1) 27.09.2024'te cihaz atölyeye alındı.
2) 11.10.2024'te tekrar kurulum yapıldı.
İncelemelerde gaz sesinin, üreticinin belirttiği desibelin üstüne çıkmadığını, normal olduğunu belirttiler. (Ki burası bence hatalı, zira üretici fan sesi desibelini belirtiyor; gaz sesi değil.)
Ek olarak swing motor değiştirilmiş ve salınım esnasında gelen ses giderilmişti.
3)
10-15 gün kadar sonra swing motorlardan salınım sırasında yine ses gelmeye başladı. Ayrıca tamirden sonra, (muhtemelen kasayı kastırdıkları için) değişik zırıltılar geliyordu arada. Ön kapak otomatik açılıp kapanırken de hiç ses yoktu, fakat artık çatır çutur sesli yapıyordu bu işi. Bu durumları kayda alarak mail gönderip iç ünite değişimi talep ettim.
4) Bölge Servis şefi dönüş yaptı. Servis taktığında bir şey yoktu şimdi nasıl swing motordan ses geliyor diye serzenişte bulunarak değişim yapılacağını söyledi. Halbuki diğer sesleri ve swing motor sesini içeren videoları kendisi de gördü.
5) 23.11.2024'te iç ünite değişti. Maalesef yeni gelen iç ünitede de swing motorlarda tamirden önceki gibi ses vardı. Kurulumu yapan teknisyen, bölge servis şefinin ona whatsapptan gönderdiği bir metni yazıp benden kurulum onayı imzası istedi. (Hazır metinde özetle: Cihazda gaz sesi yoktur, desibel üzerinde bir çalışma sesi yoktur, kanat motorları normaldir gibi şeyler yazıyordu.) Ben de bu şekilde imzalamayacağımı, zırıltı sesini kendisinin de gördüğünü, bu problemi metne eklemesini rica ettim. O da "evet ses var ama ben bir danışayım öyle döneyim gerekirse yarın tekrar uğrarım" dedi. Bana da sadece "iç ünite değişimi yapıldı" metni yazıp imzalattı. Diğer MHİ'ye ait farklı bir evrak ise sonraki güne kaldı.
6) Uzun süre dönüş olmadı. 1 hafta kadar önce servisin ustabaşı beni aradı, bölge servis şefi "imzalıyorsa öyle imzalasın başka ekleme olmaz" demiş. Ben de kabul etmedim, bu sesin normal olmadığını; zırıltısının yan odadan bile duyulduğunu. Kabul etmeyeceğimi söyledim. 2 gün sonra ustayla karşılaştım; "imzalamıyorsa şu nedenden dolayı imzalamıyor diye belirtip mail atın bana" demiş. Maalesef servis şefinin dayatmacı tavrına karşılık yeterince gerildim.
Gelelim meselenin özüne: Aslında tüketiminden, performansından gayet memnunum. Salınım modunda kullanmayınca ses de olmayor flap motorunda. Sadece ısıtmada off'a geçtiğinde flapi otomatik yukarı kaldırıyor o zaman gelen bir ses oluyor mecburen, o da katlanılmayacak bir şey değil. Fakat iş bu hâle evrilince ben de soğudum firmadan. Sevgili Adem Helvacı hocam, bu cihazı THH yoluyla iade edebilir miyim? Ne yapmam gerekir? (İlk kurulum tarihi 24.08.2024)