Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-HR60VF HAKKINDA BİLGİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

atakan0901

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
70000
Marka Model Bilgisi
MItsubıshı Electric
Adem hocam mıtsubıshı electrıc hare serisinin yerli üretim olduğunu söylediniz ve uzak durmamız gerektiğini söylediniz. Ama sitesine girince 24lük ürünün Tayland üretim olduğunu görmekteyim. Tayland üretimi olan 24lük hare serisi alınır mı. Ya da 70.000 bandına 18 lik ya da 24lük klima önerinizi var mı

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-08-19 211717.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-19 211717.png
    244.3 KB · Görüntüleme: 23
Adem hocam mıtsubıshı electrıc hare serisinin yerli üretim olduğunu söylediniz ve uzak durmamız gerektiğini söylediniz. Ama sitesine girince 24lük ürünün Tayland üretim olduğunu görmekteyim. Tayland üretimi olan 24lük hare serisi alınır mı. Ya da 70.000 bandına 18 lik ya da 24lük klima önerinizi var mı
legendera 18lik 100.000 tl hare 24lük 71.500 tl vade farksız 10 taksit yapıyorlar. Hare alsam pişman olur muyum @Adem Helvacı

Bu konu
Bu konu benim de kafama takıldı. Hare serisi içerisinde SEER, SCOP değeri en yüksek, bu Tayland üretimi olan bahsettiğiniz MSZ-HR60VF modeli. ME olması, 10 yıl garanti olması ve Japon segmentindeki diğer klimalardan ucuz olması dikkatimi çekiyor.

Bu konu

Bu konu benim de kafama takıldı. Hare serisi içerisinde SEER, SCOP değeri en yüksek, bu Tayland üretimi olan bahsettiğiniz MSZ-HR60VF modeli. ME olması, 10 yıl garanti olması ve Japon segmentindeki diğer klimalardan ucuz olması dikkatimi çekiyor.
MSZ-HR60VF 24.000 lik değil 20.000 lik klimadır onu bir düzeltmek istedim. Nominal btu değerlerine bakınız klimanın kaç btu olduğunu anlamak için.

MSZ-HR60VF 24.000 lik değil 20.000 lik klimadır onu bir düzeltmek istedim. Nominal btu değerlerine bakınız klimanın kaç btu olduğunu anlamak için.

Peki abi, sizce bu Tayland üretimi olan model, uygun şartlar varsa tercih edilebilir bir model midir? Benzer BTU'daki Gree Airy ve Midea All Easy Pro'dan fiyat olarak çok farklı değil, belki hafif daha pahalı ama 10 yıl garanti sunuyor. Siz benim yerimde olsanız böyle bir durumda hangisini tercih ederdiniz?

Peki abi, sizce bu Tayland üretimi olan model, uygun şartlar varsa tercih edilebilir bir model midir? Benzer BTU'daki Gree Airy ve Midea All Easy Pro'dan fiyat olarak çok farklı değil, belki hafif daha pahalı ama 10 yıl garanti sunuyor. Siz benim yerimde olsanız böyle bir durumda hangisini tercih ederdiniz?
Bende 18.000 lik hare vardı türkiye üretim sattım odaya çok büyük geldiği için, annnemde 15 lik hare var 4 senedir sorunsuz kullanıyorlar oda manisa üretimi. Sizin dediğiniz tayland üretimi olduğu için daha kalitelidir diye düşünüyorum. Gree Airy bilmiyoruz daha yeni bir klima olduğu için. Midea all easy pro güzel ürün fakat Japon segment yerine Çing segment ürünleri ben olsam tercih etmezdim. Kısaca size bir örnekleme yapayım, ben Midea All Easy Pro 12 lik alma arefesindeyim bütçem ona elverdiği için fakat bütçem ME Elektrik Krigamine Zen veya Legendera modeline el verse hiç durmaz Me seçerdim. Midea ve Gree klimalarda garantimsüresi 6 yıl doğru fakat her yıl yetkili servise bakım yaptırmak şartı ile Me 10 yıl şartsız garanti sunuyor oda bir artı olarak yazayım. Alabiliyorsanız öncelik Legendera Krigamine Zen olmuyorsa Tayland üretim Me fazlasıyla işinizi görecektir.

Bu arada siz klimayı kaç m2 alanda hangi il veya ilçede hangi şartlarda kullanıcaksınız bize biraz eviniz hakkında ayrıntı verebilirmisiniz?

17257903235791319564195418384016.jpg

17257903542871371213700115739174.jpg

2020 yılında almıştık bu klimaları hiç bir sıkıntı çekmedik elektrik faturası şokuda hiçbir zaman yaşamadık.
17257904520108730030474436004352.jpg

17257904758045932723331026529490.jpg

Bu arada siz klimayı kaç m2 alanda hangi il veya ilçede hangi şartlarda kullanıcaksınız bize biraz eviniz hakkında ayrıntı verebilirmisiniz?
Abi, Antalya'da, yalıtımsız ev, 35 m² salon, Güneybatı cepheye bakan salon ve mutfak, standart çift camlı pimapen pencereler, ayrıca yerden tavana kadar uzayan geniş VW sürme pencere, çoğunlukla halıyla kaplı parke zemin. Alt ve üst daireler şimdilik boş, dolar mı bilmiyorum. Koridorda bir kapı var, koridoru 2'ye bölüyor. Koridorun küçük bölümü mutfakla salonu bağlıyor. Mutfak 14 m². Mutfakta 12'lik, birkaç yıllık Baymak marka bir klima var. Benim niyetim yazın çok sıcak günler haricinde tek klimayla salonu serinletmek ve mutfağı da idare etmek. Çok sıcak günlerde gerekirse mutfaktakini de ayrıca açarız. Klimanın açısını koridorun olduğu yere doğru vuracak şekilde ayarlayamıyoruz. Ancak belki koridora yakın monte edip yana, koridora doğru üflemesini temin edebiliriz.

Abi, Antalya'da, yalıtımsız ev, 35 m² salon, Güneybatı cepheye bakan salon ve mutfak, standart çift camlı pimapen pencereler, ayrıca yerden tavana kadar uzayan geniş VW sürme pencere, çoğunlukla halıyla kaplı parke zemin. Alt ve üst daireler şimdilik boş, dolar mı bilmiyorum. Koridorda bir kapı var, koridoru 2'ye bölüyor. Koridorun küçük bölümü mutfakla salonu bağlıyor. Mutfak 14 m². Mutfakta 12'lik, birkaç yıllık Baymak marka bir klima var. Benim niyetim yazın çok sıcak günler haricinde tek klimayla salonu serinletmek ve mutfağı da idare etmek. Çok sıcak günlerde gerekirse mutfaktakini de ayrıca açarız. Klimanın açısını koridorun olduğu yere doğru vuracak şekilde ayarlayamıyoruz. Ancak belki koridora yakın monte edip yana, koridora doğru üflemesini temin edebiliriz.
Bütçenize uyuyor ise 18.000 Btu Legendera'yı öneririm, uymaz ise MSZ-HR60VF işinizi görecektir. (Şunuda belirtmek isterim Normal şartlarda 35 M2 alan için bu klimalar fazla büyük siz farklı alanlarıda kattığınız için seçmiş olduğunuz bu BTU daki klimaların işinizi göreceğini yazdım) sonra bana söylenmeyin bu klimalar 35 M2 alan için fazla büyükmüş diye 🙏

Bütçenize uyuyor ise 18.000 Btu Legendera'yı öneririm, uymaz ise MSZ-HR60VF işinizi görecektir. (Şunuda belirtmek isterim Normal şartlarda 35 M2 alan için bu klimalar fazla büyük siz farklı alanlarıda kattığınız için seçmiş olduğunuz bu BTU daki klimaların işinizi göreceğini yazdım) sonra bana söylenmeyin bu klimalar 35 M2 alan için fazla büyükmüş diye 🙏
Anladım abi, tamamdır. İlgilendiğiniz, zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalınız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri