Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap OTO SES SİSTEMİ ÖNERİSİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Osman Burak

Yeni Üye
Yeni Üye
Cümleten selamun aleyküm değerli grup üyeleri, sizlere bir konu hakkında danışmak, bilgisi olanlardan yardım ve öneri almak için yazıyorum. 96 model toyota corolla xei paket araca sahibim ve aracımın üzerinde orijinal teybi ve orjinal hoparlörleri bulunuyordu, güzel ses vermediği için biraz daha tatmin edici olması adına orjinal teybini ve arka hoparlörlerini değiştirerek biraz güçlendirdim. Sierra marka yerli üretim bir teyp ile arka hoparlörlerin yerine dynamat marka iki hoparlör takıp ön kapılarda ki hoparlörlere dokunmadım. Ancak yalıtımın zayıf olması ve uzun yolda özellikle aracın çok ses almasından dolayı artık bu hoparlör ve teyp sistemi yetersiz geliyor. Yol sesi arttıkça teybin sesini açıyorum o da yetersiz geliyor ve hem yol hem teyp gürültüsü ile yolculuk keyifsiz hale geliyor. Yolculuklarımı daha keyifli hale getirmek ve gerekirse amfi desteği ile daha güçlü ve temiz bir ses alabileceğim bir sistem kurmak istiyorum ancak bu konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilim. İlimde bulunan sanayilerde oto ses ve tesisat işi yapan dükkanlara gittiğimde her biri birbirinden farklı öneriler sunuyor bu da haliyle kafamı iyice karıştırıyor. Sizden ricam aranızda belki efsane kasa sahipleride vardır en etkili ve güzel sistemi kurarken nelere dikkat etmeliyim hangi markaların hangi özellikte ki hoparlörlerini hangi sebeplerden tercih etmeliyim yardım istiyorum. Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.
@Adem Helvacı @aeronics @Murat ALA @İlteriş Yılmaz

Ne yazık ki araç ses sistemleri benim ilgi alanıma giren ev sinema sistemlerinden çok farklı ve benim de bu konuda bilgim yok :(

Araçta yol gürültüsü var demişsiniz, yerinizde olsam buna çare olacak harcamaları yapardım. Gürültüyü müzikle baskılamak çok doğru gelmedi.

Cümleten selamun aleyküm değerli grup üyeleri, sizlere bir konu hakkında danışmak, bilgisi olanlardan yardım ve öneri almak için yazıyorum. 96 model toyota corolla xei paket araca sahibim ve aracımın üzerinde orijinal teybi ve orjinal hoparlörleri bulunuyordu, güzel ses vermediği için biraz daha tatmin edici olması adına orjinal teybini ve arka hoparlörlerini değiştirerek biraz güçlendirdim. Sierra marka yerli üretim bir teyp ile arka hoparlörlerin yerine dynamat marka iki hoparlör takıp ön kapılarda ki hoparlörlere dokunmadım. Ancak yalıtımın zayıf olması ve uzun yolda özellikle aracın çok ses almasından dolayı artık bu hoparlör ve teyp sistemi yetersiz geliyor. Yol sesi arttıkça teybin sesini açıyorum o da yetersiz geliyor ve hem yol hem teyp gürültüsü ile yolculuk keyifsiz hale geliyor. Yolculuklarımı daha keyifli hale getirmek ve gerekirse amfi desteği ile daha güçlü ve temiz bir ses alabileceğim bir sistem kurmak istiyorum ancak bu konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilim. İlimde bulunan sanayilerde oto ses ve tesisat işi yapan dükkanlara gittiğimde her biri birbirinden farklı öneriler sunuyor bu da haliyle kafamı iyice karıştırıyor. Sizden ricam aranızda belki efsane kasa sahipleride vardır en etkili ve güzel sistemi kurarken nelere dikkat etmeliyim hangi markaların hangi özellikte ki hoparlörlerini hangi sebeplerden tercih etmeliyim yardım istiyorum. Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.
@Adem Helvacı @aeronics @Murat ALA @İlteriş Yılmaz
Öncelikle araç ses sistemi konusunda yaşadığınız kafa karışıklığını çok iyi anlıyorum. Ben de zamanında hem yurtdışında hem Türkiye’de araçlarıma ses sistemi yaptırmış biri olarak bu konuda deneyimlerimi paylaşmak isterim.

Açık konuşmak gerekirse, eğer aracınızda ciddi bir yol sesi problemi varsa, bunu hoparlör ve amfi ile çözmek pek mümkün değil. Tam tersine, daha güçlü bir sistem kurdukça aracın içindeki titreşimler ve tıkırtılar artabilir. Ayrıca, ustaların kalitesiz kablo kullanması veya yanlış montaj yapması gibi riskler de var. Hatta zamanında benim başıma kablo yanması gibi tehlikeli bir durum bile gelmişti.

Bence en doğru çözüm, öncelikle aracınızın ses yalıtımını güçlendirmek. Kapılar, taban, tavan, bagaj ve ön göğüs gibi kritik noktalara kaliteli yalıtım malzemeleri uygulayarak dışarıdan gelen sesi ciddi anlamda azaltabilirsiniz. Çin’den ses yalıtım şeritlerini temin edip kapı içleri, kaporta aralıkları,bagaj,aracın gögüsü için şeritler ,ön cam için ses geçirmez şeritler ve diğer bölgelerde kullanabilirsiniz. Kaç milimetrelik malzeme almanız gerektiğini aracınızın ölçülerini kontrol ederek belirleyebilirsiniz.

Eğer yalıtımı yaptıktan sonra hâlâ ses sisteminden memnun kalmazsanız, o zaman kaliteli bir teyp ve hoparlör seçimi yapabilirsiniz. Ancak önce yol sesini azaltmak en mantıklı adım olur. Böylece müziği daha düşük seste net ve kaliteli bir şekilde duyabilirsiniz.ses sistemine fazla para harcamayın,bugün aldığınız yapdırdığınız ses sistemi yarin sizi asla tatmin etmeyecek ve her zaman daha güçlüsünü yapdırmak isteyeceksiniz.çok paranız gider benden söylemesi.

Ayrıca şunu da eklemek isterim: Trafikte yüksek sesle müzik dinlemek her zaman tehlikelidir. Ambulans, polis veya elektrikli motosiklet gibi sessiz araçları fark edemeyebilirsiniz. Ben zamanında yüksek sesle müzik dinlemeyi çok severdim ama yıllar içinde ciddi işitme problemleri yaşadım. Uzun vadede işitme kaybına yol açabilecek bir alışkanlık olduğu için dikkatli olmanızı öneririm.

Sonuç olarak, hoparlör ve amfi sistemini güçlendirmek yerine önce yalıtım konusuna odaklanırsanız, uzun vadede daha keyifli ve konforlu bir sürüş elde edersiniz. Umarım faydalı olmuştur. Kolay gelsin!

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri