Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

ONVO 55F950 Deneyimlerim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

miraculin

Meraklı
Meraklı
Evkur sitesinde halen siparişiniz hazırlanıyor yazsa da, ürün gün içerisinde ulaştı.
Heyecanla test ettim:
  • Ölü pixel ve sehim gözlemlemedim.
  • Vestelin mb170 1,5gb ramli android 9 lu anakartlarına göre çok daha seri.
  • Direct LED aydınlatmaya yakışmayacak seviyede bulutlanma var :(
  • HVA panele (Hyper-Viewing Angle yani Geniş İzleme Açısı) olduğuna inanmakta güçlük çektiğim yan açıda renk solması var.
  • Kumanda tasarımı daha modern olabilirdi.
  • Çerçevesi gerçekten ince, şık ve modern.
  • Fiyatına göre değerlendirdiğimizde tercihimden memnunum.

Fakat anlamadığım konu; benim panda panelli Toshiba 50UA3A63DT, VA panel türevi olmasına rağmen nasıl 55F950 den (bana göre) çok daha iyi yan açı performansı olabiliyor?

Evkur sitesinde halen siparişiniz hazırlanıyor yazsa da, ürün gün içerisinde ulaştı.
Heyecanla test ettim:
  • HVA panele (Hyper-Viewing Angle yani Geniş İzleme Açısı) olduğuna inanmakta güçlük çektiğim yan açıda renk solması var.

Fakat anlamadığım konu; benim panda panelli Toshiba 50UA3A63DT, VA panel türevi olmasına rağmen nasıl 55F950 den (bana göre) çok daha iyi yan açı performansı olabiliyor?
Güzel günlerde kullanın.
55F900 CSOT paneli 55'' CSOT panelli başka ürünle kıoyasladığımızda bize de garip gelen bu durum üstüne 55F900 yanına 50F950 gelince 55F950 ye ''Kralsın'' dedik. Panel kodları üzerinde bu kadar çok durma sebebimiz bu.

Kodlar çok değişkenliğe yol açmakla birlikte difüzör katmanların da etkisi oluyor elbette.

Heyecanla test ettim:

Merhaba bende gereksiz başlık açmamak adına başlığınızın altına deneyimlerimi yazmak istiyorum.
55F950 ölü pixel, sehim ve bulutlanma yaşamadım. Bende siyahlar siyah 16:9 Netflix vs izlerken görüntü dışında kalan alt ve üstteki siyah yerler siyah benim TV de.
TV seri ve akıcı görüntü ekranın karşısında olduğum sürece 4'lü koltuğun sağında, solunda veya ortasında oturuyorsam herhangi bir sorun yok ama ayağa kalkarsam veya açı değişikliğine girersem renkler soruyor benim 2014 model 48" samsungumda bile böyle bir sorun yoktu. Geri kalan herşey başarılı. TV yi almayı düşünenlere şöyle bir tavsiyem var Evkur dan bakarsanız aldanmayın orada nasıl bir sistem varsa onvolarda özellikle yırtılma var gibi duruyor özellikle kanal logolarında ama eve geldiğinizde öyle değil. Keşke 9 değil de 10-11 bin olsaydıda daha iyi bir panel kullansalardı 55F950 de. Yinede TCL yerine Onvo alırdım gerçekden yan açı hariç aşırılı başarılı bir ürün. Keşke 65F950 alsaydın veya değiştirme hakkı olsaydı değiştirseydim 65F950'nin yan açı performansını gerçekten çok başarılı bulmuştum.

Ben de 65F950 almayı düşünüyorum ama servis falan çok korkutuyor, bir yerde 9000 liraya buldum ama fatura yok diyor yani fatura kesersem %18 fark olur diyor, gittim baktım kapalı kutu hiç açılmamış ürün olur da ürün sıkıntılı problemli çıkarsa faturasız ürün nasıl uğraşacağız bu işlerle Bir de servis faturasız ürüne kurulum yapıyor mu, sıkıntı cıkarsa kime iade edeceğiz veyahut da değişimi falan hemen yaparlar mı çok kararsızım başıma iş alırım diye çok korkuyorum, SEG 58SBU710 VA Panelli cihazım mevcut, hani gelen gideni aratır denir Bu yüzden çekiniyorum çok

50f950 yan açı olayını adem abi sayesinde bilerek aldım fiyatına göre iyi cihaz ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım
Adem abi bi yerde sizin bir sorunuz vardı tv de başlatmakla ilgili tv yi sanırım @Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• 20230320_203619.jpg
    20230320_203619.jpg
    70.4 KB · Görüntüleme: 69
  • 20230320_203626.jpg
    20230320_203626.jpg
    65.2 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Ben açıkçası bu servisler hakkında ve garanti mevzuları hakkında yazılanlardan konuşulanlardan dolayı açıkçası çok huzursuz oldum, bahsettiğim gibi bir de cihazı alacağım kişide fatura yok servisi aradım bir sorun olmaz diyor da oldu bu cihaz içinden kırık çıktı kim telafi edecek bunu yada cihaz sıkıntılı çıktı nasıl halledicem açıkçası biraz kuşkulandım o yüzden vazgeçtim gibi bir şey

Ben açıkçası bu servisler hakkında ve garanti mevzuları hakkında yazılanlardan konuşulanlardan dolayı açıkçası çok huzursuz oldum, bahsettiğim gibi bir de cihazı alacağım kişide fatura yok servisi aradım bir sorun olmaz diyor da oldu bu cihaz içinden kırık çıktı kim telafi edecek bunu yada cihaz sıkıntılı çıktı nasıl halledicem açıkçası biraz kuşkulandım o yüzden vazgeçtim gibi bir şey
Hocam %18 kdv vermemek için faturasız ürün almayın boşverin. İleride bir sorun yaşarsınız başınız ağırır. Alacağınız ürünün faturasını kestirin.

Bana cidden sorunsuz bir servis söyleyebilirmisiniz samsung mu ? sony mi vestel mi
Bugüne kadar samsung ve sony ile sorun yaşadım ikisindede mahkeme kanalıyla sonuca vardık dün gelip onvoyu kurdular biri virinden daha iyiydi diyemem

Keşke 65F950 alsaydın veya değiştirme hakkı olsaydı değiştirseydim 65F950'nin yan açı performansını gerçekten çok başarılı bulmuştum.
Yanılmıyorsam INNOLUX panelde CSOT göre daha fazla yan açıda solma var demişti Adem bey.
Ben CSOT da G to G değeri daha düşük ve sRGB oranı daha yüksek diye avantajlı görmüştüm almadan önce. Ama sanırım SMVA panel tipi, HVA panele göre daha iyi bir yapıymış :/

Yanılmıyorsam INNOLUX panelde CSOT göre daha fazla yan açıda solma var demişti Adem bey.
Ben CSOT da G to G değeri daha düşük ve sRGB oranı daha yüksek diye avantajlı görmüştüm almadan önce. Ama sanırım SMVA panel tipi, HVA panele göre daha iyi bir yapıymış :/
Aynen video da öyle demişti. Ben de 65" olan modelini düşünüyordum. Hala da düşümekteyim. 2gbram google tv falan bende albeni oluşturuyor ama yan açı performansı da önemli benim için...kardeşimde samsung 65bu8000 var onun yan açı performansı güzel...eğer onun gibi olmayacaksa yan açı performansında elerim. mağazaya gidip tekrardan bakacağım. bir sürü tv olunca insanın dikkati dağılıyor.

50f950 yan açı olayını adem abi sayesinde bilerek aldım fiyatına göre iyi cihaz ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım
Adem abi bi yerde sizin bir sorunuz vardı tv de başlatmakla ilgili tv yi sanırım
Benim TV de bu kadarcık açıda renk değişimi olmuyor. 35-45 derecelik bir yan açıdan bahsediyorum.

Tv kanal değiştirirken üste çıkan yazıları kapamanın bir yolu var mı
@Adem Helvacı
Zannetmiyorum ama yarın kurcalarım
Bu arada neyi bilmediğimi farkettim biliyor musunuz?
Google TV işletim sistemli tv de servis menüye L1 lisanslı F900 yolu ile girilmiyormuş :D
Bu sabah farkettim :D
Yarın bir de onunla ilgileneceğim.

Zannetmiyorum ama yarın kurcalarım
Bu arada neyi bilmediğimi farkettim biliyor musunuz?
Google TV işletim sistemli tv de servis menüye L1 lisanslı F900 yolu ile girilmiyormuş :D
Bu sabah farkettim :D
Yarın bir de onunla ilgileneceğim.
@Adem Helvacı Adem abi merhaba hayırlı günler bir şey sormak istiyorum bu cihazlarda kare hızlandırma mevcut mu memc gibi

Selamın aleyküm herkese bende 50F900 var ben bişey fark ettim yan açı sorunu ile alakalı kanal açıkken menü tuşuna basın yan açı sorunu olmuyor ve yani görüntünün üstüne bişey geldiği zaman olmuyor ve bu mantıkla bi ayar yaptım sıcaklığa alınca resim ayarını tv yandan düzeliyor görüntü deneyin derim çalıştığım için resim atamıyorum akşam atarım not bi yerde görmüştüm tv ye koruma camı alan bi arkadaş görüntü daha oldu diyordu

Bence hızlandırma değilde kapatma olsa sanki tv nin menüsündeki kapatmıyor hızlı hareketler de dağılıyor resim kalitesi
Hocam Vestel grubu cihazlarda da bu durum mevcut MEMC özelliği açıldığında hızlı sahnelerde parçalanmalar dağılmalar maalesef oluyor, ama normal sakin görüntülerde akıcılık sağlıyorsa yine iyi, ben de bugün Evkur üzerinden 10.999a 65F950 sipariş verdim, gelip kurulum yapıldıktan sonra yorumları yapacağım sadece merak etmiştim bu özellik var mı diye var olması iyi olmuş

Tv bu şekilde bi nebze düzeldi

Ekli dosyalar

• 20230327_191941.jpg
    20230327_191941.jpg
    68.9 KB · Görüntüleme: 43
  • 20230327_192000.jpg
    20230327_192000.jpg
    72.6 KB · Görüntüleme: 42
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri