Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

philips tv kurulum ve askı aparatı ücreti

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ayhan.dogac

Yeni Üye
Yeni Üye
herkese merhabalar,

philips 58pus8507 tv aldım. bugün philips servis ile görüştüm. benim gibi bilmeyenler için konu açayım dedim. tv kurulumu için 0850 222 44 66 numarasını aradığınızda sizlere yakın yetkili servisin bilgilerini paylaşıyorlar ve sonrasında servisle iletişime geçiyorsunuz.

kurulum ücreti: kutuyu açmadığınız sürece ücretsiz
askı aparatı ücreti: benim tv için 480 TL fiyat verildi. boyuta göre değişiyor sanırım. boyutu sordu çünkü.
askı aparatını dışarıdan kendiniz alırsanız kurulum ve montaj için bir ücret ödemiyorsunuz. dışarıda tv askı aparatları ortalama 150 - 350 TL arasında.

bilgilendirme amaçlı açtım konuyu. umarım birilerine faydam dokunur. yanlış yere açtıysam özür dilerim. :)

herkese merhabalar,

philips 58pus8507 tv aldım. bugün philips servis ile görüştüm. benim gibi bilmeyenler için konu açayım dedim. tv kurulumu için 0850 222 44 66 numarasını aradığınızda sizlere yakın yetkili servisin bilgilerini paylaşıyorlar ve sonrasında servisle iletişime geçiyorsunuz.

askı aparatı ücreti: benim tv için 480 TL fiyat verildi. boyuta göre değişiyor sanırım. boyutu sordu çünkü.
askı aparatını dışarıdan kendiniz alırsanız kurulum ve montaj için bir ücret ödemiyorsunuz. dışarıda tv askı aparatları ortalama 150 - 350 TL arasında.

bilgilendirme amaçlı açtım konuyu. umarım birilerine faydam dokunur. yanlış yere açtıysam özür dilerim. :)
Elleriniz dert görmesin. Montaj süreci ve sonrasını da paylaşırsanız süper olur :ok

herkese merhabalar,

Kaliteli bir tv aparatı tavsiyesi alabilir miyim dayanıklı olan

Kaliteli bir tv aparatı tavsiyesi alabilir miyim dayanıklı olan
hocam onu ben de araştırıyorum. fiyatlar çok değişken. carrefourda 115 TL ye de var, mediamarkt veya teknosa gibi firmalarda 700-800e de var. ben aşağıdaki ürünleri buldum, iyi gibi duruyor.

tabi daha bilgili bir abimiz bizlere tavsiye verebilirse çok daha iyi olur.

Birkaç askı aparat firmasına yazı yazdım, kendimizi taıttım, talebimizi ilettim, incelenmek üzere ürün yollar ve forum üyelerine indirim ile ürün satmak işine gelen firma olursa forumda paylaşacağım sizlere :ok

Televizyon kutusundan duvara sabitlenen parça çıkmıyor. Peki askı aparatının televizyon üstüne sabitlenen parçası çıkıyor mu? Hazır sehpa var, askı aparatı sehpa üstünde var ama televizyon üstündeki kısım kutudan çıkacak mı bilmiyorum. Model de 50PUS8807.

Televizyon kutusundan duvara sabitlenen parça çıkmıyor. Peki askı aparatının televizyon üstüne sabitlenen parçası çıkıyor mu? Hazır sehpa var, askı aparatı sehpa üstünde var ama televizyon üstündeki kısım kutudan çıkacak mı bilmiyorum. Model de 50PUS8807.
benim kutudan 2 adet ayak çıktı sadece. bu arada ayaklarını beğendim. vestel tvnin kutusundan çıkan ayaklar plastikti, philipsten metal gibi ağır ayak çıktı. askı aparatına ait hiçbir şey çıkmıyor kutudan. sanırım önceden kutulardan askı aparatı da çıkıyormuş, artık vermiyorlar.

Öncelikle hayırlı olsun.

Askı aparatı neden yanında gelmez ki. Kocaman TV. Zaten kazanacağını ondan kazanıyor. Ben 55 inc Grundig aldım. Askı aparatı yanında geldi. Çok değişik bir aparat. İlk defa gördüm.

Televizyonların içinden askı aparatı kullanılması durumunda gerekli ise burç ve uygun uzunlukta ve çapta vida çıkar. Askı aparatı ise ayrıyeten satılır. Çok çeşitli ve tipte askı aparatları mevcut. Sİz almışsanız servis montajını yapacaktır ya da servis direkt olarak size bir tane satıp (ki çok daha pahalıya olur genelde) montajını yapacaktır.

TV kutusundan ya sadece TV çıkar. Ya da askı aparatı dahil ise komple set olarak çıkar. Bahsettiğiniz demirlerin çıktığını bugüne kadar hiiiiç duymadım. Anladığım kadarı ile sizin sehpada TV'yi asmak için demir var ama o demire asacak demirler yok. Demirciye gidip 2 tane demir yaptırın desem zaten askı aparatı fiyatına yaklaşır. Sırf o iki demir için askı aparatı almak zorunda kalacaksınız gibi.

Bu bizim evdeki TV sehpası. Eskidji'den almıştık. TV asma demiri var. Ayrıca o bahsettiğiniz TV sırt demirleri de yanında gelmişti. Sehpaya asmıştık. Sehpa döner başlıklı. İstediğim kanepeye uzanıp TV'yi de o tarafa çeviriyordum. Anlaşılan siz sehpayı aldığınızda o demirler verilmemiş.

Ekli dosyalar

• Sehpa.jpg
    Sehpa.jpg
    49.1 KB · Görüntüleme: 34
Öncelikle hayırlı olsun.

Askı aparatı neden yanında gelmez ki. Kocaman TV. Zaten kazanacağını ondan kazanıyor. Ben 55 inc Grundig aldım. Askı aparatı yanında geldi. Çok değişik bir aparat. İlk defa gördüm.
Teşekkür ederim hocam. Sanırım Türk üretimi markalarda askı aparatını veriyorlar. Vestel bakıyordum 65 inch. servis ücretsiz askı aparatı veriyordu. ama dediğiniz gibi dünya para veriyoruz bu yabancı firmalara ama askı aparatını bile kutuya koyamıyorlar. ben dışarıdaki aparatlara çok güvenemedim, o yüzden servisten bile bile pahalıya aldım.

Kimse yanlış anlamasın ama askı aparatının verilmesi aslında saçma bir durum. Belki benim hareketli bir askı aparatı ya da dikey yönde açılı bir askı aparatı. Firma bunu bilemez. Bu durumda kutu içeriğinde bunları koyduğunda bunların fiyatlarını da benden alacak. Hiç kullanmayacağım bir parçanın fiyatını da ödemek istemem açıkcası.

Servisin bu donanımı bedava sağlıyor olması hiç askı aparatı kullanmayan yüzlerce kişiden bu paranın zaten tahsil edildiği anlamına gelir.

herkese merhabalar,

Kimse yanlış anlamasın ama askı aparatının verilmesi aslında saçma bir durum. Belki benim hareketli bir askı aparatı ya da dikey yönde açılı bir askı aparatı. Firma bunu bilemez. Bu durumda kutu içeriğinde bunları koyduğunda bunların fiyatlarını da benden alacak. Hiç kullanmayacağım bir parçanın fiyatını da ödemek istemem açıkcası.

Servisin bu donanımı bedava sağlıyor olması hiç askı aparatı kullanmayan yüzlerce kişiden bu paranın zaten tahsil edildiği anlamına gelir.
Ben askı aparatı istemiyorum. Fiyatı TV'den düşün deyin bakalım düşecekler mi. Düşmeyecekler. Artı olarak kendi getirdikleri askı aparatını tercih ederim. Duvardan düşse vs. siz getirdiniz. Siz taktınız derim.

Ben askı aparatı istemiyorum. Fiyatı TV'den düşün deyin bakalım düşecekler mi. Düşmeyecekler. Artı olarak kendi getirdikleri askı aparatını tercih ederim. Duvardan düşse vs. siz getirdiniz. Siz taktınız derim.
katılıyorum hocam. ben de sırf bu nedenden dolayı 200 tl lik askı aparatı yerine servisten 400 tlye aldım. kurulum esnasında evde değildim annem destek oldu. servis için gelen eleman abi sizde akım koruyucu priz yok onu da verelim televizyon yanar yoksa dedi. dışarda daha uyguna olmasına rağmen nolur nolmaz tamam dedim. ufak tefek şeylerden garantiden çıkarabiliyorlar.

Askı aparatından TV neden düşer?
1. Askı aparatı duvara düzgün monte edilmemiştir.
2. Duvara bağlantı elemanları duvar tipine uygun değildir (kutu içinden çıkan dandik plastik dübeller).
3. Televizyon askı aparatına uygun yerleştirilmemiştir.
4. Hatalı askı aparatı seçilmiştir.
@Adem Helvacı daha detaylı açıklayabilir ama sanmıyorum ki bunların hiçbirinden servisi ve dahi televizyonu üreten firmayı bağlayıcı bir karar çıkartılamaz. Askı aparatını her ne kadar televizyonun servisi takıyor olsa da televizyonu üreten firma kendi üretmediği askı aparatından sorumlu değildir ve olamaz.

Servislerin sattıkları akım koruyucu prizler hakkında Adem Bey'in videosu vardı. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

@ahmet7
Annemlerin evi kentsel dönüşüme girmeden önce 47 inçlik Samsung televizyonu hareketli askı aparatı ile monte ettim duvara. 7 sene sıkıntısız kullandılar ve en sonunda bina yıkılacağı zaman gidip duvardan söktüm. Gün olur da lazım olur diye halen kenarda durur.

Askı aparatlarında dikkat edilmesi gereken belki de en önemli husus uygun olduğu ağırlıktır. Bunu uygun seçtikten sonra gerisi duvara montaj şartları. Duvar tipinize uygun dübel kullandığınız takdirde gidip de asılmadığınız sürece askı aparatı güvenle çalışır.

Bu dübel konusu neden önemlidir?
Bizzat yaşadığım bir durumu paylaşayım. 4 yıl kadar önce yeni eve taşındığımda mutfağa katlanabilir küçük bir masa yaptırdım. Masayı yapan marangoz da gelip montajını yaptı. Mekanizma zaten piyasada hazır kutulu ürün. Montaj vidaları falan hepsi set olarak satılıyor. Neyse marangoz üst plakayı kesti geldi ve montajını yaptı. Duvar tuğla duvar ve üstüne sanki kaba sıva atılmadan direkt ince sıva atılmış. Montajı yaparken kutudan çıkan dübelleri kullandı ve duvarın ince sıvalı olmasına bir araba laf etti. O masayı üzerinde yemek yemekten ziyade ek tezgah gibi kullanıyoruz. 6 ay geçmeden dübeller yavaştan kendini bırakıp masa öne doğru eğilmeye başladı. Marangozun attığı dübelleri söküp yerine boşluk dübeli çaktım. 3 yıldan uzun süredir masa yerinden zerre oynamadı.
plastik dübel atma hevesleri olur onların en sağlıklısı tahta dübel mutfak için yani

plastik dübel atma hevesleri olur onların en sağlıklısı tahta dübel mutfak için yani
Tahta çakmak dübelden biraz farklı bir durum. Aslında en güzeli çimento suyu çekmiş ahşabı ıslakken çakıp vidayı atacaksın. Evladiyelik çözüm :)
Kaliteli plastik dübel de uygun tipte atıldığında ahşabı aratmıyor.

Mesela evin balkonuna da katlanır masa montajı yaptım. Duvarın üstünde dış cephe kaplaması var. Kaplamanın kalınlığı 30mm civarında. Duvar ise yine tuğla duvar. 4 yıldır o masa yerinde duruyor ve de dış cephe kaplaması da zarar görmedi. Önemli olan tamamıyla montaj yapılacak yüzeye uygun bağlantı elemanları seçimi.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri