Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

NETGSM - Türkiye'nin İlk Sanal Mobil Operatörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NBKpro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Evet Numara Taşıma Sistemi BTK'nın 2009 yılında devreye soktuğu bir uygulama. Hem mobil hem de sabit hatlar taşınabiliyor. Mobilde ilgi görüyor bu sistem fakat sabit hatlarda beklenen ilgiyi pek görmedi. Netgsm'de dahil tüm operatörlerde istenen operatörden istenen operatöre belli kurallar içinde numara taşınabiliyor.

Hatta şöyle bir reklam vardı akıllarda kalan
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Son durum nedir. Çok aktif kullanmadığım bir ikici hattım var. 20 güne tahhahüt bitiyor. Geçiş yapayım diye düşünüyorum. Ne dersiniz. Bankacılık vs bu hatta yok. Sadece whatsapp, telegram kullanılıyor akti
Abi fiyatlar uygunsa yapıştır geç derim
TTkom un fiyatların yanında bedava gibi. TTkom da nerede ise 300 TL nin altında tahhütlü tarife yok. Adamlara ben en düşük internet paket istiyorum Diyorum. 1 ay önce bana ait ,kayınpederin kullandığı hattı 3+3 gb iinternet 280 TL ye yaptırdık 1 yıllık . Benim bu ay anlağması biten hatta diyorum bunu istiyorum. Yok bu hatta tanımlı kampanya 5+5 verebilirmiş 320 TL. Bu neyin kafası neyin zorlaması akıl alır gibi değil. netgsm de 1 gb ,100 dk,50 sms 29 TL ye tarife var .Ben zaten hattı Whatsaap iletişim için kullanıyorum. Sosyal medya dan arayanlar ulaşsın diye .

Ekli dosyayı görüntüle 407

Öncelikle birçok kişi, Netgsm'den habersiz. Netgsm aslında öyle 1-2 yıllık bir şirket değil. Ben Netgsm'i en az 8 yıldır biliyorum. Kendileri 850'li ve coğrafi numaralarla telekomünikasyon hizmeti, santral, sanal santral ve toplu SMS gibi hizmetler veren bir şirket. Yine yıllar önce de GSM sektörüne gireceğini duyurmuş fakat takdir edersiniz ki bu iş öyle kolay değil. Ülkenin genelinde bir altyapı ve yatırım söz konusu. BTK tarafından yıllar önce GSM kısmında lisans almış fakat faaliyete geçmemiş bir şirketti. Netgsm'e mevcut yürüttüğü hizmetlere bakınca sektöründe en öne çıkan isim olduğunu anlamak mümkün. Kendisi Full MVNO denen yurt dışında gördüğümüz fakat Türkiye'de ilk olan bir kategoride. MVNO (mobile virtual network operators) yani Türkçesiyle "mobil sanal ağ operatörü" veya daha çok SMŞH kısaltmasıyla "sanal mobil şebeke hizmeti" lisansı.

Sanal Mobil Şebeke Nedir ?
Turkcell'in sitesinde şu şekilde anlatmış, beğendiğim için yazıyı aynen paylaşıyorum. "Sanal Mobil Operatörlük iş modeli mobil iletişim pazarında oyuncuların bir mobil iletişim operatöründen toptan fiyatla hizmet alıp kendi müşterilerine perakende fiyatlarla mobil iletişim hizmetleri satmasına dayanır."
Netgsm ise kendini şu şekilde tanımlamış:
"Abonelik, numara tahsisi (0510 22X XXXX) ve mobil numara taşıma yapılabilen, destek, alt yapı vb. tüm operatör süreçlerinin Netgsm tarafından yapıldığı, Core şebeke alt yapısı kendimize ait, abone ile iletişimde ise baz istasyonlarının kiralandığı, Türkiye'nin ilk Full MVNO (Sanal Mobil Şebeke Operatörü) hizmeti"

Peki Netgsm'in Bimcell, Pttcell, Teknosacell, Vestelcell gibi markalardan farkı ne ?
Öncelikli olarak Türkiye'deki ilk BTK onaylı Sanal Mobil Şebeke firması Netgsm. Kendisi başlı başına bir "Operatör" olarak lisanslı. Kendi bayi ve üyelik sistemi var, Core altyapısı dediği her ne ise kendine ait fakat baz istasyonu konusunda Turkcell'in baz istasyonlarını kullandığını söylüyor. Baz istasyonu'nun maliyeti düşünüldüğünde mantıklı olan bir sistem. Yakında Ortak ATM'ler gibi ortak baz istasyonları çıkarsa şaşırmamak gerek.
Bimcell, Pttcell, Teknosacell, Vestelcell, GSMobile, Fenercell, Konyasporcell gibi markaların Netgsm'den farkı sadece TT Mobil altyapısını kullanması değil. Bu saydığım markalar gerçek birer operatör değil. Kendileri yine sanal operatör sayılsa da asıl temelinde "marka ortaklığı" yatıyor. Kendilerine ait bir yapılanmaları, bir yatırımları ve çalışmaları yok. Zaten Turk Telekom'lu ve Bimcell'li biri operatör sorgusunda "TT Mobil İletişim Hizmetleri" olarak çıkarken Turkcell'li birisi "Turkcell İletişim Hiz. AŞ", Netgsm'li biri "Netgsm İletişim ve Bilgi Teknolojileri" ismiyle çıkacaktır. Yani Bimcell'li birisi aslında TT Mobil müşterisi sayılır, fakat Netgsm müşterisi kendi başına bir Netgsm müşterisidir, Turkcell müşterisi değildir.

Bu şekilde bir açıklama yaptıktan sonra Netgsm'i anlatmaya geri dönebiliriz. Geçtiğimiz aylarda bu yıllardır ertelenen sistemi biraz da olsa başlattılar. İlk olarak kurumsal M2M hatlarını açtılar. Daha sonra kurumsal mobil internet hizmeti çıktı. İlk olarak kurumsala yönelmelerini şöyle tahmin ediyorum, mevcut kurumsal abonelerine mobil olarak da hizmet vererek oradan gelen geliri sermaye yapıp bireysel abonelere o şekilde hizmet vermek. Birkaç aydan sonra bireysel olarak da "Data Hattı" hizmetine başladı. Data hattını kısaca, kendi başına bir numarası olan GSM hattı olup, arama ve SMS'e çift yönlü kapalı olup sadece internet bağlantısı sağlayan hatlar olarak tanımlanır. Data hatları yüksek oranla mobil modemlerde (eski Vınn, yeni Superbox, Redbox) ve mobil POS ve yazarkasa cihazları gibi cihazlarda, sıkça kullanılan bir hat.
Netgsm'in şimdilik sadece data hatlarıyla hizmet vermesi ekonomik sorunlardan mı yoksa lisans sorunlarından mı bilemiyorum. Fakat data hattı, numara taşıma ile başka bir operatörde normal hatta çevrilebiliyor. Data hattını telefonunda ikinci hat olarak internet amaçlı kullanan da var. En büyük eksikliği ise Whatsapp için uygun olmayışı. Çünkü bahsettiğim gibi arama ve SMS'e kapalı olduğu için numara doğrulama için Whatsapp'tan gelen SMS gelmiyor. Benzer şekilde hemen hiçbir yere üye olamıyorsunuz bu numarayla. Fakat ileride konuşma ve SMS açılırsa diye alıp bekleten de var, 90 gün sonra başka operatöre taşıyan da. Başlıca sebebi ise ilk defa kullanıma sunulacak olan 0510 22x serisi numara blokları. 0510 220 xx xx, 0510 221 xx xx, 0510 222 xx xx, 0510 223 xx xx numara blokları da Netgsm'e ait. Elbette Netgsm'e sadece yeni hat alarak değil numara taşıma yolu ile de geçilebiliyor fakat şimdilik bireysel aboneler zaten 0510 22x'li numara sahibi olmak isteyen meraklı kesim olduğu için yeni hat olarak almış durumda. Yeni hat tesisinde 90 gün sonra operatör değiştirilebiliyor. Yani 0510'lu bir Vodafone hattınız da olabilir demek.

Netgsm İletişim ve Bilgi Teknolojileri AŞ bireysel GSM sayfasına linkten ulaşabilirsiniz. https://www.netgsm.com.tr/gsm/bireysel
Abi bankalarla anlaştılar mi? SMS gelmeme durumu vardı

Son durum nedir. Çok aktif kullanmadığım bir ikici hattım var. 20 güne tahhahüt bitiyor. Geçiş yapayım diye düşünüyorum. Ne dersiniz. Bankacılık vs bu hatta yok. Sadece whatsapp, telegram kullanılıyor akti

TTkom un fiyatların yanında bedava gibi. TTkom da nerede ise 300 TL nin altında tahhütlü tarife yok. Adamlara ben en düşük internet paket istiyorum Diyorum. 1 ay önce bana ait ,kayınpederin kullandığı hattı 3+3 gb iinternet 280 TL ye yaptırdık 1 yıllık . Benim bu ay anlağması biten hatta diyorum bunu istiyorum. Yok bu hatta tanımlı kampanya 5+5 verebilirmiş 320 TL. Bu neyin kafası neyin zorlaması akıl alır gibi değil. netgsm de 1 gb ,100 dk,50 sms 29 TL ye tarife var .Ben zaten hattı Whatsaap iletişim için kullanıyorum. Sosyal medya dan arayanlar ulaşsın diye .
numara sorunsuz taşınıyor başvuru yaparken önce internet sitesine girip sim kartım yoku seçiyorsunuz ücretiyle sim kart gönderiyorlar sim kart elinize ulaşınca sim kart numarasını girerek istediğiniz tarifeyi seçiyorsunuz başlıyorsunuz e devlet üzerinden internet bankacılığı ile giriş yaparak veya uygulamadan yapay zeka ile onaylıyorsunuz zaten adımları size gösteriyor numaranız taşınmış oluyor bu arada istediğiniz zaman tarifeyi değiştirebiliyorsunuz mesela ilk seferlik en düşük tarifeyi deneme amacıyla başlatıp memnun kalırsanız diğer fatura döneminden itibaren yüksek tarifeye geçebilirsiniz yüksekten düşüğe de geçebilirsiniz taahhüt yok isterseniz iptal edersiniz. geçiş tamamlandıktan sonra telefonun apn ayarlarından elle apn girmeniz gerekmekte oda sitesinde ve sim kart paketinde yazıyor.

Son düzenleme:
TTelekom 50 gb taahhütlü 795 TL

1725997885550.png
Netgsm de 430 TL taahhüt yok
1725997921990.png

benim için bu taşıyacağım numarada banka nın önemi yok

Netgsm'e başvur gitsin abi. Bunlar iyice suyunu çıkardı işin. Eskiden aralarında rekabet vardı fiyatlar her ay düşüyordu şimdi yükseliyor. Rekabeti bırakıp anlaşma yoluna gittiler.

Böyle giderse yurt dışı operatörlerden hat alıp kullanacağız daha ucuza gelecek.

Netgsm'e başvur gitsin abi. Bunlar iyice suyunu çıkardı işin. Eskiden aralarında rekabet vardı fiyatlar her ay düşüyordu şimdi yükseliyor. Rekabeti bırakıp anlaşma yoluna gittiler.

Böyle giderse yurt dışı operatörlerden hat alıp kullanacağız daha ucuza gelecek.
Bu netgsm e geçiş için önce sim kart mı istememiz gerekiyor. Nasıl işliyor süreç. Uygulamasını indirdim. Kart ID si ve Puk istiyor. E -Devlet te bulamadım geçiş işlemini.

Banka Entegrasyonu Yavaş İşliyor.

Şimdilik

Yapı Kredi
Tom Bank
TEB
Papara
Kuveyt Türk
İş Bankası
Garanti BBVA
Ziraat Bankası
Halk Bankası
Denizbank
Şekerbank
Emlak Katılım

Bankalarıyla entegrasyon tamamlanmış.

Gözüme çarpan ve kullanıcısı çok olan entegrasyonu tamamlanmamış bankalar,
Vakıfbank, QNB Finansbank, Odeabank, ING, HSBC, Fibabanka, BurganBank, Albaraka, Türkiye Finans, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Hayat Finans, AktifBank

bunlarında tek sıkıntısı sim kartı parayla satmaları sim kart + kargo ücreti istmesi tamamen sacmalık

NetGSM hakkında görüşümü bildirmek isterim. Zamanında Taahhüt olmayan ev interneti seçeneği çıktığında insanlar akın akın o paket ve operatörlere koştular. Bende onlardan biriydim. Zaman geçtikçe taahhüt olmayan paketler avantajını yitirdi. Bu konuda en büyük örnek Turknet. Onlar bile şu anda abonelerine 12 aylık peşin ödeme ile paket satıp bunu bi şekilde anlaşmalı bankalar ile kredi kartına 6 ay taksit yapabiliyor. Taahhüt olan paketler sabit fiyat garantisi ile insanları belirli aylar boyunca kendine bağlıyor. Firmaların kartele dönüştüğü bizim gibi piyasalarda NetGSM firmasının da bir süre sonra bu akıma kapılması muhtemel. Hiçbir Garanti vermiyorlar. Her an istediklerini yapıp inanılmaz zam yapabilirler.
Burada önemli olan asıl mesele şu. Ahlaki değerlerini tamamen kaybetmiş toplum bilinci olmayan bizim gibi milletler bu şekilde sömürülmeye müsaittir. Avrupada yaşayan insanlar çok mu ahlaklı çok mu toplum bilincine sahip? Bizden daha çok olduğu kesin. Ancak orda şu varki zamanında bedeller ödenerek bu haklarını elde etmişler. Ve yöneticileri de öyle bir kültür içinden geldiği için kanun koyucu ile hemfikir olarak işler yolunda yürüyor. (Avrupa ve Amerika da elbette herşey dört dörtlük değil) Ama bizden her konuda ileride oldukları kesin
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında olan bir millet olarak biz daha çooook öpülürüz.
Saygılar sevgiler.

Anlaştıkları banka sayısı epey artmış. Wifi araması çalışmıyor diyenler var. Ve yurtdışında kullanılamıyormuş. Ayrıca kaçak veya pasaport kayıtlı cihazlarda da çalışmıyormuş.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri