Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Mutfak Musluğu batarya değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serdo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

serdo

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
mutfak bataryası
Merhaba, mutfak musluğu , muslukları değiştirmeme rağmen sürekli değiştirmeme rağmen hep damlatıyor ve bende tümden değiştirme kararı aldım, şuanki batarya budur
WhatsApp Image 2024-08-19 at 12.28.27.jpeg

bende bu sisteme dönmek istiyorum bunu nasıl yaparım?

hhhhh.webp

Merhaba

Musluğun contasını değiştirsenizde prinç tarafta kireç birikiyor

O yüzden de musluk raybası ile almanız gerekiyor

eğer prinç yüzeyde çivi yuva açmış gibi yüzey var ise bu rayba yetersiz kalır. sökülüp zımparalamak gerekir.

Lavabo altına doğru borular gidiyor ise

boruya kadar dolap altında kırıp metal boru ise hırsız kelepçe ile yeni çıkış yapabilirsiniz.

Maalesef mevcut altyapı sebebiyle bunu yapamazsınız. İstediğiniz batarya modeli için sıcak su , soğuk su çıkışları tezgah altına taşınmalı. bu da bir çok kırma ve dökme demek oluyor. buna ek duvarda kalacak olan şuanki çıkışları da ayrıca kapatmak için ayrıca masraf yapmanız gerekli.

Onun yerine yine aç kapa mantıkta olan tezgah üstü bataryalardan temin edip takmanız lazım.

arce-duvardan-evye-ve-mutfak-bataryasi-mix-ac-kapa-kcm88568150-1-86db1cedd1b24d75bb0bbf346130f...jpg

Maalesef mevcut altyapı sebebiyle bunu yapamazsınız. İstediğiniz batarya modeli için sıcak su , soğuk su çıkışları tezgah altına taşınmalı. bu da bir çok kırma ve dökme demek oluyor. buna ek duvarda kalacak olan şuanki çıkışları da ayrıca kapatmak için ayrıca masraf yapmanız gerekli.

Onun yerine yine aç kapa mantıkta olan tezgah üstü bataryalardan temin edip takmanız lazım.

Ekli dosyayı görüntüle 19268
hocam bu fiyat pahalı 1298,80 .. bunu önerirmisiniz?

Arkadaşların dediği gibi alttaki sisteme dönemezsin komple su borusu alta alınacak birton iş. O yüzden @janavar ın önerdiği tipte batarya alırsan bu işi çözersin.

Arkadaşların dediği gibi alttaki sisteme dönemezsin komple su borusu alta alınacak birton iş. O yüzden @janavar ın önerdiği tipte batarya alırsan bu işi çözersin.
hocam bunlar nasıl

hocam bunlar nasıl

Bunlarda iş görür ama bak mesela yorumları önemli. Adam takmış kırık çıkmış yandan su sızdırıyor mesela çok ucuza da kaçmamak lazım.

Merhaba

Musluğun contasını değiştirsenizde prinç tarafta kireç birikiyor

O yüzden de musluk raybası ile almanız gerekiyor

eğer prinç yüzeyde çivi yuva açmış gibi yüzey var ise bu rayba yetersiz kalır. sökülüp zımparalamak gerekir.

Lavabo altına doğru borular gidiyor ise

boruya kadar dolap altında kırıp metal boru ise hırsız kelepçe ile yeni çıkış yapabilirsiniz.
Ben musluk raybası diye bir şey olduğunu bilmiyordum. Genelde orada sorun olduğunda söküp atar yeni batarya alırdım. Gerçi şimdi artema olunca çalışma şekilleri farklı.

hocam bunlar nasıl

ben örnek teşkil etmesi adına paylaşmıştım .

tabi ki benim önerdiğimi almayın pahalı olabilir. ama piyasada benzer modeller mevcut. Buna ek olarak yine sizinki gibi ama yarım aç kapa versiyonları da mevcut. Suyu tam açmak için vanayı 3 tur çevirmiyorsunuz. yarım tur dönünce musluk tam açılıyor.

benim size tavsiyem bu uçtaki tazyik veren aparatı kullanmayın hiç . Boyun kısmı metal olanları bulmaya çalışın. Kuğu başı deniyor.

Mevcut şebeke suyu basıncı ile bir süre sonra o lastik aparat rekorlardan su kaçırmaya başlıyor veya bir yerlerden yırtılıyor. Böyle olmasın diyorsanız da mecbur 4-5 bin TL gözden çıkarmak lazım.

Ben KCA nın banyo bataryası, duş sistemi ve lavabo için olanını kullanıyorum. öyle allah allah bir ürün değil ama iş görüyor.

Merhaba, mutfak musluğu , muslukları değiştirmeme rağmen sürekli değiştirmeme rağmen hep damlatıyor ve bende tümden değiştirme kararı aldım, şuanki batarya budur
Ekli dosyayı görüntüle 19265

Ekli dosyayı görüntüle 19267Duvardan batarya olduğu için seçenekler kısıtlı. Su ve elektrik tesisatında ucuza kaçmamak lazım. Ev sizin mi kiralık mı bilmiyorum

Ekli dosyayı görüntüle 19265

Ekli dosyayı görüntüle 19267
Duvardan batarya olduğu için seçenekler kısıtlı. Su ve elektrik tesisatında ucuza kaçmamak lazım. Ev sizin mi kiralık mı bilmiyorum ama GPD Nino ADE05 önerebilirim. 90° aç kapa seramik salmastra. Sıcak ve soğuk ayarı kartuşlu modellere göre daha kolay ve stabil yapılıyor. Nino serisinin tezgah bataryasını 4 yıldır kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri