Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Samsung 65QN90B veya Samsung 65Q80B

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan simyat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

simyat

Yeni Üye
Yeni Üye
@Adem Helvacı hocam merhabalar. Başlıkta belirttiğim TV ler için araştırmalar yapıyordum bu yılın sonunda doğru 65 inc bir tv almayı düşünüyorum. İnceleme yaparken sizi keşfettim ve buralara kadar geldim, çok doyurucu ve real bilgiler veriyorsunuz tüketici kısmında bunlar çok önemli, teşekkürler. Benim sorum şöyle olacak; evimde 40 inch grundig immensia 4k tv var, Televizyon izlemiyorum haberler dışında sürekli netflix youtube vs izliyorum. Evimdeki tv ekran yapışması gölgelenme bulutlanma ışık sızması vs bir tv de olmaması gereken ne varsa artık hepsini gösterir hale geldi, zaten kendi smart tarafı şişip takıldığı için harici google chromecast cihaz ile kullanmayı çözüm olarak buldum daha akıcı ve stabil çalışıyor.
65 inc 4k olan, sedece netflix gibi platform izlemek için kullanılacak, ama onu da en iyi görsel netlik keskinlik renk vs olarak verebilecek, karanlık sahnelerde kararıp gitmeyecek detayları gösterebilecek, yansıma yapmayacak yada çok az olacak, ilerde ekran yapışması gölgelenme bulutlanma vs olmayacak sağlıklı bir marka model öneriniz var mıdır acaba.
Samsung 65QN90B veya Samsung 65Q80B düşünüyordum fakat sizlerin videolarını izleyip bazı kullanıcıların videolarını da görünce yansıma ve ekran kararması olduğunu gördüm ve bu modelde de yüksek risk olduğunu anladım. benim amacım basit ama sadece netflix izlemek için kullanacağım, yapışma gölgelenme bulutlanma olmayan karanlık sahnelerde güzel sonuç alabileceğim parlak, canlı ve keskin görüntü sunabilen bir ürün bulmak. Sizlerin öneri ve yardımlarını bekliyorum teşekkürler şimdiden kolay gelsin.

Son düzenleme:
Yazı arasında benim gözümden kaçmadı ise eğer, bütçe belirtmemişsiniz. O doğrultuda ürün bakmak gerekir malum.

Ayrıca özellikle yansıma konusunda öyle pek alternatif ürün yok maalesef. Samsung Frame serisine odaklanmak lazım, onda da bulutlanma sorunu belirten arkadaşlar olsa da bu konu frame serisine özgü değil, her tft lcd üründe bulutlanma olasılığı zaten var.

Yani 65LS03B incelemekle de başlayabilirsiniz.

ne alırsanız laın
ama ne alırsanız alın
hangi teknolojiye ne kadar bütçe ayırırsanız ayırın mutlak abir sorunu var bunu en baştan belirtmek isterim.

Yazı arasında benim gözümden kaçmadı ise eğer, bütçe belirtmemişsiniz. O doğrultuda ürün bakmak gerekir malum.

Ayrıca özellikle yansıma konusunda öyle pek alternatif ürün yok maalesef. Samsung Frame serisine odaklanmak lazım, onda da bulutlanma sorunu belirten arkadaşlar olsa da bu konu frame serisine özgü değil, her tft lcd üründe bulutlanma olasılığı zaten var.

Yani 65LS03B incelemekle de başlayabilirsiniz.

ne alırsanız laın
ama ne alırsanız alın
hangi teknolojiye ne kadar bütçe ayırırsanız ayırın mutlak abir sorunu var bunu en baştan belirtmek isterim.
65LS03B i inceleyeyim hocam. Bütçe belirtmeyi unuttum doğru, 40 bin civarı maximum. İstediğim şey 65 inch 4 k, netflix izlemek için en stabil çalışan, yansıma, bulutlanma, gölgelenme yapışma vs en az yada kabul edilebilir seviye de olan, karanlık sahnelerde oled panel gibi olmasa da standardın üzerinde olan bir ürün arıyorum. TLC ürünlerinden bahsetmişsiniz biraz baktım forumda, TLC 65 İnch olarak önereceğiniz var mı, OLED veya QLED görüntü olarak üst düzey sunuyor ama birinde piksel yanması ve logo yapışması yüksek riskli, diğerinde bulutlanma vs yüksek riskli. İllaki samsung olması gerekli değil benim GRUNDİG İMMENSİA ya göre daha iyi olacağı kesin :-) Yani TLC 65 inc olarak SAMSUNG 65 İNCG QLED lere göre daha stabil çalışır, ekran kararma gölgelenme yapışma bulutlanma riski daha azdır diyebileceğiniz var mıdır hocam? Sizin tavsiyeleriniz bizim için çok önemli çünkü kendi adıma söylemek gerekirse ben sadece görsel açıdan, az riskli ama sınıfında da yüksek parlaklık canlılık keskinlik vs şeklinde inceliyorum ama siz arka tarafdaki görüntüleme cipseti panel kalitesi led cinsi vs teknik açıdan değerlendiriyorsunuz, onun için sizin tavsiyeleriniz çok önemli benim için.

Logo yapışma derdi olmadan kullanabileceğiniz ürünler içerisinde LG den EVO panel üretimler var ancak oldukça pahalı.
Yine de bu dert tamamen yok diye bir garanti ben kesinlikle vermem.

OLED in vereceği homojen dengesi ve siyahı Qled x nano x Triluminus x Crystal x vs vs yapsanız a hiçbir tft lcd panelden alamazsınız.

Belli tolerelere açığım o kadarını görmezden gelebilirim derseniz TCL 735 sizi tatmin eder ancak unutmayınız ki LS serisi dışınd aalacağınız neredeyse tüm paneller parlak panel.

65QN90B bütçenize de uyuyor mesela, AG katmanı da var ancak süper bir emilim yapmıyor ışık açısından

Logo yapışma derdi olmadan kullanabileceğiniz ürünler içerisinde LG den EVO panel üretimler var ancak oldukça pahalı.
Yine de bu dert tamamen yok diye bir garanti ben kesinlikle vermem.

OLED in vereceği homojen dengesi ve siyahı Qled x nano x Triluminus x Crystal x vs vs yapsanız a hiçbir tft lcd panelden alamazsınız.

Belli tolerelere açığım o kadarını görmezden gelebilirim derseniz TCL 735 sizi tatmin eder ancak unutmayınız ki LS serisi dışınd aalacağınız neredeyse tüm paneller parlak panel.

65QN90B bütçenize de uyuyor mesela, AG katmanı da var ancak süper bir emilim yapmıyor ışık açısından
Teşekkürler TCL 735 i de inceleyeceğim, kolay gelsin.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri