Merhaba Arkadaşlar.
Öncelikle bu forum'u bizim hizmetimize sunan ve çok değerli katkılarda bulunan
Adem Bey, İlteriş Bey ve ismini sayamadığım diğer ustalara büyük bir teşekkür etmek istiyorum.
Arkadaşlar öncelikle Adem Bey'in önerisi ve diğer arkadaşlarında edindikleri deneyimleri sonucunda
ben de 08.05.2023'de Samsung 60bu8000 tv siparişini Hepsiburada üzerinden verdim.
Ürün 10.05.2023'de evimize sağ salim bir şekilde ulaştı. Sonra Samsung servisi arayıp kurulum için randevu aldım.
Aramamdan yaklaşık 2 saat sonra gelip kurulumu yaptılar. Kurulumu yapan arkadaş ilgili ve bilgili idi.
Tüm testleri (life time, ölü piksel vb.) yaptık. Gece olunca benim de yapmış olduğum detaylı diğer tüm testleri (Sehim, Bulutlanma ve Işık Süzmesi vb.) almış olduğum tv başarıyla geçti.
Bu testleri yaparken aşağıda ekran görüntülerini sunmuş olduğum resimlerde şöye bir durumla karşılaştım.
Resimlere ve video'ya dikkatlice bakarsanız ekranın en altında açık bir siyah veya gri rengi karışımında düz bir çizgi benzeri şeyler
görüyorum. Bu çizgi ekranın en altında dümdüz bir şekilde seyrediyor gibi duruyor.
Tv'ye 1 metre ve daha az mesafede bakınca bu durum belli oluyor. Aslında beni çok da rahatsız etmiyor bu durum.
Tv'ye yaklaşık 3 metre ve daha uzaktan bakınca bu durum anlaşılmıyor artık. Hatta tv'ye 1 metre ve daha az bakılınca renkli yani düz beyaz görüntüler dışında çok da fark edilmiyor.
Siz değerli ustalarıma sormak istediğim şey bu durum bir problem midir yoksa bu teknolojide üretilen tv'lerin genel durumu mu
böyle dir bunu öğrenmek istiyorum. Bu duruma göre servisi çağıracağım veya çağırmayacağım.
Bu konuda yardımcı olursanız müteşekkir olurum.
Tekrar'dan Sizlere ve Adem Bey'e çok değerli katkıları için şimdi den teşekkür ederim.
Sağlıklı günler iyi çalışmalar.
Ekran Görüntüleri
Bugün Sabah çektiğim resimler
Aşağıdaki resimde en alta bulunan siyah çizgimsi şey aslında bu kadar siyah değil. Bunu biraz daha açık siyah gibi düşünüp yorumlarsanız sanırım daha doğru olacak.
Gece çekilmiş resimler
Gece çektiğim video görüntüsüne ait link aşağıdadır.
drive.google.com