Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Philips 65PUS8507 Ölü Pixel Hakkında Soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jkey35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

jkey35

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar 1 saat önce kurulumu olan 65pus8507 tv 1 adet ölü pixel var. Kurulum yapan servis 9 adet kaşar normal olacağını söyledi. Işık sızmasında cabası ne yapmam gerekli

Ekli dosyalar

• IMG_3975.jpeg
    IMG_3975.jpeg
    72.7 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_3971.jpeg
    IMG_3971.jpeg
    27.2 KB · Görüntüleme: 47
Eskiden aynı bölgede 3 tane, farklı yerlerde 5 tane olursa değişilir diye kural vardı. Fakat o tarih oldu. Yeni kural şu: Bir tane bile ölü piksel olsa TV ayıplı mal kabul ediliyor. Değiştiriliyor. Üretici değiştirmek istemese de, yokuşa da sürse kanunen hakkınız var.

Servislerin müşteriye dayattığı çooook eski ve yürürlükte olmayan kanun. Bunu Adem Helvacı beyefendi youtubede ÜSTÜNE BASA BASA dile getiriyor.

yine philips ve işi yokuşa sürme mücadelesi. işte bu yüzden bu markadan uzak durmakta fayda var.

yeni kanuna göre bir tane bile ölü piksel varsa değişim talebi yapabilirsin.

1 - IPS panel alarak yanlış tercih yapmışsınız
2 - Panelde ışık sızması, sehim, ölü piksel ... her şey var
inşallah değiştirirsiniz

65" yerine düzgün 55" model va panel miniled alınabilirdi bulutlanma sorunun olmazdı, ışık sızması sorunun olmazdı, sehim sorunun olmazdı ...

uniformity-local-dimming-large.jpg

inşallah değiştirirsiniz

65" yerine düzgün 55" model va panel miniled alınabilirdi bulutlanma sorunun olmazdı, ışık sızması sorunun olmazdı, sehim sorunun olmazdı ...

Hocam. IPS paneller çok kötüymüş gibi yazmışsınız. VA paneller koyu renklerde iyidir ama diğer renklerde IPS canlıdır. VA paneller hafif karanlık gösterirken IPS paneller parlaktır. Arkanızda pencere var ise VA panelli TV'leri seyretmek işkence olabilir. IPS'de öyle aman aman bir sorun yaşanmaz. İki panelin de birbirine göre avantajlı ve dezavantajlı olduğu noktalar var. Bende 40 inc Vestel var. VA panelli. Zerre kadar ışık sızması yok iken 55 inc IPS panelli TV'mde ışık sızması var. Ama hiç rahatsız edici değil. Tv yayın fotosunu bile paylaştım burada.

Adem beyin bir sözü var. İyi panel yoktur. İhtiyaca göre panel vardır.

Hocam. IPS paneller çok kötüymüş gibi yazmışsınız. VA paneller koyu renklerde iyidir ama diğer renklerde IPS canlıdır. VA paneller hafif karanlık gösterirken IPS paneller parlaktır. Arkanızda pencere var ise VA panelli TV'leri seyretmek işkence olabilir. IPS'de öyle aman aman bir sorun yaşanmaz. İki panelin de birbirine göre avantajlı ve dezavantajlı olduğu noktalar var. Bende 40 inc Vestel var. VA panelli. Zerre kadar ışık sızması yok iken 55 inc IPS panelli TV'mde ışık sızması var. Ama hiç rahatsız edici değil. Tv yayın fotosunu bile paylaştım burada.

Adem beyin bir sözü var. İyi panel yoktur. İhtiyaca göre panel vardır.

Evet çok kötü TV de IPS mini led bile almam
TV de renk kalitesi bakımından Va paneller IPS ten çok çok iyi (Va panellerde Rec.2020 %90 ları geçti IPS %70 lerde sürünüyor)
TV tepki süresi Va paneller IPS ten daha iyi
Siyah kalitesi Va panel miniledler olede yaklaştı (IPS tarihin derinliklerine gömüldü)
Parlaklık Va panellerde mükemmel, IPS te çok kötü

TV deki IPS ile monitördeki IPS farklı
TV deki Va panel ile monitördeki va panel farklı

yaklaşık 6 yıldır Va fald panel kullanıyorum amca oğlu benim üstüme 2 tv aldı 2 side çöp oldu geçen ay yeni 65" tv aldı bakalım ne olacak

Servis ile görüştüm. Pek yetkili değiller . Tp visıon mail ile bildireceklerini cevaben ne gelirse o olacağini belirtiler.görüşmemde panel tamir olacaği öngördüm . Ayrıca başka ölü pixellerde var cihazda .Bu sebeple Mediamarket aldiğim için koşulsuz iade hakkımdan dolayı iade tercih ettim. İnşallah sorunsuz gider ve onay verirler süreç yazarım arkadaşlar ilginize teşekkürlerle..

Ek ölü pixel görüntüsü

Ekli dosyalar

• fb848dd9-cd8e-4517-b76c-634fe724ebc4.jpeg
    fb848dd9-cd8e-4517-b76c-634fe724ebc4.jpeg
    107.9 KB · Görüntüleme: 13
inşallah değiştirirsiniz

Bu sorunlar sadece IPS panelde mi var? VA panel de mükemmel değil bana göre. Ama ben de VA panel taraftarıyım.

Kurulum için belge verdiler mi ona yazdılar pikselde sıkıntı var diye yoksa direk kurulum tamamalandı mı yazdılar ürünü nereden aldınız ona bir yol izlersiniz amazondan aldıysanız işiniz kolay ama başka yerlerden biraz uğraştırıyorlar :/

Kişi ihtiyaçı ne ise ona göre en iyi panel bence o ben va panel aldım kullanamadım. bizim evin oturma düzeni nedeyle renklerin canlılığı gibi durumlardan ips daha güzel geliyor.

inşallah değiştirirsiniz

Ben düzgün 55 inç VA Panel Miniled aldım. Bulutlanma yok. Işık sızması yok. Sehim yok.
Ama ölü piksel çıktı.

Arkadaşlar Philips servisi pek yokuş yapmıyor gibi asıl sorun tpv. Ölü pixel. Bulutlanma herşey var . Ürünü koşulsuz iade hakkım ile iade edeceğim. Duvara asıldı ürün jiletin söktü servis iade sorun yaşar mıyım? İnternet satın aldım ürünü

Arkadaşlar Philips servisi pek yokuş yapmıyor gibi asıl sorun tpv. Ölü pixel. Bulutlanma herşey var . Ürünü koşulsuz iade hakkım ile iade edeceğim. Duvara asıldı ürün jiletin söktü servis iade sorun yaşar mıyım? İnternet satın aldım ürünü
Benim de ekranda yatay çizgi çekmişti servis kendi elinde olsa hemen değiştirecekti 2 hafta oldu geçen aradım Kayıdın açık kalması bizim için de iyi değil Philips bilir kişi kararını bekliyoruz dedi servis.

Merhabalar 1 saat önce kurulumu olan 65pus8507 tv 1 adet ölü pixel var. Kurulum yapan servis 9 adet kaşar normal olacağını söyledi. Işık sızmasında cabası ne yapmam gerekli
Ürün ayıplı maldır ve değiştirme, onarım isteme, iade etme veya ayıp oranında indirim isteme hakkınız var. Siz neyi seçerseniz seçin, marka sizin seçiminize uymak zorunda. Değişim isterseniz; yeni televizyon verecekler. Onarım isterseniz; paneli değiştirecekler. İade isterseniz; fatura üzerinde yazan tutar aynen iade edilecek. Ayıp oranında indirim isterseniz; marka size bir ücret önerecek.

İsteğiniz ne olursa olsun, marka kabul etmezse; tüketici hakem heyetine başvurup karar çıkaracaksınız. Bu süre zarfında TV'nizi teslim etmeyin ve kullanmaya devam edin. Örneğin değişim istediniz. Süreç ne kadar sürerse sürsün sonunda TV'niz değiştirilecek. Siz bu süreçte ürünü kullanmaya devam ettiniz deme hakları olmayacaktır.

Ayıp oranında indirim isterseniz ve markanın size önerdiği ücreti beğenmezseniz yine tüketici hakem heyetine başvuracaksınız, ayıp oranı belirlenmesini isteyeceksiniz.

Ölü pixel konusunda Donanımhaberden çok sevdiğim yönetici dostum bir bilgi ulaştırdı bana. Hakem Heyeti bir bilirkişi raporuna dayanıp ölü pixelden değişim talebini reddetmiş. Bilirkişi ise bir İSO standartını adres göstermiş. Yarın bununla ilgili bir içerik üreteceğim.

Bu konuda bahsi geçen ürünü TPV denen şirket değiştirmez, boşuna beklenti içinde olmayın. Siz direkt olarak THH de bir dosya açın ve değişim talebinde bulunun. Ücret iadesi istemeyin çünkü seçim sonrası alacağınız para kuşa döner.

Ölü pixel konusunda Donanımhaberden çok sevdiğim yönetici dostum bir bilgi ulaştırdı bana. Hakem Heyeti bir bilirkişi raporuna dayanıp ölü pixelden değişim talebini reddetmiş. Bilirkişi ise bir İSO standartını adres göstermiş. Yarın bununla ilgili bir içerik üreteceğim.

Bu konuda bahsi geçen ürünü TPV denen şirket değiştirmez, boşuna beklenti içinde olmayın. Siz direkt olarak THH de bir dosya açın ve değişim talebinde bulunun. Ücret iadesi istemeyin çünkü seçim sonrası alacağınız para kuşa döner.
Adem Hocam helal olsun size seçimden sonra ilk 1 yılda çok şey değişir

Adem Hocam helal olsun size seçimden sonra ilk 1 yılda çok şey değişir
Standartı henüz inceleme imkanı bulamadım ancak ilk yaptığım kontrolde 2009 da iptal edildiğini ancak revize edilip şu an aktif olduğunu gördüm.

Saçma olan dayanakları ise şu, panel 4K çözünürlükte olduğu için 2inci sınıf panelmiş ve ölü pixel X adete kadar normalmiş.

Allah akıl fikir versin. Bu adamlara Yargıtay kararını ve panellerde Grade A- Grade B ve Grade C nedir öğreteceğiz demek ki. Ayrıca, sanki vatandaşa televizyonu satarken ''Vatandaş, bu televizyonda 2 inci sınıf panel var haberin olsun'' demişler gibi.. Konu bu sefer LG

Zaten bu tarz kararlar genelde LG Philips den karşımıza çıkıyor nedense.

O değil de boşu boşuna vatandaş konuyu mahkemeye taşıyıp yine aylarca beklemek zorunda kalacak şimdi.

Standartı henüz inceleme imkanı bulamadım ancak ilk yaptığım kontrolde 2009 da iptal edildiğini ancak revize edilip şu an aktif olduğunu gördüm.

Saçma olan dayanakları ise şu, panel 4K çözünürlükte olduğu için 2inci sınıf panelmiş ve ölü pixel X adete kadar normalmiş.

Allah akıl fikir versin. Bu adamlara Yargıtay kararını ve panellerde Grade A- Grade B ve Grade C nedir öğreteceğiz demek ki. Ayrıca, sanki vatandaşa televizyonu satarken ''Vatandaş, bu televizyonda 2 inci sınıf panel var haberin olsun'' demişler gibi.. Konu bu sefer LG

Zaten bu tarz kararlar genelde LG Philips den karşımıza çıkıyor nedense.

O değil de boşu boşuna vatandaş konuyu mahkemeye taşıyıp yine aylarca beklemek zorunda kalacak şimdi.
Hocam bu Standart yada yönetmelik yeni mi çıkmış? Hangi kurum tarafından yapılmış. Hiçbir yönetmelik Kanunlara aykırı olamaz ki.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri