Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Samsung BU8000 60" vs LG UQ81 55"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berkkk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Berkkk

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar yaklaşık 2 haftadır televizyon araştırmaktayım. LG konusunda renk bulanık gibi yorumlar okurken Samsung'da da bulutlanma olayı olduğunu gördüm karar veremiyorum. Bütçem maksimum 20bin civarlarında. Şu anlık bu iki model arasında kararsız kaldım ne önerirsiniz ? TCL dışında önerilerinizi beklerim görüntü kalitesini çok beğenemedim çünkü.

Merhabalar yaklaşık 2 haftadır televizyon araştırmaktayım. LG konusunda renk bulanık gibi yorumlar okurken Samsung'da da bulutlanma olayı olduğunu gördüm karar veremiyorum. Bütçem maksimum 20bin civarlarında. Şu anlık bu iki model arasında kararsız kaldım ne önerirsiniz ? TCL dışında önerilerinizi beklerim görüntü kalitesini çok beğenemedim çünkü.
Bulutlanma sorunu markaya veya modele özgü sorun değildir. Forumumuz içerisinde arama yaptığınızda Philips Sony Samsung Lg vestel Arçelik Grundig Toshiba vs her markada ışık sızması bulutlanma sehim sorunları ve şikayetleri olduğunu görürsünüz.
Öte yandan ne istediğiniz kadar kime istediğiniz önemli yani kullanıcı profiliniz belli olmadan neye göre öneri yapacağımz kısmı belirsiz kalır.

Teşekkürler hocam çok bilgili değilim konuda kusura bakmayın. Televizyonda oyun oynamıyoruz sık dizi, film izlediğimiz için öncelikle görüntü kalitesi bizim için önemli. Yan açılardan da izlemek durumunda kalıyoruz. Salon ortamı gündüz aydınlık oluyor. Bilmiyorum ne kadar doğru ama Samsung kristal panelde yansımanın az olduğunu söyleyen bir video izlemiştim. Evde kullanımımız bu şekilde. 55" - 65" arası ekranlar yetecektir bizim için. 20000tl civarı bütçemiz olduğu için LED modellere daha yakın hissediyorum kendimi. Sizce yukarıdaki modeller uygun mudur ? Önerileriniz var mıdır ? Teşekkürler, iyi geceler.

Merhaba ☺ yaklaşık 1 aydır 60BU8000 kullanıyorum. Adem abinin önerisiyle almıştım. Ben Aldığımda 16bin civarı bir fiyatı vardı, sanırım çok değişken değildir şu anda da.

Tvde çoğunlukla oyun oynadım ancak film izlediğim zamanlar da azımsanamaz. Özellikle de platformda yeni çekilmiş filmleri izledim. Görsel olarak bence yeterince güzel. Yaklaşık 4 metre gibi bir uzaklıktan karşıdan izliyorum. 2 metre ileride 1 metre sağında da pencere var. Perde kapatma ihtiyacı hiç hissetmedim. Aynı şekilde 3 metre ileride 2 metre solunda da yemek masası var ve orada da yan izlemeden sorun görmedim. Derseniz ki ben tvyi yanına konmuş berjerden izleyeceğim o zaman bir nebze soluklaşmaya geçebilir. Ekranı en soluk gördüğüm yer, 1 metre ilerisi 2 metre sağ ve sol açıyı bulan noktalar. Tvnin karşısında koltuk yanında lambader var. Gece onu açtığım zaman evet karanlık sahnelerde lambader yansıması görüyorum. Lambaderdeki ışık bana da yansıdığı için kendi yansımamı da ekranda çok çok silik dikkat edersem fark ediyorum. Ama bu benim sahneyi algılamamı etkilemiyor açıkçası.

Aklınıza takılan bir şey varsa elimden geldiğince fikir vermeye çalışırım ☺

Teşekkürler hocam çok bilgili değilim konuda kusura bakmayın. Televizyonda oyun oynamıyoruz sık dizi, film izlediğimiz için öncelikle görüntü kalitesi bizim için önemli. Yan açılardan da izlemek durumunda kalıyoruz. Salon ortamı gündüz aydınlık oluyor. Bilmiyorum ne kadar doğru ama Samsung kristal panelde yansımanın az olduğunu söyleyen bir video izlemiştim. Evde kullanımımız bu şekilde. 55" - 65" arası ekranlar yetecektir bizim için. 20000tl civarı bütçemiz olduğu için LED modellere daha yakın hissediyorum kendimi. Sizce yukarıdaki modeller uygun mudur ? Önerileriniz var mıdır ? Teşekkürler, iyi geceler.
Sadece bilginiz olsun diye yazıyorum lütfen yanlış anlamayınız.

Sektörde size bilgi verdiğini zannedenlerin de aslında bilgi sahibi olmadığını anladığınızda üzülüyorsunuz ancak biz uzmanlık alanımız olan konuda doğru bilgileri vermekle yükümlüyüz.

Crystal panel
Nano panel
Quantum panel
Triluminus panel
VApanel
IPS panel
OLED panel

ne panel olursa olsun bunlar sadece görüntüleme teknolojisindeki teknoloji tabanının farkılıkların ve cell dediğimiz hücre yapısının arka katmanları olan difüzörleri işaret eder.

TV nin panelinin yani ekranının ne derece yansıma yaptığına dair sonucu etkileyen tek ama tek unsur AG yani Anti Glare yani parlama önleyici katman belirler.

AG katman Crystal panel de olsa Quantum panel de olsa Nano panel de olsa %1 ise %1 lik AG yapar. %10 ise %10 luk AG yapar panelin teknoloji tabanı bunun sonucunu etkilemez.

Eğer siz yansıma konusunda başarılı bir ürün istiyorsanız tek alternatifiniz Samsung dan LS03B modelini satın almaktır başka seçeneğiniz zaten yoktur zira diğer bütün markaların bütün modellerinde AG katman oranı %1 ile %3 arasındadır ancak LS03B modelinde bu oran %25 dir.

Sadece parlama önleyici katman kısmında dahi bu kadar detay varsa gerisini düşünmek bile istemediğinizi tahmin edebiliyorum o nedenle size tavsiyem, gereksiz detaylara çok fazla takılmadan kendi seçeneğinizde de olan BU8000 modelini almanız yönde olur.

Yine de ben dedim diye satın almayın lütfen. Biz sizin sorularınızı cevaplamaktan sıkılmayız yorulmayız, zaten cevapları detaylı veriyor olmamdan anlamışsınızdır bence :D

Rotanızı değiştirip model farklılığına gidip yeni modelleri sorabilirsiniz her birisini zevkle yorumlarız, bizden yana sorun yok, ben sizin gereksiz zihninizi yıpratmanıza gerek görmedim, karar sizin elbette :ok

Adem abi önerileriniz için çok teşekkür ederim dün gece BU8000 aldım. @Beril hanım size de ayrıca çok teşekkür ederim kullanıcı olarak yorumlarınızın da çok etkisi oldu bu televizyonu almamda. Çok beğeneceğimi düşünüyorum. Teşekkürler, iyi günler.

Adem abi önerileriniz için çok teşekkür ederim dün gece BU8000 aldım. @Beril hanım size de ayrıca çok teşekkür ederim kullanıcı olarak yorumlarınızın da çok etkisi oldu bu televizyonu almamda. Çok beğeneceğimi düşünüyorum. Teşekkürler, iyi günler.
Sizden de kullanıcı deneyimi bekliyoruz mutlaka :)

Biliyorsunuz sizden sonrakiler için bu deneyimleriniz çok çok önemli :ok

Tekrardan merhaba abi bugün televizyon kuruldu. Beğendiğimi söyleyebilirim. Renk canlılığı, görüntü kalitesi de gayet güzel. Ölü piksel de hiç yok. Fakat aklıma takılan bir soru var. Işık sızması testi yaptık samsung yetkilileriyle beraber. Normal görünüyordu fakat gece ışıklar kapalı test yapınca bu şekilde görüyorum. Görüntünün üzerinde kendi gerçek gördüğüme en yakın olacak şekilde oynadım. Telefonda orta parlaklıkta neyse aynısını televizyonda görüyorum. Abi sence bu olmaması gereken boyutlarda mı yoksa normal mi karşılamalıyım? Sağ taraftaki + işareti aklımı çeliyor. Sıkıntılı dersen abi bugün işlem başlatacağım.

