Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ocak Kurulumu Servis Tarafından Mı Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Beril

Baretli Moderatör
Moderator
Herkese merhaba,

Ankastre ocak kurulumu için servis gerekli mi gerçekten? Kurulum dediğimiz zaten fişi tak gazı bağla. Garantinin geçerliliği için servis kurulumu şart mı?

Doğalgazlı ev olduğunu düşünerek, son yıllarda değişmedi ise kombi gibi ocakta projeye bağlıdır.

Eviniz sigortalı ise ve mutfakta sorun yaşarsanız denetleyici için sigorta şirketi için yükümlülük olmaz.

hele 4 gözlüden 5 gözlüye geçiş gibi göze batıyorsa

Kiracı ise mal sahibine sorumlulukları farklılaştırır.

servisten ziyade projede önemli.

kiracı olmak, sigorta şirketleri ile ilgim olmayınca; ocak alevi-aspiratör arasıda kısa olduğundan ben kendim değiştiriyorum.

5 sene önce yeni evlilere Arçelik servis taktı ve ocak altı dolaplar koku oluştu. Yenisi ile değiştirildi.
Vallahi bu kadar komplike düşünmedim ya. Ev sigortalı değil. Kiracıyım. Evin ocağı zaten yoktu, ben kendim takmıştım getirip. Şimdi de değiştirip yenisini takmak istiyorum. Mavisini çıkarıp kırmızısını takmak gibi bir şey olacak aslında. Benim tek aklıma takılan ürünü açıp benim takma durumumda ürünün garantisinin olması/olmaması durumuydu.

Ocaksız mı kalsam ben şu an çok yoruldum :D

Vallahi bu kadar komplike düşünmedim ya. Ev sigortalı değil. Kiracıyım. Evin ocağı zaten yoktu, ben kendim takmıştım getirip. Şimdi de değiştirip yenisini takmak istiyorum. Mavisini çıkarıp kırmızısını takmak gibi bir şey olacak aslında. Benim tek aklıma takılan ürünü açıp benim takma durumumda ürünün garantisinin olması/olmaması durumuydu.

Ocaksız mı kalsam ben şu an çok yoruldum :D

Çok da şeyapmaya gerek yok
0850 333 5955 - 0850 333 5685

Kumtel Grubu Çağrı merkezi numaraları, ara sor ??‍♂️
Bu arkadaşlar bildiğim kadarıyla telefona bakmayabiliyor. Sonradan servis geri dönüyor kendi numarasından ? eskiden öyleydi yani.

Şimdi aradım denemek için, şuan mesai saatleri dışındayız diyor biri sadece. Servisi de aramıştım mesela hafta sonuydu galiba onlar da açmayıp beni geri aramıştı.

Bir Arçelik, Vestel gibi servis hizmeti bekleme öncelikle ama fena değil işte. Gerçi Arçelik servisiyle Vestel servisinin de dandikleri başımıza geldi biliyorsun ki ama...

Kumtel hakkında gelen en büyük şikayetlerden biri paketin üstünde ücretsiz kurulum yazmasına rağmen gelen servisin el altından servis ücreti istemesi. Bana öyle bir durum denk gelmedi neyse ki.

Çok da şeyapmaya gerek yok
0850 333 5955 - 0850 333 5685

Kumtel Grubu Çağrı merkezi numaraları, ara sor ??‍♂️
Bu arkadaşlar bildiğim kadarıyla telefona bakmayabiliyor. Sonradan servis geri dönüyor kendi numarasından ? eskiden öyleydi yani.

Şimdi aradım denemek için, şuan mesai saatleri dışındayız diyor biri sadece. Servisi de aramıştım mesela hafta sonuydu galiba onlar da açmayıp beni geri aramıştı.

Bir Arçelik, Vestel gibi servis hizmeti bekleme öncelikle ama fena değil işte. Gerçi Arçelik servisiyle Vestel servisinin de dandikleri başımıza geldi biliyorsun ki ama...

Kumtel hakkında gelen en büyük şikayetlerden biri paketin üstünde ücretsiz kurulum yazmasına rağmen gelen servisin el altından servis ücreti istemesi. Bana öyle bir durum denk gelmedi neyse ki.
Kumtel mi alacağım zaten daha orada bile net değilken ocaksız yaşama fikrine daha sıcak bakmaya başladım. Dur bakalım, önce ocak seçmek gerek ? ?

Beril kardeşim merhaba.Bence kumtel markasından uzak dur.Neden dersen bir tanıdığımız geçen sene ucuz diye Bim veya A101 olabilir kumtel marka ankastre ocak almışlar.Daha bir kaç aylıkken yeni taşındıkları evlerinde anne mutfakta yemek pişirirken,ocağın gözlerin olduğu cam kısmından kendiliğinden güm diye patlamış.Allahdan kendisi iç taraftaymış,kendisine bir şey olmamış ama mutfak cam parçası dolmuş.Garantisi olduğundan servise haber vermişler önce kullanıcı hatası diye garanti dışı değiştiririz demişler.Tanıdıklar itiraz edip biz bir şey yapmadık kendiliğinden patladı,gerekirse bilirkişi çağırıp tutanak tutturup mahkemeye veririz deyince bu seferlik garantiden değiştiririz ama bir daha olursa ücretli değiştiririz demişler.Başka markaları incele istersen.

Eğer her iki ocakta benzer özellik ve ölçülerdeyse, sızdırmazlık testini de düzgünce yaparsanız (köpüklü su vs.) hiç bir sorun olacağını sanmıyorum. doğal gaz projede ocak markası yazmaz.

garanti olayını direkt müşteri hizmetleri ile görüşüp sorabilirsiniz. Ocağınızın kullandığınız GAZ türüne (doğal, şişman tüp) uygun olup olmadığını kontrol edin. Normal gazlı ocak alırsınız evde doğal gaz vardır çalışmaz.

Buna ek olarak bir ocakta yüzey temizliği dışında garanti dışı bırakabilecek bir durum kolay kolay oluşmaz zaten. Diğer tüm durumlar üretim kaynaklı hatalar kapsamına girer. garantisi olsun olmasın fark edeceğini düşünmüyorum.

Son olarak montaj esnasında kenar fitili çekmeyi unutmayın genelde kutu içinden çıkar. çıkmadıysa temin etmeniz gerekecek. aksi takdirde alta sıvı vs kaçabilir. alt sıkıştırma kelepçelerini çok çok zorlamayın mermeri patlatabilir, veya kendi kırılabilir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri