Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Next YE-58020GFSG5-4K veya Dijitsu 65DS8800 hangisi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mustafa Han

Yeni Üye
Yeni Üye
Faydamız dokundu ise ne mutlu bizlere abi :)
Yine kafana takılan ne olursa bekleriz :ok
Adem Bey merhabalar, öncelikle tv konusunda hemen hemen hiç bilgim olmamasına rağmen eve 55-65 inch arası bir tv alayım diye çıktığım yolda, sizinle karşılaştığıma çok memnunum. Tv izleme konusunda çokta fazla düşkün biri değilim açıkçası. Benim için uzun yıllar bana yeniden para harcatmak zorunda kalmaması aslolan. Tabi ne ürün alırsam alayım illaki alabileceğimin en iyisi olmasına dikkat etmeye çalışıyorum nacizane. Bim - A101 gibi marketlerde ucuza satılan tvlerden almak istiyordum ki, sizin video ve buradaki yorumlarınızı okuduktan sonra vazgeçtim. Açıkçası max 7000 tl gibi bir bütçe ayrımıştım. Bu bilgiler ışığında Next YE-58020GFSG5-4K modelini 7700 tl gibi bir rakama ulaşabiliyorum. Aynı zamanda 8000 tl ye Dijitsu 65DS8800 Teknosa mağazasında teşhir ürünü ile karşılaştım. Ne yapmamı önerirsiniz. Next markasının ASH yeterli oluyormu sizin duyumlarınıza göre. Veya bu veriler ile bence siz şu markayı tercih etmelisiniz diyebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.

Adem Bey merhabalar, öncelikle tv konusunda hemen hemen hiç bilgim olmamasına rağmen eve 55-65 inch arası bir tv alayım diye çıktığım yolda, sizinle karşılaştığıma çok memnunum. Tv izleme konusunda çokta fazla düşkün biri değilim açıkçası. Benim için uzun yıllar bana yeniden para harcatmak zorunda kalmaması aslolan. Tabi ne ürün alırsam alayım illaki alabileceğimin en iyisi olmasına dikkat etmeye çalışıyorum nacizane. Bim - A101 gibi marketlerde ucuza satılan tvlerden almak istiyordum ki, sizin video ve buradaki yorumlarınızı okuduktan sonra vazgeçtim. Açıkçası max 7000 tl gibi bir bütçe ayrımıştım. Bu bilgiler ışığında Next YE-58020GFSG5-4K modelini 7700 tl gibi bir rakama ulaşabiliyorum. Aynı zamanda 8000 tl ye Dijitsu 65DS8800 Teknosa mağazasında teşhir ürünü ile karşılaştım. Ne yapmamı önerirsiniz. Next markasının ASH yeterli oluyormu sizin duyumlarınıza göre. Veya bu veriler ile bence siz şu markayı tercih etmelisiniz diyebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.
Mustafa Bey Merhaba, Hoşgeldiniz forumumuza :)

Satış Sonrası hizmetler konusunda açık ve net şekilde ifade edeyim ki ORTAK HAVUZ denen bir mantık var ve birçok firma bu havuz içerisindeki servisleri kullanıyorlar. Münhasır servis veya konsept servis mantığı Dijitsu, Awox, Axen, Next vs gibi bütün bu segment markalarda mevcut koşullarda mümkün değil.

Dolayısı ile yaşadığınız bölgeye göre değişmekle birlikte ya Bakkal Rıza amca kafasında 10m2 bir tükkan ya da X bir bilinen markanın yetkili servisliğine verilmiş bir yan servislik ile karşı karşıya kalacaksınız.

Mesela benim bölgemde axen servisliği önce Samsung servisindeydi, şimdi Philips servisinde, yarın Rüstem abide mi olur bilinmez.

İşin özeti bu segment için SSH konusu her zaman bir soru işareti olacaktır.

Next için de Dijitsu için de ürünleri birbirinden farklı kılacak inanılmaz detaylar yok, zaten Public kasa olarak blok şeklinde yurt dışından gelen panel bölümüne yerleştirilen anakart ve kapatılan arka kapaktan ibaret bu ürünler.

Mustafa Bey Merhaba, Hoşgeldiniz forumumuza :)

Satış Sonrası hizmetler konusunda açık ve net şekilde ifade edeyim ki ORTAK HAVUZ denen bir mantık var ve birçok firma bu havuz içerisindeki servisleri kullanıyorlar. Münhasır servis veya konsept servis mantığı Dijitsu, Awox, Axen, Next vs gibi bütün bu segment markalarda mevcut koşullarda mümkün değil.

Dolayısı ile yaşadığınız bölgeye göre değişmekle birlikte ya Bakkal Rıza amca kafasında 10m2 bir tükkan ya da X bir bilinen markanın yetkili servisliğine verilmiş bir yan servislik ile karşı karşıya kalacaksınız.

Mesela benim bölgemde axen servisliği önce Samsung servisindeydi, şimdi Philips servisinde, yarın Rüstem abide mi olur bilinmez.

İşin özeti bu segment için SSH konusu her zaman bir soru işareti olacaktır.

Next için de Dijitsu için de ürünleri birbirinden farklı kılacak inanılmaz detaylar yok, zaten Public kasa olarak blok şeklinde yurt dışından gelen panel bölümüne yerleştirilen anakart ve kapatılan arka kapaktan ibaret bu ürünler.
Teşekkür ederim. İnanılmaz detayların olduğu tv ler maalesef 15 bandında başlıyor :)
Peki bu fiyat bandında önerebileceğiniz min 58 ekran bir tv var mıdır? 2. el piyasasına dönmeli miyim?

. Açıkçası max 7000 tl gibi bir bütçe ayrımıştım. Bu bilgiler ışığında Next YE-58020GFSG5-4K modelini 7700 tl gibi bir rakama ulaşabiliyorum. Aynı zamanda 8000 tl ye Dijitsu 65DS8800 Teknosa mağazasında teşhir ürünü ile karşılaştım.
Ben teşhir ürünü buzdolabı, çamaşır bulaşık makinesine sıcak bakarım ama teşhir ürünü TV'nin ne şartlarda ne kadar çalıştı bilmiyoruz. 4 gün günde 15 saat çalışıp 9 saat kapanan bir tv 4 günün sonunda 60 saat çalışmış olur. Bir kez açılıp 60 saat boyunca çalışan bir TV de sözde 60 saat çalışmıştır ama o ısınmadan dolayı ömrü kesinlikle 15 saat çalışıp 9 saat dinlenen TV'den daha az olacaktır.
Artık bazı mağazalar elektrik maliyetlerini düşürmek için boy boy TV'leri açık bırakmıyorlar da, müşteri gelince açıp gösteriyorlar. Teşhir ürün 1 yıldır mı orada teşhirde yoksa 2 ayda bir değiştiriyorlar mı ? Bunlar hep kafada soru işareti.

Alınır mı ? kişiye ve bütçeye göre değişir. 12.000 TL'lik TV 8000 TL ise bence alınabilir. Ama 12.000 TL'lik tv 11.000 TL ise bence alınmaz. Kişinin kendi kararı.

Teşekkür ederim. İnanılmaz detayların olduğu tv ler maalesef 15 bandında başlıyor :)
Peki bu fiyat bandında önerebileceğiniz min 58 ekran bir tv var mıdır? 2. el piyasasına dönmeli miyim?
İkinci el hele ki tv dünyasında benim çooook uzak olduğum konudur.

58'' veya 65'' büyük ekran riskli ürünler yerine, 50 veya 55'' bilinen firmaların alt markaları çok daha güvenilir gelir bana.

Mesela android olması şart mı televizyonunuzun?

İkinci el hele ki tv dünyasında benim çooook uzak olduğum konudur.

58'' veya 65'' büyük ekran riskli ürünler yerine, 50 veya 55'' bilinen firmaların alt markaları çok daha güvenilir gelir bana.

Mesela android olması şart mı televizyonunuzun?
Aslında özellikle smart özelliği olmayan tv araştırmaya başlamıştım. Zira daha önceden aldığım mi stiki değerlendirmek adına. Tabi 4k olup smart özelliği bulunmayan cihaz bulmak oldukça zormuş.

Aslında özellikle smart özelliği olmayan tv araştırmaya başlamıştım. Zira daha önceden aldığım mi stiki değerlendirmek adına. Tabi 4k olup smart özelliği bulunmayan cihaz bulmak oldukça zormuş.
Şöyle ki, smartı var da biz kullanmayalım şeklinde mesela Daewoo 55DM54U gibi 3 yıl garantili, üreteni satanı servisi bilinen stabil bir ürün daha güvenli olmaz mı sizin için anlamında?

8.000tl ye satın alabiliyorsunuz şu an mesela.

Tamam kabul, 65DS alabiliyorken neden 55 alayım diyebilirsiniz, Stick de var elinizde o zaman Dijitsunun Wishdom Share olması da sorun teşkil etmez.

Yine de ben 55DM54U nun daha güvenli bir alışveriş olacağını yazayım. :ok

Şöyle ki, smartı var da biz kullanmayalım şeklinde mesela Daewoo 55DM54U gibi 3 yıl garantili, üreteni satanı servisi bilinen stabil bir ürün daha güvenli olmaz mı sizin için anlamında?

8.000tl ye satın alabiliyorsunuz şu an mesela.

Tamam kabul, 65DS alabiliyorken neden 55 alayım diyebilirsiniz, Stick de var elinizde o zaman Dijitsunun Wishdom Share olması da sorun teşkil etmez.

Yine de ben 55DM54U nun daha güvenli bir alışveriş olacağını yazayım. :ok
Çok teşekkür ederim. Bu ürünü alacağım o halde. Ki zaten Next YE-58020GFSG5 ' de sizin şu verdiğiniz cevaba binaen radarıma almıştım :)
Merhaba; innolux üretimi süper MVA yapı tipinde 12 COF ve CVTE anakart ile üretrilmiş üründür.

Next YE-58020GFSG5-4K model TV'den ben de aldım. 2 gündür kullanıyorum. Anlamadığım bir şey var bu kadar iyi bir TV'nin neden bilgileri paylaşılmıyor? Bazı bilgileri hiç yok, bazı bilgileri de hatalı. ABD'nin "top secret" ibareli belgeleri bile böyle korunmuyor. TV'nin görüntü kalitesi, hızı, sesi vs gayet iyi. PC'nin max. 1080p çıkışı olduğu için şu an 1080p olarak kullanıyorum. Eski televizyonum Hisense LTDN46T28GUK 46" idi(2011 yılında Metro'dan almıştık). Panel(Samsung-lta460hj09) arızası sebebiyle 6-7 bin TL fiyat verilince ben de bu TV'yi aldım HB'den 8200 TL'ye. İki TV de VA tabanlı panel. 1080p performansları arasında uçurum var. Next daha büyük ekrana sahip olmasına rağmen 1080p yayında hem daha canlı hem de daha net gösteriyor. Hisense'de ışık yansıması daha fazla oluyordu. Bu arada bendeki Hisense'in içi de komple Samsung'muş. Next'in yakın mesafe, yan açı performansı 4k yayında çok etkilenmiyor ama 1080p yayında solma oluyor. Tabi bu solma yaklaşık 135 derece açıdan sonra başlıyor. 170 dereceye gelince 1080p yayın 480p kalitesine düşüyor.

Next YE-58020GFSG5-4K bazı bilgileri;
Üretici: KTC isimli Çin firması
Anakart: m7632
İşlemci: ARM Cortex-A55 1500mhz
GPU: Mali-G52
Ram: 2 gb
Dahili hafıza: 8 gb
Yansıtma
Bluetooth
Dahili Chromecast
Google Asistan
Ayaklı derinlik:296mm / Ayakların dıştan dışa ölçüsü: 980mm (Bunlar da almadan önce benim merak ettiğim ölçülerdi).

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri