Merhabalar herkese,
çok yakın zamanda hangi klimayı almalıyım durumundan ötürü foruma danışmıştım. @Adem Helvacı hocamız olsun ve diğer arkadaşlar olsun önerilerini sunmuşlardı sağ olsunlar. Ben klima konusunda Gree Fairy ve Midea Extreme Save modellerinde karar kılma aşamasındaydım ve geçen hafta Tekirdağ/Çorluda sizlerin önerinizle Midea yetkili bayii olan "Zirve İklimlendirme"'den Midea Extreme Save 12000 Btu klimayı sipariş ettim. Bu hafta içerisinde montaja gelecekler kendileri. Fakat benim kafama takılan birkaç soru var. Bu soruları sizlere danışmak istiyorum mümkünse. Klima konusunda gerçekten ciddi anlamda uzun süre araştırdım ve öyle karar kıldım. Fakat bazı konularda nasıl ilerlenicek pekte bilmiyorum açıkçası.
Kafama takılan sorular tam manasıyla şu şekilde;
.
Bu konuda ilgilebilecek uzun sorularıma cevap verebilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdiden.
Herkese iyi forumlar...
çok yakın zamanda hangi klimayı almalıyım durumundan ötürü foruma danışmıştım. @Adem Helvacı hocamız olsun ve diğer arkadaşlar olsun önerilerini sunmuşlardı sağ olsunlar. Ben klima konusunda Gree Fairy ve Midea Extreme Save modellerinde karar kılma aşamasındaydım ve geçen hafta Tekirdağ/Çorluda sizlerin önerinizle Midea yetkili bayii olan "Zirve İklimlendirme"'den Midea Extreme Save 12000 Btu klimayı sipariş ettim. Bu hafta içerisinde montaja gelecekler kendileri. Fakat benim kafama takılan birkaç soru var. Bu soruları sizlere danışmak istiyorum mümkünse. Klima konusunda gerçekten ciddi anlamda uzun süre araştırdım ve öyle karar kıldım. Fakat bazı konularda nasıl ilerlenicek pekte bilmiyorum açıkçası.
Kafama takılan sorular tam manasıyla şu şekilde;
- Konsol sanırım çıkmıyormuş Midea klimaların içerisinde bunu bayii mi getirecek yoksa benim mi almam gerekiyor. Almam gerekiyorsa nereden ve nasıl birşey almam gerek?
- Elektrik bağlantısı nasıl olmalı ve hangi parçalar alınmalı? Ve kalitesi bakımından önereceğiniz ürünler nelerdir? Çünkü ona göre bende malzemeleri temin edip doğru bir şekilde klima kurulduktan sonra elektrik tesisatlarını çektirmek istiyorum.
- Kablo kanalları konusunda bayiiler bu konuda kablo kanallarını çekiyor mu? Çekiyorsa ücret alıyor mu acaba? Çekmiyorsa çünkü estetik konusunda önem arz ediyorum yaptırmak istiyorum ve bunun için önereceğiniz malzemeler ve parçalar neledir acaba ve nasıl olmalı?
- Klima borusunun geçişi için gördüğüm kadarıyla duvar delinme işlemi gerçekleştiriliyor fakat bunun cam tarafından yaptırmak mümkün mü yaptırırsak ne gibi durumlar olabilir ya da olamaz çünkü duvar deldirme konusunda biraz istiyor değilim açıkçası ve cam tarafından olursa çok sevinirim. Çünkü klimamda cam tarafına yakın diyebilirim.
- Montaj esnasında dikkat etmem gereken hususlar nelerdir acaba bu konu hakkında bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim.
- En önemlilerinden olan vakum konusunda ustalar yaparken neye dikkat etmem gerekiyor acaba?

Bu konuda ilgilebilecek uzun sorularıma cevap verebilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdiden.
Herkese iyi forumlar...