Ekli dosyalar

• 20230315_195632.jpg
    20230315_195632.jpg
    7.4 KB · Görüntüleme: 35
Tekrardan merhaba abi bugün televizyon kuruldu. Beğendiğimi söyleyebilirim. Renk canlılığı, görüntü kalitesi de gayet güzel. Ölü piksel de hiç yok. Fakat aklıma takılan bir soru var. Işık sızması testi yaptık samsung yetkilileriyle beraber. Normal görünüyordu fakat gece ışıklar kapalı test yapınca bu şekilde görüyorum. Görüntünün üzerinde kendi gerçek gördüğüme en yakın olacak şekilde oynadım. Telefonda orta parlaklıkta neyse aynısını televizyonda görüyorum. Abi sence bu olmaması gereken boyutlarda mı yoksa normal mi karşılamalıyım? Sağ taraftaki + işareti aklımı çeliyor. Sıkıntılı dersen abi bugün işlem başlatacağım.
sanırım kötü haber gelecek gibi inşallah yanılıyorumdur. telefon kamerası yanıltıcı olabiliyor. Adem Bey son noktayı koyar.

Gerçekten çektiğim fotoğrafların ilk hali çok yanıltıcıydı. Yanıltıcı olmaması adına Samsung telefonumdan fotoğrafı editleyerek parlaklığı -100, pozlamayı -12, gölgeleri -18 yaparak kendi gördüğüme en yakın görüntüyü elde ettim. Biraz üzüldüm ne yapsam acaba

Fotoğrafın ilk hali de bu şekilde. Gerçek gördüğüm bu fotoğraf değildir. Bulutlanmanın seçilebilmesi adına atıyorum.

Ekli dosyalar

• 20230315_195624.jpg
    20230315_195624.jpg
    9.9 KB · Görüntüleme: 30
Sağ altta çok hafif bir sapma var yalan değil.

Biliyor olduğum halde söylemekten imtina ettiğim bir durum var, benim yüzümden en ufak sorun olursa sorumlu hissederim kendimi diye ancak normalde o tv yi iki kişi alıp, panele hiç baskı yapmadan olduğu yerden kaldırıp yüzüstü çevirip 10 saniye öyle bekleyip yerine koysanız düzelme olasılığı dahi var :)

Açık konuşayım, gerçek gözümün gördüğü hali ile kendi samsung televizyonumu sol ortaya yakın bölgede derin bir bulutlanma ile izliyorum, ne kafama takıyorum ne de size verdiğim öneriyi uygulamaya gerek görüyorum :)

Sağ altta çok hafif bir sapma var yalan değil.

Biliyor olduğum halde söylemekten imtina ettiğim bir durum var, benim yüzümden en ufak sorun olursa sorumlu hissederim kendimi diye ancak normalde o tv yi iki kişi alıp, panele hiç baskı yapmadan olduğu yerden kaldırıp yüzüstü çevirip 10 saniye öyle bekleyip yerine koysanız düzelme olasılığı dahi var :)

Açık konuşayım, gerçek gözümün gördüğü hali ile kendi samsung televizyonumu sol ortaya yakın bölgede derin bir bulutlanma ile izliyorum, ne kafama takıyorum ne de size verdiğim öneriyi uygulamaya gerek görüyorum :)
Abi önerin aklıma çalışmayan kumandayı bir yere vurma taktiğini getirdi :)

Geçmiş olsun öncelikle. Işık sızması testi nasıl yapılıyor ? servisin uygulaması mı var ?

Film veya fotoğrafçılıkla ilgili bir işte çalışmıyorsanız ve TV'yi de bu işlerde kullanmıyorsanız bulutlanmaları o kadar da kafaya takmaya gerek yok bence. Hele hele bulutlanma noktasal değil ise, belli bir homojenlikte dağılıyorsa bence hiç kafaya takmamalı. Ama resimdeki gibi artı veya başka bir şekilde bir bölgeyi işgal ediyorsa kafaya takılabilir. Fakat film seyrederken yine farkedilmez. Ne zaman farkedilir. Söyliyim mi. Maç yayını sırasında kamera sağ sol yaptığı zaman stadın yeşil rengi sağa sola hareket ederken farkediliyor.

Benim Grundig 55 inc TV'de ekranın sağ tarafına yakın yerde yukarıdan aşağı çoook hafif düz inen bir gölge var. Acaba ledbarlar yukarıdan aşağı iniyor da bir tanesinin bağlı olduğu demirin gölgesi mi görünüyor diyorum kendi kendime. Haa şu da var. Görebilmek için bayağı bir çaba gerekiyor.

Yani kısaca; takmıyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri