Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Aaa ne kadar güzel tesadüf bende de aynı ürün var. Çok yaygın bir model de değil oysa ki.Amacınız çok eski taş plakları dinlemekse 78 devirde çalan gramafon ve buna uygun taş plak temizi bulmak çok pahalı ve meşakatli olabilir) almanız lazım. İkinci el sahaf sitelerinden yorumlarını iyi gördüğünüz satıcılarla iletişime geçip bilgi alabilirsiniz i. Benim size tavsiyem uygun bir plak alıp her yerde bulacağınız 33-45 lik plakları alarak dinlemeniz yönünde. Bende Ion marka aşağıdaki görselde bir ürün var,gayet güzel.
Ekli dosyayı görüntüle 18870
Hocam çok kalite görünüyor model. Ben ses kalitesinden tatmin oldum. 20-30 sene sonra ciddi fiyata satabiliriz (ölmezsekAaa ne kadar güzel tesadüf bende de aynı ürün var. Çok yaygın bir model de değil oysa ki.
Bu ürünün dezavantajı malesef dahili hoparlörleri çok zayıf.
Dediğiinz fiyatlar artık ne yazık ki neredeyse giriş seviyesi ürünleri ancak karşılıyor. Eskiden olsa güzel bir hi-fi sistem dizilirdi.
Benim tavsiyem babamda olan Ion Lp Premier. Dahili hoparlörleri de bir tık daha kaliteli ama en güzel yönü Bluetooth ile birlikte güzel bir hoparlöre bağlarsanız çok temiz ve güzel ses alabiliyorsunuz.
Bir diğer alternatifte lenco ls300 gibi harici hoparlörlü sistemler. Yine bir nebze daha kaliteli ses veriyorlar.
Çok detaya girmeden öyle merak ediyorum deneyimlemek istiyorum derseniz plak ve plakçaları genelde d&r da bulabilirsiniz. Çok detaya gireceğim derseniz ben klasik takılıyorum vs o durumda işte bit pazarları veya koleksiyoncu antikacı dediğimiz yerlerden bulunabilir ama fiyat konuları muallak. Unutmayın ki bu işlerde son diye birşey yok. Ev araba parası çok rahat gidiyor ve gene de soru yok.Pilak,gramafon nereden satın alabilirim ve plakları nereden bulabilirim?
teşekkürler
33/45'lik plakları aynı kafa ve iğne ile dinleyeilirsiniz ama 78'likler (gramafonda çalınanlar) için farklı iğne ve kafaya ihtiyacınız var. DUAL'in bu iş için uygun modelleri var. Kafa değişikliği ile tüm plakları dinleyebiliyorsunuz. Pikapların çıkışları line seviyesinde olmadığından ya buna uygun phono girişli bir anfiye ya da anfi inle araya bir phono preamp takmanız gerekecektir. Yeni modellerde bu preampi dahili olarak sunna modeller olduğu gibi BT bağlantısı olan modeller bile mevcut.Pilak,gramafon nereden satın alabilirim ve plakları nereden bulabilirim?
teşekkürler
¨Gerçek bir gramafon sadece 78'lik ya da diğer adıyla taş plak çalar. Günümüzde 78'lik plak basım yok diye biliyorum. Sizin ihtiyacınız olan 33 ve 45'lik çalan bir pikap. Elinizde müzik ile ilgili hangi ekipmanlar var bu da önemli. Sonuçta almayı düşündüğünüz cihaz pek tak çalıştır bir ürün değil.Öncelikle sağlam bir plak çalar almam gerekir.Balattaki bit pazarı nasıldır?
Taksim ve Kadıköydeki yerleri iyi bilirim.
Plak bulmak kolay.
Benim istediğim tv,telefon ve radyodan farkli daha kaliteli ve farklı ses almaktır.
En iyi çözüm gramafondur ama o kadar fazla bütçem yok.
Mağazaya göre değişiyor modelleri galiba ama en ucuzu 4 5 arası birşey olması lazım. Şimdi iş kaliteye gelirse değişir. Mesela yeni plaklardan alırsan yeni üretim yani bunlar digitalden çevrilmiş analog kayıt olduğu için ve eski plaklardan farklı oluyordu. Bence bu konuda merağın varsa plak işine pek girme derim. Digitalden devam et, digital düzgün bir dac amp ondan sonra güzel bir set baya işini görür.Dr de hangi modeli önerirsiniz.Nasil kaliteli ses alabilirim ve normal telefon tv ve bilgisayardan farklı bir müzik keyfi alabilirim...
Çantalı olan pikaplar beni korkutuyor ve 45 33 65 lik hepsini çalsin istiyorum.
Eper eliinzde hiçbir ekipman yok ise o zaman Medion gibi hazır bir plak çalara ikinci el sitelerinden bulabileceğiniz referans bir stereo hoparlör ile başlamanızı tavsiye ederim. Düzgün bir anfi ve hoparlör almak isteseniz bütçenizin bir hayli üstüne çıkmış olursunuz.Hiç bir cihaz yok elimde
Plakta yok
hangisini alirim ve ne degisir bilmem
Orçun amp kısmı nasıl beni bilgilendirir misinBence bu konuda merağın varsa plak işine pek girme derim. Digitalden devam et, digital düzgün bir dac amp ondan sonra güzel bir set baya işini görür.
Gördüğüm kadarıyla arkasında line out seviyesinde çıkış mevcut. Güzel bir çift referans monitör hoparlör alırsanız güzel bir ses verebilir. Kendi içindeki komonentlerin kalitesi nedir bilemem ama.![]()
GDL Retro T202 Nostaljik Pikap CHERRY (Bluetooth - Mp3 Pc Kayıt)
GDL Retro bluetooth özellikli hoparlörlü plak çalarwww.gdlretro.com
Bu cihazı alsam birde plak bulsam
Normal tv,telefon vs cihazdan dinledigimden farklı ses alır mıyım?
Tesekkurler
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.