Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Diğer Sorular Rutubet ve Boya Kabarmasını Nasıl Önleriz?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Murat ALA

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Herkese selam. Büyük bir belamız var. Evin bazı duvarları kuru kuru kabarıyor ve boya dökülüyor. Su kaçağı yok borularda. Küf desek küf kokusu yok. Rutubetten şüpheleniyoruz. Kabaran yerlerin boyasını kazıyıp döküp, alçı çekip üzerine İsonem Ms 82 vurmayı düşünüyoruz çözüm olarak. En sonunda da Polisan Elegans boyayla evi komple boyayacağız. Bu beter sorunu bu şekilde halledebilir miyiz yoksa başka neler yapmalıyız?

Islak betona yapsın hobi olarak yine yapsın sorun yok :hihi Hatta bak zımpara yaptığı yerlerden çıkan tozlar yapışır etrafa. Beton ıslak olduğu için. Böyle durumda zaten kalıcı ütopik tavsiye zımpara yapılması, tamamen soyulması, yaz boyu kurumaya bırakılıp aynı zamanda da bina dışındaki suyu drene etmek. Ama yine de boya yapabiliriz :haha
Betonda ıslaklık yok işte işin garip tarafı. Kup kuru kavladı boya. Zımpara tozu da yapışmıyor sağa sola. Anlamadım gitti. Öteki evde hiç sorun yok. Demek ki bizim tarafta bir sorun var. Bahçeden binaya su geçiyor demenize göre.

Betonda ıslaklık yok işte işin garip tarafı. Kup kuru kavladı boya. Zımpara tozu da yapışmıyor sağa sola. Anlamadım gitti. Öteki evde hiç sorun yok. Demek ki bizim tarafta bir sorun var. Bahçeden binaya su geçiyor demenize göre.
kazdır hocam orayı kurtul bence ? kurtuluş için küçük bir bedel :haha

kazdır hocam orayı kurtul bence ? kurtuluş için küçük bir bedel :haha
Şimdi kazdırırsak büyük işe girmiş oluruz. Dursun bakalım biraz daha. Yine kusarsa mecbur yaptırılacak bir şekilde. Binanın dışını mantolama yaptırmayı düşünüyoruz eğer kesinleşirse mantolamadan önce baktırırız.

Geçen kışın klima testlerinde malum izolasyonsuz binada oturduğumuz için koln diplerinde küflenme gördüm yoğuşma kaynaklı.
Hemen antifungal uygulayıp havalandırmayı arttırdım zira ev bizim olmadığı için izolasyon vs için bir şey yapılmaz.
Buradakilerde öyle bir kafa da yoktur zaten.
Bu rutubet ve banyo küfleri vs ciddi problemli işler.

Geçmiş olsun Murat.

Geçen kışın klima testlerinde malum izolasyonsuz binada oturduğumuz için koln diplerinde küflenme gördüm yoğuşma kaynaklı.
Hemen antifungal uygulayıp havalandırmayı arttırdım zira ev bizim olmadığı için izolasyon vs için bir şey yapılmaz.
Buradakilerde öyle bir kafa da yoktur zaten.
Bu rutubet ve banyo küfleri vs ciddi problemli işler.

Geçmiş olsun Murat.
Sağ ol abi. Büyük çaplı tadilata gireceğiz bir kaç güne kendine güvenemiyor tek başına benim sınavların bitmesini bekliyoruz :hihi

Şimdi kazdırırsak büyük işe girmiş oluruz. Dursun bakalım biraz daha. Yine kusarsa mecbur yaptırılacak bir şekilde. Binanın dışını mantolama yaptırmayı düşünüyoruz eğer kesinleşirse mantolamadan önce baktırırız.
Aklında olsun sadece mantolama dışarıdan gelen yağmur soğuk vs için koruma sağlar. Bu rutubete çözüm sadece temele doğru bir metre kadar kazıp açmak. Yoksa mantolama ile beton arasından daha güzel yürür yukarı ?

Aklında olsun sadece mantolama dışarıdan gelen yağmur soğuk vs için koruma sağlar. Bu rutubete çözüm sadece temele doğru bir metre kadar kazıp açmak. Yoksa mantolama ile beton arasından daha güzel yürür yukarı ?
Yok onu biliyorum. Mantolamadan önce yaptırmak lazım ne yapılacaksa mantolamadan sonra zarar verirsek yalıtıma çöp olur iş

ben mantolamayı tavsiye etmiyorum. neden diye soracak olursanız karasal bir iklima sahip bir yerde değilseniz rutubeti ciddi oranda arttırıyor ve binaya büyük bir ağırlık yüklüyor. ben kendi binama yaptırmadım. ama pütür boya ile yapılan bir yalıtım var o bence yapılabilir.

Yok onu biliyorum. Mantolamadan önce yaptırmak lazım ne yapılacaksa mantolamadan sonra zarar verirsek yalıtıma çöp olur iş
bence şimdiden kazdır binanın civarını. bu yaz güzelce güneş alıp kurusun temmuz sonu ağustos gibi de örtersiniz üstünü kışa kafan rahat girersin.

e kazmayıp sıvarsanız da haybeye çalışmış olacaksınız :haha

ben mantolamayı tavsiye etmiyorum. neden diye soracak olursanız karasal bir iklima sahip bir yerde değilseniz rutubeti ciddi oranda arttırıyor ve binaya büyük bir ağırlık yüklüyor. ben kendi binama yaptırmadım. ama pütür boya ile yapılan bir yalıtım var o bence yapılabilir.
Ankara'dayız. Kışın çok soğuk oluyor. Geçtiğimiz kış aylık 2000 TL den fazla doğalgaz ödedik. Bize şart mecbur. Köpük değil de taş yününden yaptırmak lazım.

bence şimdiden kazdır binanın civarını. bu yaz güzelce güneş alıp kurusun temmuz sonu ağustos gibi de örtersiniz üstünü kışa kafan rahat girersin.
Şimdilik uzun iş. Binadakilerden izin almak lazım. Ayrıyeten apartmanın birikmiş parası da yok bir daha oraları düzeltmek için. Mecbur duracak.

hocam bence babanızın eline verin kırıcıyı binanın yanını kırmaya başlasın sonra zaten zemin küreğe gelir tahmin ediyorum alan çok büyük değilse kazma kürek de kazabilirsiniz hobi olarak ?
Apartmanın giriş katı bizim. Üst katlar yanaşmazsa kendi çevremizi zaten yaptıracaz.

hocam bence babanızın eline verin kırıcıyı binanın yanını kırmaya başlasın sonra zaten zemin küreğe gelir tahmin ediyorum alan çok büyük değilse kazma kürek de kazabilirsiniz hobi olarak ?
Yanaşsa bende kazarım babama bırakmam da dediğim dedik olduğu için ses çıkarmıyorum kendi dediği gibi yapsın bakalım hele.

Mantolama doğru yapılmazsa, rutubete neden olacak şeyler ortadan kaldırılmazsa evet artırır. Diğer türlü hiçbir sıkıntısı yok ki. Ayrıca yalıtım dediğimiz şey maalesef katman ile olur. Bir hava boşluğu ya da yalıtkan bir malzeme olmalı ki arada, iki ortam arasındaki sıcaklığı birbirinden ayırsın. O boyalar tamamen karikatür. Boşuna masraf derim ben.
Ankara'dayız. Kışın çok soğuk oluyor. Geçtiğimiz kış aylık 2000 TL den fazla doğalgaz ödedik. Bize şart mecbur. Köpük değil de taş yününden yaptırmak lazım.
Taş yününe gelmeden köpüklerde de ciddi sonuç alırsınız. Ama tam bir bohçalama yapmak gerekir. Rutubet sıcağı alır götürür. Kurutmaya çalışıyorsunuz çünkü sürekli evi. Alt kattasınız, zemin çekiyor bütün ısıyı. Üst kat yeterli yakmıyorsa, ısınan hava yukarı çıkar komşuyu ısıttınız. Yapılacak çok şey var ama yazın öncelikle zeminden gelen suya engel olmanız gerekiyor. Doğru bir bohçalamayla çok güzel sonuç alırsınız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri