Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Macbook Önerisi

Puzik

Müdavim
Kadim Üye
Evde basit web işlemleri, iphone foto ve videolarımızın aktarımları gibi işlemler için Macbook önerisi rica ederim.

Önceki yazışmalara baktığımda özellikle @mrplt ve @M. B. sizin yorumlarınızıda merak ediyorum.

İkinci el alacağım ve bütçem 300-400 dolar civarı. Marketplace 2017 Macbook Pro 2017 model temiz görünümlü bir cihaz buldum (350 dolar istiyor,Intel Core i5 Quad core, 8gb ram, 256GB). İşimi görür mü, almaya giderken nelere bakayım, 4 Thunderbolt 3 port nedir …vs genel tavsiyelerinize açığım.

Evde basit web işlemleri, iphone foto ve videolarımızın aktarımları gibi işlemler için Macbook önerisi rica ederim.

Önceki yazışmalara baktığımda özellikle @mrplt ve @M. B. sizin yorumlarınızıda merak ediyorum.

İkinci el alacağım ve bütçem 300-400 dolar civarı. Marketplace 2017 Macbook Pro 2017 model temiz görünümlü bir cihaz buldum (350 dolar istiyor,Intel Core i5 Quad core, 8gb ram, 256GB). İşimi görür mü, almaya giderken nelere bakayım, 4 Thunderbolt 3 port nedir …vs genel tavsiyelerinize açığım.
Macbook bilgim yok fakat. 1 yıldır ipad pro m2 işlemci tablet kullandım böyle bişey yok harika yapıyor işini apple. Yeri geldi oyun oynadım film izledim maşallah aadamlar içine pc işlemcisi m2yi koyunca fark yaratmıs. Kim eline aldıysa cihaza aşık oldu :))

Macbook bilgim yok fakat. 1 yıldır ipad pro m2 işlemci tablet kullandım böyle bişey yok harika yapıyor işini apple. Yeri geldi oyun oynadım film izledim maşallah aadamlar içine pc işlemcisi m2yi koyunca fark yaratmıs. Kim eline aldıysa cihaza aşık oldu :))
Tablet ihtiyacım şimdilik yok ama cidden apple tablet telefon ve notebooklar farklı diğerlerinden.

Her zaman 1 numaralar umarım hep böyle devam eder. Fakat ülkemiz için çok pahalı geliyor bize malum sebebleri belli
Ülkemizde ne ucuz ki (insan hayatı hariç!) ? Bize vasat ve vasat altını tamah ettirerek şükür demeyi aşılamışlar. Şükür bu değil, şükür Allah’a yapılır kul ile onun arasında. Ben 2 tane Iphone 14 telefonu 24 ay tarifeme ek 80 civarı Kanada dolarına alabiliyorken, Türkiye de gençlere vergi indirimli abuk subuk markalar indirim adında layık görülüyor. Hayatta adını duymadığım telefon markaları maalesef rağbet görüyor!

Merhabalar, benim tavsiyem biraz daha eklenip silikon işlemcili bir macbook almanızdır. M1 işlemcili macbook air 8 gb alın. baz versiyonu ikinci elde 16 binden başlıyor temizliğine göre değişiyor. İntel işlemci devri macbook için sonlandı malesef. Destek alma durumunda da satış durumunda da sıkıntı yaşarsınız.
Garantili denk gelirse süper olur ama biraz zorlamak lazım. Pil sağlığı, pil devri bir de ekranda lekelenme soyulma var mı onlara dikkat etmek gerekir. Şarj aletleri de oldukça pahalı onu da iyi incelemek lazım.

MAC ailesinde
Yengem sayesinde sinir olduğum olay:
İçine gömülü (lehimli) depolama (256Gb) olmasından dolayı değiştirme imkanı yok.
M2, SSD lerde hem veri kurtarma hem de Gb yükseltmek mümkün iken ne alındıysa öyle kalıyor.
şimdi yanında hep harici disk taşıyor.

mac alacaksan apple işlemcili olanlara bak intel devri bitti maclerde

İntele sakın bulaşma. Hem ömrü bitti o cihazların hem de yazılımsal destekleri meçhul.

Mesela bu son çıkan osx update'i 2017 cihazları listede yok. Minimum 2018 ler var onlar da desteği kesilip kesilmeyeceği meçhul. Ne yap ne et minimum macbook tarafında m1 li macbook airden almaya bak. En düşük alacağın macbook bu olsun. Başka dahada eski i5 varmış i7 varmış yok belleği 16 32 gb imiş bunlar fasa fiso.

Hepimize yorumlar için çok teşekkür ederim. 2020 M1 işlemcili Air modellere bakacağım o zaman :) @M. B. pil devri nasıl olmalı 2020 model cihazda? Misal 16 saat katalog verisi var bana 8 saat gitse bile yeter açıkçası.

8 gb kesinlikle alınmaz artık. yeni cihazlarda bile 8 gb olan modeller var ve hafıza yetmediği için ssd üzerinde sürekli takas dosyası ile işlem yapıyor. bu durum hem cihazı yavaşlatıyor hemde ssd'nin ömründen götürüyor. apple utanmasa 4 gb lı cihaz yapacak.

Hepimize yorumlar için çok teşekkür ederim. 2020 M1 işlemcili Air modellere bakacağım o zaman :) @M. B. pil devri nasıl olmalı 2020 model cihazda? Misal 16 saat katalog verisi var bana 8 saat gitse bile yeter açıkçası.
Günaydın.
Kesinlikle M1-M2 işlemcili olanlara bakmak lazım. M1 MacBook Air'ler ikinci elde 500 dolar civarına alınabiliyordu en son.
1720284005265.png

8 gigabyte RAM olacaktır, o da günlük kullanımda yeterli olur. Apple hala 8 gigabyte RAM'li MacBook satıyor o yüzden uygulama optimizasyonu da bir sorun olmayacaktır. Apple'ın RAM yönetimi çok iyi, o yüzden Windows'daki kadar sorun olmuyor RAM durumu.
Şarj konusunda da sizi 7-8 saat çok rahat götürür.

Tabi ki 16GB RAM daha iyi olacaktır ama bu fiyat aralığında RAM mi daha önemli yoksa Apple işlemci mi derseniz kesinlikle Apple işlemci.

Pil döngüsü 200 leri geçmediyse iyidir. 100 lerdeyse çok iyidir. Şu son güncellemeyle birlikte pilde dramatik bir düşüş var m1 li cihazlarda bilgin olsun. Aktif kullanan birisi ortalama gene 6 saati rahat görüyor bu arada ama döngünü daha az ise 100 lerde falansa 8 saatleri görürsün. Tabi aktif olarak 8 saat olarak düşünme işin bitti kapağını kapattın diyelim uyku modunda pil tüketimi çok çok az olduğu için 2 gün sonrada açsan şarj yüzden gene aynıdır muhtelemeden çok düşmez. Zaten bir windows cihazdan da en önemli farkı budur. Uyku modu inanılmaz iyi macbookların. Windows cihazda böyle bu kadar iyi değil. Piller de zaten çöp 2 sene sonra ölüyor bir kısmı çöpe gidiyor.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri