Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Midea Prime "Exhaust temperature Limit Frequency" Hatası

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

miraculin

Meraklı
Meraklı
Merhabalar,

3 yıldır kullandığım Midea Prime, bu sene soğutma performansı çok yetersiz geldi. Daha önce bu kadar kötü değildi, hiç bir zaman buz gibi yapmayı da denemediğim için emin değilim, çünkü ben hep 26 dereceye set ediyorum.

Yeni wifi adaptörü aldım ve "exhaust temperature limit frequency" verdiğini gördüm. Klima kirliliğinden yapabileceğini söylediler, bende @Adem Helvacı 'in çok değerli bu videosu ile tamamen söküp tertemiz ettim ama maalesef hata gelmeye devam ediyor, soğutma biraz daha iyi.

Forumda daha önce @ByCilo ilgili hata için gaz eklenmesi ile sorunu gidermiş anladığım kadarıyla. Yine de kendim emin olmak için, sonrasında yaşayan başla kişilere de kılavuz olması için arızanın adıyla bir konu açmak istedim.

Tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• midea.webp
    midea.webp
    36.9 KB · Görüntüleme: 70
  • resim_2025-08-16_145018486.webp
    resim_2025-08-16_145018486.webp
    44.9 KB · Görüntüleme: 63
Bu aralar klima projesi üzerinde çalıştığım için benzer terimler görüyorum. Büyük ihtimal kompresör çıkış sıcaklık sensörü anormal bir değer alıyor bu nedenle klima kendini guvene almak için frekans düşürüyor. Sensör arızası da olabilir kompresör arızası da olabilir. Gaz eksilmesinden kaynaklı da olabilir. Bunların hepsi frekans limitlemeye giriyor.

Wi-fi ile uygulanmadan kontrol ederken. Minimum değere set edip turboya alın. Uyarıyı veriyor mu kontrol edin. Bu esnada dış üniteyi dinleyebilirsiniz. Kompresör sesi frekans arttıkça belirginleşir.

Wi-fi ile uygulanmadan kontrol ederken. Minimum değere set edip turboya alın. Uyarıyı veriyor mu kontrol edin. Bu esnada dış üniteyi dinleyebilirsiniz. Kompresör sesi frekans arttıkça belirginleşir.
Teşekkürler desteğiniz için, evet turboya aldığımda aynı hatayı veriyor, başka hata vermiyor.

Bu arada dış motoru da tertemiz ettim, ki zaten motor dan çıkan hava çok sıcak değildi.

Burada egzoz dan kastedilen, iç ünitenin ağzından çıkan hava mı yoksa dış motordan çıkan hava mı emin değilim. İç ünite olabilir, çünkü turboya aldığımda ağzından çıkan hava, içerideki aynı güçteki (12.000) extrem save oranla soğuk değil.

Sanırım tamamen arızaya geçirecek kadar gaz eksilmesi yok, fakat soğutma performansını azaltacak kadar gaz eksikliği olabilir.

Dış ünitem inliyor, burada neye dikkat etmem lazım emin değilim.

Merhabalar,

3 yıldır kullandığım Midea Prime, bu sene soğutma performansı çok yetersiz geldi. Daha önce bu kadar kötü değildi, hiç bir zaman buz gibi yapmayı da denemediğim için emin değilim, çünkü ben hep 26 dereceye set ediyorum.

Yeni wifi adaptörü aldım ve "exhaust temperature limit frequency" verdiğini gördüm. Klima kirliliğinden yapabileceğini söylediler, bende @Adem Helvacı 'in çok değerli bu videosu ile tamamen söküp tertemiz ettim ama maalesef hata gelmeye devam ediyor, soğutma biraz daha iyi.

Forumda daha önce @ByCilo ilgili hata için gaz eklenmesi ile sorunu gidermiş anladığım kadarıyla. Yine de kendim emin olmak için, sonrasında yaşayan başla kişilere de kılavuz olması için arızanın adıyla bir konu açmak istedim.

Tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.
Klimada *"Exhaust Temperature Limit Frequency"* hatası, genellikle dış ünitenin *kompresör çıkış sıcaklığı (egzoz sıcaklığı)* belirlenen sınırların üzerine çıktığında ortaya çıkar. Bu hatanın birkaç olası nedeni vardır:

1. *Gaz (soğutucu akışkan) Eksikliği veya Fazlalığı*
- Eksik gaz: Soğutma verimi düşer, kompresör fazla zorlanır, egzoz sıcaklığı artar.
- Fazla gaz: Sistemde yüksek basınca sebep olur, yine kompresör ısınır.

2. *Kondenser (dış ünite) Tıkalı veya Kirli*
- Hava akışı zayıflar, ısı atılamaz, bu da egzoz sıcaklığını yükseltir.

3. *Fan Arızası veya Yetersiz Fan Hızı*
- Dış ünite fanı çalışmıyorsa ya da düşük devirdeyse yeterli soğutma sağlanamaz.

4. *Yüksek Dış Ortam Sıcaklığı*
- Özellikle yaz aylarında dış ortam çok sıcaksa sistem verimi düşer, kompresör fazla ısınır.

5. *Elektronik Kart veya Sensör Arızası*
- Kompresör sıcaklık sensörü arızalıysa yanlış okuma yapabilir.
- Kontrol kartı frekans kontrolünü düzgün yapamayabilir.

6. *İç Ünite Hatalı Çalışıyorsa*
- İç ünitenin evaporatör fanı çalışmıyorsa ya da hava akışı yetersizse sistem dengesi bozulur.

Bu hata genellikle *koruma amaçlı* devreye girer; cihaz kendini kapatabilir ya da frekansı düşürerek kompresör yükünü azaltır.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri