Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Onvo bir fırsat mı bir girdap mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mggozeri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mggozeri

Yeni Üye
Yeni Üye
Değerli Adem Hocam ve inceleriz.com forum ekibi,
32 inch bir tv alma arifesindeyim.Axen sunny peaq ve onvo mecburi tercihlerim arasında zira diğer fiyatlar uçuyor. Onvo özelinde ise tv yi Medimarkt da gördüm, ortalama bir görüntü kalitesi var, hatta görüntü olarak axen ve peaq daha iyi diyebilirim (hepsi hd ready). Diğer markaları aşağı yukarı biliyoruz ama Onvo bir tüketiciler için yeni sayılır. Şikayet var sitesinde onlarca yeni tarihli tv şikayetleri var. Bu cihazı almak günümüz fiyatıyla bir fırsat mı yoksa aldıktan sonra şikayet siteleri, yetkili servis sorun girdabına mı girerim. Alternatif olarak 2. el LG ya da Philips daha az riskli olabilir mi?

İkinci el tv eğer bir akraba veya geçmişi bilinen bir ürün ise ve fiyatı da makul ise düşünülebilir ancak onun haricinde mevcut tamirci sektöründe parayı sokağa atmaya eşdeğer olabiliyor bazen.

Onvo ise şu an şikayet edilen ancak kişisel fikrim doğrultusunda birkaç yıl içerisinde Vestel'in başına dert olacak marka.

Servis sitemi halen oturmadı bunu her fırsatta dile getiriyorum. Ne var ki ''saldım çayıra'' bakış açısında olmadıkları için halen bu markayı destekliyoruz çünkü verdikleri mücadeleleri sadece bilmiyor aynı zamanda görüyoruz.

Tekrar ediyorum kusursuz değiller, mükemmel değiller ama art niyetli de değiller.

Yani kararınızı verirken ona göre değerlendirin bana göre.

Peak vs kısmını geçtim Axen konusunda da servis hizmetleri anlamında aralarında fark yok bunu da belirtmek lazım.

Onvo markasını ben Sunny grubundan çok da farklı görmüyorum. Hatta şöyle ki Kuzey Ege Otoyolu boyunca reklam panolarında Sunny ve Onvo reklamı dolu. Ürünleri de her ne kadar farklı görünse de benziyor bence. Smart android kısmında (L3 lisanslı) olarak bakınca Dijitsu markasını çok daha başarılı gördüm. Sözde aynı yazılım aynı anakart Onvo ile ama Dijitsu daha bi stabil (smart android için). Awox markası ise ne bir adım ileri ne bir adım geri sanki.

Onvo tamam evet başarılı bir marka olacak gibi ama "destek" "süreklilik" gibi kavramlarda gelişmesi lazım özellikle. Takık olduğum yazılım konusu var ki elime imkan geçse Onvo'nun tüm yazılımlarını her forumda paylaşırım. Devlet sırrı gibi davranıyorlar. Ayrıca paylaştıkları bilgi de yok, yahu bu ürün ne açıkla bize. "Teknik detaydan anlamazlar" bakış açısı yanlış. Gerekirse önce teknik detayların ne olduğunu anlat yazı-video ile sonra o teknik detayları paylaş bizimle ki tüketici bu videoyu izleyip Anti-glare oranı, Tipik kontrast oranı gibi, Panel cinsi gibi şeylerin ne demek olduğunu az çok öğrensin Onvo'dan. Ertesi gün X bir mağazaya gidip Y marka TV'yi oradaki satış danışmanı güzellemeyle anlatırken "Bunun paneli ne?" gibi sorular sorsun. Bunun en büyük katkısı yine Onvo'ya olacaktır. Bu bilgiyi versek de anlamazlar işlerine yaramaz demek yerine önce anlatıp sonra bilgiyi verebilirler. Bilgi paylaşma eksikliği var Onvo'da. Bu linkteki teknik özellik dedikleri şeylere bir bakın. Ben hiç dikkat etmeden ve önemsemeden alsam da paneli, anakartı vb. birkaç gerçek teknik detay verin ölmezsiniz. Bir de bunların ürünleri market satışı oluyor ki o ilanlarda hiçbir bilgi yok. "Onvo 43" Smart TV" başlık altındaki açıklamalar şöyle "43" ekran boyutu" "1920x1080" "Dahili Wifi" "Youtube" "Netflix" "dahili uydu alıcı" "Android" "2 yıl garanti" ya bunlar ne saçma açıklama yazmak böyle. Burada marketlerin de suçu var evet çünkü aynısını laptop ilanında da yaptılar "Hp 15.6 Laptop" "2 çekirdek işlemci, 4 GB Ram, 128 GB Depolama" bunları yazmışlar sadece. Fakat firmaların da güzel bilgiler vermesi gerekiyor. Market "ürün açıklamaları firmalar tarafından bildirilmiştir." gibi bir yazıyla kurtuluyor. Keza çamaşır makinesinde de durum aynıydı. Onvo'nun sitesindeki bilgiler zaten yetersiz, bir de üstüne market ilanında hiçbir şey yazmıyorlar. Madem sen ürününü sattırıyorsun markete, düzgün bilgiler ver onlara da söyle düzgün bilgiler yazsın ilana.

Onvo fırsat mıdır bilinmez ama Awox da bu TV sektörüne güzel başlayarak girmişti, Sunny Axen'de yüksek hevesle. İlerisi için ne olacağını bilemem. Planları güzel ama sanırım hiç düzelmeyecek kötü yanları da kalacak.

Başlık da fırsat mi girdap mi diye yazılmış. Ben girdap olduğunu düşünen kesimdeyim. Kullanan ürün, servis ve iade süreci geçiren birisi olarak çok fazla zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Belki üst segment modellerinde daha başarılı bir durum söz konusudur. Fakat giriş ve ekonomik seviye ürünlerinde özellikle panel, yazılım, lisans ve teknik servis sorunları çok fazla. Belki bütçeye göre iyi görüntü ve fiziksel tasarım veriyor olabilir. Fakat bahsettiğim olumsuzluklar ağır basıyorsa fırsat dan girdap seviyesine geçiyor. Reklam ve tanıtıma ayrılan bütçenin önce kaliteli bir tek servis ve müşteri desteği tarafına harcanması daha yararlı olur. Başarılı olmalarını dilerim çok ilerleyen zamanlarda da olsa

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri