Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Önerilerin tek başlık altında toplanabilmesi hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ogimu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ogimu

Meraklı
Meraklı
Forumu son zamanlarda oldukça fazla okuyorum.Hep ne almalıyım başlıkları açılıyor.Yeni evlencem,ailemin evine,ürünüm bozuldu diye öneri almak isteyen başlıklı konular açılıyor.Ocak ayının sonuna kadar bu başlıkları okudum beyaz eşya alma planlaması yapıyorum.Şöyle bir fikir geldi aklıma.Genelde önerileri Murat bey yapıyor.Murat Bey ya da işinin ehli başka kişiler bütçeler ışığında 1 aylık-3 aylık tavsiye ettiği makineleri bir konu altında yazsa nasıl olur? Önerdiğim buzdolapları,çamaşır makineleri,Buzdolabı makineleri gibi.Örnek olarak Fiyat artan bir şekilde yazılabilir.Çünkü bir kaç konuda arçelik için aynı ürünlerin önerildiğini gördüm.Murat Bey in mesaisi oldukça azalır diye düşündüm bu konuda.Bir fikir olarak sundum düşünceniz ne olur sizler daha iyi bilirsiniz

Aslında kişiye özel öneriler vermeye çalışıyoruz. Fakat ortalama bir evde ihtiyaç duyulan ürünler belli. Kimi 7 kg, kimi 9 kg, kimi 12 kg çamaşır makinesi ister. İstek-Bütçe bellidir kiminde istekler kiminde bütçe ön plana çıkar. Ona göre yönlendirme yapıyoruz. Genel olarak önerdiğimiz markalar ya da ürün grupları belli.

Aslında "marka" ya da "ürün" değil "mantık" anlatmaya çalışıyoruz ama genellikle bizden istenen "git şunu al" demek oluyor. Öyle diyince de "sen önerdin bak şöyle bir sıkıntısı varmış" oluyor.

Gerçekten sizleri takdir ediyorum.Çünkü herkese cevap vermeye çalışıyorsunuz(bazı öneri isteyenlerin uslubu iyi olmamasına rağmen).Bazı mesajlardan siz cevap vermek zorundaymışsınız gibi algı var.Belki ben öyle hissettim.Mesala 50bin TL lık 75bin TL lık paketler gibi ya da tercihlerim gibi liste.Birde kimse eski mesajları okumuyor.Sizler bu konularda uzmansınız en iyi nasıl olacağını sizler karar verebilirsiniz tabi.

Gerçekten sizleri takdir ediyorum.Çünkü herkese cevap vermeye çalışıyorsunuz(bazı öneri isteyenlerin uslubu iyi olmamasına rağmen).Bazı mesajlardan siz cevap vermek zorundaymışsınız gibi algı var.Belki ben öyle hissettim.Mesala 50bin TL lık 75bin TL lık paketler gibi ya da tercihlerim gibi liste.Birde kimse eski mesajları okumuyor.Sizler bu konularda uzmansınız en iyi nasıl olacağını sizler karar verebilirsiniz tabi.
Sosyal mecrada genel olarak bireylerin birbirini görmemesi ve hiç görmeyeceği düşüncesinden hareketle yerleşen bana göre anlamsız bir kültür oluştu.

Bana neler neler yazıyorlar inanamazsınız. Yani yazıyı yazandaki mevcut zekâ seviyesini ister istemez sorguluyorsunuz çünkü 3,5 milyon islenmiş ve yüzlerce binlerce mesaj olan videomun altına gelip ''Kardeşim cevaplamayacaksan niye soruyorsun'' diyeler oluyor.

Hani nezaketen şunu diyemiyoruz ''Mal mısın kardeşim? Zaten anket açmışız, cevabın varsa anketi işaretlersin olur biter.''
5 sene önce yayınladığım bir video altına ''kardeşim bunu biz de biliyoruz'' yazan ilginç tipler var mesela.
Yurt dışında çok bilinse de ülkemizde kimsenin varlığından haberdar olmadığı ACF BONDING makinesinden bahsetmişim, 5 senede yaşana gelişmelere bağlı olarak artık her ilde ilçede bulunan bir makine olmasındna hareketle bana ayar verme gereği duymuş mesela.

Yani klavye bedava, telefon ve internet de artık heskeste var o nedenle bunların kontrol altına alınabilmesi de bundan sonra mümkün değil.

Başlık açılması daha mantıklı bir durum. hem google aramalarda siteyi ön plana çıkartıyor, hem de bir çok ürünün alt ve yan ürünü oldukça fazla ki işin içinden çıkılamaz. bir çok marka model ve ürün yelpazesinde bir harf veya rakam ürünün bütün özelliğini değiştirebiliyor. (örnek samsung buz dolabı RLXXXX ile RBXXXX) kağıt üstünde aynı ürün ama arka planda kompresörler farklı :) TV de bu durum daha spesifik hale geliyor.

bir de X ürünü sormuş oluyorsunuz veya önerilmiş oluyor. bende Xx ürünü var ve deneyimimi yazıyorum. ve X ürününden 2 bin TL daha ucuz. ksfanıza yatıyor ve X yerine Xx i alıyorsunuz .

mesela bir konu var. çekirdek çeken kahve makinesi arıyorlar. ama olay çekirdek çeken makine da değil. kahve gramajı ve öğütücü önemli. kahve makinesi en son iş lezzetli bir kahve içmek için . o konu hakkında fikrimizi paylaşıyoruz :) belki arkadaş makine almak yerine uygun bir terazi ve öğütücü alıp 10 bin vereceğine 1.000 tl harcayıp lezzetli bir kahve içecek :)

Sosyal mecrada genel olarak bireylerin birbirini görmemesi ve hiç görmeyeceği düşüncesinden hareketle yerleşen bana göre anlamsız bir kültür oluştu.

Bana neler neler yazıyorlar inanamazsınız. Yani yazıyı yazandaki mevcut zekâ seviyesini ister istemez sorguluyorsunuz çünkü 3,5 milyon islenmiş ve yüzlerce binlerce mesaj olan videomun altına gelip ''Kardeşim cevaplamayacaksan niye soruyorsun'' diyeler oluyor.

Hani nezaketen şunu diyemiyoruz ''Mal mısın kardeşim? Zaten anket açmışız, cevabın varsa anketi işaretlersin olur biter.''
5 sene önce yayınladığım bir video altına ''kardeşim bunu biz de biliyoruz'' yazan ilginç tipler var mesela.
Yurt dışında çok bilinse de ülkemizde kimsenin varlığından haberdar olmadığı ACF BONDING makinesinden bahsetmişim, 5 senede yaşana gelişmelere bağlı olarak artık her ilde ilçede bulunan bir makine olmasındna hareketle bana ayar verme gereği duymuş mesela.

Yani klavye bedava, telefon ve internet de artık heskeste var o nedenle bunların kontrol altına alınabilmesi de bundan sonra mümkün değil.
Sizlerin işi çok zor zaten.Bazen girip okuyorum yorumları kafayı yemelik tam 🤯

Başlık açılması daha mantıklı bir durum. hem google aramalarda siteyi ön plana çıkartıyor, hem de bir çok ürünün alt ve yan ürünü oldukça fazla ki işin içinden çıkılamaz. bir çok marka model ve ürün yelpazesinde bir harf veya rakam ürünün bütün özelliğini değiştirebiliyor. (örnek samsung buz dolabı RLXXXX ile RBXXXX) kağıt üstünde aynı ürün ama arka planda kompresörler farklı :) TV de bu durum daha spesifik hale geliyor.

bir de X ürünü sormuş oluyorsunuz veya önerilmiş oluyor. bende Xx ürünü var ve deneyimimi yazıyorum. ve X ürününden 2 bin TL daha ucuz. ksfanıza yatıyor ve X yerine Xx i alıyorsunuz .

mesela bir konu var. çekirdek çeken kahve makinesi arıyorlar. ama olay çekirdek çeken makine da değil. kahve gramajı ve öğütücü önemli. kahve makinesi en son iş lezzetli bir kahve içmek için . o konu hakkında fikrimizi paylaşıyoruz :) belki arkadaş makine almak yerine uygun bir terazi ve öğütücü alıp 10 bin vereceğine 1.000 tl harcayıp lezzetli bir kahve içecek :)
İşin uzmanları daha iyi bilir.Ben fikir olsun diye paylaşayım dedim sizlerle.Bana kalırsa daha iyi olur gibi geldi öğrenmek isteyen girer başlığa orda listelere bakar kendi bütçesine göre seçer ürünlerini.Kişiye özel cevap yazılmaz konu başlığı miktarı azalır.Cevap verenlerin iş yükü azalır.

Ben bunun ise yarayacağını sanmıyorum ki @Adem Helvacı da iyi bilir, bunu çok tartıştıkta

bizim türk halkımız kendisine bizzat xxxx alınabilir, olur, denmediği sürece taslak mesajdan memnun olmuyor.
Örnek q9900 konusu var, videom var, yorumlarım var.
Ama alacak kişi yine doğru konuda olsada, yeni konu açsada @Fikoloji bu TV alınır mı diye etiket yapıyor. Bu nedenle daat "faydalı düşünce, işlevsiz sonuç" olacaktır. Benimde istediğim bir taslaktır ama herkes armut ağzıma düş diye bekliyor.

Ben bunun ise yarayacağını sanmıyorum ki @Adem Helvacı da iyi bilir, bunu çok tartıştıkta

bizim türk halkımız kendisine bizzat xxxx alınabilir, olur, denmediği sürece taslak mesajdan memnun olmuyor.
Ama alacak kişi yine doğru konuda olsada, yeni konu açsada @Fikoloji bu TV alınır mı diye etiket yapıyor. Bu nedenle daat "faydalı düşünce, işlevsiz sonuç" olacaktır. Benimde istediğim bir taslaktır ama herkes armut ağzıma düş diye bekliyor.
Hocam tv konusu çok karışık gerçekten :) Ben o başlıklara bile girmiyorum bir dünya orası gerçekten.Ama beyaz eşya konusu daha stabil gibi geldi bana :) (çamaşır,buzdolabı,bulaşık,kurutma)

Densiz, karakteri beş para etmeyecek, sokakta dönüp de selam vermeyeceğiniz kibir abidesi ve budala insanlar internette de olabiliyor. Sabretmek fazilettir. Ama insana böyleleri çatınca da yerinde edilen küfür şiir gibidir diyerek girişmek istiyor insan. Be densiz dangoz. Sana bilgi vermek zorunda mı bu adam. İsterse yapmaz. Ama yapmayı tercih etmiş. İnsanı usandırmamak lazım.

Kesinlikle öyle ustam. Anlatılan bilgilerin kafatası içinde yer etmesi için içinde en azından sünger olması lazım. Bazılarının kafatası içinde sünger bile yok. İçerisi dutluk :kop

Mesela hiç ilgim ve bilgim olmayan o konuda ben de okuyup fikir ediniyorum :D

Evet kişiye özel cevap konusu kanayan yaramız ama toplum olarak böyleyiz. Eleştirdiğimiz bazı konuları farklı kulvarlarda bizler de yapabiliyoruz :kiskis

Densiz, karakteri beş para etmeyecek, sokakta dönüp de selam vermeyeceğiniz kibir abidesi ve budala insanlar internette de olabiliyor. Sabretmek fazilettir. Ama insana böyleleri çatınca da yerinde edilen küfür şiir gibidir diyerek girişmek istiyor insan. Be densiz dangoz. Sana bilgi vermek zorunda mı bu adam. İsterse yapmaz. Ama yapmayı tercih etmiş. İnsanı usandırmamak lazım.
Sevgili eşim biliyorum ki benim ''Bu işleri bırakıyorum'' dediğim güü BAYRAM ilan edecektir ama bizim öyle bir bayramımız olmaz çünkü içimize işlemiş artık bu dünya :D

Bu konuda bizim Birol ustayı takdir ediyorum zira elini eteğini çekti hem forum işlerinden hem de klima dünyasından. Müşteri seçiyor artık ben görüyorum biliyrum :D

Gözünün üstünde kaşın var diyor ve yapmıyor, gitmiyor, satmıyor.

Karavan işine sardı o mesela, kendisine ayrı bir dünya kurdu o kulvardan ilerliyor. Kimseye eyvallahı yok :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri