Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Panasonic tv nin açılmaması *Çözüldü*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

H.YILDIRIM

Süper Üye
Kadim Üye
Marka Model Bilgisi
Panasonic tx l 47 et 5 e
Merhaba ustalar ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar..Benim 10 yıllık Panasonic tx l 47 et 5 e lcd model tv var.Dahili uydu alıcısı yok,harici Next 3d süper uydu cihazı kullanıyorum.Dün akşama kadar normal çalışırken dün akşam açmaya çalıştığımda kumandaya yanıt vermedi.Normalde arkada bulunan açma,kapama tuşuna ilk basışta kırmızı ışık sabit yanar ve kumandadaki kırmızı açma,kapama tuşuna 2-3 saniye basılı tutarak yeşil ışıkta açılırdı.İlk başta 1-2 kere açıldı,karıncalı ekran geldi,sonra stand by ışığı yeşil pırpır ediyor,kırmızı sabit ışık yanmıyor ve tv siyah ekranda kalıyor hiç açılmıyor.Kumandanın pilleri bitmiş,değiştirdim fakat kumandayı pek algılamıyor,sürekli yeşil pır pır ışık yanıyor,kırmızı bekleme moduna geçmiyor.Ayrıca uzaktan duyulmayan,tv nin dibine gelince duyulan bir tık tık şeklinde hafif bir ses var.Panasonic'in Türkiye sitesine yazdım sorunu bakalım ne cevap verecekler?Servis işi de biraz sıkıntılı.Panasonic ülkemizde tv işinden çekildi diye duymuştum.Sizlerin bu konuda görüşünüz nedir,cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Teknik Soru Panasonic tv nin açılmaması *Çözüldü*

Bilgi güncelleme:Arkadaşlar merhaba tv tamirden geldi,benim arızalı kartı da getirdiler.Tv yi çalıştırdılar şu an normal çalışıyor.Onlar gittikten sonraki kontrol amaçlı denemelerimde çok önemli değil ama ayarlarını doğru yapmama rağmen internete bağlanamıyor.Zaten smartı son zamanlarda pek bir işe yaramıyordu.Yazılımını kontrol ettiğimde yüklü olan yazılımı 1267,benim arızalanan anakartın yazılımı 1269 du.Ücreti 2800 Tl @Adem üstadın tarif ettiği şekilde iban'a yazarak havale ettim.Fatura istediğimde kdv farkı eklememiz lazım dediler,ben de faturadan vazgeçtim.Servis fişi nüshasını verdiler.Takılan anakartın garantisi yok dediler,ben de Adem üstad'dan bahsettim ve tüketici kanununa göre her ne şekilde olursa olsun takılan...
12 senelik Panasonic 37 et5e aynı problemi yaşadım sarı ışık devamlı yanıyor açılmıyor açılsada ekran gidip geliyordu. Tv tamircilerinde aylarca süründü televizyon yapmadıkları deneme kalmadı ama yapamadılar. Sıkıntının anakarttan olduğuna kanaat getirdim. Mersin'den işlemsiz çıkma anakart buldum, aldım ve kendim montajını yaptım. Ekranı ve kasa kalitesi çok güzel çöpe atılacak tv değil uğraşmaya değer.

20210114_211048.jpg

Merhaba ustalar ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar..Benim 10 yıllık Panasonic tx l 47 et 5 e lcd model tv var.Dahili uydu alıcısı yok,harici Next 3d süper uydu cihazı kullanıyorum.Dün akşama kadar normal çalışırken dün akşam açmaya çalıştığımda kumandaya yanıt vermedi.Normalde arkada bulunan açma,kapama tuşuna ilk basışta kırmızı ışık sabit yanar ve kumandadaki kırmızı açma,kapama tuşuna 2-3 saniye basılı tutarak yeşil ışıkta açılırdı.İlk başta 1-2 kere açıldı,karıncalı ekran geldi,sonra stand by ışığı yeşil pırpır ediyor,kırmızı sabit ışık yanmıyor ve tv siyah ekranda kalıyor hiç açılmıyor.Kumandanın pilleri bitmiş,değiştirdim fakat kumandayı pek algılamıyor,sürekli yeşil pır pır ışık yanıyor,kırmızı bekleme moduna geçmiyor.Ayrıca uzaktan duyulmayan,tv nin dibine gelince duyulan bir tık tık şeklinde hafif bir ses var.Panasonic'in Türkiye sitesine yazdım sorunu bakalım ne cevap verecekler?Servis işi de biraz sıkıntılı.Panasonic ülkemizde tv işinden çekildi diye duymuştum.Sizlerin bu konuda görüşünüz nedir,cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
merhaba bendede panasonic tv var bu dediğiniz ses tüm panasonic tvlerde var galiba, tv tık tık sesinden sonra açılıyor. benim aklıma sanki röle veya onun öncesinde bir parçada sıkıntı var gibi geliyor. çokta zor bir arıza olmasa gerek ama tabi servisler küçücük bir arızayı abartıp yüksek rakamlara çıkabiliyor.

Merhaba 3.gün oldu servis tvyi götüreli hala aramadılar.Arızası nedir,kaça mal olur bilmiyorum,servisden haber bekliyorum.Çoğu kişi anakart,kimisi besleme kartı arızası dedi,bilmiyorum artık servis ne derse.Uygun fiyat isterlerse tamir yaptıracağım,çok fazla isterlerse yaptırmayacağım.Eski model olduğundan sıfır yedek parçası yok,ikinci el çıkma yedek parça kullanılacak mecburen.O yüzden fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Merhaba 3.gün oldu servis tvyi götüreli hala aramadılar.Arızası nedir,kaça mal olur bilmiyorum,servisden haber bekliyorum.Çoğu kişi anakart,kimisi besleme kartı arızası dedi,bilmiyorum artık servis ne derse.Uygun fiyat isterlerse tamir yaptıracağım,çok fazla isterlerse yaptırmayacağım.Eski model olduğundan sıfır yedek parçası yok,ikinci el çıkma yedek parça kullanılacak mecburen.O yüzden fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.
Merhabalar son durum nedir ? bir bilgi var mı ?

Güncelleme:Arkadaşlar servis aradı arızanın anakarttan olduğunu ve değişeceğini,garantisinin olmayacağını söyledi.Ücret olarak 3000 Tl istediler.Bende çıkma ve 2.el anakartların internette 1300-1800 Tl arasında olduğunu söyledim.İnternette satılan çıkma ve 2.el parçalara güvenilemeyeceğini söyledi.Bizim elimizde eskiden kalma çıkma anakart bulduk,onu takacağız dedi.Trafo filan yanmaz sa uzun süre gider dedi.2800 Tl ye anlaştık.Sizce uygun mudur?Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Güncelleme:Arkadaşlar servis aradı arızanın anakarttan olduğunu ve değişeceğini,garantisinin olmayacağını söyledi.Ücret olarak 3000 Tl istediler.Bende çıkma ve 2.el anakartların internette 1300-1800 Tl arasında olduğunu söyledim.İnternette satılan çıkma ve 2.el parçalara güvenilemeyeceğini söyledi.Bizim elimizde eskiden kalma çıkma anakart bulduk,onu takacağız dedi.Trafo filan yanmaz sa uzun süre gider dedi.2800 Tl ye anlaştık.Sizce uygun mudur?Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
Abi nedense içime sendeki kartı tamir edip televizyonu çalıştıracakları doğdu. Madem anlaştınız eski anakartını muhakkak iste. Umarım cihazın anakartını biliyorsundur sana başka bir anakart getirmezler.

Eski anakartını iste ve bu yapılan işin de faturasını al. Faturasında da marka modeli ve anakart değişimi yapıldığı yazsın.

@Murat ALA ,@orcun kardeşler tam içimden geçeni yazmış sınız.Ben de aynısını düşünüyorum,arızalı dedikleri ana kartımı isteyeceğim.Bir de takacakları anakarta garanti vermiyorlar,hiç olmazsa benim anakartı başkasına kullanmasınlar.Ayrıca ücreti de nakit veya ibana at diyorlar.Karttan geçeyim dedim pos cihazımız yok dediler.Bu devirde kimseye güvenilmiyor,iyileri tenzih ederim ama babana bile güvenemeyecek duruma getirdiler insanları.

@Murat ALA ,@orcun kardeşler tam içimden geçeni yazmış sınız.Ben de aynısını düşünüyorum,arızalı dedikleri ana kartımı isteyeceğim.Bir de takacakları anakarta garanti vermiyorlar,hiç olmazsa benim anakartı başkasına kullanmasınlar.Ayrıca ücreti de nakit veya ibana at diyorlar.Karttan geçeyim dedim pos cihazımız yok dediler.Bu devirde kimseye güvenilmiyor,iyileri tenzih ederim ama babana bile güvenemeyecek duruma getirdiler insanları.
Aboooo, Philips karşıyaka servisi demek, aynı anda 170 ebik gübük markanın da servisliğini bünyesinde barındıran işletme demektir eğer halen tanıdığım kişiler işletiyorsa.

Sayın hocam ödemeyi nakit asla yapmayınız, ibana yollayınız ve yollarken kesinlikle ''X marka Y model ürün anakart değişim + işçilik bedeli'' diye not düşünüz. Mümkünse görüşmelerinizi wp gibi yerlerden yazılı kanaldan sürdürünüz. Hatta WP numaralarına şu yazıyı yollayın bana göre. ''Panasonic Televizyonum için anakart değişiim bedeli olarak belirttiğiniz 2800tl yi onaylıyorum ve televizyonumun tamir edilip tarafıma teslim edilmesini istiyorum, ödemeyi az evvel sizin iban numaranıza yolladım, televizyonumla birlikte eski arızalı anakartımı da yollamanızı rica ederim''

Eski kartı vermek istemeyeceklerdir, ''Eski kartı isterseniz fiyatı şu kadar olur o zaman'' der Philips servisleri genelde, Bunun yasa ve yönetmeliğe aykırı olduğunu belirtin.

Ayrıca onlar istediği kadar garantisi yok desin, takılan her yedek parçanın yasal olarak 6 ay garantisi mevcuttur.

Aboooo, Philips karşıyaka servisi demek, aynı anda 170 ebik gübük markanın da servisliğini bünyesinde barındıran işletme demektir eğer halen tanıdığım kişiler işletiyorsa.

Sayın hocam ödemeyi nakit asla yapmayınız, ibana yollayınız ve yollarken kesinlikle ''X marka Y model ürün anakart değişim + işçilik bedeli'' diye not düşünüz. Mümkünse görüşmelerinizi wp gibi yerlerden yazılı kanaldan sürdürünüz. Hatta WP numaralarına şu yazıyı yollayın bana göre. ''Panasonic Televizyonum için anakart değişiim bedeli olarak belirttiğiniz 2800tl yi onaylıyorum ve televizyonumun tamir edilip tarafıma teslim edilmesini istiyorum, ödemeyi az evvel sizin iban numaranıza yolladım, televizyonumla birlikte eski arızalı anakartımı da yollamanızı rica ederim''

Eski kartı vermek istemeyeceklerdir, ''Eski kartı isterseniz fiyatı şu kadar olur o zaman'' der Philips servisleri genelde, Bunun yasa ve yönetmeliğe aykırı olduğunu belirtin.

Ayrıca onlar istediği kadar garantisi yok desin, takılan her yedek parçanın yasal olarak 6 ay garantisi mevcuttur.
Peki abi konudan bağımsız olarak bu 6 aylık parça garantisinde pil de dahil mi ? benim telefonun pili cidden değişti. Samsung türkiye garantisi çok güzel ama pil ve kapak değişti cidden 3 saat ekran süresi 6 saatlere çıktı. Ancak şöyle birşey oldu 3. aya girdik gel gelelim gene 3 saatlere düştük. E o arada cihazın garantisi bitti, bu değişim işlemi garantiden yapıldı ben 1 lira vermedim ancak pil de gene sorun yaşıyorum resmen. Hani yeni pil taktık ayağına şoklayıp verecekleri de sanmıyorum. Çünkü bana verilen değişen parçaların listesinde pilin işte pilin çift taraflı bandı ondan sonra arak kapak bunların hepsinin parça kodu var ve aratınca da çıkıyor neyin parçası olduğu ama insanın aklında da 3 ayda bir pil bu akdar aşınır mı sorusu geliyor. Çünkü kimi servisler ya pili biz saymıyoruz o ayrı diyorlar ancak bu cihazlarda pil dahili tüketici erişemiyor ki sarf malzemesi değil.

Bilgi güncelleme:Arkadaşlar merhaba tv tamirden geldi,benim arızalı kartı da getirdiler.Tv yi çalıştırdılar şu an normal çalışıyor.Onlar gittikten sonraki kontrol amaçlı denemelerimde çok önemli değil ama ayarlarını doğru yapmama rağmen internete bağlanamıyor.Zaten smartı son zamanlarda pek bir işe yaramıyordu.Yazılımını kontrol ettiğimde yüklü olan yazılımı 1267,benim arızalanan anakartın yazılımı 1269 du.Ücreti 2800 Tl @Adem üstadın tarif ettiği şekilde iban'a yazarak havale ettim.Fatura istediğimde kdv farkı eklememiz lazım dediler,ben de faturadan vazgeçtim.Servis fişi nüshasını verdiler.Takılan anakartın garantisi yok dediler,ben de Adem üstad'dan bahsettim ve tüketici kanununa göre her ne şekilde olursa olsun takılan parçanın 6 ay garantili olacağını söylediğini aktardım.Şimdilik durum bundan ibaret.İyi akşamlar.

Çözüm
Bilgi güncelleme:Arkadaşlar merhaba tv tamirden geldi,benim arızalı kartı da getirdiler.Tv yi çalıştırdılar şu an normal çalışıyor.Onlar gittikten sonraki kontrol amaçlı denemelerimde çok önemli değil ama ayarlarını doğru yapmama rağmen internete bağlanamıyor.Zaten smartı son zamanlarda pek bir işe yaramıyordu.Yazılımını kontrol ettiğimde yüklü olan yazılımı 1267,benim arızalanan anakartın yazılımı 1269 du.Ücreti 2800 Tl @Adem üstadın tarif ettiği şekilde iban'a yazarak havale ettim.Fatura istediğimde kdv farkı eklememiz lazım dediler,ben de faturadan vazgeçtim.Servis fişi nüshasını verdiler.Takılan anakartın garantisi yok dediler,ben de Adem üstad'dan bahsettim ve tüketici kanununa göre her ne şekilde olursa olsun takılan parçanın 6 ay garantili olacağını söylediğini aktardım.Şimdilik durum bundan ibaret.İyi akşamlar.
Panasonic'in sitesinde güncel yazılım varsa yüklenebilir ama o kadar yaşlı bir televizyona ne katar bilemem. Takılan kartın Wifi entegresinde ya da ayrıysa Wifi kartında bir sorun olabilir mi acaba?

Sn@Murat ALA kardeşim belki sizin dediğiniz gibi wifi entegresinde sorun olabilir,kimbilir kaç yıllık anakart,pek de önemli değil artık bu şekilde devam edeceğiz.İnternet üzerinden yazılımı güncellemeye çok çalıştım ama internete bağlanamadığından olmadı.İyi akşamlar.

Güncelleme:İnternete önce kablolu bağlayıp denedim,bağlandı.Ardından kablosuz denedim bağlandı ama ne yapsam yazılımı güncelemiyor,yazılım güncel diyor.Halbuki son yazılım 1269,bunda yüklü olan 1267.Sitesinde buldum ama usb ile olmuyor,sd karta atılıp öyle yüklenecekmiş.Sd kartım olmadığından yazılımı yükleyemedim.Şimdilik böyle devam edeceğim.Bu konuda cevap yazan,ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri