Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Millenicom'a geçiş süreci

NBKpro

Moderatör
Moderator
Millenicom; Azerbaycan merkezli SOCAR Holding'e bağlı, 2004 yılından itibaren Türkiye'de alternatif operatör olarak hizmetlerine devam eden İnternet servis sağlayıcısıdır. Millenicom, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından verilmiş olan Sabit Telefon Hizmeti (STH), İnternet servis sağlayıcılığı hizmeti (İSS) ve Altyapı İşletmeciliği (AİH) lisanslarına sahiptir.

• Millenicom, 80'i aşkın uluslararası telekom operatörüyle ara bağlantıya sahiptir ve şebekesi üzerinde yılda 2,5 milyar dakikalık telefon görüşmesi yapılabilmektedir.
  • Şirketin, hem bireysel hem kurumsal müşterilerine bütünleşik telekom hizmetleri sunabilmek için 2010 yılında aldığı Sanal Mobil Şebeke İşletmeciliği (MVNO) lisansı bulunmaktadır.
  • Türkiye'de kurumlara yönelik A-Tipi Abonelik hizmeti sunan ilk iki işletmeciden biri olan Millenicom, 30.000'den fazla kuruma sabit telefon hizmeti sağlamaktadır.
  • Millenicom, ilk 16 Mbps ADSL2+ hizmetini tüketiciyle buluşturduğu Doping ADSL markasıyla 120.000'den fazla aboneye ulaşmıştır.
  • 2007 yılında Türkiye'nin ilk "arama bazında operatör seçimi" hizmeti olan 1045'i sunmaya başlayan Millenicom, 2 milyonu aşkın tekil sabit hat abonesi tarafından kullanılmaktadır.
  • Bireysel müşterilere genişbant ve sabit telefon hizmetleri, KOBİ'lere ise Millenicom Kurumsal iletişim Çözümleri markası ile sabit telefon, genişbant ve ofis iletişim çözümleri sunmaktadır.
Millenicom.png

Millenicom ile ilgili, ülkemizde şuanda faaliyet gösteren en eski İSS'lerden biri diyebiliriz. 2004 yılından beri ülkemizde faaliyet göstermektedir. Çeşitli iş kollarında olsa da bu başlıkta genellikle İnternet Servis Sağlayıcı yönünü konuşabiliriz.

PoyrazNet'in lisansının BTK tarafından iptal edilmesiyle yeni bir İSS arayışına girdim. Her ne kadar taahhütsüz internet yanlısı olsam da fiyatların son zamanlarda uçuk şekilde artmasından dolayı çok da içime sinmeyerek taahhütlü bir internet arayışına girdim. (Taahhütsüz sabit fiyatlı internetler de var ki bence güzel bir şey)

24 Eylül'de @Murat ALA ile yaptığımız konuşmalar sonucunda kanım Netspeed ve Millenicom'a ısındı. Sitelerinde normal taahhütsüz 100 Mbps tarifesi ilk 3 ay 329, 4.aydan itibaren 479 tl görünüyordu. (4 aydan sonraki kısım tarife detaylarında yazıyor) fakat olası bir zamda bu 479 da artabilir. Millenicom'un sitesinde taahhütlü olarak da internet verdiğini görerek ön başvuru yaptım. Benim başvurmak istediğim tarife "Okulların açılışı kampanyası" adı altında, ilk 3 ay 309, sonraki 9 ay 479 TL olan 100 Mbps taahhütlü tarifesiydi. Başvuru sırasında tarife seçiminde sadece taahhütsüz paketler çıktığı için aranma talebi bıraktım. Gün içinde aradılar. Taahhütlü paket sorduğumda ise internette gördüğüm tarifeyi saymadılar. 100 Mbps tarifesine 12 ay sabit fiyat 399 TL taahhütlü dediler. Ufak bir hesaplamayla ((3x309)+(9x479)) yıllık 5240 TL'ye geliyordu benim baktığım tarife, onların söylediği ise (12x399)yıllık 4790 TL'ye geliyordu. Daha avantajlı olduğu için 12x399 TL'lik tarifeyi kabul ettim. Tabi bu tahhütlü fiyatı. Tarifenin taahhütsüz fiyatı ise 479 TL ki bu da çok önemli bir durum.

O telefon görüşmesinde bilgilerimi verdim, xDSL hizmet numaramı verdim, kargoyla evrak gönderip imzalayıp geri göndermek ya da e-devlet üzerinden evrak onaylamak şeklinde iki seçenek sundular. Telefonu kapatmadan e-devlet üzerinden evrakları onayladım. Bundan sonra bir link göndererek kimlik fotoğrafı yüklememi söylediler, kimlik fotoğrafı da yükledim. Daha sonra başvuru sürecini takip için link gönderdiler. Bu sırada PoyrazNet'e abonelik numaramı vererek başka bir İSS'ye geçiş talebi oluşturduğumu ve onaylamalarını söyledim. (zorunlu değil, işlemleri hızlandırmak adına) PoyrazNet onayladı ve Millenicom'a yazdım. Aynı gün akşam saatlerinde tekrar arayarak son bir teyit ve onay aldılar. Ardından birkaç saate pppoe kullanıcı adı ve şifre iletilecektir dediler. Ben uyudum, uyandığımda telefonuma kullanıcı adı ve şifrem gelmişti. Modem arayüzüne bunları girdiğimde bağlantım aktifleşmişti.

2 gündür Millenicom kullanıyorum. Altyapımda maksimum alabileceğim hız 83 Mbps, bulunduğum yerdeki kullanıcıların ortalama hızı 66 Mbps, santral mesafem 69 metre görünüyor. 100 Mbps'lik tarifede Huawei Hg658 modem ile aldığım hız maksimum 69 Mbps oldu, (android tv'ye kablo ile bağlantı) laptopumda ethernet portu olmadığı için wifi üzerinden bağlanıyorum. wifide aldığım en yüksek hız ise 55 Mbps. Fakat bu da ekstrem bir durum oldu, çünkü genellikle aldığım hızlar 20-40 Mbps arası. 50 Mbps bile nadiren bir iki kez gördüm. Hem laptop hem telefon hem de TV ile ayrı ayrı yaptığım testlerde. Bunu arttırmanın yollarına bakacağız. Modemden kaynaklı hız düşmesi var tamam 2.4 Ghz ile veriyor zaten, fakat bağlantı da stabil değil bana göre. Hız bir 25'e düşüp sonra 50'ye çıkıyor. Ping durumu da benzer. Bir dengesizlik var gibi.

Bağlantının stabil olmaması yüksek ihtimal modemden kaynaklı. Hat değerlerine baktık bir sıkıntı yok. Senin bölgede kapasite arttırımına gidilmiş belli DSL tarafında. Ki apartmana da OBK denen iç fiber tesisat kablosu da çekilmiş. Bir an önce diğer işleri de tamamlasalar da komple fibere geçip saçma sapan DSL problemlerinden kurtulsak güzel olacak. Ha belki Millenicom ile ilgili ayrı bir problem vardır aklıma gelmeyen onu bilemem ama ben modemden şüpheleniyorum çok eski cihaz çünkü. Poyrazda bağlantının stabil olmasının nedeni düşük hız alıyordun o zaman. Poyraz, Milleni ıvır zıvır ben olsam hiç birine bulaşmam. Altyapı kiminse ondan alacaksın. Tamam pahalı lafım yok ama ne yapalım. Sorun çıksa çözülmez, Telekom kendi müşterisi olmayanları geri plana atar insanı bezdirirler. Bizim evde 8-9 senedir internet bağlıdır. (Niye bu kadar geç derseniz bilgisayar falan geç alındı) Hep Türk Telekom müşterisiydik ne zaman sorun yaşasak hemen hallettiler. Ki yaşadığımız sorun VDSL'de 1-2 kere oldu. Birinde komşu internet bağlattırırken bizim internetin kablosunu kopartmışlar apartmandaki ankastrede. Diğeri de telefon kablosu koltuğun ayağına takılmış zarar görmüştü. Adam geldi kabloyu değişti düzeldi. 2022 kışında fiber altyapı geldi geçtik fibere. İlk 2-2.5 ay çok sorun yaşadık. O sorunda verdikleri (piyasanın şimdiye kadar gördüğü en rezalet routerdir) Vestel DGW 9000 Router yüzündendi. Kendi kendine kapanmalar, bağlantı sorunları ıvır zıvır soğuttu bizi fiberden. 2.5 ayda 3 kere cihaz değişti düzen tutmadı en sonunda ZTE ZXHN H298A Router taktılar gelip ondan sonra oh be dedik. 2 ay önce talep açtım ZTE'yi Wifi 6 destekli yeni bir router ile değiştirmek için. Geldiler Huawei LG8245X6-50 Wifi 6 Router ile değiştirdiler. Bu 8-9 yıllık süre içerisinde Türk Telekom hep sorunu çözme niyetiyle uğraştı hiç şikayet yaşamadım ben. Ha şikayet yaşayan yok mu var tabi onlarda %99 altyapının kepazeliğinden dolayı yaşıyorlar. Port yok, hız düşük ıvır zıvır.

Millenicom; Azerbaycan merkezli SOCAR Holding'e bağlı, 2004 yılından itibaren Türkiye'de alternatif operatör olarak hizmetlerine devam eden İnternet servis sağlayıcısıdır. Millenicom, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından verilmiş olan Sabit Telefon Hizmeti (STH), İnternet servis sağlayıcılığı hizmeti (İSS) ve Altyapı İşletmeciliği (AİH) lisanslarına sahiptir.

• Millenicom, 80'i aşkın uluslararası telekom operatörüyle ara bağlantıya sahiptir ve şebekesi üzerinde yılda 2,5 milyar dakikalık telefon görüşmesi yapılabilmektedir.
  • Şirketin, hem bireysel hem kurumsal müşterilerine bütünleşik telekom hizmetleri sunabilmek için 2010 yılında aldığı Sanal Mobil Şebeke İşletmeciliği (MVNO) lisansı bulunmaktadır.
  • Türkiye'de kurumlara yönelik A-Tipi Abonelik hizmeti sunan ilk iki işletmeciden biri olan Millenicom, 30.000'den fazla kuruma sabit telefon hizmeti sağlamaktadır.
  • Millenicom, ilk 16 Mbps ADSL2+ hizmetini tüketiciyle buluşturduğu Doping ADSL markasıyla 120.000'den fazla aboneye ulaşmıştır.
  • 2007 yılında Türkiye'nin ilk "arama bazında operatör seçimi" hizmeti olan 1045'i sunmaya başlayan Millenicom, 2 milyonu aşkın tekil sabit hat abonesi tarafından kullanılmaktadır.
  • Bireysel müşterilere genişbant ve sabit telefon hizmetleri, KOBİ'lere ise Millenicom Kurumsal iletişim Çözümleri markası ile sabit telefon, genişbant ve ofis iletişim çözümleri sunmaktadır.
Millenicom.png
Kiracımla ortak kullanıyoruz 2 yıldır sık sık zam yapıyorlar.Hiç kendilerinden feragat etmiyorlar sıkıştırınca 3 aylık 50 tl indirim vs. yapıyorlar ancak.Ama Allah için internet hizmetleri güzel sorunsuz sıkıntısız.Teknik destek lazım olursa yandınız WhatsApp üzerinden çözmeye çalışıyorlar canlı birine bağlanmak çok zor.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri