Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Philips tv içine böcek girmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan seray123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

seray123

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
philips 43pus7906/62
Almış oldugum tv içerisine böcek girdi. Firma böcek girmesinin garanti kapsamı dışında olduğunu için benden para talep etti. Bununla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-10-05 at 20.40.04.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-05 at 20.40.04.jpeg
    31.7 KB · Görüntüleme: 51
  • WhatsApp Image 2023-10-05 at 20.40.03-2.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-05 at 20.40.03-2.jpeg
    50.7 KB · Görüntüleme: 45
İçeride geziyor aslında girememesi gerekli demekki girmesine müsait ortam bırakılmış üretimde eğer o şekilde rahat böcek girip geziyorsa üretim kaynaklı bir sorundur garanti kapsamında sorun çözülmeli bence Mh'yi arayıp baskı yapın nasıl tv bu böcek girecek bütün ekranda ileri geziniyor deyin ?

Çıkmazsa ölür. Acıkacak. Susayacak. Kesin ölür ve ekranın alt tarafına düşer. Ama çıkarmak için yine panele müdahale etmek gerekecek.

Kusura bakmayın. Başlığı görünce ben de güldüm. ?

İçeride geziyor aslında girememesi gerekli demekki girmesine müsait ortam bırakılmış üretimde eğer o şekilde rahat böcek girip geziyorsa üretim kaynaklı bir sorundur garanti kapsamında sorun çözülmeli bence Mh'yi arayıp baskı yapın nasıl tv bu böcek girecek bütün ekranda ileri geziniyor deyin ?
1 hafta ara ile iki ayrı böcek türü girdi ve evet içinde hareket ediyor
Çağrı merkezi ile görüştüğümde prosedür gereği yetki servis ile görüşeceğim ve garanti kapmasına girmediği bildirildi . Yetkili servis en az 800 tl tutar dedi. Philipse ulaştığımda ise
TV'nin içindeki elektronik devrelerin uygun soğutmaya ve dolayısıyla uygun havalandırmaya ihtiyaç duyması nedeniyle, bu sistemleri havaya erişim olmadan sıkıca kapatmak mümkün değildir, çünkü bu aşırı ısınma nedeniyle zarar görmelerine neden olur ve bu nedenle gereklidir.
TV kullanım kılavuzunda da belirtilen yeterli hava sirkülasyonunu sağlamak için.
Bu nedenle matrislerin altına bir böceğin girmesi söz konusu olabilir dedi ama üretimden kaynaklanan bir sorun için maddi sorumluluğunun neden bana ait olduğu hakkında ki soruma cevap verilmedi . Ben ürünü tamir ettirsem dahi 2 gün sonra tekrar böcek girmesi durumunda yetkili servise düzenli olarak ödeme yapmak zorunda kalacağım sanırım

1 hafta ara ile iki ayrı böcek türü girdi ve evet içinde hareket ediyor

Çağrı merkezi ile görüştüğümde prosedür gereği yetki servis ile görüşeceğim ve garanti kapmasına girmediği bildirildi . Yetkili servis en az 800 tl tutar dedi. Philipse ulaştığımda ise
TV'nin içindeki elektronik devrelerin uygun soğutmaya ve dolayısıyla uygun havalandırmaya ihtiyaç duyması nedeniyle, bu sistemleri havaya erişim olmadan sıkıca kapatmak mümkün değildir, çünkü bu aşırı ısınma nedeniyle zarar görmelerine neden olur ve bu nedenle gereklidir.
TV kullanım kılavuzunda da belirtilen yeterli hava sirkülasyonunu sağlamak için.
Bu nedenle matrislerin altına bir böceğin girmesi söz konusu olabilir dedi ama üretimden kaynaklanan bir sorun için maddi sorumluluğunun neden bana ait olduğu hakkında ki soruma cevap verilmedi . Ben ürünü tamir ettirsem dahi 2 gün sonra tekrar böcek girmesi durumunda yetkili servise düzenli olarak ödeme yapmak zorunda kalacağım sanırım
Aynısını Vestel de yapmış koca koca delik bırakmışlar havalandırma için açıklık delik vs olurda kardeşim önüne sünger yada küçük mikro deliklerin olduğu şerit bez bant benzeri birşeyler koyun dışarıdan gelecek toz böcek gibi istenmeyen olayların önüne geçilmiş olur bana göre tasarım mühendislik hatası..

Tamamen sallamışlar. Klasik TPV bahaneleri.
TPV diyorum zira siz Philips zannetseniz de o ürün yıllar evvel TPV adlı şirkete satıldı ve TV ayağına onlar bakıyorlar, zerre kadar da tüketiciyi umursamayan bir firmadır kendileri. Yıllardır bas bas bağırıyorum TPV ile ilgili.

Elinizden bir şey gelmez, o sineğin bugün girmesine engel olamayan Philips efendi sizden 800tl yi aldıktan iki gün sonra yeniden sinek girmeyeceğinin gfarantisini veriyor mu? hayır vermiyor. Eee siz 3 gnde bir sinek çıkartma bedeli mi ödeyeceksiniz servise? Zira içerisindeki ledler nedeniyle sinekleri zaten kendisine çeker o televizyon.

Peki O Philips yetkililerine sorar mısınız rica etsem, acaba aynı soğutmaya Samsung LG vs ihtiyaç duymuyormuymuş?

Havalandırma mazgalı olması ayrı konu, o mazgalları kontrolsüz şekilde açık bırakmak ayrı konu.

Sen yine havalandırma mazgalı yaparsın ancak içeriden bir filte gerersiz, hava akışı olur, böcek akışı olmaz olay bu derece basit.

Ayrıca, TV nin havalandrma mazgalları panel bölümüne değil, anakart ve güç kartı olan bölüme etki eder. panel zaten öyle aman aman ısınan bir unsur değil, ledler ısınır ki onlar da sıcaklığını metal olan ana kasaya iletir ve sıcaklık transferi yaparlar.

Yani her şey mühendislik, adamlar umursamamış , önemsememiş, düşünmemiş ve ihaleyi yine tüketiciye bırakmış.

Teknik olarak bu bir sorundur, Yasal olarak da bu bir sorundur, Hukuki mücadele verir ve hakkınızı da kesinlikle alırsınız fakat üretim hatası olduğu bariz belli olan o ürünü değiştirip size yenisini verseler ne olacak ? Ne değişecek sizce?

Vallahi sinir bozucu bir şey. Ben TV'yi karanlıkta seyretmek istediğim zaman bazen bir sinek ekranın ışığına geliyor. Ekranda geziyor. Üşenmeyip oturduğum yerden kalkıp o sineği kovalıyorum. Sizinkisi bir de ekranın içinde. Kovma şansı da yok. Elinizi götürseniz yerini değiştirir.

Piksellerin renk değiştirmelerinden de korkmuyor mu bu. Mesela bir filmde patlama sahnesi olsa oradan kaçmıyor mu?

Maalesef sizin modelinizle sınırlı kalmayan bir sorun sanırım bu. Bir ara 8505 ya da 8506 tam emin değilim bu modellerde de kasa köşelerinde açıklık gibi sorunlar vardı. Philips’in bazı TV modelleri Atmaca Elektronik tarafından TR’de montajlanıyor diye biliyorum, bir ilişkisi var mı bilemiyorum.

Bu böceğin cinsini araştırıp tv yanına böcek kapanı kurmanızı tavsiye ederim, kokusuyla cezbedip onu ölmeden oradan kurtarabilirsiniz umarım.

Ayrıca nerede yazıyormuş böcek girmesi garanti dışı diye? Sürekli tekrar etse haklılar çıkarmak istemezler ama ilk defa başınıza gelmiş bir seferlik bu müdehalede bulunmalılar etik gereği.

Bu böceğin cinsini araştırıp tv yanına böcek kapanı kurmanızı tavsiye ederim, kokusuyla cezbedip onu ölmeden oradan kurtarabilirsiniz umarım.

Ayrıca nerede yazıyormuş böcek girmesi garanti dışı diye? Sürekli tekrar etse haklılar çıkarmak istemezler ama ilk defa başınıza gelmiş bir seferlik bu müdehalede bulunmalılar etik gereği.
Hocam teknik detay vermeye gerek bile duymadım, sadece vatabdal kimlerle muhatap kalacağını bilsin diye biraz da dalga geçer tarzı video çektim 1 dakikalık, yarın iki kanalımda da yayına vereceğim.

yeter artık bizim insanımızın aklıyla alay ettikleri.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri