Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Petek Metrajı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

danyelbyksk

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
demirdöküm
Merhaba, evin petek metrajının az olduğunu düşünüyorum. Daha efektif ısınabilmek için hangi peteği büyütmem gerekir sizce?

Ekli dosyalar

• Ev kroki.webp
    Ev kroki.webp
    14.7 KB · Görüntüleme: 67

Teknik Soru Petek Metrajı

Yatak odası ve küçük oda diğer odalara göre daha soğuk oluyor, oturma odası iyi ısınıyor. Üst kata giden ısı engellenemiyor. Termostat doğru ölçüm yapıyor xiaomi termometre ile takip ediyorum. Çatı arası izocam serili. Tüm oda kapıları açık oluyor. Havlupan ve mutfak petekleri neredeyse kapalı. Koridor peteği az değil mi sizce? Şöyle bir sıkıntı yaşıyorum, çok soğuk havalarda termostat 22 dereceye ayarlı fakat o dereceye getirmesi ya çok uzun sürüyor ya da hiç getiremiyor. Kazan sıcaklığını 50-55 arası kullanıyordum. 60 dereceye çıkardım, bu şekilde de deneyeyim dedim.
Yüksek ihtimal kombiden iki hat çıkıyor. Biri yatak odası son olacak şekilde holden geçiyor diğeri salona gidiyor. Salonun iyi ısınması normal. Vanasını kısarak...
Merhaba, evin petek metrajının az olduğunu düşünüyorum. Daha efektif ısınabilmek için hangi peteği büyütmem gerekir sizce?
Hangi odada sorun yaşıyorsunuz? Üst kata giden ısı kaybını engelleyebiliyor musunuz? Termostat yatak odasında görünüyor. Doğru ölçüm yapabiliyor mu? Kapısının açık ve kapalı olmasıyla çok şey değişir. Petek boyutları oransal olarak sıkıntısız gibi geldi.

Hangi odada sorun yaşıyorsunuz? Üst kata giden ısı kaybını engelleyebiliyor musunuz? Termostat yatak odasında görünüyor. Doğru ölçüm yapabiliyor mu? Kapısının açık ve kapalı olmasıyla çok şey değişir. Petek boyutları oransal olarak sıkıntısız gibi geldi.
Yatak odası ve küçük oda diğer odalara göre daha soğuk oluyor, oturma odası iyi ısınıyor. Üst kata giden ısı engellenemiyor. Termostat doğru ölçüm yapıyor xiaomi termometre ile takip ediyorum. Çatı arası izocam serili. Tüm oda kapıları açık oluyor. Havlupan ve mutfak petekleri neredeyse kapalı. Koridor peteği az değil mi sizce? Şöyle bir sıkıntı yaşıyorum, çok soğuk havalarda termostat 22 dereceye ayarlı fakat o dereceye getirmesi ya çok uzun sürüyor ya da hiç getiremiyor. Kazan sıcaklığını 50-55 arası kullanıyordum. 60 dereceye çıkardım, bu şekilde de deneyeyim dedim.

Yüksek ihtimal kombiden iki hat çıkıyor. Biri yatak odası son olacak şekilde holden geçiyor diğeri salona gidiyor. Salonun iyi ısınması normal. Vanasını kısarak diğer taraflara daha fazla gitmesini sağlayabilirsiniz. Yatak odası ve yanındaki odanın havasını kontrol edin. Son iki oda olduğu için özellikle yatak odası daha soğuk olacaktır. Hava olmasa bile giden son su oraya ulaşıyor.

Üst katta oda kapısı yok mu? Varsa en azından onu kapatabilirsiniz.

Koridor peteği az değil. Yaşam alanı olmadığı için büyütmeye gerek yok. Ki büyütürseniz yatak odası daha da az ısınacak zaten, ısıyı koridora bırakacak.

Termostat 22 dereceye getiriyor dediniz. Bu zamanlarda üst kat kaç derece oluyor? Dubleks evin sorunu homojen ısıtamamak ve soğutamamaktır zaten. Siz de bunu yaşıyorsunuz şu an.

Çözüm
Yüksek ihtimal kombiden iki hat çıkıyor. Biri yatak odası son olacak şekilde holden geçiyor diğeri salona gidiyor. Salonun iyi ısınması normal. Vanasını kısarak diğer taraflara daha fazla gitmesini sağlayabilirsiniz. Yatak odası ve yanındaki odanın havasını kontrol edin. Son iki oda olduğu için özellikle yatak odası daha soğuk olacaktır. Hava olmasa bile giden son su oraya ulaşıyor.

Üst katta oda kapısı yok mu? Varsa en azından onu kapatabilirsiniz.

Koridor peteği az değil. Yaşam alanı olmadığı için büyütmeye gerek yok. Ki büyütürseniz yatak odası daha da az ısınacak zaten, ısıyı koridora bırakacak.

Termostat 22 dereceye getiriyor dediniz. Bu zamanlarda üst kat kaç derece oluyor? Dubleks evin sorunu homojen ısıtamamak ve soğutamamaktır zaten. Siz de bunu yaşıyorsunuz şu an.
Kollektörlü sistem var, bildiğim kadarıyla her odaya gidiş dönüş ayrı hat gidiyor. Yatak odasında ki petek bayağı sıcak oluyor. Üst katta oda kapısı var fakat kapatınca tavanda yoğuşma oluyor, hatta daha önce paylaşmıştım bunu hatırlarsanız :) odanın kapısı açık olunca yoğuşma olmuyor. 22 derece olduğu zaman üst kat hava çok soğuk olduğu zamanlarda 19-20 derece arasına düşüyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20250113_112931.webp
    IMG_20250113_112931.webp
    74.6 KB · Görüntüleme: 40
Kollektörlü sistem var, bildiğim kadarıyla her odaya gidiş dönüş ayrı hat gidiyor. Yatak odasında ki petek bayağı sıcak oluyor. Üst katta oda kapısı var fakat kapatınca tavanda yoğuşma oluyor, hatta daha önce paylaşmıştım bunu hatırlarsanız :) odanın kapısı açık olunca yoğuşma olmuyor. 22 derece olduğu zaman üst kat hava çok soğuk olduğu zamanlarda 19-20 derece arasına düşüyor.
Evet hatırlıyorum tam da bu sebeple sormak istedim. Eğer kapı kapalıyken yoğuşma yapıyorsa evin tüm ısısı yukarıya odayı kurutmaya gidiyor.

Peki üst kat ile yatak odası aynı cepheye mi bakıyor? Planda üst üste mi denk geliyorlar?

Yatak odasındaki peteğin vana bağlantısı paralelse dikkat edin her tarafında dengeli bir ısı dağılımı var mı? Alt altsa sorun yoktur onda. Geçen forumda paralel bağlantıda sorun yaşayan biri vardı sıcak suyun çoğu girişten hemen aşağı dönüyordu alt alt bağlantıda çözmüştü galiba. Eğer paralel veya çapraz bağlantıysa şu konudaki termal görüntüye bakıp ona göre bir kontrol yapın o vana tarafındaki kenardaki kırmızı bölge gibi bir durum var mı?

Onda da sorun yoksa peteği +40 cm büyütün derim. Sizin yatak odası üstünde yalıtımı yeni yapmıştınız sanırım yanlış hatırlamıyorsam. O yoğuşma da onunla mı alakalı bilemedim, garip.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri