- Marka Model Bilgisi
- Profilo CGA244ZXTR
Herkese merhabalar. Geçtiğimiz ay Profilo’dan CGA244ZXTR model bir çamaşır makinesi aldım. Makinenin yıkamasıyla veya çalışması ilgili hiçbir problem yok ancak kafama takılan bir konu var. Çevremde gördüğüm ve Youtube’dan videolarını izlediğim inverter motorlu BSH grubu çamaşır makinelerinde tamburu elle çevirdiğiniz zaman tambur kendini frenliyor. Ancak benim makinemde tamburu elle çevirdiğiniz zaman makine bu frenlemeyi yapmıyor, tambur dönmeye devam ediyor. Konuyla ilgili olarak servise başvurdum. Gelen arkadaş önce şaşırdı, genelde bize tambur neden dönmüyor diye şikayet gelir, ilk defa birinin neden dönüyor dediğini duyuyorum dedi. Daha sonra tahmin yürüttü, bunun teknolojisi farklı olabilir, güncelleme gelmiş olabilir vs. gibi açıklamalar yaptı. Ben de net olarak sorabileceğiniz biri var mı dedim. Bunun üzerine çağrı merkezini aradı. Çağrı merkezindeki kişi de önce aynı şekilde soruya şaşırdı. Daha sonra o da teknolojisi farklı olabilir diye bir yorum yaptı. Her iki personel de tahmine dayalı bir yorum yaptığı için konu içime sinmedi. Bu yüzden sizlere danışmak istedim. Hem youtube’dan bulduğum benzer bir makinenin videosu hem de kendi çektiğim videoyu linke ekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.