- Marka Model Bilgisi
- LG
Adem bey merhaba, Youtube kanalınızda buna benzer bir video görmüştüm ama sonucu ne oldu merak ediyorum ve aynısı ben de yaşıyorum. Durum şu; 2022 Kasım’da 9 kg yıkama 6 kg kurutmalı çamaşır makinesi satın aldım. Modeli LG F4V3VRWOWE. Bir süredir çamaşırların makinadan çıktıktan sonra deterjan kokmadıklarını fark ettik ve kontrol ettiğimizde deterjan gözüne koyduğumuz sıvı deterjanın hemen tamburun ön tarafında bulunan giderden akıp gittiğini gördük. Yani çamaşırlar deterjansız yıkanıp çıkıyordu. Teknik servisi aradık ve bize Lg marka makinelerin sıvı deterjan kullanımına uygun olmadığını sadece toz deterjan ile kullanıldığını söyledi ve herhangi bir arıza olmadığını belirtti. Bu sizce (bilginiz doğrultusunda tabi) doğru mudur? Diyelim doğru satış-kurulum öncesi bunun tüketici ile açık bir şekilde paylaşılması gerekmez mi? Hani bilsek ona göre tercih hakkı bizde olur ister almayız ister bu şekilde kabul eder alırız haksız mıyım acaba? Üstelik ne kendi sitelerinde, ne satın aldığım Teknosa'nın sitesinde ne de ürünün kullanım kılavuzunda sıvı deterjan kullanılmaz diye bir bilgi/uyarı bulunmamakta. Acaba teknik servis bizi mi yiyor diye Lg merkez ile irtibata geçtim onlar da aynı bilgiyi verdi. Kendimi kazıklanmış hissettim resmen
Bu konuda ne düşünüyorsunuz, tüketici olarak ne yapmamızı tavsiye edersiniz? (Video da mevcut ama buraya ekleyemedim)