Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Migren Hastası için TV?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan G.Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    migren
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

G.Ç.

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba Adem bey, televizyon ile ilgili pek çok bilgi verici videonuzu e yazınızı inceledim. Sayenizde televizyon alırken nelere dikkat etmemiz gerektiği noktasında inceleyebildiğim kadarıyla bilgi sahibi olabildim. Televizyon alacağım kullanıcı profilime göre hangi seçeneklere bakmam gerekiyor.
Kullanıcı profili;
Migren hastasıyım dolasıyla ışık ve sese karşı hassasiyetim var.
TV kışın 30 derece yan açıdan, yazın oturma düzeninin değişmesiyle tam karşıdan izlenecek.
TV izleme mesafesi 1.5 ile 2 metre
TV'ye tek yan tarafındaki pencerelerden ışık geliyor.
TV'nin ömrü önemli bu yüzden QLED düşünüyorum. Diğer öne rilere de açığım.
Günlük izlenme süresi ortalama 5 saat.
50'' ile 55'' arasında kaldım. 55'' için izleme mesafesi kısa farkındayım. Daha büyük bir yere taşınma olasılığına karşı 55'' bir süre 1.5-2 metre mesafeden izlenebilir mi emin olamadım.
Kanal geçiş hızı, görüntü yenileme hızı önemli.
Kullanım amacı ise laptop ile kullanma, film. belgesel ve klasik uydu yanını
Bazı televizyonlarda sesli komut özelliği gördüm ilgimi çekti ancak çok da şart değil.

Günaydın; Çok dikkatimi çekn bir maddenize itiraz ederek başlamak isterim :)

Bilginiz olsun ki Qled kavramı bir ürünün ömrüne olumlu veya olumsuz bir etki etmez.
Yani Qled aldınız diye daha uzun ömürlü veya Qled aldınız diye daha kısa ömürlü olmaz.
Hangi markanın hangi modelini alırsanız alın ortalama ömür 5 sene.
Bakın daha dün Samsung 58TU7000 model televizyonu garantisinin BİTTİĞİ GÜN panel arızalı ile karşılaştık ve bazı çıkış yolları bulup tüketicinin ürünü garantiye sokmasına yardımcı olmaya çalıştık. Neyse ki ucundan döndü, hadi o dostumuz şanslıydı, ya EYT liler gibi sadece 1 GÜN ile bu şansı kaybedenler ne olacak?

Diğer yandan Migren hastası olmanız nedeniyle ses kolay kontrol altına alınır ancak BLU sistemini ne kadar kıssanız da sahnelerdeki flash patlamaları sizin için ciddi sorun olur o nedenle sizin zaten yüksek nits değerlerine sahip ürünlere ihtiyacınız olmayacak.
Yine itiraz edeceğim diğer husus izleme mesafenizdi ancak ilerisini düşündüğünüz için o topa girmiyorum.
Kanal geçiş hızı neredeyse tüm markalarda ortalama 2,5 ile 3 saniye arasında değişiyor.
Pencere yansımasına elimizdenbirşey gelmez zira Samsung LS03B dışında mat panel üreten başka üretici yok.
Sesli komut için LG webos, Android veya Google TV işinizi görecektir, bu konuda Samsung Bixby ile destek verse de ben sevmiyorum kullanışlı bulamadım ilk planda.

Şimdi tüm bu bilgiler ışığında size ürün bakarız ancak bütçemiz nedir?

Yanlış ifade ettim sanırım OLED ve QLED arasındaki görüntü kalitesi farkı (+fiyat farkı) görüntü kalitesinden yararlanma süresine gönderme yapmıştım. Sizin de ifade ettiğiniz gibi elektronik cihazların ömrü ortalama 5 yıl. Samsung, LG'ye göre daha parlak ve canlı renk imkanı sunan panel kullanıyor. LG ise mat panel tercih ediyor ancak videolarınızdan izlediğim kadarıyla onu da yanlış anlamadıysam ANTİGLARE düzeyi aslında arzu edilen seviyelerde değil. Kendini LG'nin TVlerine daha yakın hisseden biriyim panel konusunda kafam karıştı.
Sesli komut ne kadarlık bir teknoloji bilgim yok. Anne ve baba için belki kolaylık olur diye düşünmüştüm. Benim için o kadar da şart değil.
Bütçe 15bin ile 22bin

Yanlış ifade ettim sanırım OLED ve QLED arasındaki görüntü kalitesi farkı (+fiyat farkı) görüntü kalitesinden yararlanma süresine gönderme yapmıştım. Sizin de ifade ettiğiniz gibi elektronik cihazların ömrü ortalama 5 yıl. Samsung, LG'ye göre daha parlak ve canlı renk imkanı sunan panel kullanıyor. LG ise mat panel tercih ediyor ancak videolarınızdan izlediğim kadarıyla onu da yanlış anlamadıysam ANTİGLARE düzeyi aslında arzu edilen seviyelerde değil. Kendini LG'nin TVlerine daha yakın hisseden biriyim panel konusunda kafam karıştı.
Sesli komut ne kadarlık bir teknoloji bilgim yok. Anne ve baba için belki kolaylık olur diye düşünmüştüm. Benim için o kadar da şart değil.
Bütçe 15bin ile 22bin
Sesli komut özellikle sosyal platformda bizim sıklıkla kullandığımız bir özellik. En çok da ''Sezen Aksu Hasret şarkısını çal'' gibi bir ifade ile hiç uğraşmadan ''Tamam size Sezen Aksudan Hasret Şarkısını çalıyorum'' cevabını alıyorsunuz sonra şarkı kendiliğinden yutube da devreye giriyor mesela.

Kişisel fikrim kullanışlı ve faydalı olduğu yönde.

LG renk algortimasına ve sistemine alışmış birisi olarak gereksiz bir alışma süreci yaşamamanız adına 55UQ81006 serisine bakabilirsiniz.

Eğer hareket veya ani değişime duyarlılığınız varsa daha küçük boyutlar daha iyi olabilir. Ben mesela etrafımda hareket ne kadar olursa o kadar rahatsız oluyorum. Sinemada film izlerken de zorlanıyorum, ana yolun kenarında yürürken de sürekli araçlar geçtiği için baş dönmesi denge kaybım oluyor. Bu gibi durumlarda büyük ekran daha kötü olabilir görüş alanındaki hareket daha fazla olduğu için. Sizde böyle bir durum yoksa elbette çok önemli değil. Kendim için örnek verdim.

Eğer hareket veya ani değişime duyarlılığınız varsa daha küçük boyutlar daha iyi olabilir. Ben mesela etrafımda hareket ne kadar olursa o kadar rahatsız oluyorum. Sinemada film izlerken de zorlanıyorum, ana yolun kenarında yürürken de sürekli araçlar geçtiği için baş dönmesi denge kaybım oluyor. Bu gibi durumlarda büyük ekran daha kötü olabilir görüş alanındaki hareket daha fazla olduğu için. Sizde böyle bir durum yoksa elbette çok önemli değil. Kendim için örnek verdim.
Katılmamak elde değil.

Bende baş dönmesi yok. Sinemada ki ses patlamalarına bende hassastım. Sinemaya gitmeyeli 5 yıldan fazla olmuştur son durumumu bilmiyorum. AVM ortamlarındaki yapay ışık ve havasızlık daha riskli bir tetikleyici benim için.

Katılmamak elde değil.
Bende biliyor ve katılıyorum hocam o yüzden 50'' e karar verdim. Kısa bir süre de olsa o kadar büyük ekrana dayanamam. İlginiz için çok teşekkür ederim. Sezen Aksu güzeldir :) Sesli komut özelliği olmayan alternatif bir öneriniz var mı? Şu anda tüplü televizyon kullanıyoruz hangi tv ye geçersek geçelim bundan daha kaliteli hissedeceğimiz kesin:)

50'' televizyona karar verdim. İzleme mesafesi 3metre. Bu doğrultuda şu seçeneklerden hangisini değerlendirmem gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Bütçe max 20k
Samsung
50BU8000
50BU8100
50BU8500
LG
50QNED81
50QNED75
50UQ81006LB
50UQ75006
50UP77006
50NANO866
50NANO756
50NANO766QA
TCL
P635
P735
C635
C725
P725

@Adem Helvacı @Ispanak Namık

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri