Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Mitsubishi Heavy Trend mi yoksa Gree Fairy mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mronur

Yeni Üye
Yeni Üye
12'lik bir Trend serisi odanın birinde var. Memnunum. Bu ay içinde 9000 BTU bir klima alacağım. Fiyat almadım ama gördüğüm kadarıyla:
Mitsubishi Heavy Trend: 38900TL + peşin fiyatına 6 taksit olabilir
Gree Fairy: 31500TL peşin fiyatına 5 taksit
Mersin'de yaşıyorum. Odanın cephesi kuzey. Bu yıl Mersin'de çok sıcak yoktu. Toplasan 2 ay yaz, 2 ay kış anca klima kullanırım. Gree fiyatıyla beraber öne çıkıyor ama @M.Faraday Mersin'de Gree almış ve sorun yaşamış. Bahsettiği yer sahildeki bayidir. Bende oradan alırım. İkilemde kaldım. Gree'ye güvensem alacağım ama durduk yere bir sorunu olsa bayi uğraştıracak gibi. 3 satış noktası var.
Midea'ya da baktım ama bayiye sormadım. Fiyatı 38K gözüküyor. O fiyata direk Mitsubishi alırım.

12'lik bir Trend serisi odanın birinde var. Memnunum. Bu ay içinde 9000 BTU bir klima alacağım. Fiyat almadım ama gördüğüm kadarıyla:
Mitsubishi Heavy Trend: 38900TL + peşin fiyatına 6 taksit olabilir
Gree Fairy: 31500TL peşin fiyatına 5 taksit
Mersin'de yaşıyorum. Odanın cephesi kuzey. Bu yıl Mersin'de çok sıcak yoktu. Toplasan 2 ay yaz, 2 ay kış anca klima kullanırım. Gree fiyatıyla beraber öne çıkıyor ama @M.Faraday Mersin'de Gree almış ve sorun yaşamış. Bahsettiği yer sahildeki bayidir. Bende oradan alırım. İkilemde kaldım. Gree'ye güvensem alacağım ama durduk yere bir sorunu olsa bayi uğraştıracak gibi. 3 satış noktası var.
Midea'ya da baktım ama bayiye sormadım. Fiyatı 38K gözüküyor. O fiyata direk Mitsubishi alırım.
Merhabalar, bizim alışveriş yapıp sıkıntı yaşadığımız bayi sahilde değil, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan bayi. Eğer bu markayı tercih etmeyi düşünürseniz tavsiyem, Hilton Otel'in yakınında bulunan ana bayiden yani Telpaş Klima Sistemleri'nden almanız olur. Servis olarak da Ergün Klima'yı tavsiye edebilirim. Yaşadığım süreç boyunca kendileri tarafından servis hizmeti aldım ve oldukça memnun kaldım. Aslında cihazı satın aldığım bayinin yönlendirmiş olduğu taşeron servis de işini layıkıyla yaptı ama cihaz sorunlu olunca bir işe yaramadı.

Bu arada, cihazı yatak odasına almayı düşünüyorsanız Mitsubishi'yi tercih etmeniz daha iyi olur. Gree Fairy modelinin hava üfleme debisi muadillerine göre daha yüksek olduğu için yatak odası kullanımlarında, özellikle de sese karşı hassas biriyseniz, rahatsız edebilir. Diğer odalarda da ise herhangi bir rahatsızlık yaşamadan kullanabilirsiniz. Cihazın performansından yana kesinlikle bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Keza, bu performansa karşılık cihazın dış ünitesi de tam kapasitede bile oldukça sessiz çalışıyor.

Yorumunuz çok yardımcı oldu. Kendi odama alacağım. Hem oturuyorum hem yatıyorum. 7/24 sürekli çalıştırmayacağım için Mitsubishi biraz gereksiz gibi geliyor. Sizin aldığınız sahildeki değilmiş. Bu ay içinde gidip konuşurum. Kafama yatarsa, güven verirse Gree yoksa güvenli liman Mitsubishi alacağım.

Yorumunuz çok yardımcı oldu. Kendi odama alacağım. Hem oturuyorum hem yatıyorum. 7/24 sürekli çalıştırmayacağım için Mitsubishi biraz gereksiz gibi geliyor. Sizin aldığınız sahildeki değilmiş. Bu ay içinde gidip konuşurum. Kafama yatarsa, güven verirse Gree yoksa güvenli liman Mitsubishi alacağım.
Klimayı yatağınızın başucuna koymayacaksanız Fairy modeli de memnun edebilir. Kumanda üzerinden sessiz modu da aktif ettiğinizde üfleme sesi biraz daha azalmış oluyor çünkü.

Gree ısıtmada bir tık elektriği fazla yaktığından vazgeçtim. Diğer klimalar için gidip fiyat aldım.
Midea Xtreme: peşin 30K veya 10K peşin 23K taksitle 33K veya 38K'ya tam taksit
Mitsubishi Heavy: Peşin fiyatına 12 taksitle 39K
Bosch Climate 2000: peşin 23,5K veya 6 taksitle 26K

Midea peşin para istediği için ve garantisi her yıl bakım yaptırman şartına bağlı olduğu için Mitsubishi'yi seçtim. Koşulsuz şartsız 5 yıl garantisi var. İster bakım yaptır ister yaptırma. Durgunluk olduğunu söylediler. Ertesi gün sabah gelip montajı yaptılar.

Şimdi de Mersin Vatan mağazasına özel LG DualCool+ 12000 BTU 24999 TL'ye satılıyor. Daha erken görseydim düşünebilirdim. İnternette bile 30K'dan aşağıya bulamıyorsun.

Eski Mitsubishi ve yenisini çalıştırdım bu ay. Tahminen 5-6 gün 24 saat olacak şekilde ve 3-4 gün 8 saat olacak şekilde çalıştırmış olabilirim. 26-27 derecelerde çalışıyor. Klima dış ünitesi de gölgede. Elektrik faturası 500 TL geldi. Normalde 300-400 TL gelirdi.

Eski klima bir miktar tozlu. Ara sıra kompresör sesi çıkarabiliyor. Ona da bakım yaptıracağım. Düzelmezse 1 yıl daha kompresör garantim var.

Gree ısıtmada bir tık elektriği fazla yaktığından vazgeçtim. Diğer klimalar için gidip fiyat aldım.
Midea Xtreme: peşin 30K veya 10K peşin 23K taksitle 33K veya 38K'ya tam taksit
Mitsubishi Heavy: Peşin fiyatına 12 taksitle 39K
Bosch Climate 2000: peşin 23,5K veya 6 taksitle 26K

Midea peşin para istediği için ve garantisi her yıl bakım yaptırman şartına bağlı olduğu için Mitsubishi'yi seçtim. Koşulsuz şartsız 5 yıl garantisi var. İster bakım yaptır ister yaptırma. Durgunluk olduğunu söylediler. Ertesi gün sabah gelip montajı yaptılar.

Şimdi de Mersin Vatan mağazasına özel LG DualCool+ 12000 BTU 24999 TL'ye satılıyor. Daha erken görseydim düşünebilirdim. İnternette bile 30K'dan aşağıya bulamıyorsun.

Eski Mitsubishi ve yenisini çalıştırdım bu ay. Tahminen 5-6 gün 24 saat olacak şekilde ve 3-4 gün 8 saat olacak şekilde çalıştırmış olabilirim. 26-27 derecelerde çalışıyor. Klima dış ünitesi de gölgede. Elektrik faturası 500 TL geldi. Normalde 300-400 TL gelirdi.

Eski klima bir miktar tozlu. Ara sıra kompresör sesi çıkarabiliyor. Ona da bakım yaptıracağım. Düzelmezse 1 yıl daha kompresör garantim var.
Hayırlı olsun yeni klimanın dış ünite sesi nasıl

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Dış ünitenin çıkardığı ses bu şekilde. Rahatsız edici değil. Kamerayı yakınına soktum. Uzaktan pek duymazsın. Nadir de olsa gaz sesi gibi bir ses duyuyorum. Diğerinde duymuyordum. Neyden kaynaklanıyor bir fikrim yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri