Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung 60BU8000 Kullanıcıları Geri Bildirim ve Sohbet Kulübü

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Merhabalar. Amazon da bu tv yok artık. Dün 3,4 adet stok girdiler ama 18.900 TL'den, o da bitti. Hepsiburada satıyor o da aynı fiyat. Malum önümüz seçim. Seçim sonrası dolar yada fiyat artışı bekleniyor. Bu fiyata almak hala mantıklı mı?
sadece tv için geçerli değil. seçime kadar ne alabilirsen kardır. yağ mazot tuvalet kağıdı kısacası dolara endeksli her şey :) özellikle durmaktan bozulmayacak ürünleri stoklamakta fayda var.

en iyi senaryo ile tahminim kısa bir düşüşün ardından tekrar yükseliş olacaktır. tıpkı gram altının 950 liraya düşüp 2-3 ay içinde 1250 liraya çıkması gibi

Evet ben de konuştum sizin yazınızdan sonra, 4 k olmadığını söylediler. Bizim orada alt yapı çalışmasında fiber kabloyu koparmışlar, üzerine bir de yağmur yağdı, 3 gündür internet olmadığından uydu yayını izledim, net söyleyebilirim ki uydu yayını tivibu yayınından daha akıcı. Ayrıca daha net. Nasıl oluyor ben anlayamadım. Uydu yayını Hd ve 1080i şeklinde. Bu akşam detaylı bakacağım.
İşyerindeki arkadaşım Turkcell TV+ kullanıyor. TV kanallarını TV+'tan seyrettiğini, çok net olduğunu, uydudan artık TV yayını seyretmediğini söylüyor. Dondur, geri al, tekrar seyret özellikleri de artısı dedi.

Şunu anlamak istiyorum. Çanaktan seyredilen HD yayınlar 1080i. Peki TV+ gibi uygulamalardan seyredilen YV yayınları 1080p mi oluyor. Nasıl daha net oluyor. Ya da orası da 1080i oluyor da internet üzerinden sinyal kaybı yok diye mi daha net oluyor.

Bir de LNB'yi altın uçlu ile değiştirsem, bağlantı klipslerini de altın sarısı alsam ve kabloyu da daha kaliteli olanla değiştirsem yayın kalitesinde artma olur mu?

UltraHD TV'de TV yayın kalitesini artırmak istiyorum. Tüm amacım bu.

İşyerindeki arkadaşım Turkcell TV+ kullanıyor. TV kanallarını TV+'tan seyrettiğini, çok net olduğunu, uydudan artık TV yayını seyretmediğini söylüyor. Dondur, geri al, tekrar seyret özellikleri de artısı dedi.

Şunu anlamak istiyorum. Çanaktan seyredilen HD yayınlar 1080i. Peki TV+ gibi uygulamalardan seyredilen YV yayınları 1080p mi oluyor. Nasıl daha net oluyor. Ya da orası da 1080i oluyor da internet üzerinden sinyal kaybı yok diye mi daha net oluyor.

Bir de LNB'yi altın uçlu ile değiştirsem, bağlantı klipslerini de altın sarısı alsam ve kabloyu da daha kaliteli olanla değiştirsem yayın kalitesinde artma olur mu?

UltraHD TV'de TV yayın kalitesini artırmak istiyorum. Tüm amacım bu.
"1080i ile 1080p arasındaki fark, 1080i’nin aralıklı tarama ile 1080 dikey çözünürlüğü, 1080p’nin ise aşamalı tarama ile 1080 dikey çözünürlüğü ifade etmektedir Her ikisi de daha küçük TV ekranlarında aynı görünürler ancak büyük ekranlarda farkı belirlemek oldukça kolaydır. Sonuç olarak, 1080p, 1080i’den çok daha iyi bir görüntüleme performansı vermektedir." Diyor bir yazıda. Adem abi doğrusunu biliyordur.
Ayarla ilgili bir video çektim,alta bırakıyorum. Akışkanlık bariz şekilde değişiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Tivibuda 1080i yi denedim, 1080p kadar iyi olmadı gibi geldi.

Evet ben de konuştum sizin yazınızdan sonra, 4 k olmadığını söylediler. Bizim orada alt yapı çalışmasında fiber kabloyu koparmışlar, üzerine bir de yağmur yağdı, 3 gündür internet olmadığından uydu yayını izledim, net söyleyebilirim ki uydu yayını tivibu yayınından daha akıcı. Ayrıca daha net. Nasıl oluyor ben anlayamadım. Uydu yayını Hd ve 1080i şeklinde. Bu akşam detaylı bakacağım.
Kesinlikle haklsınız bu konuda, tivibunun yanında uydu kablosu da bağlı. Bariz bir görüntü kalitesi farkı var uydu yayınında.

"1080i ile 1080p arasındaki fark, 1080i’nin aralıklı tarama ile 1080 dikey çözünürlüğü, 1080p’nin ise aşamalı tarama ile 1080 dikey çözünürlüğü ifade etmektedir Her ikisi de daha küçük TV ekranlarında aynı görünürler ancak büyük ekranlarda farkı belirlemek oldukça kolaydır. Sonuç olarak, 1080p, 1080i’den çok daha iyi bir görüntüleme performansı vermektedir." Diyor bir yazıda. Adem abi doğrusunu biliyordur.
Ayarla ilgili bir video çektim,alta bırakıyorum. Akışkanlık bariz şekilde değişiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Tivibuda 1080i yi denedim, 1080p kadar iyi olmadı gibi geldi.
Görüntü çözünürlükleri konusunda epey bir bilgim var. Dediğiniz gibi. Ekran küçükken önemli olmuyor. Ama şimdi ekran 55 inc oldu. Gözüme tokat gibi vurdu. Dijital platformlardaki TV yayınları 1080p ise abone olabilirim. Mesela Turkcell TV+

1080i interlaced tarama. 1 saniyede ekranın önce tek numaralı satırları taranır. Sonra çift numaralı satırları taranır. 1080p'de ise tüm ekran bir kerede taranır. Daha güzel görüntüler oluşur. Blu-ray oynatıcıda seyrettiğim orijinal 1080p Blu-ray filmler gibi.

Belki TV'nin dahili uydusu o kadar iyi değildir. Harici HD uydu cihazım var. Next marka. Görüntü özelliklerinde RGB ve CVBS var. Bunlarla deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak.

Evin boşalmasını bekliyorum. Çok fena kızıyorlar. Kafayı çok taktın sen. Biz görüntüden hiç bir rahatsızlık duymuyoruz diyorlar. :)

Görüntü çözünürlükleri konusunda epey bir bilgim var. Dediğiniz gibi. Ekran küçükken önemli olmuyor. Ama şimdi ekran 55 inc oldu. Gözüme tokat gibi vurdu. Dijital platformlardaki TV yayınları 1080p ise abone olabilirim. Mesela Turkcell TV+

1080i interlaced tarama. 1 saniyede ekranın önce tek numaralı satırları taranır. Sonra çift numaralı satırları taranır. 1080p'de ise tüm ekran bir kerede taranır. Daha güzel görüntüler oluşur. Blu-ray oynatıcıda seyrettiğim orijinal 1080p Blu-ray filmler gibi.

Belki TV'nin dahili uydusu o kadar iyi değildir. Harici HD uydu cihazım var. Next marka. Görüntü özelliklerinde RGB ve CVBS var. Bunlarla deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak.

Evin boşalmasını bekliyorum. Çok fena kızıyorlar. Kafayı çok taktın sen. Biz görüntüden hiç bir rahatsızlık duymuyoruz diyorlar. :)
Bugün iptv test yayını aldım, tivibuyu tokatlar çok rahat. Bir de evrensel kumanda alayım diyorum, bu8000 in kumandası çok narin geliyor.Bu8000 için evrensel kumanda önerebilecek var mıdır ? Yoksa adı gereği ne alırsam alayım aynı şekil çalışır mı ?

Bugün iptv test yayını aldım, tivibuyu tokatlar çok rahat. Bir de evrensel kumanda alayım diyorum, bu8000 in kumandası çok narin geliyor.Bu8000 için evrensel kumanda önerebilecek var mıdır ? Yoksa adı gereği ne alırsam alayım aynı şekil çalışır mı ?
Logitech Harmony güzel kumandadır. Almadan önce uyumlu mu kontrol etmek gerek.

Hangi model iptv'den test aldınız hocam?

duvara monte ettirdik. Herhangi bir bulutlanma şimdilik yok. Menü biraz yavaş renkler gayet iyi, ses gayet doyurucu. Mikrofon özelliğini çözemedim bir de mouse taktım ama bir türlü çalıştıramadım. Duvara monte ettirecekler için tavsiye vereyim. Mutlaka her girişin uzatmasını alınız ve monte ettirmeden önce takıp öyle monte ettiriniz. Evde tek iseniz tv yerinden çıkartmak zulüm.
Hocam merhaba. Mikrofon sorununu çözebildiniz mi? nasıl çözülüyor bilen var mıdır aramızda

18.999tl ye Hepsiburada dan alarak aranıza katıldım. 1 ay önce 15-15bin tl'ye yanında hediyeleriyle birlikte alanları gördükçe ekonominin bu halde olmasının sebebi olanlara şükranlarımı (!) sunuyorum :)

Merhaba Arkadaşlar.
Öncelikle bu forum'u bizim hizmetimize sunan ve çok değerli katkılarda bulunan
Adem Bey, İlteriş Bey ve ismini sayamadığım diğer ustalara büyük bir teşekkür etmek istiyorum.

Arkadaşlar öncelikle Adem Bey'in önerisi ve diğer arkadaşlarında edindikleri deneyimleri sonucunda
ben de 08.05.2023'de Samsung 60bu8000 tv siparişini Hepsiburada üzerinden verdim.
Ürün 10.05.2023'de evimize sağ salim bir şekilde ulaştı. Sonra Samsung servisi arayıp kurulum için randevu aldım.
Aramamdan yaklaşık 2 saat sonra gelip kurulumu yaptılar. Kurulumu yapan arkadaş ilgili ve bilgili idi.
Tüm testleri (life time, ölü piksel vb.) yaptık. Gece olunca benim de yapmış olduğum detaylı diğer tüm testleri (Sehim, Bulutlanma ve Işık Süzmesi vb.) almış olduğum tv başarıyla geçti.

Bu testleri yaparken aşağıda ekran görüntülerini sunmuş olduğum resimlerde şöye bir durumla karşılaştım.
Resimlere ve video'ya dikkatlice bakarsanız ekranın en altında açık bir siyah veya gri rengi karışımında düz bir çizgi benzeri şeyler
görüyorum. Bu çizgi ekranın en altında dümdüz bir şekilde seyrediyor gibi duruyor.

Tv'ye 1 metre ve daha az mesafede bakınca bu durum belli oluyor. Aslında beni çok da rahatsız etmiyor bu durum.
Tv'ye yaklaşık 3 metre ve daha uzaktan bakınca bu durum anlaşılmıyor artık. Hatta tv'ye 1 metre ve daha az bakılınca renkli yani düz beyaz görüntüler dışında çok da fark edilmiyor.

Siz değerli ustalarıma sormak istediğim şey bu durum bir problem midir yoksa bu teknolojide üretilen tv'lerin genel durumu mu
böyle dir bunu öğrenmek istiyorum. Bu duruma göre servisi çağıracağım veya çağırmayacağım.

Bu konuda yardımcı olursanız müteşekkir olurum.

Tekrar'dan Sizlere ve Adem Bey'e çok değerli katkıları için şimdi den teşekkür ederim.
Sağlıklı günler iyi çalışmalar.

Ekran Görüntüleri

Bugün Sabah çektiğim resimler
Aşağıdaki resimde en alta bulunan siyah çizgimsi şey aslında bu kadar siyah değil. Bunu biraz daha açık siyah gibi düşünüp yorumlarsanız sanırım daha doğru olacak.
004-Sabah Görüntüsü.jpeg

005-Sabah Görüntüsü.jpeg

006-Sabah Görüntüsü.jpeg

007-Sabah Görüntüsü.jpeg

Gece çekilmiş resimler

008-Gece Görüntüsü.jpeg

009-Gece Görüntüsü.jpeg

010-Gece Görüntüsü.jpeg

Gece çektiğim video görüntüsüne ait link aşağıdadır.

Ekli dosyalar

• 008-Gece Görüntüsü.jpeg
    008-Gece Görüntüsü.jpeg
    28 KB · Görüntüleme: 9
Öğle arasında MediaMarkt'a gidip aynı ürün grubunda bulunan diğer samsungları inceleyince onlarda da aynı durumu gördüm. Sorduğumda ise bunun bir sorun olmadığını ve tasarım ile alakalı bir durum olduğundan bahsettiler. Tabii bu durumun ne kadar doğru olduğunu @Adem Helvacı üstat daha iyi bilir.

Benim de dün siparişini verdiğim ürün öğle saatlerinde geldi ve gün içerisinde kurulumunu da yaptılar. Genel anlamda bir sıkıntısını göremedim. Ekran boyutu, çözünürlük, parlaklık, ses hepsi gayet tatmin edici. Sadece Tizen sistemi olduğu için neredeyse uygulama yok sayılır ya da ben daha fark edemedim. Açıkçası yanına bir mi stick vs. almak ileride iyi olabilir. Bir de Turkcell TV+ kutusunu TV'ye HDMI ile bağladım. Samsung'un kumandası ile kanal geçişi yapmadım. Belki ben kurulumu becerememiş olabilirim. Uygulama mağazasındaki TV+ uygulamasıyla kullanmayı deneyeceğim bakalım nasıl bir deney olacak. Onun dışında interneti kullanırken mouse kontrolünü kumandadan yapmak ve yazı yazarken tek tek harf seçmek yorucu geldi. Telefona Samsung aplikasyonunu indirerek daha kolay bir kullanım elde ettim.

Benim de dün siparişini verdiğim ürün öğle saatlerinde geldi ve gün içerisinde kurulumunu da yaptılar. Genel anlamda bir sıkıntısını göremedim. Ekran boyutu, çözünürlük, parlaklık, ses hepsi gayet tatmin edici. Sadece Tizen sistemi olduğu için neredeyse uygulama yok sayılır ya da ben daha fark edemedim. Açıkçası yanına bir mi stick vs. almak ileride iyi olabilir. Bir de Turkcell TV+ kutusunu TV'ye HDMI ile bağladım. Samsung'un kumandası ile kanal geçişi yapmadım. Belki ben kurulumu becerememiş olabilirim. Uygulama mağazasındaki TV+ uygulamasıyla kullanmayı deneyeceğim bakalım nasıl bir deney olacak. Onun dışında interneti kullanırken mouse kontrolünü kumandadan yapmak ve yazı yazarken tek tek harf seçmek yorucu geldi. Telefona Samsung aplikasyonunu indirerek daha kolay bir kullanım elde ettim.

Merhaba. Sizin tv'de de benim bahsettiğim durum var mı acaba bi kontrol edebilir misiniz?

Ayrıca almış olduğunuz tv'de uygulama sıkıntısı yok. Genel Anlamda, Youtube, Disney, Netflix, Amazon Prime, Blu Tv, Turkcell Tv, Tod, Bein Connect gibi işinizi görecek çok program var. Aşağıda belirtmiş olduğum resimde "Apps" bölümüne girerek ihtiyaç duyduğunuz çoğu programı kurup akıcı bir şekilde seyredebilirsiniz.

WhatsApp Image 2023-05-11 at 22.45.42.png

Ben fark etmedim dediğiniz durumu en azından gözüme çarpmadı ama yarın daha dikkatli inceleyip bakarım. Uygulamaları androide kıyasla kesinlikle yetersiz. Tabii bir çok seçenek sunulmuş ama örneğin inat tv apk dosyasını kuramıyorum android olmadığı için. Maçları izleyebilirdim. Farklı tarayıcı kullanmak isteyebilirdim vs. ama televizyonun ekranından çok memnunum inceliği olsun, boyutu olsun tam ideal. İleride bir android box alırım çözerim işi.

Dün servisi aradım. Önceden de bahsettiğim gibi bunun bir problem olmadığını üretim teknolojisi ile ilgili bir durum olduğunu söylediler. Zaten rahatsız eden bir şey değildi. Yine de hakkım varken kafamda soru işaretleri kalmasın diye servisi de çağırıp durumu göstermek iyi oldu. Bunun dışında tv'den çok memnunum. Hızı ve akıcılığı çok iyi.

Bir kaç aydır sorunsuz bir şekilde kullandığım tv’min ortasında bugün kocaman bir ölü piksel gördüm. Daha önce test etmiştim yoktu ya da ben göremedim bilmiyorum. Servisin bu konuda tutumu nedir arkadaşlar? Baya baya belli oluyor izlerken. Adem hocam yardımcı olursan sevinirim.
@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• 873BE41C-993E-40C9-8709-DAC219AABDEB.jpeg
    873BE41C-993E-40C9-8709-DAC219AABDEB.jpeg
    134.7 KB · Görüntüleme: 14
Bir kaç aydır sorunsuz bir şekilde kullandığım tv’min ortasında bugün kocaman bir ölü piksel gördüm. Daha önce test etmiştim yoktu ya da ben göremedim bilmiyorum. Servisin bu konuda tutumu nedir arkadaşlar? Baya baya belli oluyor izlerken. Adem hocam yardımcı olursan sevinirim.
@Adem Helvacı
Makro çekim ve net bir foto ekleme şansın olu rmu acaba?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri