Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

LG A9 Essential Şarjlı Dikey Süpürge - Garanti Problemi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ugurc

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, iyi forumlar herkese.

24.11.2021 tarihinde vatanbilgisayar'dan 4000 tl'ye aldığım ürünümden genel olarak çok memnun kaldığımı söyleyebilirim, iki gün öncesine kadar da hiçbir problem yaşamamıştım. Tam bir fiyat/performans ürünüydü.

İki gün önce, 1,5 senedir her gün süpürdüğüm gibi evimi süpürürken fotoğraflara ekleyeceğim başlık(nozül) kısmından takır takır sesler gelmeye başladı. Klipsini açarak baktığımda fırça kısmından ayrı olmaması gereken bu dış kapak kısmının ayrıldığını ve ikinci fotoğraftaki pütürlü kısımdan kopmuş olduğunu gördüm. Bu sebeple fırça da kullanım esnasında sabit kalmadığından salınım yaparak başlığın içine çarpıyor ve bu ses çıkıyordu. Servisle de görüşüp bu sorunu görsel paylaşarak teyit ettirdim, onlar da sorunun bu kırılmadan kaynaklı olduğunu söylediler.

Garantim bitmemesine rağmen bu kırığın kullanıcı kaynaklı olduğunu ve garanti kapsamına girmeyeceğini, görseldeki parçaların başlıktan ayrı satılmadığını ve komple başlık olarak almam gerektiğini, bunun da fiyatının 1400 tl olduğunu bana ilettiler.

https://www.lg.com/us/home-appliance-accessories/lg-agb74272405 başlığın amerika lg sayfasında aynı sorunu yaşayan kullanıcılara lg'nin garanti kapsamında ürünün bu kısmının yenisini temin ettiğini kullanıcı yorumlarında görebiliyoruz. türkiye'de uyguladıkları bu politika oldukça adaletsiz.

Şirketin ürünün bu kısmını dayanıksız yapma ve kolayca kırılabileceği ihtimalini ve sorumluluğunu hiç almadan bunun sorumluluğunu direkt olarak müşteriye yıkması bana hiç adil gelmedi haliyle. Ürünü severek ve çok dikkatli kullanmış, hiç düşürmemiş olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Kasasının üzerinde bir çizik dahi bulunamaz durumda.

Haksızlığa uğradığını düşünen bir tüketici olarak bu konuda yapabileceğim neler vardır, bununla uğraşmaya değer mi? Bu gibi konularda yardımcı olabilecek/deneyimlerini paylaşabilecek birileri varsa çok sevinirim.

Güzel günler herkese.

WhatsApp Image 2023-03-20 at 16.56.40.jpeg WhatsApp Image 2023-03-20 at 16.56.40 (1).jpeg 118514-1_large.jpeg

Şu dikey süpürgeler iyi hoşta DYSON hariç kalanının kalite bayağı bir düşük galiba herkes şikayetçi

Geçmiş olsun, aynı durum ne yazık ki Ülkemizde satılan birçok mutfak robotu, blender, mikser gibi ürünlerde de geçerli.
Motor kısmı güçlü ancak aktarma organları zayıf olduğu için bu sonuç kaçınılmaz oluyor ve bir tork sistemi de bulunmadığı için bilinen o söz yani bir zinciriin sadece ve sadece en zayıf halkası kadar güçlü olduğu gerçeğini ortaya sergiliyor.

Sizin burada öne süreceğiniz sav bana göre şu olabilir.

''Bu bir düşürme, sokme, hatalı kullanım kaynaklı değil, üretim materyalinin zayıflığı kaynaklı bir sorun'' tezini sunacak ve bu tezinizi de bahsi geçen yazışmaların delil olarak sunulacağı ekran görüntüleri ile destekleyecek ve gerekirse bilirkişi talep edeceksiniz.

Yukarıda size yazdığım ''güçlü motora güçlü aktarma organı kullanılmaması ve bu güzü aktarımda sorun yaşanırsa donanıma zarar vermek yerine boşa düşecek bir tork sisteminin ürüne uygulanmamış olması'' kaynaklı bunun bir üretim hatası olmasına rağmen ihaleyi tüketiciye yıkma operasyonu olduğunu delillerle destekleyici şekilde yazıp hak talebinde bulunabilirsiniz.

Şu dikey süpürgeler iyi hoşta DYSON hariç kalanının kalite bayağı bir düşük galiba herkes şikayetçi
çok fazla karşılaştırarak aldım kendi süpürgemi, v11 ve v12 muadili diyorlar direkt. aradaki fiyat farkı da uçuktu ve benimki çift pilliydi. dediğim gibi fazlasıyla memnundum performansından ama DYSON'ın garanti ve servis desteğiyle kesinlikle kimse baş edemezmiş tekrar gördük maalesef. dyson her daim yeni parçayı yollayıp olabildiğince ücret almadan tüketicinin yanında oluyor bu gibi süreçlerde.

Geçmiş olsun, aynı durum ne yazık ki Ülkemizde satılan birçok mutfak robotu, blender, mikser gibi ürünlerde de geçerli.
Motor kısmı güçlü ancak aktarma organları zayıf olduğu için bu sonuç kaçınılmaz oluyor ve bir tork sistemi de bulunmadığı için bilinen o söz yani bir zinciriin sadece ve sadece en zayıf halkası kadar güçlü olduğu gerçeğini ortaya sergiliyor.

Sizin burada öne süreceğiniz sav bana göre şu olabilir.

''Bu bir düşürme, sokme, hatalı kullanım kaynaklı değil, üretim materyalinin zayıflığı kaynaklı bir sorun'' tezini sunacak ve bu tezinizi de bahsi geçen yazışmaların delil olarak sunulacağı ekran görüntüleri ile destekleyecek ve gerekirse bilirkişi talep edeceksiniz.

Yukarıda size yazdığım ''güçlü motora güçlü aktarma organı kullanılmaması ve bu güzü aktarımda sorun yaşanırsa donanıma zarar vermek yerine boşa düşecek bir tork sisteminin ürüne uygulanmamış olması'' kaynaklı bunun bir üretim hatası olmasına rağmen ihaleyi tüketiciye yıkma operasyonu olduğunu delillerle destekleyici şekilde yazıp hak talebinde bulunabilirsiniz.
çok teşekkürler adem bey, çok mantıklı dedikleriniz. bir karar verip ona göre aksiyon alacağım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri