Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Qxda Makalesi-Bilgisayar Yükseltmeleri Arasında Ne Kadar Süre Beklemelisiniz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nemesis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nemesis

Meraklı
Yeni Üye
Katılım
19 Eki 2024
Mesajlar
48
Merhaba,

QXDA, blog yazarları
Bilgisayar yükseltmeleri arasında ne kadar süre beklemelisiniz? ŞEkinde bir makale paylaşmışlar. Konu dikkatimi çekti.
Belirli kriterlere dayanarak, açıklamalarda bulunmuşlar.

Yazı birazda Avrupa, Amerika gelir gruplarına ve içpazarına yönelik.
Bizdeki gibi yüksek fiyat artışları olmadığı gibi, gelir durumlarıda bizimle kıyaslanmayacak durumda.

Google Translate yardımı ile yazının önemli kriterlerini birebir paylaşmak istedim.
Yazının tamamını ve geniş açıklamaları QXDA blog yazısında bulabilirsiniz.


''Yükseltme için en iyi zaman, PC'nizin alıştığınız şeyleri yapmakta zorlandığını hissetmeye başladığınız zamandır.''
Yükseltme, PC yapımının ayrılmaz bir parçasıdır ve özel bir PC yapmanın en büyük avantajlarından biridir . Birçok kullanıcı 5 ila 10 yıl boyunca bileşenleri değiştirir ve sonunda tamamen yeni bir PC'ye sahip olur, Theseus Gemisi tarzında . Bazı insanlar düzenli yükseltmeleri oyun PC'lerinin bir dezavantajı olarak görse de, her nesli yükseltmeniz gerekmez.

Aslında, modern PC bileşenleri yeterince güçlü hale geldi ve sisteminizi yükseltmeye ihtiyaç duymadan 4 ila 5 yıl dayanacak şekilde kolayca yapabilirsiniz . PC yükseltmeleri arasında ne kadar beklemeniz gerektiği açıkça özneldir, ancak yepyeni PC'nize uzun vadeli bir bakış açısıyla yaklaşırken bazı pratik kurallar kullanabilirsiniz.


CPU ve GPU yükseltmeleri Meselenin özü

CPU'lara gelince, insanlar yükseltmeler arasında genellikle daha uzun süre bekler, bazen aynı CPU ve platformu 10 yıla kadar kullanırlar. Diğerleri genellikle bir CPU platform yükseltmesini bir GPU yükseltmesiyle eşleştirir, çoğunlukla her 4 ila 5 yılda bir yükseltme yaparlar. En son oyunlarda en iyi performansa ihtiyacınız olmadığı ve oyun içi ayarları optimize etmekle iyi olduğunuz sürece, eski bir CPU ve nispeten modern bir GPU ile çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bunlar insanların genelde yaptığı şeylerdir, ancak ne zaman yükseltme yapacağınıza dair bir dizi kural istiyorsanız, aşağıdaki yönergelere bağlı kalabilirsiniz:


  • Bütçeniz varsa, ekran kartınızı her iki nesilde bir yükseltin ; bu genellikle 4 yıldır (örneğin GTX 1080'den RTX 3080'e geçmek).
  • Eğer para biriktiriyorsanız veya şu anki en iyi tekliflerden memnun değilseniz, GPU'nuzu her 3. nesilde (genellikle 6 yılda bir) yükseltin (örneğin GTX 1080'den RTX 4080'e geçmek).
  • GPU'nuzu darboğaza sokmaya başladığında CPU'nuzu yükseltin . CPU yükseltmeleri arasında 5 ila 6 yıl beklemek ideal bir zaman dilimidir.
Anakart, RAM ve diğer her şey
Çoğunlukla CPU ve GPU'nuza bağlıdır


Bilgisayar yükseltmelerini düşünürken CPU ve grafik kartı en önemli olanlardır. Anakart ve RAM gibi diğer bileşenler CPU platformunuzla ve erişmek istediğiniz özelliklerle bağlantılıdır. CPU soğutucu ve güç kaynağı gibi bileşenler, yeni CPU'nuzla uyumlu değilse veya yeni grafik kartınızı destekleyecek kadar güçlü değilse yükseltilmesi gerekir. Depolamaya gelince, kapasite veya hız sizi yeni bir sürücüye yükseltmeye yönlendirebilir.
PC oluşturma hastalığına bir kez bulaştıktan sonra, yükseltmeler hayatınızın bir parçası haline gelir. İster tek bir bileşen, ister tüm PC yükseltmesi olsun, her zaman bunu düşünürsünüz, en azından aklınızın bir köşesinde. Ancak PC'nizi yükseltmek için doğru zamanı beklemek, mevcut sisteminizden en iyi şekilde yararlanmanızı ve PC yolculuğunuzun sonraki birkaç yılı için sizi güzelce hazırlamanızı sağlar.


Kaynak Blog QXDA, Yazının Tamamı:

 

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri