Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Milenicom mu Gıbırnet mi ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kültigin

Yeni Üye
Yeni Üye
Dostlar biliyorsunuz her şeyin ateş pahası olduğu ve fireni patlamış kamyon gibi üzerimize geldiği bir şey alacakken kırk dereden su getirdiğimiz şu günlerde ev internet tarifeleri de nasibini aldı Nisanın 6 sında bitecek olan Türktelekom aboneliğimde yeni tarifenin ilk sene için bana özel (özelliğim neyse ?) 220 ikinci sene 240 olduğunu ifade ettiler. Ufak bir araştırmam da birçok kişinin en ucuz ve taahhütsüz internet olan milenicom ve gıbırnete kaçtığını gördüm sizin tavsiyeleriniz nedir bu netlerden kullanıpda memnun kalan veya bilenleriniz var mıdır?

gıbır.png
mileni.png

İkisinide önermem. Altyapı hangi firmanınsa o firmadan hizmet almanız araya başka birini sokmamanız daha iyidir. Tamam altyapı sahiplerinin paket fiyatları yüksek ama sorun yaşama olasılığınız düşer ve sorun yaşasanız da çözüme ulaşması daha çabuk oluyor. Türk Telekom'dan örnek verirsek saha ekipleri kendi müşterilerine daha öncelik veriyor. Kendi müşterisinin arızasını 2-3 saatte çözerken başka firmalardan hizmet alan müşterilerin arızasını geciktiriyolar geç bakıyorlar. Bu resmi olarak ispatlı bir şey değil ama DH'de Telekom altyapısı üzerinden başka firmalardan hizmet alan arkadaşların şikayetlerini görebilirsiniz.

Gıbırnet, İnternet Kutusu, PoyrazNet... ucuz etin yahnisi. Netspeed'e de bir göz atın.

Poyraz'la yolları ayırırsam muhtemelen Netspeed'e geçerim.

20230325_205051.jpg

Comnet aldım ve 1 aydır sorunsuz kullanıyorum üyelik vs kendi uygulamasından çok kolay. Arkadaşını getir ile +30 gün kazanırsınız ve yıllık üyelikte aylık 109 tl.

Altyapı Türk Telekom derken belirteyim; A'dan Z'ye Türk Telekom altyapısı kullanılmıyor. Türk Telekom sadece hizmet aldığınız internetin omurgasına kadar altyapı sağlıyor. Özellikle yurtdışı çıkışlarda ve akşam saatleri gibi yoğunluk olduğu durumlarda Türk Telekom altyapısı değil, hizmet aldığınız firmanın donanımları hizmet kalitesini etkiliyor.

Bu nedenle altyapım Türk Telekom, nasıl olsa hepsi aynı olacak diye düşünmeyin. En basitinden Türk Telekom bana max 55 mbps internet veriyor ve cloudflare tarafına pingleri 55-60 civarında geziyor. Turknet ve Comnet 77 mbps internet veriyor ve pingleri 35-40 civarında.

Millenicom öneririm. İndirim kodu da mevcut ilk ay bedava oluyor. Kod: 106CCB95. Arkadasinizin bu kodla beraber, https://www.milleni.com.tr 'den veya 0850 333 0 334 numarali çagri merkezimizden basvurmasi ve basvurunun tamamlanmasi gerekmektedir.

İnternet ve paketlerinden anlayan bir konu açsın ve sabitleyelim.

Bu aralar forumda internet ile ilgili birçok konu görmeye başladım.

Tek konu altından devam ederiz diye düşünüyorum. :)
Tek konu işini çözemeyiz maalesef. Bulaşık Makineleri için de tek konu açsak biri gelecek ana konuyu okumayacak ve gidip bir daha Bulaşık Makinesi konusu açacak. Günde 10 dan fazla konu açılıyor belki sadece televizyonlar hakkında.

İnternet ve paketlerinden anlayan bir konu açsın ve sabitleyelim.

Bu aralar forumda internet ile ilgili birçok konu görmeye başladım.

Tek konu altından devam ederiz diye düşünüyorum. :)

İnternet pek öyle bir şey değil. Ben comnet öneririm, sizin orada herkes comnet kullanıyodur ve yoğunluktan çok sıkıntı yaşarsın. Bizim burada sadece ben kullanıyorumdur, en yoğun saatlerde bile tam hız alırım. Bakır kabloların kalitesi, santrale olan uzaklık, kullanılan donanımların marka/model farkı gibi etkenlere girmedik bile.

Tek konu işini çözemeyiz maalesef. Bulaşık Makineleri için de tek konu açsak biri gelecek ana konuyu okumayacak ve gidip bir daha Bulaşık Makinesi konusu açacak. Günde 10 dan fazla konu açılıyor belki sadece televizyonlar hakkında.
Birçok alternatif çözüm yolu olmakla birlikte ben herkesin kendi sorusunu sorup kendine özel cevabını alabilmesini tercih ediyorum. Ana başlıkları çok yapıcı ve faydalı bulmuyorum. Ancak siz de haklısınız bu da çok konu dağınıklığına neden oluyor o nedenle sirkülasyonu yüksek olan konuların altına diğerlerini bağlayabilirim isterseniz.

Birçok alternatif çözüm yolu olmakla birlikte ben herkesin kendi sorusunu sorup kendine özel cevabını alabilmesini tercih ediyorum. Ana başlıkları çok yapıcı ve faydalı bulmuyorum. Ancak siz de haklısınız bu da çok konu dağınıklığına neden oluyor o nedenle sirkülasyonu yüksek olan konuların altına diğerlerini bağlayabilirim isterseniz.
Her ürün grubu için ÖNERİ konusu açıp forumun tepesine sabitlemek lazım. Kullanıcı incelemeleri felan aynı şekil gidebilir. 60BU8000 gibi aynı modelden çok kişiye aldırdığımız ürünlerin de tek inceleme konusu olur alan vatandaşta kendi olumlu olumsuz yorumunu oraya yapar. Benim aklıma gelen bu şuanda.

Her ürün grubu için ÖNERİ konusu açıp forumun tepesine sabitlemek lazım. Kullanıcı incelemeleri felan aynı şekil gidebilir. 60BU8000 gibi aynı modelden çok kişiye aldırdığımız ürünlerin de tek inceleme konusu olur alan vatandaşta kendi olumlu olumsuz yorumunu oraya yapar. Benim aklıma gelen bu şuanda.
Evet ben artık çok rüştünü ispat etmiş ürünlerin kulüplerini bu nedenle kuruyorum.
Bir kişinin yönettiği ve manipleye açık ana başlıklar yerine gerçek kullanıcılardan oluşan kulüpler çok katılımlı bilgi kaynağı olduğu gibi manipülasyonlara da geçit vermiyorlar :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri