Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Samsung 55Q70B Bulutlanma Sorunu, Tüketici Hakem Heyeti Başvurum Mutlu Son mu?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alf1984

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
21249 TL
Marka Model Bilgisi
Samsung 55Q70B
Daha önce bu forumda Samsung 55Q70B Bulutlanma Sorunu başlığı ile yaşadığım sorunla ilgili başlık açmıştım.

Dün Samsung'un beni arayıp THH sizin lehinize karar verdi, paranızı iade edeceğiz demesiyle durumu öğrendim. Hemen e-Devlet üzerinden THH sistemine girip alınan karar metnini inceledim. THH Samsung'dan savunma istemiş defalarca. Ancak Samsung hiçbir savunma göndermemiş.
Başvuru Tarihim: 15.05.2023
Karar Tarihi: 31.08.2023
Bunun üzerine tüketici hakem heyeti paranın iadesine karar vermiş.

Beni Samsung'dan bir daha arayıp IBAN numaramı istediler. TV'yi 1-2 gün içerisinde servisten biri gelip teslim alacakmış. Akabinde fatura bedeli olan 21,249 TL IBAN'ıma gönderilecekmiş.
Bu arada geçen zaman 5 ay oldu, ben aldığımda 21,249 TL idi. Şu an 21,249 TL iade edecekler, ama aynı TV şu an 30 bine satılıyor olduğunu görüdüm.

Şimdi bu mutlu son mu? Sevineyim mi üzüleyim mi? Tüketici kanunda mal bedeli fatura bedeline ek olarak, arada geçen süre boyunca TUFE oranında fark eklenrek iade olur yazmıyor ne yazık ki. Şu an kaybım 5 ayda yaklaşık 10 bin civarı. Ama açıkçası ayıplı mal da kullanmam. Parası neyse, iade edilecek 21 bin üzerine ekleyip OLED alacağım. Şu an bulabildiğim en ucuz 55 inch OLED LG'nin ve yaklaşık fiyatı 38 bin civarı. Zamanında QLED de iyi televizyon, OLED'e gerek yok diyerek yapmış olduğum yanlışın bedeli bu ...

Bu arada THH'ye başvururken, talep seçeneğinde misli ile değişim seçeneği de vardı, ancak ben seçmedim. Hatta @Adem Helvacı hocam beni enflasyon karşısında değer kaybeder, misli ile değişim talep etmen daha doğru olabilir demesine rağmen ben fatura bedeli iade seçtim. Çünkü Samsung'un bana göndereceği yeni TV'de de aynı sorunu yaşama ihtimalim yüksekti. Bana büyük ihtimal aynı TV'nin yenisini veya az ihtimal üst model bir QLED veya QNED önerecekti. Araştırmama göre Samsung'un OLED olmayan bütün TV'lerinde bu bulutlanma sorunu kronik olarak var. Benim amacım paramı versin, üstüne koyup OLED alarak tamamen TV defeterini kapamak. Qled, miniled, fart LED fırt LED teknolojilerin hepsinin varmak istediği yer: OLED çünkü.

Samsung THH kararıyla paramı fatura bedili üzerinden 21,249 TL iolarak iade etti. Ama aynı TV şu an 31 bin TL'ye satılıyor. Samsung'a hakkımı helal etmiyorum. Tüketici hakem heyeti süresince bana destek olan siz forum takipçilerine ve @Adem Helvacı abimize de sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri