Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi SAMSUNG 55QN90C HAKKINDA.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan olcay064
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

olcay064

Meraklı
Yeni Üye
Herkese merhabalar, Samsung 55QN90C olan TV modelini alma niyetim var. TV hakkında bilgi sahibi değilim. Alıp almama konusunda tereddütlerim var. Özellikle panel tipi konusunda hangi tip panel kullanılıyor (VA, IPS veya ADS gibi).Bilgi sahibi arkadaşlar konu hakkında paylaşım yapabilirlerse çok sevinirim. İyi günler.

Herkese merhabalar, Samsung 55QN90C olan TV modelini alma niyetim var. TV hakkında bilgi sahibi değilim. Alıp almama konusunda tereddütlerim var. Özellikle panel tipi konusunda hangi tip panel kullanılıyor (VA, IPS veya ADS gibi).Bilgi sahibi arkadaşlar konu hakkında paylaşım yapabilirlerse çok sevinirim. İyi günler.
keyfine ve bütçene karışmak gibi olmasın da o paralara tv almak günahtır yahu :)

Peki o paralara alabileceğim

Peki o paralara alabileceğim OLED ekran olmayan daha performanslı bir TV öneriniz var mıdır?
Daha performanslı mıdır bilmem ancak 20 bin tlye 55c735 25 bin bandında 55q80b
55pml9507 55c835 gibi ürünlerde işinizi görür ancak bizim bilgimizde bi yere kadar o yüzden hocamıza danışalım @Adem Helvacı

Samsung 55QN90C & Samsung 55QN90B

Tepe Parlaklık Değeri %5 QN90C daha iyi
Kontrast QN90B daha iyi
Renk kalitesi QN90B daha iyi
Enerji tüketim QN90B daha iyi
Tepki süresi QN90B 1-2 ms daha iyi

Test sonuçları aynen böyle olacak

Peki o paralara alabileceğim

Peki o paralara alabileceğim OLED ekran olmayan daha performanslı bir TV öneriniz var mıdır?
sana samimi bir arkadaş tavsiyesi. 25 bin civarı alıyorsun samsung 55Q80B arkana yaslanıyorsun 20 bin civarı da cebine kalıyor. kendi adıma konuşuyorum bir televizyondan ne kadar büyük beklentisi olabilir ki insanın. bu iş iphone 14 pro max almaya benzer. alıp da ne yapıyorlar ki sanki. para kolay kazanılmıyor. bunlar tamamen şahsi fikrimdir.

sana samimi bir arkadaş tavsiyesi. 25 bin civarı alıyorsun samsung 55Q80B arkana yaslanıyorsun 20 bin civarı da cebine kalıyor. kendi adıma konuşuyorum bir televizyondan ne kadar büyük beklentisi olabilir ki insanın. bu iş iphone 14 pro max almaya benzer. alıp da ne yapıyorlar ki sanki. para kolay kazanılmıyor. bunlar tamamen şahsi fikrimdir.
Tekrardan katılıyorum zaten üstteki yazımda önerdiğim bir model gün içinde vatan bilgisayar uygulamasında gördüm 24 bin tl almanızı öneririm ayrıca her televizyonun ömrü 5 sene yani 40 bin verdiğimiz modelde 20 bin verdiğimiz modelde aynı ömüre sahip

eğer resimdeki gibiyse 55QN90C tepki süresi 55QN90B den kötü olacak değerler okunmuyor ama çizgiler görünüyor

1682429385502.png

Tepki süresi

QN90B ----> 80% Response Time 3.3 ms 100% Response Time 7.9 ms
QN90C ----> 80% Response Time 5.2 ms 100% Response Time 10.2 ms

Renk Kalitesi

QN90B ----> Rec.2020 % 71,76
QN90C ----> Rec.2020 % 68,31

Kontrast

QN90B ----> 3168 : 1
QN90C ----> 1674 : 1

Samsung QN90C​

Tepki süresi

QN90B ----> 80% Response Time 3.3 ms 100% Response Time 7.9 ms
QN90C ----> 80% Response Time 5.2 ms 100% Response Time 10.2 ms

Renk Kalitesi

QN90B ----> Rec.2020 % 71,76
QN90C ----> Rec.2020 % 68,31

Kontrast

QN90B ----> 3168 : 1
QN90C ----> 1674 : 1

Samsung QN90C​

Yukarıda QN90C için verilmiş olan değerler IPS panele göre değil mi? Bazı bölgelerde VA panel kullanıldığı ve TR ye ne geleceği bilinmiyor. Eğer VA panel gelirse yukarıda verilen değerler değişmez mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri