Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Olefini Irigoni 9KBTU İncelemesi: Malzeme Kalitesi ve Güvenlik Detayları

yhackup

blog.yakupulutas.com
Gold Üye
Selamlar herkese,

Patron yeni ofise bu klimalardan taktırmış. Daha önce duymadığım bir marka olduğu için biraz kurcalamak istedim. Hazır yaz gelirken ve herkes klima arayışına girmişken, en azından bir ön inceleme tadında fikirlerimi paylaşayım dedim.

Klimanın tipi ve duruşu gayet modern, ancak montaj kalitesini pek beğenmedim. Tavanla arasındaki yüksekliği iyi ayarlamışlar ama boruların geçtiği deliği öylece bırakmışlar, görüntü gerçekten hoş değil. Bir de fotoğrafları çekerken fark ettim; kapağın üzerinde kir ve yapışkan izleri kalmış. Kurulumu yapan arkadaşlar elleriyle şöyle bir silse tertemiz olacak şeyi öylece bırakıp gitmişler. İlk izlenim olarak cihaz güzel ama montaj ve işçilik tarafı maalesef sınıfta kaldı.

1777460607653.webp

Cihazın dış yüzeyindeki bu özensizliğin yanı sıra, görsellerde fark edilen toz birikintileri de düşündürücü. Yeni bir cihazda kullanım kaynaklı bu denli toz birikmesi mümkün olmayacağına göre, bu durumun üretim bandından veya depolama koşullarından kaynaklanan 'fabrikasyon' bir kirlilik olduğunu tahmin ediyorum. Üst segment bir cihaz imajı çizilmek isteniyorsa, bu tip detaylar kalite kontrol aşamasında gözden kaçmamalı.

1777460899116.webp

Klimanın kumandasını elime aldığımda şaşırdım; üzerindeki izlerden sanki 3D yazıcıda basıp göndermişler gibi bir hava var. :)

1777459645266.webp

Kullanım kısmına gelirsek; "bari sağa-sola ayarı varmış" dedim ama o da biraz "varmış gibi" yapıyor.

• Yukarı-Aşağı (Swing): Çalışıyor ama çok kısıtlı. Ya otomatiğe alıp sürekli sallanacak ya da tek yerde duracak. İnce ayar yapma şansınız yok.
  • Sağ-Sol (Air Flow): Kumandada düğmesi var ama bir hafta sonra anladım ki kanatları elinizle düzeltmeniz gerekiyor. Tırnak yapısına bakılırsa belki sonradan motor takılabilir ama kutudan böyle çıkması garip.
Çok Önemli Güvenlik Notu: Eğer bu kanatları elle ayarlayacaksak, neden dışarıya bir tutacak koymadınız? İçerideki fanı da gitmişler koyu mavi yapmışlar. O belli belirsiz görünen karanlıkta dönen fana birinin elini kaptırması işten bile değil. İnsan bari fanı beyaz yapar da "burada dönen bir şey var, elini sokma" mesajı verir. Tasarım güzel ama detaylardaki mantık hataları can sıkıcı.

1777460010126.webp

Kapağını kaldıralım mı ?

1777460435756.webp

Kapağı kaldırdığımızda en azından bakır boru görüyoruz. "En azından" diyorum çünkü biliyorsunuz, günümüzde bakır diye aldığınız şeyi bir soyuyorsunuz, içinden bakır kaplanmış alüminyum çıkıyor. Eğer bu borular gerçekten bakırsa ve alüminyumu sarıya boyayıp bizi kandırmadılarsa, buradan klimaya kocaman bir +5 puan verelim. Tesisatın kalitesi, klimanın uzun vadeli performansı için gerçekten önemli bir artı.

1777460187012.webp

Performans ve Kullanım Verileri:Cihazın enerji tüketimi hakkında net bir veri paylaşamıyorum çünkü ünite doğrudan şebekeye bağlı, dolayısıyla priz tipi bir ölçüm cihazı kullanma şansım yok. Şu an için klimayı 15-16 m²'lik bir alanda sadece ısıtma modunda deneyimliyoruz. Bu metrekaredeki bir oda için ısıtma performansı oldukça yeterli; kapasitesine bakılırsa soğutma modunda da benzer bir başarı sergileyeceğini öngörüyorum.

Gürültü Seviyesi: Dış ünite gürültüsü konusunda ise objektif bir ölçüm yapmam imkansız. Ünite doğrudan ana caddeye bakıyor; caddenin trafik gürültüsü klimanın kendi sesini tamamen bastırdığı için dışarıda ekstra bir rahatsızlık yaratıp yaratmadığını ayırt edemiyoruz.

Ekli dosyalar

• 1777459806619.webp
    1777459806619.webp
    14 KB · Görüntüleme: 22

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri