Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Profilo BD2086IDAN Buzdolabı Soğutucu Kapağını Kapatırken Dondurucunun Açılıp Kapanması

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Fibbler

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Profilo BD2086IDAN Buzdolabı
Arkadaşlar selamlar. Yeni Profilo BD2086IDAN buzdolabı aldım. Fakat ciddi bir tasarım hatası var. Soğutucu kapağını kapatırken Dondurucu kapağı kendi kendine açılıp kapanıyor. Profilo'nun çoğu buzdolabı modellerinde aynı şikayetlerin olduğunu ve hiç bir çözüme ulaşamadıklarını fark ettim.
Buradaki videonun tam olarak aynısı oluyor. https://www.sikayetvar.com/profilo/...i-aciyor-enerji-ve-gida-guvenligi-riski#expl1

Bu sorun aşırı kafama takıldı. Her seferinde bunu yapması enerji tüketimi ve dondurucunun verimliliği açısından ciddi bir problem olur mu? Dondurucu kısmında şimdiden hafif karlanma var. En arkasında buz parçaları oluşmuş. Acaba bu aç kapa olayından dolayı mı oluyor. Yoksa yeni aldığım için normal mi? Bu konuda siz tecrübeli arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum. Teşekkürler.

Arkadaşlar selamlar. Yeni Profilo BD2086IDAN buzdolabı aldım. Fakat ciddi bir tasarım hatası var. Soğutucu kapağını kapatırken Dondurucu kapağı kendi kendine açılıp kapanıyor. Profilo'nun çoğu buzdolabı modellerinde aynı şikayetlerin olduğunu ve hiç bir çözüme ulaşamadıklarını fark ettim.
Buradaki videonun tam olarak aynısı oluyor. https://www.sikayetvar.com/profilo/...i-aciyor-enerji-ve-gida-guvenligi-riski#expl1

Bu sorun aşırı kafama takıldı. Her seferinde bunu yapması enerji tüketimi ve dondurucunun verimliliği açısından ciddi bir problem olur mu? Dondurucu kısmında şimdiden hafif karlanma var. En arkasında buz parçaları oluşmuş. Acaba bu aç kapa olayından dolayı mı oluyor. Yoksa yeni aldığım için normal mi? Bu konuda siz tecrübeli arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum. Teşekkürler.
Ayrıca aynı anda Profilo DF1136WEVV Derin Dondurucu da aldım. Bu ürün sorunsuz, hiçbir problemim yok. Sözde no-frost olan Profilo BD2086IDAN buzdolabım, Profilo DF1136WEVV Derin Dondurucudan daha fazla karlanma yapıyor. Derin dondurucu da karlanma beklerken tam tersi olması da şaşırttı beni. Normal mi değil mi anlamaya çalışıyorum...

Servis kaydı açtırın. Tahminime göre ya vakumu güzel yapmadığı için kapı sıkı kapanmıyor ya da kapı tasarımında bir sıkıntı olabilir.

Servis kaydı açtırın. Tahminime göre ya vakumu güzel yapmadığı için kapı sıkı kapanmıyor ya da kapı tasarımında bir sıkıntı olabilir.
Dediğiniz gibi servis kaydı açtırdım. Yeni dolapların kapı tasarımı bu şekildeymiş. Kapatıldığında içeride sıkışan basınçla havayı bir şekilde atması gerekiyormuş. Yeni tasarımlarda da bunu dondurucunun kapağını anlık açıp kapatarak yapıyormuş. Birkaç markayı yerlerinde inceledim. Hepsinde durumun aynı olduğunu fark ettim.
Dondurucudaki hafif karlanma da birkaç gün sonra kendi kendine geçti.
Servisin dediğine göre eski buzdolabı modelleri bu sıkışan havayı içerisindeki bir yerden çıkarıyormuş. Yenilerde ise dondurucu kapağından. Artık doğru mühendislik hangisi olur? Orasını bilemiyorum...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri