Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

ONVO OV65F950 SES AYARLARI VE SOUNDBAR HAKKINDA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakaneli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

hakaneli

Meraklı
Meraklı
Herkese merhaba arkadaşlar. F950 onvo televizyonu yaklaşık üç gündür kullanıyorum. Soundbarıma Bluetooth, optik, HDMI arc ve HDMI IN bağlantılarıyla bağladım. Bluetooth ve optik bağlantı yaptığımda sounbarın sesini TV kumandasından kontrol edemiyorum. Ses sabit kalıyor. HDMI arc bağlantı yapmaya çalıştığım da ses alamıyorum. TV de HDMI arc modunu bulamadım. Ses çıkış modu seçeneği sanırım bu TV de yok. 3.5mm Kulaklık çıkışı da TV de yok. Kulaklık çıkışı olsa onuda deneyebilirdim. Anlayacağınız ses cihazı bağlamak için opsiyonlar arası ayar yapamıyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
Not: TV nin yanında bulunan HDMI portu Arc özellikli üzerinde HDMI ARC yazıyor.

Herkese merhaba arkadaşlar. F950 onvo televizyonu yaklaşık üç gündür kullanıyorum. Soundbarıma Bluetooth, optik, HDMI arc ve HDMI IN bağlantılarıyla bağladım. Bluetooth ve optik bağlantı yaptığımda sounbarın sesini TV kumandasından kontrol edemiyorum. Ses sabit kalıyor. HDMI arc bağlantı yapmaya çalıştığım da ses alamıyorum. TV de HDMI arc modunu bulamadım. Ses çıkış modu seçeneği sanırım bu TV de yok. 3.5mm Kulaklık çıkışı da TV de yok. Kulaklık çıkışı olsa onuda deneyebilirdim. Anlayacağınız ses cihazı bağlamak için opsiyonlar arası ayar yapamıyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
Not: TV nin yanında bulunan HDMI portu Arc özellikli üzerinde HDMI ARC yazıyor.
Abi bende 55F950 aldım daha gelmedi sen memnun musun cihazdan

Abi bende 55F950 aldım daha gelmedi sen memnun musun cihazdan
Bende ki 65F950 iki üründe aynı panel yok ama yakın paneller olduğunu tahmin ediyorum. Özellikle karanlık sahneli filmlerde başarılı buldum. Daha önce LG 49uh770 bir TV im vardı. 120hz IPS QantumDot panelli bir televizyondu. Beyaz performansı, hareketli sahnelerdeki başarısı ve ekran yansıma engelleyici kaplamasının yetersizliği dışında bu fiyat için çok çok iyi bir ürün olduğunu söylemem gerek. Özellikle GoogleTV işletim sistemi stabil ve mutlu edici. Sesi iyi ama hoparlör konusunda küçük bir montaj mühendisliğine ihtiyacı var gibi yüksek seslerde bir miktar TV gövdesinin titremesinden kaynaklanan ek sesler verebiliyor. Hoparlör bağlantı vidalarında titreme önleyici esnek plastik kullanılmışmı bilmiyorum. LG televizyonum da panelin üzerinde ki metal plakaya silikon titreme önleyici parçaçıklarla monte edildiğini kendim görmüştüm. Kumandası işlevsel olarak yeterli düzeyde mikrofonu sesleri alğılamakta hiç zorlanmıyor kısık sesle verilen komutları dahi algılayabiliyor. Kalitesini tartışmamak gerek çünkü muadil tvler 2 katından daha yüksek fiyatlı olabiliyor. Üst mesajımda ki soundbar sorununu hallettim onuda ayrıca söylemem gerek. En çok merak edilen yan açı performansı için şunu söylemem gerek; IPS PANELLİ BİR TV DEN GEÇMEME RAĞMEN 65F950 KESİNLİKLE YAN AÇIDAN ÇOK İYİ. AYRICA SİYAH BAŞARISININ AVANTAJI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ. LG NİN NANOCELL SERİSİNİN NANO7XX MODELLİ BAZI ÜRÜNLERİNDE VA PANEL KULLANDIĞINI DA ÖNEMLE YAZAYIM.

ONVO YA RİCAMDIR: LÜTFEN 60HZ PANELLERİN YAZILIMSAL OLARAK HAREKETLİ GÖRÜNTÜLERDE Kİ BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN BİRŞEYLER YAPIN. MÜKEMMEL OLMAYACAK AMA BUNDAN DAHA İYİ OLACAĞI KESİN ÇÜNKÜ DAHA ZAYIF İŞLEMCİ GÜCÜNE SAHİP TV LERİN DAHA AKICI GÖRÜNTÜLER SUNABİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ.

SONUÇ: FİYAT ve FAYDA mantığı açısından kesinlikle üzmeyecek ürünler. Evkur mağazında 7 serisi 65" Philips TV nin 24.000 liraya satılması bu ürünün ise şu anda 11.700 lira olması ne verip ne aldığımızı kendi başına açıklıyor. İki TV yi mağazada gözlerimle gördüm ve Philips e iki katından fazla para vermek BÜTÜN DENEYİMLERİME VE AKLIMA AYKIRI.??‍?

65F950 burada yok ancak 50F950 de şu an masamdaki urbansound bağlı ve kumandadan seviye kontrolü normal şekilde yapıyor.
Ses çıkış ayar seçenekleriniz nasıl yapılandırılmış kontrol ettiniz mi acaba?

65f950 ile ilgili hiç video bulamadım.Rica etsem ulusal kanal yayinlarinin nasıl göründüğü ,akıllı TV arayuzununun nasıl olduğu ,farklı açılardan görünüs şekilleri , ses seviyesinin yeterli olup olmadığı (net bir gösterge olmayacağini biliyorum ama videoda sesini de gösterebilir misiniz)

Tüm bunları göstereceğiniz bir kaç dakikalık bı video çeker misiniz rica etsem

Merhaba Adem abi. TV yi yeni yeni tanıyorum haliyle fark edemediğim şeyler var. Google TV işletim sisteminde ses ile ilgili ayarlar tek bir yerde toplanmamış. LG webos TV imde ayarlardaki ses bölümünde bütün ayarlar bir arada. Fakat Google TV de soundbara gereken ayarı yapmam için fotograflardanda anlaşılacağı gibi iki üç ayrı sayfadan ayar yapmam gerekiyormuş. ? Ayrıca kullanılan HDMI kablonun versiyonu HDMI ARC özelliğinin tam kullanımı için önemli. HDMI V2.0b kablo kullandım ve gereken ayarları keşfedince sorun halloldu. Önemli bir detay yazayım ses çıkış ayarlarında bende otomatik mod seçili iken Netflix den hiç ses alamadım. Pcm ve Dolby modunda ses almaya başladım.

Ekli dosyalar

• IMG_20230509_135521.jpg
    IMG_20230509_135521.jpg
    47.4 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20230509_135546.jpg
    IMG_20230509_135546.jpg
    39.8 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20230509_135648.jpg
    IMG_20230509_135648.jpg
    38.9 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_20230509_135655.jpg
    IMG_20230509_135655.jpg
    37.7 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_20230509_135713.jpg
    IMG_20230509_135713.jpg
    39.7 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_20230509_135726.jpg
    IMG_20230509_135726.jpg
    39.5 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20230509_135732.jpg
    IMG_20230509_135732.jpg
    34.9 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_20230509_135738.jpg
    IMG_20230509_135738.jpg
    57.5 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20230509_135744.jpg
    IMG_20230509_135744.jpg
    47.3 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_20230509_140816.jpg
    IMG_20230509_140816.jpg
    56.3 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20230509_140843.jpg
    IMG_20230509_140843.jpg
    43.4 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_20230509_140904.jpg
    IMG_20230509_140904.jpg
    32.7 KB · Görüntüleme: 60

65f950 ile ilgili hiç video bulamadım.Rica etsem ulusal kanal yayinlarinin nasıl göründüğü ,akıllı TV arayuzununun nasıl olduğu ,farklı açılardan görünüs şekilleri , ses seviyesinin yeterli olup olmadığı (net bir gösterge olmayacağini biliyorum ama videoda sesini de gösterebilir misiniz)

Fotoğraf olarak ekledim ekranın yansıma önleyici katmanı yetersiz salonumuzun camlarının konumuda önemli olduğu için fikir edinebilirsiniz. Arayüz lisanslı Google TV gayet güzel. Ses bu fiyat için güzel. Zaten bu kalitenin üstünü arıyorsanız;
100hz veya ek görüntü iyileştirme donanımlı
QLed
Sesde mühendislik desteği alınmış hoparlörler.

En az bu üçünün olduğu bir ürüne bakmalısınız. Buda sizi göreceli Toshiba veya ithal bazı ürünlere yönlendirir. Fiyatlar malum. Fiyat bandı alışverişinizi belirler.

Ekli dosyalar

• IMG_20230509_141436.jpg
    IMG_20230509_141436.jpg
    44.8 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20230509_141542.jpg
    IMG_20230509_141542.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20230509_141613.jpg
    IMG_20230509_141613.jpg
    69.7 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20230509_141628.jpg
    IMG_20230509_141628.jpg
    54.6 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20230509_141720.jpg
    IMG_20230509_141720.jpg
    81.4 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20230509_141729.jpg
    IMG_20230509_141729.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 30

İmkanınız varsa bir Evkur mağazasında ürünü inceleyin lütfen. Ben öyle yaptım ve kararımı onvodan yana verdim. Fotoğraf ve videolar yanıltıcı çünkü çekimler yeteri kadar gerçekçi değiller. Örneğin sesi anlamak için cep telefonu kullanarak dinlerseniz bu doğruyu anlamanıza yardımcı olmayacaktır.

Merhaba, bende Samsung 70AU7100 den vazgeçerek 75F950 almaya karar verdim. Bu markaya bir şans vermek istiyorum. Bakalım nasıl olacak..

Fotoğraf olarak ekledim ekranın yansıma önleyici katmanı yetersiz salonumuzun camlarının konumuda önemli olduğu için fikir edinebilirsiniz. Arayüz lisanslı Google TV gayet güzel. Ses bu fiyat için güzel. Zaten bu kalitenin üstünü arıyorsanız;
100hz veya ek görüntü iyileştirme donanımlı
QLed
Sesde mühendislik desteği alınmış hoparlörler.

En az bu üçünün olduğu bir ürüne bakmalısınız. Buda sizi göreceli Toshiba veya ithal bazı ürünlere yönlendirir. Fiyatlar malum. Fiyat bandı alışverişinizi belirler.
Vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.Bir kaç yazıda ulusal kanal yayinlarinda görüntünün kötü olduğunu yazmiştilar ama görüntülerde hiç de fena görünmüyor.Çok sağolun tekrardan

Vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.Bir kaç yazıda ulusal kanal yayinlarinda görüntünün kötü olduğunu yazmiştilar ama görüntülerde hiç de fena görünmüyor.Çok sağolun tekrardan
65" ve üzeri bir ekrandan bahsediyorsak görüntü kalitesi çok göreceli olur. Koca bir ekranı iki üç metreden izleyip kusur ararsanız her markada bulursunuz. Görüşüm şu parlaklık kontrast netlik ve renk seviyesini fazla tırmandırmazsanız ve TV'den beklentiniz gerçek renklere yakın ayarlar olursa Fullhd yayınlarda detay kaybı makul seviyelerde üzeri çözünürlükleri bahsetmeme gerek yok gayet iyi. Ama böyle bir TV alıp 720p ve altı çözünürlüllerde kalite aramak TV nin suçu olmaz fizik kuralının işlemesi olur. Türkiye'deki TV yayın kalitesi tartışılır o konuya girmesem iyi olur. Çünkü yerel kanallarda yayın odasında çayçılar görev yapabiliyor. ?? Donanım yetersizliğide cabası.

Bende ki 65F950 iki üründe aynı panel yok ama yakın paneller olduğunu tahmin ediyorum. Özellikle karanlık sahneli filmlerde başarılı buldum. Daha önce LG 49uh770 bir TV im vardı. 120hz IPS QantumDot panelli bir televizyondu. Beyaz performansı, hareketli sahnelerdeki başarısı ve ekran yansıma engelleyici kaplamasının yetersizliği dışında bu fiyat için çok çok iyi bir ürün olduğunu söylemem gerek. Özellikle GoogleTV işletim sistemi stabil ve mutlu edici. Sesi iyi ama hoparlör konusunda küçük bir montaj mühendisliğine ihtiyacı var gibi yüksek seslerde bir miktar TV gövdesinin titremesinden kaynaklanan ek sesler verebiliyor. Hoparlör bağlantı vidalarında titreme önleyici esnek plastik kullanılmışmı bilmiyorum. LG televizyonum da panelin üzerinde ki metal plakaya silikon titreme önleyici parçaçıklarla monte edildiğini kendim görmüştüm. Kumandası işlevsel olarak yeterli düzeyde mikrofonu sesleri alğılamakta hiç zorlanmıyor kısık sesle verilen komutları dahi algılayabiliyor. Kalitesini tartışmamak gerek çünkü muadil tvler 2 katından daha yüksek fiyatlı olabiliyor. Üst mesajımda ki soundbar sorununu hallettim onuda ayrıca söylemem gerek. En çok merak edilen yan açı performansı için şunu söylemem gerek; IPS PANELLİ BİR TV DEN GEÇMEME RAĞMEN 65F950 KESİNLİKLE YAN AÇIDAN ÇOK İYİ. AYRICA SİYAH BAŞARISININ AVANTAJI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ. LG NİN NANOCELL SERİSİNİN NANO7XX MODELLİ BAZI ÜRÜNLERİNDE VA PANEL KULLANDIĞINI DA ÖNEMLE YAZAYIM.

ONVO YA RİCAMDIR: LÜTFEN 60HZ PANELLERİN YAZILIMSAL OLARAK HAREKETLİ GÖRÜNTÜLERDE Kİ BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN BİRŞEYLER YAPIN. MÜKEMMEL OLMAYACAK AMA BUNDAN DAHA İYİ OLACAĞI KESİN ÇÜNKÜ DAHA ZAYIF İŞLEMCİ GÜCÜNE SAHİP TV LERİN DAHA AKICI GÖRÜNTÜLER SUNABİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ.

SONUÇ: FİYAT ve FAYDA mantığı açısından kesinlikle üzmeyecek ürünler. Evkur mağazında 7 serisi 65" Philips TV nin 24.000 liraya satılması bu ürünün ise şu anda 11.700 lira olması ne verip ne aldığımızı kendi başına açıklıyor. İki TV yi mağazada gözlerimle gördüm ve Philips e iki katından fazla para vermek BÜTÜN DENEYİMLERİME VE AKLIMA AYKIRI.??‍?
İyi günler sorunu nasıl hallettiniz bende 50 inç qled onvo aldım. LG soundbar bağladım. optik kablo ile veya Bluetooth ile bağladığımda 3 saniye sonra sounbar ı kapatıyor Tv hopörlerine dönüyor. Ayarlarda ses çıkışını hoparlör olarak seçebileceğim bir ayar da göremedim. Deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri