Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

mitsubishi kirigamine zen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

sand

Yeni Üye
Yeni Üye
merhabalar
doğu cephe yalıtımı iyi 28 m2 salonumda çok eskimiş ve artık birsüredir çalışmayan çalıştığı zamanlardada dış ünitesi çok gürültülü çalışan vestel klimayı artık değiştirmem gerekiyordu almışken iyi bir klima alayım diye bayaga erteledim ama fiyatlar artık yakalanamaz derecede yükselip gidiyor Daikin MHI ve MEL modellerine baktım Daikin i bence sinir bozucu astronomik fiyat politikası yüzünden eledim 12000 btu klima aryışım (bütceyide haşat ederek) Mitsubishi Kirigamine zen alarak sonlandırdım

MHI mi MEL mi diye tereddüt ettiğim oldu ama MEL malzeme kalitesi olarak bayağı farklı
Ayrıca MHİ nin wifi erişimi malesef pek iyi çalışmıyor MEL bu konuda biraz daha iyi
ikisindede ayrı bir modül satın almanız gerekiyor ve bu ucuzda değil MELCLOUD denilen bu wifi modülü
yaklaşık 3000 tl Ben ev otomasyonu olarak Home Assistant kullandığım için beraberinde aldım hazır entegrasyonuda olduğu için tüm kontrolleri yada otomasyonları home assistant dan yapılabiliyor bu sayede

20230827_132733.jpg

20230827_132558.jpg

20230827_132524.jpg

20230827_133622.jpg

Screenshot_20230827-135232_MELCloud.jpg

cihazı yetkili satıcısından aldım tedarik konusunda yada montaj da herhangi bir sıkışıklık yaşamadık sağolsun servis de oldukça ilgiliydi montajda istediğim herşeye özen gösterdiler bakır boru kullandılar ve en az 20 dakikada vakum yaptılar

ilk izlenim olarak
malzeme kalitesi kendini hissettiriyor
dış ünite gerçekten çok sessiz çalışıyor
kumandası gayet güzel ve aydınlatmalı ancak ekranın görüş açısı yanlardan bakarken zayıflıyor
iç ünite ses seviyesi gayet iyi sag sol flaplar manuel ayarlanıyor
wifi erişimi iyi
dış ortam 30 derecede soğutma moduna aldım ağız çıkış sıcaklığı 6,4 derece idi

ilk çalışmada çektiği güç yaklaşık 1KW
ortam soğudukça set ettiğiniz değere yaklaştığında 215W civarına iniyor
henüz detaylı testler yapmadım şimdilik ilk göze çarpanlar bunlar
ayrıca cihaz 10 yıl tam garantili bazıları garantinin geçerli olması için her sene yetkili servise bakım yaptırma zorunluluğu olduğunu söylüyor ama öyle değil bu zorunluluk sadece ticari firmalar da kullanım için geçerli
daha net tüketim verilerini detaylı testlerden sonra buraya eklerim

Son düzenleme:
hayırlısı olsun güle güle kullanın
Bende dün bayiye gittim
Sadece siyahı vardı ellerinde o yüzden noviro me serisini almaya niyetlendim çok fark yok dediler arasında kiriminage zen ile ama bilemedim
Siz araştırdınız mı ne diyorsunuz aradaki farka değer mi?
Zen 46100
Noviro me 42000 tl

teşekkür ederim noviro lar yerli üretim aynı kalite değil ama alınabilir cihaz bence ben zamanla sararmasından nefret ettiğim için özellikle siyah aldım ayrıca wifi modülsüz alırsanız 39900 e geliyor ama genede noviro kulanıcıları cevaplarsa daha iyi olur

Bende dün bayiye gittim
Sadece siyahı vardı ellerinde o yüzden noviro me serisini almaya niyetlendim çok fark yok dediler arasında kiriminage zen ile ama bilemedim
Zen 46100
Noviro me 42000 tl
Alabiliyorsanız Kirigamine Zen daha mantıklı olur. Siyah renk daha şık olur.

Bende dün bayiye gittim
Zen 46100
Noviro me 42000 tl
Bana da zen in 18 btu suna 45 bin dediler.

teşekkür ederim noviro lar yerli üretim aynı kalite değil ama alınabilir cihaz bence ben zamanla sararmasından nefret ettiğim için özellikle siyah aldım ayrıca wifi modülsüz alırsanız 39900 e geliyor ama genede noviro kulanıcıları cevaplarsa daha iyi olur
Detaylı testlerinizi bekliyoruz beyefendi 4 gözle

merhabalar
doğu cephe yalıtımı iyi 28 m2 salonumda çok eskimiş ve artık birsüredir çalışmayan çalıştığı zamanlardada dış ünitesi çok gürültülü çalışan vestel klimayı artık değiştirmem gerekiyordu almışken iyi bir klima alayım diye bayaga erteledim ama fiyatlar artık yakalanamaz derecede yükselip gidiyor Daikin MHI ve MEL modellerine baktım Daikin i bence sinir bozucu astronomik fiyat politikası yüzünden eledim 12000 btu klima aryışım (bütceyide haşat ederek) Mitsubishi Kirigamine zen alarak sonlandırdım

MHI mi MEL mi diye tereddüt ettiğim oldu ama MEL malzeme kalitesi olarak bayağı farklı
Ayrıca MHİ nin wifi erişimi malesef pek iyi çalışmıyor MEL bu konuda biraz daha iyi
ikisindede ayrı bir modül satın almanız gerekiyor ve bu ucuzda değil MELCLOUD denilen bu wifi modülü
yaklaşık 3000 tl Ben ev otomasyonu olarak Home Assistant kullandığım için beraberinde aldım hazır entegrasyonuda olduğu için tüm kontrolleri yada otomasyonları home assistant dan yapılabiliyor bu sayede

Ekli dosyayı görüntüle 6801
Ekli dosyayı görüntüle 6800
Ekli dosyayı görüntüle 6799
Ekli dosyayı görüntüle 6802
Ekli dosyayı görüntüle 6803
cihazı yetkili satıcısından aldım tedarik konusunda yada montaj da herhangi bir sıkışıklık yaşamadık sağolsun servis de oldukça ilgiliydi montajda istediğim herşeye özen gösterdiler bakır boru kullandılar ve en az 20 dakikada vakum yaptılar

ilk izlenim olarak
malzeme kalitesi kendini hissettiriyor
dış ünite gerçekten çok sessiz çalışıyor
kumandası gayet güzel ve aydınlatmalı ancak ekranın görüş açısı yanlardan bakarken zayıflıyor
iç ünite ses seviyesi gayet iyi sag sol flaplar manuel ayarlanıyor
wifi erişimi iyi
dış ortam 30 derecede soğutma moduna aldım ağız çıkış sıcaklığı 6,4 derece idi

ilk çalışmada çektiği güç yaklaşık 1KW
ortam soğudukça set ettiğiniz değere yaklaştığında 300W ın altına iniyor
henüz detaylı testler yapmadım şimdilik ilk göze çarpanlar bunlar
ayrıca cihaz 10 yıl tam garantili bazıları garantinin geçerli olması için her sene yetkili servise bakım yaptırma zorunluluğu olduğunu söylüyor ama öyle değil bu zorunluluk sadece ticari firmalar da kullanım için geçerli
Sağ sol flap kumanda dan ayarlanmıyor mu ? Gerçekten mi ?

Hem Mitsubishi Electric hemde Mitsubishi Heavy var. Bizim dediğimiz Mitsubishi Electric. Legendera, Kirigamine Zen gibi modelleri olan.
Onu anladım abi ama bazıları orjinal mitsubishi ME dir MHI değil diyorlar acaba senin düşüncen ne bu konuda onu merak ettim :)

Hocam klimanızın elektrik tüketim ve üfleme sıcaklık testi yapma imkanınız oldumu elinizde veri varsa burada paylaşım yaparsanız sevinirim.
Kış sezonu için tüketimini oldukça merak ediyorum.
ayrıca olumlu olumsuz yanlarını ve iç ünitenin eğer ısıtmada kullanıyor saniz kasa genleşme sesi geliyormu acaba

ürün iyi hoş güzelde satıcı firma ile aramızda enteresan bir durum var Aralık ayına kadar satılan klimalara +7 yıl yani 10 yıl garanti veriyorlar
bunun için online bir form doldurup ana firmaya gönderiyorsunuz bende gönderdim birkaç gün sonra eksik yada yanlış bilgi nedeniyle onaylanmadı diye mail geldi. Satın aldığım bayi ile görüştüm biz henüz kaydettirmedik 15 günde bir bildiriyoruz biz sizin adınıza baş vurup onay geldiğinde size mail atıyoruz dediler aradan geçen 4 ay dır on onbeş günde bir arıyorum çeşitli bahaneler den sonra sonuç yok
Bayi ile uğraşmıyıp ana firmayı müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım hemen bakalım dediler arayacaklarını söylediler ama aramadılar 3 gün sonra tekrar aradım gene dönüş yok
En son tekrar form doldurup mail attım ama firma gayet sessiz

Hocam klimanızın elektrik tüketim ve üfleme sıcaklık testi yapma imkanınız oldumu elinizde veri varsa burada paylaşım yaparsanız sevinirim.
Kış sezonu için tüketimini oldukça merak ediyorum.
ayrıca olumlu olumsuz yanlarını ve iç ünitenin eğer ısıtmada kullanıyor saniz kasa genleşme sesi geliyormu acaba
ısıtmada kullanmıyorum sadece deneme için bir gün kullandım herhangi bir genleşme sesi duymadım Güç tüketimi o günkü denemede 1030W ile başladı ısı dengelendikçe 400W civarında seyretti

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri