Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

LG OLED 55 CX Ölü Piksel Bombardımanı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enthy7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Enthy7

Yeni Üye
Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba,

3 yıl önce TeknoSA'dan 55 LG CX OLED TV almıştım. Epey test ettim ilk geldiğinde, hiç ölü piksel vb. yoktu. Hatta forumdan epey bilgi alarak incelemiştim ekranı. Bu konularda epey pimpirikli ve ince eleyip sık dokuyan biriyim. Yani TV'nin ilk geldiğinde bu ölü piksellere sahip olması mümkün değil.

Bugün evde büyük bir temizlik yaptık, bir televizyonu kontrol edeyim dedim, televizyonun 4 köşesinde onlarca siyah siyah ölü piksele rastladım. Özellikle köşelerde minimum 5'er tane var. Toplasan rahat 20 tane vardır yani. Daha önce hep uzaktan seyrettiğim için farkına asla varmamıştım.

Evde çocuk yok, televizyonun ekranına asla dokunmadık. O kadar titiz kullandım ki... Televizyon çalışma odamda duruyor, salonda bile kullanmıyorum. Yani haftada belki 10-20 saat çalışıyor veya çalışmıyor öyle söyleyeyim.

Bunun sebebi ne olabilir? Garanti süresi bitti ürünün... Bu konuyla ilgili bir şey yapabilir miyim? Bir hakkım var mı? Ürünü bu kadar titizlikle kullandıktan sonra yalnızca 3 yılda bunun başıma gelmesi çok üzdü beni açıkçası. Salonumdaki 4 yıllık Vestel LED TV'de (Oled'in 1/5 fiyatında) hiçbir problem yok. @Adem Helvacı

Görseller eklendi...

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    68.9 KB · Görüntüleme: 46
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    109.9 KB · Görüntüleme: 43
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    111 KB · Görüntüleme: 43
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    65.7 KB · Görüntüleme: 46
Günaydın.

Dağılımlar çerçevesinde konuyu ele alırsak bu durum ölü pixel dışında bir şeye benziyor :alala

Mesela şurada 4 pixellik bir alan söz konusu

1700121134319.png

Şuradaki bölümde ise dikkat ederseniz simetri tutmuyor yani ölü pixel gibi ölü pixel değil bunlar sanki.
1700121188866.png

Bu arada yksek çözünürlük görseller için tebrikler yoksa anlamak pek mümkün olmaz. Özellikle ikinci yayınladığım görsel özelinde bakarsank bu ölü pixel de değil, ölü alt pixel de değil gibi. Beyaz ve diğer renklerde durum nasıl?

Adem hocam tüm renklerde durum bu... Arkada film izlerken durdurup TV şans eseri baktığımda görmüştüm, yani sadece arka fonda resim olduğunda görülmüyor bu. Fotoğrafları çekmek için epey uğraştım, gerçekten telefon lensine göstermek çok zor oluyor. Arzu ederseniz daha net yükleyebilirim, WhatsApp ile PC'ye aktardığım için görüntü kalitesi kaybı olmuş.

Peki bunlar ne olabilir? Ben de şaşkınlıktan bir şey diyemiyorum, hayatımda asla böyle bir şey yaşamamıştım.

Bu arada LG OLED alacak arkadaşlar için: LG ile görüştüm teknoloji şans işidir diyor müşteri hizmetleri, haberiniz olsun. 1500 €'a OLED alacak arkadaşlara duyurulur...

Adem hocam tüm renklerde durum bu... Arkada film izlerken durdurup TV şans eseri baktığımda görmüştüm, yani sadece arka fonda resim olduğunda görülmüyor bu. Fotoğrafları çekmek için epey uğraştım, gerçekten telefon lensine göstermek çok zor oluyor. Arzu ederseniz daha net yükleyebilirim, WhatsApp ile PC'ye aktardığım için görüntü kalitesi kaybı olmuş.

Peki bunlar ne olabilir? Ben de şaşkınlıktan bir şey diyemiyorum, hayatımda asla böyle bir şey yaşamamıştım.

Bu arada LG OLED alacak arkadaşlar için: LG ile görüştüm teknoloji şans işidir diyor müşteri hizmetleri, haberiniz olsun. 1500 €'a OLED alacak arkadaşlara duyurulur...
Abi olay olduktan sonra LG için durum her zaman bu şekildedir.

Size o ürünü satmak için ikna etmeye uğraşıp takla atan arkadaşlardan bu cümleyi dıuymazsınız :)

Bir hücre deformasyonu var belli fakat bu nasıl ölü pixel dedirtecek cinsten.

Ben bu deformasyonlara binoküler altında bakıyorum orada her şey ayan beyan ortada oluyor.
Kamera lensi falan hakikaten hikayet bu tarz durunlarda.

Abi olay olduktan sonra LG için durum her zaman bu şekildedir.

Size o ürünü satmak için ikna etmeye uğraşıp takla atan arkadaşlardan bu cümleyi dıuymazsınız :)

Bir hücre deformasyonu var belli fakat bu nasıl ölü pixel dedirtecek cinsten.

Ben bu deformasyonlara binoküler altında bakıyorum orada her şey ayan beyan ortada oluyor.
Kamera lensi falan hakikaten hikayet bu tarz durunlarda.
Adem hocam şuan görüştüm "ölü pikseldir ya(!) panel değişmesi gerekiyor" deyip geçtiler direkt ve 28.500 TL ücret çıkardılar. Bu gerçekten astronomik bir fiyat. Şikayetvar'da falan panel değiştiren arkadaşlara %50 indirim vb. önermişler müşteri memnuniyeti için ancak sorduğumda böyle bir şey yok dediler. Konuşma tarzı ve üsluplar o kadar profesyonellikten uzak ki gerçekten güvenemiyorum da...

Ben şunu merak ediyorum burada alışılmışın dışında bir problem mevcut. Tüketici hakem heyetine başvursam garantisi bittiği için direkt ret mi edilir bu dosya? @Adem Helvacı

1500€ TV satıp böyle müşteri hizmetleri sunması inanılmaz gerçekten. Zamanında anneme aldığım bu cihazın 1/5-1/6 fiyatına olan yerli bir TV markası garanti süresi bitmesine rağmen (bir kaç ay) müşteri memnuniyeti kapsamında onarım ve düzeltme yapmıştı.

Bu bahsettiğim noktalar belki de garantisi dolmadan ortaya çıkmış da olabilir, gidip her gün TV'yi dibine girip incelemiyorum. Genelde PS5 & Film izlediğim için de pek farkına varmamıştım.

Adem abi konuya elbette ki daha hakimdir ama , garanti süresi bitse bile bu durum yanlış bilmiyorsam gizli ayıp kapsamında değerlendirilir. Bu da büyük ihtimal sizin için uzun bir sürecin başlangıcı olur.

size tavsiyem konu ile ilgili daha belirgin görseller, tv faturası , seri numarası, bulunduğu konumu içeren bir yazı yazıp bunu ingilizce metine çevirip

bu bölüme iletmeniz olacaktır. Hatta yine aynı şekilde official twitter ve facebook üzerinden de durumu iletin.

Ben zamanında DELL ile yaşadığım benzer sorunu official destek ile çözdüm. Distribütörler veya ülke bazında müdürlükler maalesef çözmüyor

Adem abi konuya elbette ki daha hakimdir ama , garanti süresi bitse bile bu durum yanlış bilmiyorsam gizli ayıp kapsamında değerlendirilir. Bu da büyük ihtimal sizin için uzun bir sürecin başlangıcı olur.

size tavsiyem konu ile ilgili daha belirgin görseller, tv faturası , seri numarası, bulunduğu konumu içeren bir yazı yazıp bunu ingilizce metine çevirip

bu bölüme iletmeniz olacaktır. Hatta yine aynı şekilde official twitter ve facebook üzerinden de durumu iletin.

Ben zamanında DELL ile yaşadığım benzer sorunu official destek ile çözdüm. Distribütörler veya ülke bazında müdürlükler maalesef çözmüyor
Çok teşekkür yazacağım ve THH'ye de başvurmayı düşünüyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri