Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Pazarama'dan alınan ürünün muhtemelen fiyat kaynaklı gelmemesi sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrplt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mrplt

İnce Eleyen
Kadim Üye
Öncelikle merhabalar,

Pazarama'dan 18 Temmuz 2023 tarihinde 3282,38TL vererek Pcsepeti satıcısından 2x32GB RAM kiti aldım. Fiyat bir hayli uygundu. Fakat 18 Temmuz'da verdiğim siparişimi satıcı kargoya teslim etmedi. Pazarama da sürekli oyalıyor ve net bir cevap vermiyor. Aynı satıcı aynı malı bugün Pazarama platformunda 6327,31TL'ye satıyor (diğer sitelerde 5000TL civarında bulunabiliyor) Satıcı muhtemelen fiyatı güncellemeyi unuttu ve sipariş alınca farkına vardı.

Satıcının ürünü kargoya vermeyeceğinden eminim. Fakat geçen hafta benzer bir ürünü 4000TL'ye alabilirken bu hafta alamıyorum, ve durumla uğraşacak zamanım olduğu için Tüketici Hakem Heyetine başvurmayı düşünüyorum. Zira bu konularla ilgili Adem Helvacı'nın söyledikleri ve bakanlığın uyarıları mevcut (Anadolu Ajansı, Anadolu Ajansı)

Bu konularda bilgisi olan varsa yardımlarınızı beklerim. Teşekkür ederim.

Öncelikle merhabalar,

Pazarama'dan 18 Temmuz 2023 tarihinde 3282,38TL vererek Pcsepeti satıcısından 2x32GB RAM kiti aldım. Fiyat bir hayli uygundu. Fakat 18 Temmuz'da verdiğim siparişimi satıcı kargoya teslim etmedi. Pazarama da sürekli oyalıyor ve net bir cevap vermiyor. Aynı satıcı aynı malı bugün Pazarama platformunda 6327,31TL'ye satıyor (diğer sitelerde 5000TL civarında bulunabiliyor) Satıcı muhtemelen fiyatı güncellemeyi unuttu ve sipariş alınca farkına vardı.

Satıcının ürünü kargoya vermeyeceğinden eminim. Fakat geçen hafta benzer bir ürünü 4000TL'ye alabilirken bu hafta alamıyorum, ve durumla uğraşacak zamanım olduğu için Tüketici Hakem Heyetine başvurmayı düşünüyorum. Zira bu konularla ilgili Adem Helvacı'nın söyledikleri ve bakanlığın uyarıları mevcut (Anadolu Ajansı, Anadolu Ajansı)

Bu konularda bilgisi olan varsa yardımlarınızı beklerim. Teşekkür ederim.
Satıcıyla iletişime geçmeyi deneyin kendisine THH'de bu kararın öyle ya da böyle çıkacağından bahsedin. "Stokta yok" gibi bir bahaneye karşı da muadil ürün tedarik etme zorunluluğundan vs. bahsedin. Bir an önce size göndermesi yükselen fiyatlar karşısında kendisinin de zarar etmemesini sağlar.

Pazarama'ya da "yer sağlayıcı" olarak net bir cevap vermesini, satıcı ile iletişime geçip tüketiciyi mağdur etmemesi gerektiğini, bu durumdan kendisinin de sorumlu olduğunu hatırlatın.

Daha da olmazsa THH yolları görünür.

Cevabınız için teşekkür ederim. Satıcının telefon numarasını bulamadım, o yüzden hala Pazarama üzerinden ilerliyorum. Sipariş tabi hala kargoya verilmedi. Bu iş Tüketici Hakem Heyetinde bitecek gibi duruyor :)

Evet, 14 Ağustos 2023 itibariyle Pazarama siparişimi "ürün satıcıya geri gönderildi" bahanesiyle iptal etti. Yapılan tüm konuşmalar boşa gitti. THH'ye gideceğim.

Güncelleme: Tüketici Hakem Heyetine başvurumdan yaklaşık iki saat sonra (THH Pazarama'dan savunma istedikten 20-30 dakika sonra) tarafıma fiyat farkı kadar kupon tanımlandı. Çözümden memnunum.
Pazarama'yı eskiden aradığım zaman telefondaki müşteri temsilcileri (iş tanımları gereği, onlara bir şey diyemiyorum) ellerinden gelen bir şey olmadığını, durumun üst mercilerde incelendiğini söylüyordu. "Üst merciler sizi arayacak" deyip, günler sonra aradıklarında ise yine durumun incelenmekte olduğunu söylüyorlardı. Aynı Pazarama, THH başvurusundan sonra aynı gün 3 kere aradı ve sorunu çözdü.
THH'nin etkisini bize gösterdiği için bu foruma ve @Adem Helvacı 'ya teşekkürler.

Bu arada THH başvurusundan hemen önce ise 200TL kupon tanımlayabiliriz dediler. Kabul etmedim tabi.

Güncelleme: Tüketici Hakem Heyetine başvurumdan yaklaşık iki saat sonra (THH Pazarama'dan savunma istedikten 20-30 dakika sonra) tarafıma fiyat farkı kadar kupon tanımlandı. Çözümden memnunum.
Pazarama'yı eskiden aradığım zaman telefondaki müşteri temsilcileri (iş tanımları gereği, onlara bir şey diyemiyorum) ellerinden gelen bir şey olmadığını, durumun üst mercilerde incelendiğini söylüyordu. "Üst merciler sizi arayacak" deyip, günler sonra aradıklarında ise yine durumun incelenmekte olduğunu söylüyorlardı. Aynı Pazarama, THH başvurusundan sonra aynı gün 3 kere aradı ve sorunu çözdü.
THH'nin etkisini bize gösterdiği için bu foruma ve @Adem Helvacı 'ya teşekkürler.

Bu arada THH başvurusundan hemen önce ise 200TL kupon tanımlayabiliriz dediler. Kabul etmedim tabi.
THH'den dün cevap geldi. Ürünün fiyatı çok ucuz olduğundan dolayı sehven yazıldığı, ve tüketicinin bunu fark etmesinin gerekliliği minvalinde bir cevap vermiş THH. Aynı şekilde tüketici olarak benim iyi niyetli olmadığımı söylemiş.
Başvuru yaptığım gün, satıcı hala aynı ürünü aynı fiyata satıyordu, zaten uzun uğraşlar sonrası Pazarama gereğini yaparak sorunu çözmüştü. THH'den gelen bu cevap beni şaşırttı.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri