Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea all easy pro iç ünite temizlik ve elektrik tüketim verileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gölge46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Aynı transformers Optimus prime gibi :cool:

Dikkatimi çekenler arasında kompresör konusunda diğerleri 10.3cc demiştin abi bu cc olayı ne anlama geliyor acaba.
Abi cc aslında milimetre yani silindir çapı. bu klimada silindir çapını küçültüp, akışkanı ve evaparatörü arttırmışlar o nedenle tüketim verilerini ve verimlilik seviyesini çok merak ediyorum.

Acaba 1.6 Şahin arabayı 1.3 motorla ürettiklerinde olduğu gibi zorlu koşullarda bayılıp kalacak mı yoksa SEER 8.5 dedikleri kadar hakkını verecek mi göreceğiz merak içeriisndeyiz :D

Abi cc aslında milimetre yani silindir çapı. bu klimada silindir çapını küçültüp, akışkanı ve evaparatörü arttırmışlar o nedenle tüketim verilerini ve verimlilik seviyesini çok merak ediyorum.

Acaba 1.6 Şahin arabayı 1.3 motorla ürettiklerinde olduğu gibi zorlu koşullarda bayılıp kalacak mı yoksa SEER 8.5 dedikleri kadar hakkını verecek mi göreceğiz merak içeriisndeyiz :D
İşte bu tür derin bilgileri hiçbir yerde bulamayız abi bunuda eklemiş olduk bilgi envanterimize.

Bence çok rahat üstesinden gelir.

Hem kendi kompresörü hemde kendi yazılımları nı kullanıyor lar.
Bir iki algoritması hariç benim çok hoşuma gidiyor klimanın huyu husu.

Biz her şeyi test ederiz abi. Klimayı test ederiz, klimayı test ettiğimiz aleti de test ederiz, o testlerin sonuçlarını farklı illerdeki kullanıcılar ile kıyaslayıp üstüne bir de teyit ederiz.
O nedenle bize pek bulaşmak istemiyor firmalar :kiskis

Ellerine sağlık abi.

Ben de Testo aygıtlarını masama hazırladım. Birkaç senedir kullanıyor olduğum için pil testlerini yapayım, yarın gündüz programlamalarını yapar ve yarın gece 00:00 dediğinde klimaya ilk startı verir bırakırım sonrası aylar boyunca test test test test :D

Bir iç ünite üfleme
Bir iç ortam
Bir dış ortam

3 ayrı veri alacağım testo aygıtları ile. Voltcraft EL4000 ile de log almaya devam.

Arada anlık olarak ses, tüketim, en düşük ve en yüksek tüketimleri video ile çekip paylaşacağım.

Bakalım 29m2 salonda 12 lik Breezeless klima bize ne gibi sonuçlar verecek merak ediyorum zira bu aletin kompresör 8.9cc. Diğerleri hep 10.3 dü.
Tabi ki bu detayları da zaman içerisinde sitemizde teknik bilgi olarak aktaracağım. :ok
8.9cc ne demek abi kompresör çapı mı yeni yeni şeyler öğreniyoruz abi :)

İşte bu tür derin bilgileri hiçbir yerde bulamayız abi bunuda eklemiş olduk bilgi envanterimize.

Bence çok rahat üstesinden gelir.

Hem kendi kompresörü hemde kendi yazılımları nı kullanıyor lar.
Bir iki algoritması hariç benim çok hoşuma gidiyor klimanın huyu husu.
Yalnız abi şu ısıtma modunda termostata girince cross fanın devir konusu hakikaten rahatsız edici seviyede.
Klimanın bütün konforunu alt üst ediyor. Bugün All Easy de o parametre ve Follow Me özelliği ile aynı anda deneyeceğim bakalım nasıl olacak, aynı şekilde evdeki Breezeless modelinde bu parametreler etkin mi onu da kontrol edeceğim.

Yalnız abi şu ısıtma modunda termostata girince cross fanın devir konusu hakikaten rahatsız edici seviyede.
Klimanın bütün konforunu alt üst ediyor. Bugün All Easy de o parametre ve Follow Me özelliği ile aynı anda deneyeceğim bakalım nasıl olacak, aynı şekilde evdeki Breezeless modelinde bu parametreler etkin mi onu da kontrol edeceğim.
Evet abi hoşuma gitmeyen lerden biride termostat sırasında minimal fan seviyesi dahada düşürmeleri lazım.
Ben Follow Me hariç parametre girip kapattım geçen kış bu seferde ufak bir gecikme yaşanıyor geri kalkış zamanında.

Durum böyle olunca geri orijinal değere çektim bıraktım

Evet abi hoşuma gitmeyen lerden biride termostat sırasında minimal fan seviyesi dahada düşürmeleri lazım.
Ben Follow Me hariç parametre girip kapattım geçen kış bu seferde ufak bir gecikme yaşanıyor geri kalkış zamanında.

Durum böyle olunca geri orijinal değere çektim bıraktım
Parametre ne demek :) bide bahsettiğiniz sorun şeymi oda yeterli sıcaklığa ulaştığında klimanın soğuk hava üflemesi mi ?

Parametre ne demek :) bide bahsettiğiniz sorun şeymi oda yeterli sıcaklığa ulaştığında klimanın soğuk hava üflemesi mi ?
Parametre Servis menüsü gibi bir özelliği aktif edip kod girmek çalışma şeklini değiştirmek
Aynen minimum fana geçse dahi ufaktan soğuk hava şeklinde gelmesi.

Güncelleme:
Ölçüm cihazları doğruluk oranını şimdiden görmüş oldum
Tüketim değeri ve max çekilen watt değeri akıllı priz de bir tık geriden geliyor.
Tp link p110 max watt ve kw değerini eksik gösteriyor
IMG_20231104_214159.jpg

LEGO gibi dağıttığım all easy
Klima elimden çok çekiyor :hihi
İç ünite sol köşeden arada bir gelen çıt sesi için söktüm bakalım neresini gevşet misim
Bu arada @Adem Helvacı aep te sensörü ekranın yanınamı koymuşlar banamı öyle geldi serpantin üzerinde sensör göremedim
Tamamıyla farklı bir mühendislik kullanmışlar ?
IMG_20231106_121013.jpg

IMG_20231106_120933.jpg
IMG_20231106_120942.jpg
IMG_20231106_115028.jpg

LEGO gibi dağıttığım all easy
Klima elimden çok çekiyor :hihi
İç ünite sol köşeden arada bir gelen çıt sesi için söktüm bakalım neresini gevşet misim
Bu arada @Adem Helvacı aep te sensörü ekranın yanınamı koymuşlar banamı öyle geldi serpantin üzerinde sensör göremedim
Tamamıyla farklı bir mühendislik kullanmışlar ?
Ekli dosyayı görüntüle 9094
Ekli dosyayı görüntüle 9091Ekli dosyayı görüntüle 9092Ekli dosyayı görüntüle 9093
Ben seviyorum bu makineyi yaaaa :D

Evet abi, Breezeless modelinde yanılmıyorsam aynı alana bir de nem için sensör yerleştirmişler.

26 saatte 1,25 kwh mı abi doğru mu gördüm :)
Wat ölçer şuan 2 gün gösteriyor çalışma zamanını yukarıdaki saati de hesaba katarsak 3gun diyelim
Şuana kadar sadece akşamları 3.5kw yakmış

Ekli dosyalar

• IMG_20231106_181505.jpg
    IMG_20231106_181505.jpg
    29.3 KB · Görüntüleme: 3
@Adem Helvacı
Son kullanıcı olarak basit bir enerji monitörü işimizi görsede voltcraft sevdamız dan vazgeçemedik
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Şuan sadece saat tarih ayarı verebildim kullanım kılavuzu nu Türkçe'ye çevirip öğrenmem lazım nasıl kullanılır.
EL4000 deki gibi arkasında küçük bios pili yok abi maalesef sanırım kapasitör varmış hafıza için
Oda 50dk gidiyor sonra onun şarjı bitince herşey tarih saat ayarı sil baştan
IMG_20231106_205745.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20231106_182326.jpg
    IMG_20231106_182326.jpg
    46.5 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
@Adem Helvacı
Son kullanıcı olarak basit bir enerji monitörü işimizi görsede voltcraft sevdamız dan vazgeçemedik
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Şuan sadece saat tarih ayarı verebildim kullanım kılavuzu nu Türkçe'ye çevirip öğrenmem lazım nasıl kullanılır.
EL4000 deki gibi arkasında küçük bios pili yok abi maalesef sanırım kapasitör varmış hafıza için
Oda 50dk gidiyor sonra onun şarjı bitince herşey tarih saat ayarı sil baştan Ekli dosyayı görüntüle 9119
Yeni mi aldın abi bu cihazı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri