Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Playstation 5

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ozan eker

Meraklı
Yeni Üye
Playstation 5 almayı düşünüyorum hangi siteden almayı önerirsiniz ??

Peki en son seri hangisi bilginiz var mı
Versiyon olarak First Version, Digital Version, Special Edtion Limited gibi versiyonlardan bahsediyorsanız, işlemci, ekran kartı vs... farklar yok bildiğim kadarı ile. Diskli ve disksiz olmak üzere üzerine düşünelecek iki versiyon var.

Ben disksiz Digital Edition olanı almıştım. Hem gereksiz bir compenentten kurtulmuş oluyorsunuz hem de nispeten daha ince bir cihaz almış oluyorsunuz.

Yazılım güncellemesi hepsi aynı şekilde alıyor.
825GB gibi bir disk alanı var. gerçek kullanımda biraz fark edebilir.

Farklı tarihler deki çıkan ürünlerde farklı soğutma fanı kullanılmış Şu anda sanırım sadece 2 farklı fan var biri NIDEC 17 bıçaklı, diğer NMB 23 bıçaklı. Birinin sesi daha azken diğer daha iyi soğutabiliyor gibi ama çok ince nüanslar olacağını düşünüyorum.

Bunlar benim araştırma sonuçlarım yanlış yada eksik bir kısım olabilir. Kendi araştırmanı mutlaka yap.

Peki en son seri hangisi bilginiz var mı
İlk çıkan ps5 cfi 1000 serisi, sonra bir revize edildi cfi 1100 oldu. en son çıkan ise hem pcb küçüldü hem de cpu nm düştü biraz o da cfi 1200 kodlu olandır. Bunun üstüne bir model revize çıkmadı.

Sony eurasia garantisi olan model resmi sony türkiyedir. Birde paralel ithalat garanti vardır bunlara da sony bakmaz. Hasanağa bilişim medikal inşaat a.ş gibi firmalar bakar, 2 3 m2 den bozma dükkanlarda alet bozulursa tamirine vs uğraşırlar. Sony türkiye ise böyle yapmaz, ps4 ve ps5 de tamir yapmıyorlar birebir değişim yapıyorlar. Buna mukabil tabi sony eurasia garantili ps5 ler biraz daha pahallıdır.

Versiyon olarak First Version, Digital Version, Special Edtion Limited gibi versiyonlardan bahsediyorsanız, işlemci, ekran kartı vs... farklar yok bildiğim kadarı ile. Diskli ve disksiz olmak üzere üzerine düşünelecek iki versiyon var.

Ben disksiz Digital Edition olanı almıştım. Hem gereksiz bir compenentten kurtulmuş oluyorsunuz hem de nispeten daha ince bir cihaz almış oluyorsunuz.

Yazılım güncellemesi hepsi aynı şekilde alıyor.
825GB gibi bir disk alanı var. gerçek kullanımda biraz fark edebilir.

Farklı tarihler deki çıkan ürünlerde farklı soğutma fanı kullanılmış Şu anda sanırım sadece 2 farklı fan var biri NIDEC 17 bıçaklı, diğer NMB 23 bıçaklı. Birinin sesi daha azken diğer daha iyi soğutabiliyor gibi ama çok ince nüanslar olacağını düşünüyorum.

Bunlar benim araştırma sonuçlarım yanlış yada eksik bir kısım olabilir. Kendi araştırmanı mutlaka yap.
Teşekkür ederim

İlk çıkan ps5 cfi 1000 serisi, sonra bir revize edildi cfi 1100 oldu. en son çıkan ise hem pcb küçüldü hem de cpu nm düştü biraz o da cfi 1200 kodlu olandır. Bunun üstüne bir model revize çıkmadı.

Sony eurasia garantisi olan model resmi sony türkiyedir. Birde paralel ithalat garanti vardır bunlara da sony bakmaz. Hasanağa bilişim medikal inşaat a.ş gibi firmalar bakar, 2 3 m2 den bozma dükkanlarda alet bozulursa tamirine vs uğraşırlar. Sony türkiye ise böyle yapmaz, ps4 ve ps5 de tamir yapmıyorlar birebir değişim yapıyorlar. Buna mukabil tabi sony eurasia garantili ps5 ler biraz daha pahallıdır.
Anladım ben zaten Sony garantili almayı düşünüyordum sadece diskli disksiz olarak seçim yapayım 1200 serisini alırım zaten

Anladım ben zaten Sony garantili almayı düşünüyordum sadece diskli disksiz olarak seçim yapayım 1200 serisini alırım zaten
Disklinin tek avantajı biliyorsun zaten kutulu oyunları oynayabilmek. Ama sadece ps5 oyunlarını da değil elinde kutulu ps4 oyunu varsa onu da oynayabiliyorsun. Tabi ki devir online psn hesabı vs ama bazen 2. el kutulu oyunlar dahada düşük fiyata olabiliyor. Öyle alıp kutulu oyunu daha uygun fiyata getirebilirsin veya koleksiyon yapabilirsin falan. Digital sürüm cihazda sadece psn oyunlarından satın aldıklarını oynayabilirsin. Birde 825 gb diye satılıyor ama sana kullanılabilir 600 küsür gb kalıyor. Zaten 3 4 tane oyun yüklesen doluyor. Birde oyunları bol bol indiriyorsan mutlaka destekli m.2 nvme ssd alman lazım.

Ekte benim oyun listem ve kalan bos alan var. Su ana kadar harici bir diske ihtiyacim olmadi.

Ekli dosyalar

• IMG_0252.jpeg
    IMG_0252.jpeg
    32.4 KB · Görüntüleme: 19
Seri bilgilerini PS5 i satin almadan kutu üzerinde görebilir miyiz.
Bir konuda A101 veya Bim de bazen satılan PS5 ler çift kol + oyun ile Sony garantili çokta uyguna gelebiliyor. Ama sadece online özel olduğundan seri durumu ne olur bilmiyorum. Fan konusunda farklılık olduğunu bende duymuştum ama ps4 mü 5 te mi hatırlamıyorum.
Kısacası iyi olan fanli modeli hangisi. Diyelim ki ilk üretim seri ürün geldi. Bizi çok üzer mi.
Teşekkür ederim.

Seri bilgilerini PS5 i satin almadan kutu üzerinde görebilir miyiz.
Bir konuda A101 veya Bim de bazen satılan PS5 ler çift kol + oyun ile Sony garantili çokta uyguna gelebiliyor. Ama sadece online özel olduğundan seri durumu ne olur bilmiyorum. Fan konusunda farklılık olduğunu bende duymuştum ama ps4 mü 5 te mi hatırlamıyorum.
Kısacası iyi olan fanli modeli hangisi. Diyelim ki ilk üretim seri ürün geldi. Bizi çok üzer mi.
Teşekkür ederim.
Evet görebiliyorsunuz sağ altta görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• PS5-HEader.jpg
    PS5-HEader.jpg
    37.9 KB · Görüntüleme: 16
Ps5 - Ps4 pro- Xbox Series S arasında gidip gidip geliyorum. Çok büyük oyuncu değilim ama kaliteli görüntü isterim. Oled tv kullanmıyorum 65” 4k Sharp Tv kullanıyorum. Kafamdaki artıları-eksileri yazıyorum sizlerde yorumlarsanız sevinirim.

Ps5 : En yeni konsol, en iyi görüntü sanıyorum onda lakin fiyatı beni düşündürüyor (sıfırı 600$, diğerlerinin 2 katı).

Ps4 pro: İkinci el ucuza alabiliyorum (200$-250$) Görüntü Xbox modelinden daha iyi sanırım.

Xbox Series S: Sıfırı 350$, çok ucuz, oyunları ucuz lakin eski PS kullanıcısı olarak o kola alışamam gibi geliyor. Diğer artısı Football Manager oyunu PS platformda yok ama sanırım Xboxta var.

Ps5 - Ps4 pro- Xbox Series S arasında gidip gidip geliyorum. Çok büyük oyuncu değilim ama kaliteli görüntü isterim. Oled tv kullanmıyorum 65” 4k Sharp Tv kullanıyorum. Kafamdaki artıları-eksileri yazıyorum sizlerde yorumlarsanız sevinirim.

Ps5 : En yeni konsol, en iyi görüntü sanıyorum onda lakin fiyatı beni düşündürüyor (sıfırı 600$, diğerlerinin 2 katı).

Ps4 pro: İkinci el ucuza alabiliyorum (200$-250$) Görüntü Xbox modelinden daha iyi sanırım.

Xbox Series S: Sıfırı 350$, çok ucuz, oyunları ucuz lakin eski PS kullanıcısı olarak o kola alışamam gibi geliyor. Diğer artısı Football Manager oyunu PS platformda yok ama sanırım Xboxta var.
Aktif olarak Series S kullanıyorum. Uzun süre de Ps3 kullanmıştım. Kol olarak çok hızlı adapte oldum. Hatta ergonomisi daha iyi aslında ps kollarına göre.
Ben 6000 tlye aldım tek kol ile. 4K HDR modda samsung m7 43 inç monitör ile kullanıyorum. Görüntüsünden gayet memnunum. Gamepass ile birlikte oyunlara para da ödemiyorum. Zamdan önce arkadaşım ile birlilkte 3 yıllık uzattık şu an için ideal durumda. Tek sıkıntısı hafızası çok az. Arttırmak da baya maliyetli. Eğer bütçe geniş ise Series X bakılması daha iyi olabilir.

Playstation 5 almayı düşünüyorum hangi siteden almayı önerirsiniz ??
Ben olsam en ucuz hangi sitede varsa oradan alırım ve mağaza puan ve yorumlara da bakarım. Ayrıca ilk defa alacaksan Ps5 tavsiye derim ancak benim gibi ps4 ün varsa ve 4k 60 fps desteği sunan tv de sahibi isen bence yeni modeli bekle. Ben yeni modeli bekliyorum ps4 den geçiş yapmak için.

Aktif olarak Series S kullanıyorum. Uzun süre de Ps3 kullanmıştım. Kol olarak çok hızlı adapte oldum. Hatta ergonomisi daha iyi aslında ps kollarına göre.
Ben 6000 tlye aldım tek kol ile. 4K HDR modda samsung m7 43 inç monitör ile kullanıyorum. Görüntüsünden gayet memnunum. Gamepass ile birlikte oyunlara para da ödemiyorum. Zamdan önce arkadaşım ile birlilkte 3 yıllık uzattık şu an için ideal durumda. Tek sıkıntısı hafızası çok az. Arttırmak da baya maliyetli. Eğer bütçe geniş ise Series X bakılması daha iyi olabilir.
Fiyat çok iyi cidden, hafıza konusunda harici disk bağlayınca (xbox özel) oyun oynarken sorun olmaz sanırım değil mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri