Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Midea All Easy pro vs Breezeless E (18000btu)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ÖzkanG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ÖzkanG

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
maks. 100.000tl
Marka Model Bilgisi
Midea All easy pro, midea breezeless E
Merhaba,

Ankara etimesgut ilçesinde oturuyorum, yazın nem çok yüksek olmasa da 35-40 dereceleri görüyoruz. İlk defa klima alacağım, kendimce araştırdım, özellikle Adem Abi'nin video ve yazıları kararlarımda etkili oldu ama yine de karar veremediğim bazı konular var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1- Kabaca evin odalarını, salon ve koridorun planını çizdim. Salon 24 m^2, koridor 10 m^2 olmak üzere ev toplamda 110 m^2. İki seçenek var; ilki soldaki şekilde görüldüğü gibi klimayı direk salona doğru üfletmek bu sayede salonda hızlı serinleme, ikincisi sağdaki resimde olduğu gibi koridora doğru üfletme ve bu sayede odalarda salon kadar olmasa da serinleme imkanı ve gece rahat uyuma.
Bu iki plan için kaç btu'luk klima önerirsiniz? @Adem Helvacı abimizin paylaştığı formüllere göre 18000 btu olarak hesaplıyorum(yanlış hesaplıyor olabilirim, yanlışsa suçu Adem abiye atmış gibi olmayayaım :D). Yok eğer 12000 btu yeter derseniz düşünmeden breezeless 12000btu(8.5 seer) alacağım.

2- Sadece soğutma amaçlı kullanacağım klima ğer 18000btu ve üstü olması gerekiyor ise 2 model arasında kalıyorum.
---->All easy pro: Kolay bakım, 8.5 Seer gibi çok iyi verim.
---->Breezeless E: 7.1 seer gibi nispeten düşük verimlilikte ama küçük ve sürekli koşuşturup terleyen çocuklarıma direk soğuk hava üflemeyecek teknolojisi ile breezeless E modeli.

Tabi, benzer fiyat bandında bu kadar verimli başka klima önerileriniz varsa yazın lütfen.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

1775540845899.webp

Seçenekler arasına Midea Solstice de girdi ama sanırım kimsenin bir fikri yok bu konuda.
Solstice bende var ve aktif kullanıyorum halen, fazlasıyla güçlü ancak yine fazlasıyla kasa genleşme sesi olan ve hatta ''Xtreme kasa genleşme sesine kurban olurum'' dedirtecek düzeyde ses yapan bir klimadır. Isıtma modund aolan bu sorunu firmaya bidlridim onlar da üretime bildirdiler bakalım ne cevap gelecek.

İlginç olan şu ki bendeki siyah kasa, beyaz kasa satın alan bir arkadaşımızda bir gram ses yokmuş. Bunu da araştıracağım mutlaka.

Size aslında 12 lik klima bile önerebilirim. Normalde klimacılar OLMAZ der ama All Easy Pro olacaksa mesela ben 12 lik AEP ile çok rahat bir yaz geçirebileceğinizi düşünürüm. Biz 12 lik AEP ile Muğla Seydikemer'de ofisimizin 40m2 olan alanında koridora vantilatör koyarak test etmiştik, Çift cepheden güneş alan ofisimizin 40m2 lik alanında 12 lik AEP ile başarılı sonuç elde etmiştik ancak tekrar ediyorum ki havanın kendi kendine benim odadan koridora çıkıp, sağa dönüp, sonda sola dönüp sonra koridorun diğer tarafındaki oda kapısından tekrar sağa dönüp İlterişin odasını soğutmasını beklemek olmazdı bu nedenle koridora vantilaör koyup benim oda kapısından İlterişin oda kağısına doğru üflemesini sağlamıştık.

Muğla ile Ankara sıcağı nemi kıyaslanamaz olsa da ben detayları yazmış olayım siz kararı kendiniz verin.

Breezeles E olmaz, AEP tercih etmelisiniz.

Solstice bende var ve aktif kullanıyorum halen, fazlasıyla güçlü ancak yine fazlasıyla kasa genleşme sesi olan ve hatta ''Xtreme kasa genleşme sesine kurban olurum'' dedirtecek düzeyde ses yapan bir klimadır. Isıtma modund aolan bu sorunu firmaya bidlridim onlar da üretime bildirdiler bakalım ne cevap gelecek.

İlginç olan şu ki bendeki siyah kasa, beyaz kasa satın alan bir arkadaşımızda bir gram ses yokmuş. Bunu da araştıracağım mutlaka.

Size aslında 12 lik klima bile önerebilirim. Normalde klimacılar OLMAZ der ama All Easy Pro olacaksa mesela ben 12 lik AEP ile çok rahat bir yaz geçirebileceğinizi düşünürüm. Biz 12 lik AEP ile Muğla Seydikemer'de ofisimizin 40m2 olan alanında koridora vantilatör koyarak test etmiştik, Çift cepheden güneş alan ofisimizin 40m2 lik alanında 12 lik AEP ile başarılı sonuç elde etmiştik ancak tekrar ediyorum ki havanın kendi kendine benim odadan koridora çıkıp, sağa dönüp, sonda sola dönüp sonra koridorun diğer tarafındaki oda kapısından tekrar sağa dönüp İlterişin odasını soğutmasını beklemek olmazdı bu nedenle koridora vantilaör koyup benim oda kapısından İlterişin oda kağısına doğru üflemesini sağlamıştık.

Muğla ile Ankara sıcağı nemi kıyaslanamaz olsa da ben detayları yazmış olayım siz kararı kendiniz verin.

Breezeles E olmaz, AEP tercih etmelisiniz.
Sorumu cevapsız bırakmadığınız için teşekkürler. AEP için ankara bayii ile görüşeceğim o zaman.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri