Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma LG 75UP77109LC & Philips 70PUS8007 | T A V S İ Y E |

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Osman Burak

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem bey merhaba, bir sorum var yardımcı olursanız çok memnun olacağım. 2020 yılında samsung 58tu7000 tv aldım, 2 yıl 3 ay sonra panel arızası sebebi ile uzatılmış garanti kapsamında servise kaldırıldı, maliyet benden istenince reddettim bana vatan bilgisayarda kullanmak üzere 6000₺ lik hediye çeki verildi. Haliyle yeni bir televizyon alacağım. 2020 de videonuz altına yorum yaparak sormuştum samsung tu7000 alınır mı diye ancak cevap alamamıştım. Youtube’da tv alım rehberi adlı videonuzda öğrendim tu7000 serilerinin alınmaması gerektiğini. Velhasıl kelam şimdi bir televizyon daha alacağım ve arasında kaldığım iki marka model var. Bunların panelleri özellikleri hakkında fikrim yok, sizden bu konuda bir öneri rica ediyorum Adem bey, yardımcı olursanız sevinirim. Modellerden biri LG 75UP7710, diğeri PHILIPS 70PUS8007, hangisini tercih etsem hayrıma olur, yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten, samsungta düştüğüm hataya yeniden düşmek istemiyorum. Hayırlı günler dilerim.
Tvlerin tam kodları:
LG 75UP77109LC
Philips 70PUS8007
Link:
LG- https://www.vatanbilgisayar.com/lg-75up7710-75inc-189-cm-4k-webos-smart-tv-uydu-alicili.html
PHİLİPS- https://www.vatanbilgisayar.com/phi...ndroid-tv-3-tarafli-ambilight-uydu-alici.html
Teşekkürler…

Adem bey merhaba, bir sorum var yardımcı olursanız çok memnun olacağım. 2020 yılında samsung 58tu7000 tv aldım, 2 yıl 3 ay sonra panel arızası sebebi ile uzatılmış garanti kapsamında servise kaldırıldı, maliyet benden istenince reddettim bana vatan bilgisayarda kullanmak üzere 6000₺ lik hediye çeki verildi. Haliyle yeni bir televizyon alacağım. 2020 de videonuz altına yorum yaparak sormuştum samsung tu7000 alınır mı diye ancak cevap alamamıştım. Youtube’da tv alım rehberi adlı videonuzda öğrendim tu7000 serilerinin alınmaması gerektiğini. Velhasıl kelam şimdi bir televizyon daha alacağım ve arasında kaldığım iki marka model var. Bunların panelleri özellikleri hakkında fikrim yok, sizden bu konuda bir öneri rica ediyorum Adem bey, yardımcı olursanız sevinirim. Modellerden biri LG 75UP7710, diğeri PHILIPS 70PUS8007, hangisini tercih etsem hayrıma olur, yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten, samsungta düştüğüm hataya yeniden düşmek istemiyorum. Hayırlı günler dilerim.
Tvlerin tam kodları:
LG 75UP77109LC
Philips 70PUS8007
Link:
LG- https://www.vatanbilgisayar.com/lg-75up7710-75inc-189-cm-4k-webos-smart-tv-uydu-alicili.html
PHİLİPS- https://www.vatanbilgisayar.com/phi...ndroid-tv-3-tarafli-ambilight-uydu-alici.html
Teşekkürler…
Merhaba kıymetli dostum. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim, sıklıkla uyardığımız bir konuda size ulaşamamış , cevap dönememiş olmak bizim eksikliğimiz kusura bakmayın lütfen. Zaten youtube sorularına yetişemeyince bu mecrayı kurmaya bu nedenle karar verdik.

Samsung ve LG de 7 serisi ürünlerden uzak durunuz, Samsung da düştüğünüz yanılgıya LG de yine düşmek üzeresiniz. Sorun Samsung olmasında değil hatalı model seçilmiş olmasında, yani Samsungda başınız ageldi diye LG ye yönelip yine 7 serisi ürün almak aynı akıbete uğramanız olasılığını yksek tutar çünkü bu serilerin panellerini beğenmediğimizi, onaylamadığımızı hep belirttik. Ayrıca 7 serisi olmasını geçtim bir de UP serisi. UP serisi tv de giriş seviyesi, 7 serisi panelde giriş seviyesi, düşünün ki 75'' panelde 12 adet COF kullanılmış yani klasik LG cimriliği söz konuzu bana göre.
Bakınız LG 75UP77006 panel teknik özelliklerini sizin için sitemize girdim.

Yine aynı şekild esizin için 70PUS8007 modelin bilgileirni de sitemize girdim az önce bu mesajı yazmayı yarım bırakıp :ok

Bence yazıları okuyun, teknik değerlere bakın, sonra gelin yine kritiğini yapalım sizinle :ok

Anladım Adem bey, yazılarınızı okudum, bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. İki model içinde bu paralara başka seçeneklere gözatmak gerekiyor sanırım. Peki Adem bey bana naçizane bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Önceki televizyonumdan düşün ekran boyutu olmasın istiyorum. Normal bir izleyiciyim, netflix, youtube, exxen gibi içeriklerden tv izliyoruz. Tek istediğimiz büyük ekran bir tv olmasını istiyoruz. Bu kıstaslarda minimum 65inç olarak kaliteli panele sahip, gözümüzün arkada kalmayacağı 24-26bin tl bandında hangi modellere bakmalıyım sizce?

Anladım Adem bey, yazılarınızı okudum, bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. İki model içinde bu paralara başka seçeneklere gözatmak gerekiyor sanırım. Peki Adem bey bana naçizane bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Önceki televizyonumdan düşün ekran boyutu olmasın istiyorum. Normal bir izleyiciyim, netflix, youtube, exxen gibi içeriklerden tv izliyoruz. Tek istediğimiz büyük ekran bir tv olmasını istiyoruz. Bu kıstaslarda minimum 65inç olarak kaliteli panele sahip, gözümüzün arkada kalmayacağı 24-26bin tl bandında hangi modellere bakmalıyım sizce?
Peki Hocam neden Vestel 75U9520 düşünmüyorsunuz?

Bahsettiğim modelde Pixellence, Memc, HDR10, Dolby Vision, WCG yani Wide Color Gamut desteklerinin olmasının yanısıra bu ürün Direct Led üretimdir ve 2200hz Fake Refrest rate değeri bulunur. Bu üründe ekiks olan tek şey Disney+ desteği o da tv kaynaklı değil biliyorsunuz, Disney ne yazık ki Android Tizen Webos işletim sistemlerine destek sunuyor, Linux tabanlı işletim sistemine sahip diğer hiçbir marka modelde çalışmıyor.

Onun dışında amazon prime video, netflix, youtube ve bilinen tüm sosyal platformlara erişiminiz var.

Daha da önemlisini belirteyim ama bunu bulabilirmisiniz ondan emin değilim, bu üründe eğer CSOT panel ile üretilmiş olan bir ürüne denk gelirseniz bu panelde %25 antiglare kaplama var.

Hatta 75'' bir televizyonu kolay kolay herkese satamayacak olan bayiye söyleyin, seri numarası alın kontrol edelim, eğer CSOT panel var ise %100 karılımmaması gereken bir televizyon diyebilirim.

Bakınız hep vurguladığım üzere MARKA diye size sattıkları ürünlerde kullandıkları donanımları gördünüz, öte yandan beğenmediğimiz vestel de kullanılan donanıma bakın. Öneriyorsam gerçekten hak etmişti rbu model içiniz rahat olsun.

TV normal şartlarda bence zaten size uygun ama bir de CSOT panel denk gelirse ben çok keyifli bir alışverişe sebep olmuş olmanın mutluluğunu ayrıca yaşayacağım :ok

Anladım Adem bey teşekkür ediyorum, benim için çok güzel bir öneri oldu. Bayiye sorduğumda 75UP7710 modelinin 2022 üretimli bir televizyon olmasından dolayı giriş seviyesi olsa bile yine kaliteli bir cihaza sahip olacağım yönünde belirttikleri için düşünmüştüm ama dediğiniz gibi marka algısı çok farklı düşündürüyor. Ancak beni burada kısıtlayan nokta ilk mesajda bahsettiğim üzere vatan bilgisayardan kullanmam gereken 6000 liralık bir hediye çekimin olması, bahsettiğiniz modeli ne yazıkki vatan bilgisayar üzerinde bulamadım, eğer çok detay olmayacaksa vatan bilgisayar üzerinden alabileceğim kaliteli panele sahip farklı bir model önerebilme şansınız olur mu. Çünkü sizde hak buyurursunuz ki artık teknoloji fiyatları çok farklı bir noktalara geldi, 20.000 - 25.000 TL gibi rakamları gözden çıkarınca haliyle böyle problemlere rastlama olasılığını en düşüğe çekmek istiyor insan, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. benim buradaki düşüncem 25.000-26.000 liralık bir televizyona 6000 TL hediye çeki kullanarak 19.000 - 20.000 bandına Vatan bilgisayardan alabilmek.

Bir de Adem bey kafamı şu karıştırdı, benim size sormuş olduğum model 75UP77109LC kodlu model ancak sizin bilgilerini girmiş olduğunuz model 75UP77006 kodlu model, bu iki model arasında farklılık yok mu ikisi de aynı panel özelliklerine mi sahip?

Bir de Adem bey kafamı şu karıştırdı, benim size sormuş olduğum model 75UP77109LC kodlu model ancak sizin bilgilerini girmiş olduğunuz model 75UP77006 kodlu model, bu iki model arasında farklılık yok mu ikisi de aynı panel özelliklerine mi sahip?
Özellikleri değiştirilmiş ma aynı ürünler. Bu uygulamaları her marka yapıyor artık çünkü görüyorlar ki tüketiciler hep EN SON MODEL OLSUN algısı ile hareket ediyor. adamlar alıyor 77100 modelini, 2 ay sonra 77150, 1 ay sonra 77156 diye gidiyorlar

Bakınız Samsung BU8000 BU8500 derken nedense araya bir BU8100 giriverdi. İçleri komple aynı olsa da bu algıyı yıkmak adına anakart üzerinde veya panelde değişikliklere gidiyorlar.

Elimdeki listeyi görseniz, 6700 model var, bir bakıyorum aynı panel yüzlerce aynı seri modelde kullanılmış.

Mahkemeye gitsek, ''Bunlar aynı, bizi kandırıyorlar'' diye şikayetçi olsam ispat edemem çünkü Hukuk önünde aynı değiller, çünkü birisinin ayağı gri diğeri siyah. :) (Örnektir)

Özellikleri değiştirilmiş ma aynı ürünler. Bu uygulamaları her marka yapıyor artık çünkü görüyorlar ki tüketiciler hep EN SON MODEL OLSUN algısı ile hareket ediyor. adamlar alıyor 77100 modelini, 2 ay sonra 77150, 1 ay sonra 77156 diye gidiyorlar

Bakınız Samsung BU8000 BU8500 derken nedense araya bir BU8100 giriverdi. İçleri komple aynı olsa da bu algıyı yıkmak adına anakart üzerinde veya panelde değişikliklere gidiyorlar.

Elimdeki listeyi görseniz, 6700 model var, bir bakıyorum aynı panel yüzlerce aynı seri modelde kullanılmış.

Mahkemeye gitsek, ''Bunlar aynı, bizi kandırıyorlar'' diye şikayetçi olsam ispat edemem çünkü Hukuk önünde aynı değiller, çünkü birisinin ayağı gri diğeri siyah. :) (Örnektir)
Çok teşekkür ediyorum Adem bey, peki ben şimdi hangi televizyonu alayım? Lg’den vaz mı geçmeliyim? Bahsettiğiniz vestel vatanda ne yazık ki yok. Ya da Lg ye ait iyi panel ve özelliklere sahip, dizi film izleme keyfimi sürdürebileceğim 25-26k fiyatlara ne bakmalıyım?

Çok teşekkür ediyorum Adem bey, peki ben şimdi hangi televizyonu alayım? Lg’den vaz mı geçmeliyim? Bahsettiğiniz vestel vatanda ne yazık ki yok. Ya da Lg ye ait iyi panel ve özelliklere sahip, dizi film izleme keyfimi sürdürebileceğim 25-26k fiyatlara ne bakmalıyım?
Yani çaresizlikten LG almanızı istemiyorum açıkçası. Alınması zaruri ise en azından bu modelini almayın.
Siz o zaman Vatandan alabileceğiniz modellerden yeniden ürün bakın, alternatifleri yazın onları değerlendirelim ne dersiniz?

Yani çaresizlikten LG almanızı istemiyorum açıkçası. Alınması zaruri ise en azından bu modelini almayın.
Siz o zaman Vatandan alabileceğiniz modellerden yeniden ürün bakın, alternatifleri yazın onları değerlendirelim ne dersiniz?
Çok iyi olur Adem bey, sabrınız ve her sorumu içtenlikle cevapladığınız için size ne kadar teşekkür etsem az. Allah sizden razı olsun, işiniz rast gitsin inşaallah. Bu durumda vatandan tv’lere baktığımda ne yazık ki 65 inçe düşmem gerekiyor, çünkü 75 inçte en ulaşılır tv 75UP7710, 65inç seçeneklerde ise karşıma TCL 65C635, TCL 65C725, GRUNDİG 65GGU9760, ve Vestelin 65QA9700, 65UA9090, 65Q9900 modellerini görüyorum. LG ye yine bir göz ucuyla baktığımda ise 65NANO76 ile 65UQ81 modelleri karşıma çıkıyor. 9 model çıkardım, büyük ihtimal siz şöyle bir bakınca hangisinin işe yarar hangisinin yaramaz olduğunu göreceksiniz, tavsiyeleriniz bizim için çok önemli olacak hocam. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Çok iyi olur Adem bey, sabrınız ve her sorumu içtenlikle cevapladığınız için size ne kadar teşekkür etsem az. Allah sizden razı olsun, işiniz rast gitsin inşaallah. Bu durumda vatandan tv’lere baktığımda ne yazık ki 65 inçe düşmem gerekiyor, çünkü 75 inçte en ulaşılır tv 75UP7710, 65inç seçeneklerde ise karşıma TCL 65C635, TCL 65C725, GRUNDİG 65GGU9760, ve Vestelin 65QA9700, 65UA9090, 65Q9900 modellerini görüyorum. LG ye yine bir göz ucuyla baktığımda ise 65NANO76 ile 65UQ81 modelleri karşıma çıkıyor. 9 model çıkardım, büyük ihtimal siz şöyle bir bakınca hangisinin işe yarar hangisinin yaramaz olduğunu göreceksiniz, tavsiyeleriniz bizim için çok önemli olacak hocam. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.
UQ81 modelini ben eledim, sebebini @Tesla ustam da açıklayabilir ben hep muhalafet ediyor olmayayım :D
NANO zaten benden pek öneri olarak çıkmamıştır, 7 serisi kesinlikle çıkmaz da.

Grundig ile ilgili bilgim yok şimdi bilmediğim ürüne iyi veya kötü dersem olmaz.

TCL de tabi ki 725 nits ve kontrast başarımı anlamında bilerek ön plana alınmış yoksa temelde neredeyse ikisi aynı ürün diyebilirim, hatta bazı bakış açı değişikliklerinde 635 daha makul ürün bile olabilir :)

Vestelde UA9090 ile QA9700 arasında yine yorum farkı var diyebilirim, hatta 9700 de dahil olursa neredeyse bunların tamamını aynı düşünüp sonra demişler ki ''yahu birisine Android verelim qled olmasın, birisine Qled ve android aynı anda verelim, diğerine sadece Qled verelim android olmasın maksat tüketiciye seçenek olsun'' :)

Hatta aynı panel ve BLU kullanıp daha bir çok değişik varyasyonu anakart ve QDEF değişiklikleri ile de arttırabilirler.

Güvenlik ve hizmet kalitesi ön planda olsun derseniz QA9700 iyi bir seçenek olabilirdi ama karma panelde hem ıps hem va olması elenmesine neden olur.

UA9090 BOE tekil panel, diğeri ise LG ve BOE ile üretilmiş ürünler. BOE nin COF anlamında LG ye göre daha iyi olması nedeniyle nihai tercih sizin olsa da bence 9090 daha doğru seçim olabilir.

Benim için ürün önemli, mühendislik önemli derseniz C635 değerlendirilebilir.

Panel mağdurusunuz ben 55'' üzeri tavsiye vermem. 65'' i geçmeyin derim 70-75 inç panelleri tamir edecek babayiğit bulmak zor ben yeni çıkan panel boyutlarına temkinli bakıyorum kağıt gibi üretilen bu panellerin gate leri ne kadar dayanacak ilerleyen süreçte göreceğiz hatta bugün Vestel 65u9700 frameleas ( yapıştırma cell) söktüm cell i çerçeveden ayırırken çerçeve ve cell deki bantları temizlerken soğuk terler attım ?

Panel mağdurusunuz ben 55'' üzeri tavsiye vermem. 65'' i geçmeyin derim 70-75 inç panelleri tamir edecek babayiğit bulmak zor ben yeni çıkan panel boyutlarına temkinli bakıyorum kağıt gibi üretilen bu panellerin gate leri ne kadar dayanacak ilerleyen süreçte göreceğiz hatta bugün Vestel 65u9700 frameleas ( yapıştırma cell) söktüm cell i çerçeveden ayırırken çerçeve ve cell deki bantları temizlerken soğuk terler attım ?
Usta led barların sıcaklık transferleri sorundu başımıza, şimdi bu yeni panellerin cam kesitlerini o kadar incelttiler ki bu sefer gate sorunları başladı.

Aklıma gelmişken, Arçelikte 3 modelde paneller patlamış, özellikle 50'' grubunda, modelleri ve panel üreticisinin kim olduğunu öğrenmeye çalışıyorum.

Usta led barların sıcaklık transferleri sorundu başımıza, şimdi bu yeni panellerin cam kesitlerini o kadar incelttiler ki bu sefer gate sorunları başladı.

Aklıma gelmişken, Arçelikte 3 modelde paneller patlamış, özellikle 50'' grubunda, modelleri ve panel üreticisinin kim olduğunu öğrenmeye çalışıyorum.
Aklımdan bir panel markası geçiyor ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri