarım yorumlarız

Hocam bunu şuan evdekiler attı çocuk çizgi film bakarken yakalamışlaf normal TV yayını bunu Digitürkte TV geçişlerinde yapıyordur böyle kaymaları bu da mı aynı sıkıntı acaba bir kerede ben bunu YouTubedan çok güzel hareketler izlerken arka dekordaki kiramitin beyaz kısmı böyle kaymıştı aynı bölümü telefondan açtım böyle birşey yoktu aynı sahneyi geriye alıp tekrar izlediğimde Tv'de yine yapmıştı ama başka zaman yine o dekorda yapmamıştı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231018_220612_edit_394844417943395.jpg
    Screenshot_20231018_220612_edit_394844417943395.jpg
    57.2 KB · Görüntüleme: 13
Hocam ghosting test yazdım YouTubeda ilk çıkan videoyu açtım buraya video nasıl yüklerim bilemedim ama kaydettiğim videoyu ağır çekimde oynatıp durdurup 1-2 ekran kaydı aldım bu şekil karışıklıklar kopmalar oluyor gibi tabi videoyu durdurarak çektiğim için ne kadar sağlıklı bir görüntü olur bilmem ama bende gözümle gördüm video kaydederken yorumları bekliyorum napmak lazım birşey almakta zulüm teknoloji ilerledi ama ürünler sıkıntılı bir ton para veriyoruz birde

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231019_012647_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20231019_012647_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    25.8 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20231019_012557_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20231019_012557_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    22.4 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_20231019_012445_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20231019_012445_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    27.6 KB · Görüntüleme: 12
Resim ayarları altında berraklık ayarı var. Trumotion ve pürüzsüz geçiş ayarlarını değiştirip test edebilir misiniz?

Resim ayarları altında berraklık ayarı var. Trumotion ve pürüzsüz geçiş ayarlarını değiştirip test edebilir misiniz?
Hocam resim ayarlarında trumotion doğal yaziyo pürüzsüz geçiş yaptım pürüzsüz geçiş ayarınıda düşükteymiş yüksek yaptım . Ayrıca ayarları eski ve yeni ayarda yaptığım testte attığım fotoda 60fps yazandan hiç yapmadı böyle kopmalar karışmalar dünkü testte attığım fotolar gibi eski ve yeni ayarda denedim 25fps yazanda yaptı eski ve yeni ayarda da yüzde 99 ben dün 25fps yazanda yaptım fark eder mi bilemedim yada yukarıda vermiş olduğum ayarları pürüzsüz falan doğru mu yaptım onuda bilmiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20231019_122503_edit_5596652713729.jpg
    IMG_20231019_122503_edit_5596652713729.jpg
    55.7 KB · Görüntüleme: 5

Hocam resim ayarlarında trumotion doğal yaziyo pürüzsüz geçiş yaptım pürüzsüz geçiş ayarınıda düşükteymiş yüksek yaptım . Ayrıca ayarları eski ve yeni ayarda yaptığım testte attığım fotoda 60fps yazandan hiç yapmadı böyle kopmalar karışmalar dünkü testte attığım fotolar gibi eski ve yeni ayarda denedim 25fps yazanda yaptı eski ve yeni ayarda da yüzde 99 ben dün 25fps yazanda yaptım fark eder mi bilemedim yada yukarıda vermiş olduğum ayarları pürüzsüz falan doğru mu yaptım onuda bilmiyorum
Peki bu ayarları değiştirince yayınlarda bir değişiklik oldu mu? Orada birkaç ayar daha var. Çözünürlük yükseltme(upscale) gibi onları da tek tek deneyerek sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin. Ayarlar açıksa eğer kapatıp deneyin. Görüntüde bozulma gördüğünüz bir yayını test amaçlı kullanmanız daha iyi olur.

Peki bu ayarları değiştirince yayınlarda bir değişiklik oldu mu? Orada birkaç ayar daha var. Çözünürlük yükseltme(upscale) gibi onları da tek tek deneyerek sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin. Ayarlar açıksa eğer kapatıp deneyin. Görüntüde bozulma gördüğünüz bir yayını test amaçlı kullanmanız daha iyi olur

Peki bu ayarları değiştirince yayınlarda bir değişiklik oldu mu? Orada birkaç ayar daha var. Çözünürlük yükseltme(upscale) gibi onları da tek tek deneyerek sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin. Ayarlar açıksa eğer kapatıp deneyin. Görüntüde bozulma gördüğünüz bir yayını test amaçlı kullanmanız daha iyi olur.
Ayarları değiştirdiğimde problem yada çözüm odaklı pek birşey göremedim desem doğru olur çokta bakamadım malum çalıştığımızdan akşam daha dikkatli bakma fırsatı bulurum birde verdiğin upscale ayarını da bir bakar kurcalar gözetlerim birde böyle sürekli olan birşey değil gibi yada bizim gözümüzden kaçıyor yada az görebiliyorda olabiliriz böyle kopmalar dalgalanma falan çok olmadı sadece 3-5 sefer gözümüze attığım fotodaki gibi denk geldiği oldu o neden olur işaretledim böyle kaymalar oluyor titrelemler gibi bozuk yayın gibi o da mı aynı sıkıntı acaba ghosting yani bu arada destek için teşekkür hocam

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231018_220600_com.whatsapp_edit_13775079036439.jpg
    Screenshot_20231018_220600_com.whatsapp_edit_13775079036439.jpg
    56.3 KB · Görüntüleme: 5
Ayarları değiştirdiğimde problem yada çözüm odaklı pek birşey göremedim desem doğru olur çokta bakamadım malum çalıştığımızdan akşam daha dikkatli bakma fırsatı bulurum birde verdiğin upscale ayarını da bir bakar kurcalar gözetlerim birde böyle sürekli olan birşey değil gibi yada bizim gözümüzden kaçıyor yada az görebiliyorda olabiliriz böyle kopmalar dalgalanma falan çok olmadı sadece 3-5 sefer gözümüze attığım fotodaki gibi denk geldiği oldu o neden olur işaretledim böyle kaymalar oluyor titrelemler gibi bozuk yayın gibi o da mı aynı sıkıntı acaba ghosting yani bu arada destek için teşekkür hocam
Kesin sonuca ulaşmak için televizyonda bozulma olan görüntüyü bilgisayar veya tablet ile izleyip aynı sorunun olup olmadığına bakmanız lazım. Eğer görüntü sadece televizyonda sorunluysa ayarları değiştirerek sorunu çözmeye çalışın. Video paylaşabilirseniz sorunu daha iyi anlayabiliriz. Eğer çok nadir sorun yaşıyorsanız değişim ve iadeyle hiç uğraşmayın. Benim televizyonumda da 3 adet ışık sızması var mesela ama çok küçük dert etmiyorum.

Kesin sonuca ulaşmak için televizyonda bozulma olan görüntüyü bilgisayar veya tablet ile izleyip aynı sorunun olup olmadığına bakmanız lazım. Eğer görüntü sadece televizyonda sorunluysa ayarları değiştirerek sorunu çözmeye çalışın. Video paylaşabilirseniz sorunu daha iyi anlayabiliriz. Eğer çok nadir sorun yaşıyorsanız değişim ve iadeyle hiç uğraşmayın. Benim televizyonumda da 3 adet ışık sızması var mesela ama çok küçük dert etmiyorum.
Anladım hocam sürekli tekrar eden bir durum değil gibi YouTubedan çok güzel hareketler bakarken kiremitin beyaz sıvalı yeri kiremitin içine böyle kayma yapmış gibiydi ama sadece o sahnede oldu hemen bilgisayar telefondan açıp baktım aynı sahne aynı dakika sadece Tv'de olmuştu ama başka bir zaman olmamışti o kiramitin olduğu bölümlerde sadece o dakika o bölüm çok değişik bir durumdu birde dün o çizgi film sahnesini yaşamışlar kayma gibi işte eve gidince akşam bir dedigimiz ayardir testtir denemedir yapayım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri